Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Αποποινικοποίηση― Έκκληση (petition) κι ο Γιώργης Οικονομόπουλος (video)


"ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙ «ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»" 
Υπέγραψα το Μάρτιο, έχω αριθμό 182, και με λύπη ανακαλύπτω πως από τότε λίγοι έχουν τολμήσει να υπογράψουν στην Ελλάδα. 

Πολύ δεν κράτησε ο Πόλεμος Κατά των Ναρκωτικών; Μιά τρελλή Αμερικάνικη ιδέα του 20ού αιώνα που καταδικάζει τους αδύναμους και πλουτίζει τους αδίστακτους.  
Το αναρτώ εδώ διότι όταν το έστειλα προσωπικά σε φίλους απογοητεύτηκα που μου απάντησαν πως "εδώ θα μας κόψουν και το τσιγάρο του περιπτέρου". Τι φοβούνται; Κανείς δε μπορεί να μας κόψει τίποτε. ―Εκτός από τον τσαμπουκά, δηλαδή, που απ' ό,τι βλέπω... ―
Είναι πρωτόγονο, αντισυνταγματικό κι ανήθικο να ποινικοποιούνται οι  προσωπικές επιλογές.
Και το ξεκαθαρίζω: δεν είμαι ΥΠΕΡ της χρήσης ναρκωτικών. Είμαι ΥΠΕΡ του δικαιώματος να διαθέτουμε το σώμα μας όπως και όπου θέλουμε.
Γι αυτό και, παρεμπιπτόντως, είμαι ΥΠΕΡ της πορνείας παρά την απόλυτη περιφρόνηση που αισθάνομαι γιά τον πελάτη. 
Η απέχθειά μου, όμως, δεν επιτρέπεται να επηρεάζει την ελευθερία του άλλου. Αν δύο ενήλικες επιθυμούν να ανταλλάσουν χρήματα, κοσμήματα ή βρισιές κάθε φορά που ερωτοτροπούν, αυτό είναι εντελώς δικό τους ζήτημα και κανένας νομοθέτης δεν έχει δικαίωμα να ανακατευτεί. 
_________________________________
           Δείτε τη λίστα και Διαβάστε:  "Σκέψεις για το νομοσχέδιο περί ναρκωτικών" του Θεόδωρου Ρεβενάκη
                                 http://www.iliosporoi.net


Δείτε: (δεν τα λέω μόνο εγώ)
______________________________________________________________________________

2 σχόλια:

  1. Το θεμα χριζει εξειδικευσης ομως θα πω πως ολα τα ναρκωτικα δεν εχουν τις ιδιες επιπτωσεις στους ανθρωπους και στην κοινωνια.
    Ατομικα δεν θελω να το αγγιξω το θεμα και συμφωνω μαζι σου στο να διαθετει κανεις το σωμα του οπως θελει.
    Ομως οταν εχει επιπτωση στην κοινωνια η οποια διαθεση μας η η οποια κατασταση τοτε νομιζω πως αλλαζει η οπτικη.
    Οι νεοι συνηθως λογω αγνοιας,απειριας και ψυχοσυνθεσης της εφηβειας πεφτουν θυματα στα ναρκωτικα.Οφειλουμε να τους προστατευσουμε με καθε τροπο.Το πως θα αντιδρασει ενας νεος στη γευση ενος τσιγαρου με χασις για πρωτη φορα δεν το ξερει ουτε ο ιδιος.Μπορει ο οργανισμος του να το σιχαθει,μπορει να το διασκεδασει απλα,αλλα μπορει και να εξαρτηθει απ αυτο και να προχωρησει στα "σκληρα"αργοτερα.Εαν εξαρτηθει απ αυτο τοτε μιλαμε για κοινωνικο φαινομενο και οχι για προσωπικη επιλογη(που στην ουσια δεν ειναι επιλογη μιας και ο οργανισμος του φασιστικα του το επιβαλει)
    Οφειλουμε αυτους τους νεουςνα τους προστατευσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απαγόρευση προκαλεί την παραβατικότητα & την κακή ενημέρωση. Οι νέοι, "τα παιδιά μας", είναι παλιό άλλοθι κι ας τα στέλνουμε να σκοτώσουν & να σκοτωθούν γιά την πατρίδα από τα 18 τους. Θα είχατε δίκιο σε όλες τις ενστάσεις αν δε μας είχαν ήδη αποδείξει το αντίθετο οι χώρες που αποποινικοποίησαν.
    Κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό είναι πως η απογόρευση χρήσης ναρκωτικών ουσιών είναι αμερικάνικο κατασκεύασμα του 20ου αιώνα. Κι ως τότε η ανθρωπότης μιά χαρά επιβίωσε (& με χειρότερη ιατρική). Ευχαριστώ γιά το σχόλιο, όμως. Κάθε συζήτηση είναι πρόοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.