Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Μύκονος: Μαντώ ή Άνω Μερά;


Το τελευταίο πράγμα που ήθελα ήταν να γράψω άλλο ένα post γιά την Ευρωπαϊκή Διαμαρτυρία ή οτιδήποτε άλλο άπτεται των πολιτικών. Δεν είναι το forte μου κι άλλοι είναι σίγουρα αρμοδιότεροι.

Έλαβα όμως πρόσκληση, πάλι, γιά συζήτηση των περιβαλλοντολογικών ζητήματων του νησιού. Γιά αύριο, στην Άνω Μερά.
Το ίδιο συνέβη και την περασμένη Κυριακή. Ημέρα και ώρα, όπως και αύριο, της Πανευρωπαϊκής Διαμαρτυρίας.

Την περασμένη Κυριακή έμοιαζε με αφελή γκάφα η πρόσκληση. Σήμερα κινδυνεύει να φανεί ύποπτη, 'μεθοδευμένη' (όπως έλεγαν κάποτε οι πολιτικοποιημένοι) σαν τις διαδηλώσεις της ΓΕΣΕΕ και των συνδικάτων, μιά φρούδα προσπάθεια των κομμάτων να ανακόψουν το κύμα έκφρασης της Αγανάκτησης των Ευρωπαίων πολιτών. 
Η Μύκονος (λόγω του καλού συγκριτικά επιπέδου ζωής μας) δε φημίζεται γιά τις διαδηλώσεις της. Άρα δύο τέτοια γεγονότα στο ίδιο απόγευμα απλώς χωρίζουν τον κόσμο κι εν τέλει αποτυγχάνουν και τα δυό.

Το θέμα των σκουπιδιών είναι όντως σοβαρότατο.  Για την επομένη (Δευτέρα 6/6) όμως είναι προγραμματισμένη σημαντική ομιλία στο Γρυπάρειο όπου θα μάθουμε πώς αντιμετώπισε το ζήτημα η Σύρος. Θα προβληθεί και ταινιάκι γιά μας εδώ κι ελπίζω (όπως γίνεται παντού) να ακολουθήσουν ερωτήσεις με συζήτηση.  Άρα αύριο στην Άνω Μερά τι θα συζητηθεί; Τα ίδια που λέμε πάντα. Πριν ακούσουμε; Διότι αν δεν αλλάζουν τα δεδομένα με την ομιλία της Δευτέρας τότε γιατί να πάμε και γιατί προσεκλήθη ο ειδικός σε θέματα ανακύκλωσης Αντιδήμαρχος Σύρου κύριος Αλμπανόπουλος;

Το λόγικό θα ήταν η συγκέντρωσή μας γιά το περιβάλλον να γίνει μετά την ομιλία όταν θα έχουμε πληροφορηθεί τα νέα γιά μας δεδομένα και θα έχουμε φορτισθεί συναισθηματικά από το ντοκιμαντέρ του Όμηρου Ευαγγελινού.

Η Διαμαρτυρία της Ευρώπης, κατά κομμάτων & τραπεζών που μας έφεραν στα σημερνά χάλια, συμπεριλαμβάνει το τοπικό ζήτημα των σκουπιδιών. Δίχως την κομματοκρατία και την ασυδοσία και τις καταχρήσεις οι αρχές θα είχαν πρώτο μέλημα την υγεία μας. 
Με την πρόσκληση της Άνω Μεράς γιά δεύτερη Κυριακή το δένδρο καλείται να κρύψει το δάσος υπονομεύοντας τη Διαμαρτυρία αλλά και το σοβαρότατο θέμα του Περιβάλοντος. Τα δυό αυτά οφείλουν να ταυτίζονται κι όχι να αντιμάχονται χωρίζοντας τους συμμετέχοντες.

Από την καρδιά μου εύχομαι να αλλάξει η ημερομηνία της συνάντησης γιά το περιβάλλον και να γίνει κατανοητό πως το δένδρο είναι μέρος του δάσους και τα τοπικά προβλήματα συνέπεια του πολιτικού συστήματος.
___________________
Δευτέρα 6 Ιουνίου στο Γρυπάρειο:

Προσκεκλημένος ο Αντιδήμαρχος Σύρου ειδικός σε θέματα ανακύκλωσης κ Νίκος Αλμπανόπουλος. 


Θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ Mykonos Blues του Όμηρου Ευαγγελινού.
                           ✪

Σύλλογοι Μυκόνου γιά το περιβάλλον facebook


                            ✪✪
_____________________________________

5 σχόλια:

  1. Μην ανησυχείς Δάφνη μου, κατέβα πλατεία εσύ στις 7 και δεν υπάρχει καμιά προβοκάτσια, τίποτα ύποπτο και μεθοδευμένο. Εγώ δεν συμμετείχα σε καμιά από τις δυο διαδικασίες αν και είμαι θετικός και για τις δυο, ωστόσο είναι προφανές ότι υπάρχει λόγος σοβαρός για την συνάντηση της Άνω Μεράς.
    Όλα εξάλλου τώρα αρχίζουν κι έχουν ακόμα δρόμο πολύ για να φτάσουμε σε κάποιο ξέφωτο.
    love you!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να σας ενημερώσω καθώς από ότι θυμάμαι δεν ήσασταν στην προηγούμενη συνάντηση στην Ανώ-Μερά ότι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν στις 7:30 ηώρα βρίσκονταν στην πλατεία Μαντώ για να συμμετέχουν με την σειρά τους στην διαμαρτυρία καθώς δεν υπάρχει χρονικό όριο άφιξης σε αυτήν.Όσον αφορά αυτή την Κυριακή η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 5 μμ για να αποφευχθει πρόβλημα στην ώρα με την διαμαρτυρία που είναι στις 7μ.μ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Δημήτρη
    και
    Αγαπητή Flora
    ευχαριστώ γιά το ξεκαθάρισμα. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα. Όπως ειχα πεί (σε email την περασμένη εβδομάδα από το πρωί της Κυριακής που είχα λάβει την πρόσκληση) νομίζω πως είναι κρίμα να συμπίπτουν τέτοιες σοβαρές συναθροίσεις. Αύριο θα είναι μισό εκατομμύριο στην Αθήνα (συντηριτικός υπολογισμός καναλιού) κι όλη η Ευρώπη λέει 6:00μμ. Κρίμα δεν είναι εμείς να μοιάζει σα να περιμένουμε ταξί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Δάφνη
    Ας μη σπείρουμε καινά δαιμόνια και ας δούμε θετικά και καλοπροαίρετα κάθε προσπάθεια που γίνεται για τη νεκρανάσταση της Μυκονιάτικης συνείδησης. Μπορεί να γίνονται λάθη συντονιστικά ή προγραμματισμού, γιατί δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί αλλά ερασιτέχνες πολίτες και να είσαι σίγουρη οτι δεν υπάρχει πρόθεση προβοκάτσιας από κανέναν. Και αυτό αποδεικνύεται από τις παρουσίες και στις δυο συναντήσεις. Παντού συμμετέχουν τα ίδια πρόσωπα! Αυτοί που πραγματικά θα έπρεπε να είναι παρόντες - μήπως μάθουν και τίποτε - λάμπουν δια τις απουσίας τους από κάθε τέτοιου είδους εκδήλωση ευαισθησίας και προβληματισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Αννα μου λυπάμαι ειλικρινά αν έσπειρα δαιμόνια. Ίσως, όπως το λες, άπειροι είμαστε όλοι μας (ευτυχώς). Πρόθεσή μου ήταν το αντίθετο. 'Κινδυνεύει να φανεί ύποπτη' έγραψα κι αυτό πιστεύω. Στόχος μου ήταν να προλάβω το μπέρδεμα και την παρεξήγηση. Τελικά η ώρα άλλαξε κι είτε συνέβαλα σ' αυτό είτε όχι, παράπονο δεν έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.