Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μύκονος ― Ο δικός μας μήνας







Άρχισαν τα σχολεία, χαράς ευαγγέλιο για μας που θα απολαύσουμε το γλυκό δικό μας ινδικό καλοκαιράκι δίχως τσιρίδες μαμάδων ή μηχανάκια πάνω κάτω τα απογεύματα.
Πρώτες από τα θέρετρα φεύγουν οι οικογένειες γι αυτό κι όπου κι αν ταξιδέψετε οι ντόπιοι θα σας πουν πως ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας με τον 'καλό' κόσμο. Όπου 'καλός' σημαίνει ήσυχος, διατεθειμένος να ξοδέψει τα λίγα ή τα πολλά του δίχως το άγχος δόσεων και οικογενειακού προϋπολογισμού.
Η Μύκονος φημιζόταν γι αυτό τον κόσμο της. Σαν τις εταιρίες με τα καλής ποιότητας ανδρικά ρούχα έχει ευνοηθεί από τη δημογραφική ομάδα την αδικημένη από το νόμο. Καταλάβατε για ποια αδικία μιλώ.
Διότι όσο απαγορεύεται ο γάμος με τον εκλεκτό της καρδιάς του στο 10% του πληθυσμού κι απαγορεύεται επίσης η υιοθεσία, αυτό το 10% θα εξακολουθήσει να είναι πολλές βαθμίδες πιο ευκατάστατο από το ετεροφυλόφιλο αντίστοιχό του. Κι ενώ μετά θάνατον ευνοούνται ανίψια και βαφτιστήρια από την κληρονομιά όσο οι ομοφυλόφιλοι είναι εν ζωή παραμένουν οι καλύτεροι πελάτες. Πιο ευγενείς, πιο καθαροί, πιο καλοντυμένοι και πιο καλλιεργημένοι από τους αντίστοιχούς τους παντρεμένους διότι η νομική αδικία τους παρέχει απλόχερα χρόνο και μεγαλύτερο χαρτζιλίκι.
Στη δεκαετία του '80 το AIDS σα δρεπάνι του θανάτου θέρισε όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά κι ένα τρόπο ζωής και για να αποφύγει το νησί την ερήμωση στράφηκε, έξυπνα φαινόταν τότε, προς άλλη δημογραφική ομάδα. Τις μοιραίες συνέπειες τις ζούμε πια τα καλοκαίρια γι αυτό δεν είναι του παρόντος να τις συζητήσω σήμερα που με τα πρώτα αραιά σύννεφα ξαναβρίσκουμε τους ρυθμούς και τις συνήθειές μας.

 
Το νησάκι μας κι η εδώ ανάπτυξη του πληθυσμού χρωστά πολλά σ' εκείνους που τώρα, μαζί με ώριμα ζευγάρια κάθε φύλου και προτίμησης, κατακλύζουν τις έρημες παραλίες.

____Στις εικόνες το σπίτι σήμερα:
  κάτω φρεσκοκομμένα σταφύλια στον κήπο, πάνω σύννεφα στα βράχια ___________

1 σχόλιο:

  1. οι καλύτερες διακοπές.
    φιλάκια Δάφνη Δάφνη!!
    ΥΓ στείλε μου τη διεύθυνσή σου πληζ.
    το πακετάκι που ήρθε το πιο πρόσφατο ήταν λιγάκι σκισμένο κι αν υπήρχε διεύθυνση δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη.
    τα λέμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.