Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ο Καντάφι και η σκλάβα η απελεύθερη―ναι, για σας λέω Mrs C.






Έγραφα ένα φεμινιστικό κείμενο όταν με φώναξαν να δω 'τη Hillary'.
Το έχετε δει; Ακολουθούν οι φρικιαστικές εικόνες σύλησης κι οργής λαού, το μαρτύριο του τυράννου. Βλέπουμε τον Καντάφι ματωμένο, δίχως τις κομψές στολές δικής του επινόησης να σέρνεται ημιθανής και νεκρός για να μεταφερθεί μετά να τον δει ο Λαός Βασανισμένος πριν τον εναποθέσουν σε ψυγείο κρεάτων για να περνά πάλι ο λαός με φωτογραφικές μηχανές ώστε να πεισθεί πως όντως πέθανε ο δικτάτωρ.
Κι η Χίλαρυ Κλίντον η δημοκρατική; Περιμένει μήνυμα, κοιτά το κινητό, γελά κι αναφωνεί 'We came, se saw, he was killed' και ξεκαρδίζεται διορθώνοντας το ρούχο της σα μαθητριούλα. 'Θυμίζει ρωμαϊκό ρητό' σχολίασε ο ανεγκέφαλος Έλληνας παρουσιαστής την επομένη.
Όχι φίλε, δεν το θυμίζει μα το παραφράζει βλακωδώς, αρρύθμως κι ακαλαισθήτως.
Η αρχή του τέλους του Καντάφι ήρθε με Νατοϊκό βομβαρδισμό. Από λάθος την προηγουμένη χτύπησαν το σπίτι που κρυβόταν ο υιός, ο Mutassem, ο Μούτι ο 'δικός μας' που επισκεπτόταν συχνά τα παράλια της Αττικής και σας έλεγα πριν μήνες πως τον είχε γνωρίσει η Μαντάμ.
Προ Αραβικής Άνοιξης μοίραζε εκατοδόλλαρα στο πέρασμά του κι ως Άραβας όταν είχε ραντεβού με κυρία την έστελνε να καθίσει πίσω από τζάμι για να τον παρακολουθεί η φρουρά κι ερχόταν καθυστερημένος με χρυσά και συνοδεία.
Νεκρός κι αυτός, αγνώριστος με μαύρο μούσι και καμένος με τσιγάρα, περιφέρεται στο Διαδίκτυο.
Πριν από τα videos μας προειδοποιούν αν θέλουμε να δούμε τέτοιες εικόνες.
Πριν από τη Χίλαρυ Κλίντον δεν προειδοποιούν κι ας είναι χυδαιότερη, η πιο σοκαριστική.
'Είναι η Αμερική πολύ δημιουργική στην ανεύρεση σατανάδων', όπως είπε χθες Γάλλος σχολιαστής, μα περιμένουμε από τους πλανητάρχες μιά απόσταση και μιά ευγένεια κι όχι χαιρέκακο παιδικό θριαμβολόγημα.
Κι είναι και κάτι άλλο. Όταν ξεκίνησε το αιματοκύλισμα ζητούσαν στο Twitter οι Λίβυοι την επέμβαση της Αμερικής. Ο Ομπάμα δίσταζε. Διότι πήρε το θρόνο με υπόσχεση να κλείσει μέτωπα κι όχι ν΄ανοίξει. Τώρα που σκότωσε τον Νούμερο Ένα, το Μπιν Λάντεν και υποσχέθηκε πως στο τέλος του χρόνου θα έχουν αποχωρήσει τα στρατεύματα από το Αφγανιστάν και, πιο σημαντικό, τώρα που έρχονται εκλογές, χρειαζόταν ένα θρίαμβο.
Δηλαδή τόσους μήνες πέθαναν τόσοι άνθρωποι και βιάστηκαν κι έχασαν τα σπίτια και τη (μίζερη έστω) καθημερινότητά τους για να ξαναεκλεγεί ο ένας στην άλλη άκρη της γης.
Κι η Χιλαρυ η δημοκρατική; Έλεγαν πιο παλιά οι φεμινίστριες ότι αρκούσε να έχουμε γυναίκες στην κυβέρνηση για να τελειώσουν πόλεμοι και σφαγές. Ωραία που θα 'ταν! Μόνο ξεχνούσαν πως ο σκλάβος ο απελεύθερος μιμείται τον αφέντη κι αυτό μας το έδειξαν η Ρώσικη Επανάσταση και η Οργουελική 'Φάρμα των Ζώων' όσο και οι αδίστακτες κυράδες που πέτυχαν στο ανδρικό παιχνίδι.
Απολαύστε τις:



―――――――――――――
εικόνες
Στρατηγός Καντάφι και υιός Μούτι
και οι δύο από The Huffington Post 
όπου και video με τις τελευταίες στιγμές του Καντάφι.
Hillary Clinton: youtube.
――――――――――――――――――

2 σχόλια:

  1. Επειδή τα πλήθη δεν μπορούν να σκεφτούν
    παρα μονο με εικόνες και θεάματα
    Φτανει μια εικόνα να συγκινήσει, να εξοργίσει
    ή να ικανοποιήσει την ένοχη συνείδηση του καθενος
    Κι ομως το χειρότερο απο όλα, εκτος απο ενα εγκληματικό όχλο
    Ειμαστε εμείς οι σκεπτόμενοι
    Που σαν "ηθικοί" κατηγορούμε αλλα σαν κανίβαλοι "διασκεδάζουμε" γυρω απο ενα πτώμα
    Προσπάθησα να αποφύγω αυτες τις εικόνες
    (απο τηλεόραση, διαδίκτυο, κλπ)
    και να μεινω στην ειδηση αλλα δεν τα κατάφερα οπως φαίνεται...
    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σκέφτηκα dear Velvet κι αποφάσισα συνειδητά να τις αναρτήσω κι εγώ. Το έκανα επειδή (όσο δεν είμαστε εκεί) η αναμενόμενη βία του όχλου μου φαίνεται λιγότερο αηδιαστική από το θριαμβολήγημα μιάς κυράς με γέλιο μαθητριούλας όπως, νομίζω φαίνεται στο video που παραθέτω.
    Αυτό ήταν και η 'Θέσις' της ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.