Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το Δελφίνι και ο Τόνος― Για την τιμή της Χώρας






Πάντα mac είχε η Μαντάμ. Από το 1993 (χρόνια πριν γεννηθείτε). Και οι σοβαροί της γης (που πήγαιναν σε μαθήματα 'χειρισμού υπολογιστών') ειρωνεύονταν εμάς τους αρτίστ και φασιονόπληκτους που δεν νοιαστήκαμε να τους εξηγήσουμε (κι έτσι δεν το έμαθαν ποτέ) πως το ποντίκι και τα εικονίδια έκαναν περιττά τα μαθήματα.

Ένας παλιός φιλοζωικός αγών είναι η σωτηρία των δελφινιών από τους αδίστακτους ψαράδες που τα σκοτώνουν στο ψάρεμα τόνου. Χρόνια κρατά το ζήτημα με πιέσεις για αυστηρή νομοθεσία και συνθήκες· με καλούς οικολόγους από της μια, κακούς Ιάπωνες και Ισπανούς από την άλλη. Το θέμα όμως, για μένα, δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι πως, o.k. να υπογράψω αλλά… ο Τόνος;
Ο Τόνος, όπως καταλάβατε, κάνει χειρότερες Δημόσιες Σχέσεις.

Πού το θυμήθηκα;
Η Apple, όπως θα ακούσατε αξίζει πιο πολύ από την Ελλάδα. Αναμενόμενο, αφού κι η Ελλάδα πάτωσε στις δημόσιες σχέσεις εκλέγοντας θρασείς αλήτες που πρώτα κλέβουν κι ύστερα τριγυρνούν τη γη φωνάζοντας 'Σας κλέψαμε!'
Το αστείο (δυστυχώς) δεν είναι αυτό. Το αστείο είναι η απύθμενη βλακεία των αντικαπιταλιστών της γης που θρήνησαν το θάνατο του ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης πολυεθνικής της γης― και έτρεξαν οψίμως να εφοδιαστούν με το i-phone και το i-pad που από πέρσι σέρνει μαζί του (σας το ορκίζομαι) ο αγράμματος μανάβης της Μαντάμ.

οι αποδείξεις
Η Φωτογραφία δεν είναι του μανάβη (δεν είμαι Τόνος). Είναι αποτέλεσμα γκουγκλαρίσματοςτων λέξεων: 'i phone / κάγκουρας'. Do n't you love it?
_______________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.