Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Διαμάντια στα Γουρούνια: Το Πείραμα



Μιά από τις απόκρυφες ιστορίες της Εντίθ Πιάφ είναι πως τα χρόνια της δόξας της έβγαινε στη γωνία του δρόμου που τραγουδούσε μικρούλα, για να ανακαλύψει αν θα την ξανα-ανακάλυπταν. Ο κόσμος βέβαια χλεύαζε 'δες την τρελή που νομίζει πως είναι η Πιάφ'.

Το ζήτημα πονά πολύ τον κόσμο της Τέχνης, αλλά κυρίως το σκληρό κόσμο των συλλεκτών έργων και εμπειριών.
'Είναι ωραίο, αλλά είναι Τέχνη;' αναρωτήθηκε ο 20ος αιώνας για τα ηλιοβασιλέματα μα σήμερα δε σας μιλώ για τέτοιες έντιμες πολυτελείς αναζητήσεις.
Σήμερα έχουμε το άλλο, 
χαρείτε το 
(με ελληνικούς υποτίτλους):


1097 επιβάτες πέρασαν τυχαία μπροστά από έναν από τους μεγαλύτερους βιολιστές στον κόσμο (που έπαιζε σε ένα από τα καλύτερα βιολιά του κόσμου)
Πόσοι από από αυτούς σταμάτησαν να ακούσουν;
_______________________

13 σχόλια:

  1. εμπόρευμα.......


    μπας... λέω μπας.... είναι η λύση??

    τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χάρισμα κι ευλογία
    η ικανότητα να ανακαλύπτεις
    την ομορφιά στην καθημερινότητα
    πέρα από στερεότυπα...

    όμορφη Κυριακή εύχομαι
    από το γειτονικό νησί της Άνδρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα ! Φοβαρό το βίντεο.
    Πράγματι, χρειάζεται να κάνει λίγο ησυχία μέσα σου
    για να πάρεις χαμπάρι σε μια ανύποπτη στιγμή, πως
    μια ψυχή δίπλα σου κάνει κατάθεση όχι ανάληψη ;)
    Φιλί *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι είναι τέχνη; Δεν νομίζω οι άνθρωποι να συμφωνήσουμε ποτέ. Τόσο σχετικό όσο και η ματιά του καθενός μας. Το θέμα είναι αν χρησιμοποιούμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας για να συλλέγουμε εικόνες και ήχους, ή τα προσπερνάμε αδιάφορα χάριν συντομίας ή άπειρων "προβλημάτων" που κατακλύζουν το μυαλό μας. Ο Joshua Bell μας το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν διάθεσε χρόνο για να τον ακούσει σχεδόν κανείς! Είναι σαν τις ευκαιρίες που περνούν διαρκώς από δίπλα μας χωρίς να τις αρπάξουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό συμβαίνει όταν ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί μεθόδους αντισύλληψης και έχουμε το φαινόμενο του υπερπληθυσμού.Κανείς δεν είναι αναγνωρίσιμος αν δεν υπάρχουν πια κάμερες γύρω του,δε μπα να 'ναι ο ίδιος ο θεός ο Seal (μαύρος ΕΛ) και ο Timo Kotipelto (Φινλανδός ΕΛ)...ακόμα κι εγώ αντιμετωπίζω κάποιες φορές τέτοια θέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. akrat λύση; Πάντως αυτό που χάρηκα ήταν το 'εγώ ως αργόστροφος' περί Α. (επειδή το αντίθετο βεβαίως).
    Dear Lyriel καλή καρδιά που έχεις! Δεν είναι η βιασύνη που εμποδίζει, η Margo το είδε (ίσως σαν εμένα το έργο το 'χει ξαναδεί).
    Όσο για σένα, αγαπητέ Χωστήρα, ναι τώρα το επιβεβαίωσες ότι η απέραντη κουλτούρα της γράφουσας περιλαμβάνει από Stradivarius έως Stratovarius―κατά τα άλλα ναι, ω ναι (γνωρίζεις) πόσο επαυξάνω περί αντισύλληψης προκειμένου να εμποδίζεται η αναπαραγωγή ηλιθίων (αλλά επειδή είμαι σοβαρή συγγραφεύς κι όχι καμιά τρολού προσπαθώ να συγκρατώ το μένος μου κατά της ποταπής ανθρωπότητας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας επιβεβαιώνει αυτό που υποψιαζόμαστε. Το θέμα δεν είναι πόσο αξίζει κάτι ή κάποιος, αυτό σχεδόν δεν αποτελεί κριτήριο, αλλά το πόσο σπρώξιμο αναγνωρισιμότητας έχει πάνω από το κοπάδι με τα πρόβατα.
    Κάντε ένα πείραμα. Πάτε σε ένα φόρουμ, και ανεβάστε σαν δικό σας ένα εκπληκτικό κείμενο κάποιου μεγάλου. Δλδ ένα εξαιρετικό κείμενο, αλλά που να μη το γνωρίζουν πολλοί. Θα το διαβάσουν μεν αλλά δεν θα δώσει σημασία ούτε ένας!
    Αν από κάτω προσθέσετε "Πλάτωνας" ή "Αριστοτέλης", εκεί να δείτε ξαφνικά αναλύσεις και κόντρα αναλύσεις. Ξαφνικά, το κείμενο θα είναι "σκέτη σοφία".
    Αυτό όλο το σκεπτικό, σαν εργαλείο, έχει μεγάλη χρησιμότητα για να καταλάβουμε πολλά πράγματα στο πως γυρίζει ο κόσμος στα αλήθεια. Από το εμπόριο (τι αξίζει και τι όχι;) μέχρι την πολιτική (τι είναι η "ψήφος" τελικά;), μέχρι τα σημαντικά και τα ασήμαντα της ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άναυδε αλήθεια τι άλλο είναι η κι η ψήφος από διαγωνισμό δημοφιλίας (Ναόμι Κλάιν) ή προσπάθεια ένταξης σαν την σε κάθε είδους ομάδων; Σ' ευχαριστώ που πέρασες από τον οντά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δάφνη, σαφώς, ένα από τα βασικά ένστικτα του ανθρώπου είναι να νοιώθει οτι ανήκει κάπου. Το θέμα είναι οτι με τούτα και με εκείνα, τελικά, είμαστε ένα κοπάδι που κατευθύνουν επιτήδιοι.

    Έχω σχολιάσει και στο παρελθόν στον οντά σου. Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχω χρόνο, και όταν μπαίνω στο δίκτυο διασπείρομαι ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. This Directory Submission site is the most effective and highly interlinked site where you can submit different URL category wise. Categories offered: Arts, News, Computers, Home, Society, Business, Games, Health, Kids and teens, Recreation, Shopping, Regional, and Islam

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.