Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο Παπάς, ο Κνίτης κι η ρεαλιστική πραγματικότητα του Άρθρου 29




Θέλει η Μαντάμ ν΄αγιάσει κι ο καημός δεν την αφήνει. 
Δείτε τα σημερινά τα αναμενόμενα.
Αποχωρεί ο κ. Καρατζαφέρης από τη Βουλή διότι ενοχλείται. Όχι για τα οικονομικά, όχι για το Χρέος, τις συντάξεις, τους μισθούς, την Εκπαίδευση, το σκανδαλώδη βενιζελικό Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών, τις σπάταλες αγορές όπλων, κ.λ. κ.λ. αλλά τι;
Την Αποποινικοποίηση. Το εκσυγχρονιστικό αυτό νομοσχέδιο που αγγίζει πολλούς τομείς και στην ουσία φέρνει το λεγόμενο 'νομικό πλαίσιο' πιο κοντά την πραγματικότητα της εποχής μας και διορθώνει επισήμως πολλά για τα οποία δε θα μιλήσω εδώ (διότι συμπεραίνω ότι τα γνωρίζετε).
Ασχολήθηκα αλλού με την Επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς που μας ονομάζει (ναι κι εσένα φίλε που κάπνισες μπάφους στο γάμο του κολλητού σου) 'βδελύγματα' και ξεσπαθώνει σε ύφος παραδοσιακής ιερεμιάδας.
Ο κ. Καρατζαφέρης δηλαδή, πολύ λογικά κι ενδεχομένως έξυπνα, κάνει τζάμπα μαγκιές για να κρατήσει τις ψήφους της Εκκλησίας. Δεν περίμενα καλύτερα. Κι η Ν.Δ. επίσης.
Η απορία μου είναι ο Ριζοσπάστης τι ζόρι τραβά με το κέφι μας, την αποσυμφόρηση των φυλακών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, π.χ. την ομοφοβία.
Μη γελάτε εσείς που ξέρετε. Ρητορικό το ερώτημα αφού βεβαίως είναι παλιά ιστορία η ταύτιση απόψεων κομμουνιστών κι ακροδεξιών. Θυμάστε Στάλιν-Χίτλερ. Συνθήκη ειρήνης του '39 και τρομοκρατία του πολίτη τους, στρατόπεδα συγκεντρώσεως για αντιφρονούντες κλ κλ. , μακρύς ο κατάλογος.

Ωστόσο σήμερα πού ο Υπαρκτός έληξε άδοξα περίμενα μιά αναδίπλωση, έναν εκσυγχρονισμό. Ματαίως. Οι άσχετες αρλούμπες και των δύο πλευρών εν είδει επιχειρημάτων αποκαλύπτουν πως το παλιό σχήμα καλά κρατεί και τα υποτιθέμενα άκρα της Πολιτικής, εξακολουθούν να συναντώνται για να κλείσει ο κύκλος του παλιού καλού συντηρητικού συστήματος περιττής και μάταιης καταπίεσης του πολίτη.
Τι κρίμα όμως! 
Νοσταλγική ανάμνηση η εποχή που σύστηναν στην Καισαριανή με τη φράση: 'Καλό παιδί: Κομμουνιστής και χασικλής.' Πάνε αυτά. Έμειναν μόνο οι 'Είμαι Κομουνιστής μα την Παναγία' που κάνουν Μαρξ και Έγκελς να γυρνούν στους τάφους τους κι εμάς να γελάμε.
__________

Το Νομοσχέδιο ψηφίστηκε: tovima

Αν έχετε χιούμορ και γερά νεύρα χαρείτε τους παρανοϊκούς και τους τζάμπα μάγκες:
Του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς ιερεμιάς (αναλυτική κι αναλυμένη) :Το Μώλυ
Ριζοσπάστη σπαστικά27/1/2012
Ριζοσπάστη σπασμένου: σήμερα

Καρατζαφέρη δε βάζω, τον έχει η τηλεόραση. του αφιερώνω όμως τούτο το οποίο δεν τον πείραξε: Στο ΒΔ άκρο της νήσου Χίου, σε εποχή που οι Έλληνες πολίτες έχουν φτάσει στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, το Υπουργείο Άμυνας και ο στρατός πετάνε στη θάλασσα τα πυρομαχικά που φύλαγαν στις αποθήκες τους, προφανώς για να αγοράσουν καινούρια από τις γερμανικές βιομηχανίες.Από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 10 Φεβρουαρίου βρίσκεται σε εξέλιξη προγραμματισμένη άσκηση με πραγματικά πυρά, τα οποία μολύνουν με βαρέα μέταλλα και άλλες χημικές ουσίες το υποθαλάσσιο περιβάλλον, καταστρέφουν το αλιευτικό κεφάλαιο της περιοχής και σπαταλούν τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και την εκπαίδευση των στρατιωτών. Από kato-kefali tvxs

Τη Ν.Δ. δε σχολιάζω όχι από συμπάθεια αλλά από αμηχανία. Γαλάζια Παιδιά είναι οι κυρίως πελάτες κόκας που γνωρίζω και γαλάζιο (τότε) νιάτο και νεποτιστής βαφτησιμιός ηγέτη είναι ένας των πρώτων δημιουργών ΝΑ στην Αθήνα. Οπότε: ―Άσε το καλάμάκι χρυσούλι μου να σου εξηγήσω το νομοσχέδιο και μετά μιλάς, o.k.;

Δείτε
το πρόσφατα ενημερωμένο (δυστυχώς δίχως υποτίτλους)


_____________________________________________________________

4 σχόλια:

  1. Αχ αυτή η ιδεολογική απεξάρτηση !
    Άντε τώρα στα πλουμιστά εκκλησιαστικά παγόνια να τους πεις κουβέντα για ιδεολογική απεξάρτηση.
    Η Αλέκα κοκάλωσε στο "το όπλο παρά πόδας και μετά βλέπουμε" πουλώντας ελπίδα μέχρι να της έρθει η θεία φώτιση από τον Μαρξ για το πόσο κάνει 2+2 σήμερα όταν διαβαίνεις σήμερα το κατώφλι μιας τράπεζας.

    Στα θολά νερά στα οποία ψαρεύει ο Καρατζαφέρης όλο και κάποιος θα τσιμπήσει όταν τα βλέπει πεντακάθαρα , και ξέρει την δύναμη της άλλης πρότασης,την κάνει ξέροντας ότι είναι μία πρόταση. Ελπίζει στην ανυπαρξία πολιτικών ιδεών και είναι η μόνη του ελπίδα να μην κλείσει το μαγαζί του.

    Υπάρχουν και χειρότερα αδικήματα από αυτά που μας κάνουν οι ουσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν μπορω να ασχολουμαι μαζι τους..χαλουν τη διαθεση μου :)

    καλο μηνα να εχεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς habilis, υπάρχουν και σοβαρά αδικήματα για τα οποία κανείς τους δεν κόπτεται
    iLiAs ούτε εγώ το θέλω αλλά όταν ασχολούνται αυτοί μαζί μας δε γίνεται να μην αντιδρώ και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αγγίζει πάρα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.