Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Είπα να βοηθήσω την Αστυνομία


Ναι, αγόρι μου, εσάς, που μήπως πρέπει να βγαίνετε πιο συχνά (δίχως κράνη ή κουκούλες) να αναμιχθείτε (όπως λέμε εμείς οι κοσμικές Μαντάμ) ώστε να βρίσκετε πιο πιστευτές δικαιολογίες; 


Ο εμπαιγμός των συλλήψεων το θέμα. Ναι, τι βολικό και άνετο: Ξένοι, ανήλικα και τρεις παλαβοί. Παλαιστίνιοι, Αλβανοί, Αφγανοί κ.λ., αυτοί είναι που 'μας μισούν', αυτοί διέσχισαν βουνά και θάλασσες για να έρθουν  να κάψουν την κοιτίδα του πολιτισμού και μπλα μπλα μπλα.
Το έχω ξαναπεί, κάνοντας παρέα με ομοϊδεάτες χάνεις τα επιχειρήματά σου. Το παθαίνουν οι αριστεροί, το παθαίνουν κι ο ακροδεξιοί.
So guys, σας έχω νέα: Οι αρλούμπες που συζητάτε στα αποδυτήρια (ή όπου μαζεύεστε) της Αστυνομίας δεν 'περνάνε' στον Αληθινό κόσμο.
Κι επειδή δε θέλω να πιστέψω πως είστε πληρωμένοι ή κι αν είστε εγώ δεν είμαι, θέλησα να βοηθήσω τις έρευνές σας.
Διότι, αλήθεια, ρωτήσατε αυτόπτες πριν τις συλλήψεις ή μόνο τους χτυπούσατε;
Πάρτε λοιπόν για να έχετε:


Ανακάλυψα:
Αυτόπτης 1.
«..Είχα χρόνια να πάω σε διαδήλωση και πήγα σε αυτήν... από τις 6 παρα 10 ήμουν εκεί οι κουκουλοφόροι έκαναν την εμφανισή τους 7 και 15 αν θυμάμαι καλα. Γιατι δεν μιλάει κανείς για την αστυνομία και να πει το γιατί ειχε κλείσει όλους τους γύρω δρόμους και δεν αφηνε τις χιλιάδες κόσμου να ανέβει στο συνταγμα ? γιατι κανείς δεν μιλά και να πεί οταν ο απλος πολίτης πλησίαζε τα μάτ στα 10 μετρα με σκοπο να περασει να παει στο συνταγμα μας πεταγαν δακρυγόνα? γιατι κανεις δεν μιλαει για οταν στην σταδιου κουκουλοφοροι κατα τις 8 παρα προσπαθουσαν να σπασουν τις τζαμαριες τραπεζας ο κοσμος τους εσπασε στο ξυλο ? ολοι λενε για το αττικον οτι το καψανε και τα υπολοιπα κτιρια γιατι κανεις δεν μιλα για τα γαμοκαναλα τα οποια εμφανιστικαν μονο οταν αρχισαν να μπενουν φωτιες ? γιατι κανεις δεν μιλα να μας πει οτι το ΠΑΜΕ το μονο που εκανε ηταν να ανεβοκατεβενει την πανεπιστημιου να φτανει μεχρι την βουκουρεστιου και μετα να γυρνα πισω στο καβουκι του στην πλατεια ομονοιας και να διαδηλωνει εκει ? Γιατι απλα γνωριζε απο πριν τι θα γινοταν απαντω μονος μου. Και κλεινω λεγοντας πως δεν με σοκαραν η φωτιες αναμενομενο ηταν δεν με σοκαρε που ηταν σχεδιασμενο χιλιαδες κοσμου να μην τους αφηνουν να διαδηλωσουν με σόκαρε οταν μετα τις 8 χιλιαδες κοσμου χειροκροτουσαν τους κουκουλοφορους να σπανε την alphabank και να τις βαζουν φωτια... με σοκαρε οταν ειδα κοριτσακι 15 ετων οσο ειναι το παιδι μου να περνει σταση πολεμου οταν το πληθος προσπαθουσε να τους σταματησει. και κατι τελευταιο βαρεθηκα να βλεπω να κρινουν ολοι με βασει τι ειδαν στην TV. Κανενα καναλι δεν ειπε την αληθεια και το ξερουν πολυ καλα μονο οσοι ηταν εκει την κυριακη...» Pamino

Έλαβα:
Αυτόπτης 2 
ήμουν στην σταδίου για πάνω από 5 ώρες, η αστυνομία επιτέθηκε σε όλη την Αθήνα από νωρίς στον κόσμο αδικαιολόγητα για να διάλυση την συγκέντρωση όσοι ήμασταν εκεί ξέρουμε , από τηλεφωνικές ενημερώσεις και συζητήσεις με φίλους η εκτίμηση είναι ότι ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει από την μεταπολίτευση και μετά, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για νούμερα αλλά όσοι ήμασταν εκεί το ξέρουμε.Κανένα κανάλι δεν μίλησε για τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που ήταν στους δρόμους. απλός κόσμος κάθε ηλικίας παρακινούσε τους νέους να επιτεθούν στην αστυνομία που προηγούμενος είχε ρίξει τόνους χημικών μέσα στον κόσμο χωρίς να έχει προηγηθεί παραμικρό .
και μια συγκινητική αναφορά που δημοσιεύτηκε στο combustions.tumblr.com :
είσαι καλά; ο σπύρος; τα άλλα παιδιά; | 12-2-2012
σε όλες τις καθέτους της αμαλίας αναρχικοί προσπαθούσαν να εμποδίσουν τα ΜΑΤ να ανέβουν προς τα πάνω / πετάγαν πέτρες / απλός κόσμος πήγαινε έπαιρνε πέτρες από κάτω και τις πετούσε και αυτός / κάθε φορά που τα ΜΑΤ κάναν πίσω ο κόσμος χειροκροτούσε / κάθε φορά που έριχναν δακρυγόνο ο κόσμος φώναζε μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι / χαμογελούσαμε / μιλάγαμε / φοβόμασταν / αγκαλιαζόμασταν / ήμασταν ένα / μέχρι που οι κρατικοί δολοφόνοι άρχισαν να κάνουν επίθεση και μέσα από το ζάππειο / ο κόσμος πανικοβλήθηκε / μπήκαμε στο ξενοδοχείο αμαλία / σε 2 λεπτά άρχισε να μπαίνει εκατοντάδες κόσμος μέσα / σκάνε 1-2 δακρυγόνα ακριβώς μπροστά στην ανοικτή πόρτα / ο κόσμος έμπαινε και έκανε εμετό / λιποθυμούσε / έκλαιγε / τυφλός πια / 4 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στην στριφογυριστή πόρτα της εισόδου που ήταν γεμάτη δακρυγόνα / τους έβλεπα να μελανιάζουν / να πνίγονται / 3 άντρες πήγαμε / με δυσκολία την ανοίξαμε / γύρισα και κοίταξα το λόμπυ και αυτό που είδα δεν ήτανε ανθρώπινο / ήταν ο τρόμος απλωμένος σε ανθρώπους / πεσμένα κορμιά / παιδιά / γυναίκες / γέροι / ο φόβος είχε μετατρέψει το κορμί μου σε δοχείο αδρεναλίνης / γρήγορα να βρούμε σπρέυ για άσθμα / γιατρό / νερό / μαλόξ / ριοπάν / αγκάλιασα μια κυρία που έκλαιγε / (νομίζω έκλαιγα περισσότερο από μέσα μου) / δεύτερο κύμα κόσμου / οι άνθρωποι του ξενοδοχείου σαν έτοιμοι από πάντα / έχω χάσει τους φίλους μου / ψάχνω παντού / τους βρίσκω σε διάφορες γωνιές / ησυχάζω / σκέφτομαι τους φίλους που είναι ακόμα έξω / στέλνω DM / SMSSilversurfer
___________
Πληροφορήθηκα:  
 'Kουκουλοφόροι από όλα τα μέρη του κόσμου' 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας  [ troktikoεκτός από τους 53 Έλληνες συνελήφθησαν:
-9 υπήκοοι Αλβανίας,

-4 υπήκοοι Αλγερίας,
-1 υπήκοος Τυνησίας
-1 υπήκοος Μαυριτανίας
-2 υπήκοοι Ρουμανίας
-2 υπήκοοι Πολωνίας
-1 υπήκοος Αφγανιστάν
-1 υπήκοοι Μολδαβίας
-4 Παλαιστίνιοι
-1 υπήκοος Ιράκ     
____________ 
Επίσης όμως, όσο εδώ η Μάνα του Ασφαλίτη σιδέρωνε κουκούλες, έλαβα:    


'Εμαθα:
Φεστιβάλ Σαν Ρέμο: 'Είμαστε Όλοι Έλληνες'


Φεστιβάλ Σαν Ρέμο χθές. Και παρουσιαστής ο Adriano Celentano . Παίρνοντας το μικρόφωνο, και με έκδηλη την συγκίνηση του, αναφέρθηκε στον "σχεδιασμό αφανισμού της Ελλάδος". Με τους Ιταλούς να τον αποθεώνουν για την παρέμβασή του, ο καλλιτέχνης, αφιέρωσε το τραγούδι στην Ελλάδαπου..
δοκιμάζεται από την πολτική Μέρκελ, Σαρκοζί. "Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, επιβαλλουν στην Ελληνική κυβέρνηση, την αγορά των δικών τους οπλικών συστημάτων. "Αν θέλετε την βοήθεια και την παραμονή στο ευρώ- είπαν - πρέπει να αγοράσετε τα δικά μας τάνκς και τα δικά μας ωραία πολεμικά μας πλοία". Επιβάλλοντας περικοπές και θυσίες., στους κουρελιασμένους Έλληνες. Αυτό είναι που έχει γραφτεί στη χθεσινή CORRIERE DELLA SERA. στην σελίδα 5. Αλλά ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι η Wall street Journal αποκάλυπτε ότι το Βερολίνο και το Παρίσι, απαιτούσαν την αγορά εξοπλισμών, σαν προυπόθεση για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας. Είναι αυτή η Ευρώπή που θέλουμε; Κυνική και εξοπλισμένη σαν αστακός ".axortagos. kepparou.blogspot 


Ελαβα:
Ισπανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες και να αποδοκιμάσουν τα νέα μέτρα λιτότητας που είχε υπερψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο τo προηγούμενo βράδυ.


________________________________________________________________

10 σχόλια:

  1. Έτσι μπράβο Δάφνη μου! Να τα ξεκαθαρίζουμε αυτά για κάτι σούργελα που πάνε να μας δουλέψουν να ξέρουν πως είναι πολύ στυφό το χόρτο και δεν καταπίνεται.Βέβαια, όπως πολύ εύστοχα είπες κι εσύ,το συνεχές αναμάσημα ιδεών ανάμεσα σε παραπλανημένους ομοίους προκαλεί μαλάκυνση και μανία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ήθελαν βοήθεια θα την ζητούσαν Δάφνη μου, δυστυχώς. Ας μάθει ο κόσμος την αλήθεια που μαθαίνει ότι θέλουν αυτοί από τα ΜΜΕ.. ας ξυπνήσουμε επιτέλους, όλοι όμως.. ΟΛΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα μπραβο στο μεγαλο Μικη Θεοδωρακη
    και στον Γλεζο, παροντες στη προχθεσινη συγκεντρωση
    Παραδειγμα για ολους μας
    ..........

    Για τα υπολοιπα
    Στο ιδιο εργο θεατες

    ..............

    Το παιχνιδι ολοι ξερουμε πως παιζετε
    Η εξουσια γνωριζει καλα τον τροπο να προστατευει τα συμφεροντα της
    να δημιουργει ψευτικους αντιπαλους και εχθρους
    και να οδηγει την αντιδραση σε λαθος στοχους, κτιρια και ανθρωπους
    Πολιτες εναντια σε πολιτες...ασυνομικοι εναντια σε διαδηλωτες...εμφυλιος πολεμος
    Κι οταν ολα τελειωνουν καθενας γυριζει σπιτι του
    φορτωμενος με τα παρασημα ενος χαμενου "αγωνα"
    Πρεπει να βρουμε τον τροπο συνυπαρξης μεταξυ μας κι όχι μισους
    Αυτος ο δρομος δεν βγαζει πουθενα,
    αντιθετα μας φυλακιζει καθε φορα περισσοτερο
    Φτιαχνει μια κοινωνια ανελευθερη γεματη μισος
    .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο ίδιο έργο θεατές... Δεν είναι ούτε η πρώτη και δυστυχώς ούτε η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο!! Αν κάποιος έχει βρεθεί έστω και μία φορά σε μια πολυπληθή διαδήλωση που χτυπήθηκε με βία, καταλαβαίνει το μέγεθος της αλητείας που κρύβει ο όλος σχεδιασμός της αστυνομίας... Η βαρβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο κόσμος, οι συλλήψεις ανθρώπων από το σωρό, τα ηλίθια δελτία τύπου της επόμενης μέρας, η συμβολή των μέσων στον αποπροσανατολισμό και τον εκφοβισμό των όσων τους πιστεύουν... Όσο τους ανεχόμαστε, αυτό δε θα αλλάξει παρόλο που παρατηρώ ότι όλο και περισσότερος κόσμος ξυπνάει. Καλό σου βράδυ :)
    Υ.Γ. Η φράση σου "κάνοντας παρέα με ομοϊδεάτες χάνεις τα επιχειρήματά σου" με βρίσκει απολύτως σύμφωνη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. desperate, Margo, Velvet, Ειρήνη: τα Σχόλιά σας είναι η παρηγοριά μου. Πραγματικά. Εμείς τουλάχιστον ξέρουμε πως έτσι είναι. Από την καρδιά μου σας ευχαριστώ πως είστε εδώ και κάνατε τον κόπο να μου γράψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι καλά που έχω κι εσάς και μαθαίνω τι γίνεται εκεί, γιατί αν βασιστώ στα ΜΜΕ....

    Τον ήπια.

    Άσε που ακοώ και τις συζητήσεις των εδώ ῾Ελλήνων῾ και τρέχω για τακούνια!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να που πλαγίως παίρνω και μια χαρά από τούτο το δράμα. Ευχαριστώ.
      [Κι εγώ μαθαίνω από σας: Το saga του 'Μαλάκα' έξοχο]

      Διαγραφή
    2. Έξοχο δεν θα το έλεγα...

      Αλλά τι να κάνω...

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Δεν είναι ότι δεν έχω δει το άρθρο, αλλά επειδή είναι κάτι τόσο σοβαρό φοβάμαι μήπως γράψω καμιά μαλακία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι σεμνότητα από ένα Superhero! Με τιμάτε διπλά αγαπητέ.
    & ― by the way, ήθελα κι εγώ χθες το βράδυ να εκφράσω την εκτίμησή μου για τον Άνδρα που όταν οι άλλοι παρακολουθούν ποδόσφαιρα, γνωρίζει πού να πάει αλλά η κουβέντα είχε πάει εν τω μεταξύ τόσο αλλού που σιώπησα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.