Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Οι αθώοι της Φουκουσίμα― Μνημόσυνο με μιά Φιλία και αγάπη αληθινή





11 Μαρτίου 2011 το μεσημέρι ένας σεισμός που τον ακολούθησε τσουνάμι κατέστρεψε την περιοχή Φουκουσίμα με κύματα ύψους ως 15 μέτρων.
Τα γνωρίζετε. Όπως και τους ήρωες εργάτες τού πυρηνικού αντιδραστήρα, τις αυτοκτονίες, τα ψέματα της Κυβέρνησης, τους εράνους, την πείνα, το μολυσμένο νερό και φαγητό.
Μια τραγωδία που αντιμετωπίστηκε με την παραδοσιακά στωική ιαπωνική αξιοπρέπεια κι ακολουθήθηκε από μια καμπάνια με Ευχαριστώ προς εμάς που με τον ένα ή άλλο τρόπο ασχοληθήκαμε ή λυπηθήκαμε.
Γι' αυτά θα βρείτε αλλού πολλά.
Εδώ,  ένα χρόνο μετά μιά αφιέρωση στους αθώους μάρτυρες, τα κατοικίδια που έμειναν πίσω αβοήθητα, μόνα κι άρρωστα.  Πολλά τα videos που κυκλοφόρησαν τότε με στόχο να ανοιχτούν οι απαγορευμένες περιοχές για να διασωθούν τα χαμένα σκυλιά και γατιά και να ξαναβρεθούν με τις οικογένειές τους (όπως έγινε στην άλλη τραγωδία της Νέας Ορλεάνης).
Αφιερωμένο στους πραγματικά αθώους το δικό μου μνημόσυνο.
Αυτό το video μού έμεινε αξέχαστο. Το έψαξα ένα χρόνο μετά για σάς, μια απόδειξη της αστείρευτης πίστης και της αγάπης των σκυλιών. Δε χρειάζεται υποτίτλους. Δείτε, με τι επιμονή  καλεί το τηλεοπτικό συνεργείο και σώζει τον αναίσθητο φίλο του.
[Και επιτρέψτε μου μα ξαναπώ αυτό που λέω πάντα: Η εγκατάλειψη για το σκυλί είναι αδιανόητη, δηλαδή πλήγμα αθεράπευτο.]

Χαρείτε το:

εικόνα 
το γνωστό 'Κύμα' η ξυλογραφία του Hokusai (1760-1849)
______________________________________

4 σχόλια:

  1. συγκινητικό το βιντεάκι.
    μαύρη η επέτειος.
    καλό ξημέρωμα Δάφνη.
    η ζωή μας φέρνει αντιμέτωπους μ αναπάντεχες λύπες και χαρές. θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμήθηκα και μια φωτογραφία από τους απέραντους τάφους με τους νεκρούς που άφησε πίσω του το τσουνάμι. Μια χωματερή στην πραγματικότητα χωρίς να ξέρεις ποιος είναι θαμμένος που. Κάπου εκεί ξαπλωμένος στο σκαμμένο χώμα ένας σκύλος για μέρες, προφανώς πάνω από εκεί που ήταν θαμμένο το αφεντικό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα Δάφνη

    δεν θέλω να πω πάρα πολλά

    αν μπορούσαν να τα πάρουν τα ζωάκια θα ήταν πάρα πολύ καλό... Πάντα όμως υπάρχουν στιγμές που μπορεί να είμαστε σκληροί.... ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ.... και μην νομιστεί ότι δεν είχα ζωάκια... και γάτα και σκύλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι είναι Blues μου κι όχι (μόνο) επειδή είναι σκυλιά φίλε akrat.. Την πίστη και τη Φιλία επαινώ όπως ξέρει η Margo.

    Μόλις επέστρεψα &... ω πόσο με απελπίζει το ανθρώπινο είδος― μα συγχωρε ίστε με.... θα ηρεμήσω (εύχομαι) κι αύριο θα σας τον πω τον πόνο μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.