Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Μα πού πήγαν όλοι (οι Υδραυλικοί);

 ―Where have all the young men gone?
 ―Is The answer my Friend, blown by the Wind?..



Αν με διαβάσατε και χθες θα ξέρετε πως έχω μεγάλη κακοκεφιά αυτές τις μέρες. Κι όποτε κάτι πάει στραβά η γράφουσα τα βάζει με κόσμο και ντουνιά και την ανθρώπινη βλακεία που της χαλά το κέφι. Τα βάζει μεν, δεν κλαίγεται δε όμως, ποτέ.
Γι αυτό και περιμένοντας τον Υδραυλικό, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας το Μυστήριο που από προχθές  μου δηλητηριάζει τη ζωή.
Για τις ζημιές στο σπίτι δε θα πω σ' εσάς διότι θα τις κουβεντιάσω εντός ολίγου με τον Ειδικό που (όπως είπε η Φίλη που τον σύστησε, 'είναι και Ωραίο Παιδί').
Αλλού είναι το Μυστήριο. Γνωρίζετε εκείνο το (ρατσιστικό το λέμε τώρα) παιδικό βιβλίο και τραγουδάκι με τα 'Δέκα Μικρά Αραπάκια'; Γυρίζοντας τη σελίδα εξαφανίζονταν ένα-ένα τα αραπάκια ώστε το νήπιο να μάθει να μετρά, και τόσο αγαπήθηκε το πρωτότυπο 'Ten Little Indians' από τις προ PC γενιές που η Αγκάθα Κρίστι έγραψε και βιβλίο μ΄αυτό τον τίτλο, το οποίο ως θεατρικό και ταινία παίζεται ακόμα.
Εδώ λοιπόν ζούμε κάτι ανάλογο αλλά με Υδραυλικούς:
Ο πρώτος, ο παλιότερος αγάπησε μια Βραζιλιάνα κι έφυγε να την παντρευτεί σίγουρος ότι τον λατρεύει― αλλά αυτό είναι για άλλο, ξεστραβωτικό για σάς τους άνδρες, άρθρο.
Ο δεύτερος που ήρθε, την επομένη χάθηκε και 'κάτι του συνέβη' και είπε στο τηλέφωνο πως στέλνει 'το Μικρό'.
Ο ΄Μικρός' ούτε που φάνηκε.
Οπότε κάλεσα  τής Φίλης τον 'Ωραίο' που, αλί και τρις αλί, τι έχει να πάθει διότι παραήταν γελαστός στο τηλέφωνο και, σα να γνώριζε τα χούγια μου, πρότεινε να μη με ξυπνήσει αλλά να τον πάρω εγώ αύριο και  κανονίσαμε να έρθει μεσημέρι.

Ωραίος ο Ωραίος― και ευγενής; Ναι τέλειος μόνο που αντήχισε το γάργαρο και (υπερ-sexy) γέλιο της Μαντάμ κι ο Κύριος Κ. (που όλο και πιο πολύ θυμίζει καρπό του έρωτα του Χήθκλιφ από τα Ανεμοδαρμένα Ύψη  με τον Ρότσεστερ της Τζέιν Έυρ― αν με καταλαβαίνετε τι εννοώ*) πήρε το ύφος που έχει κάθε Big Dark Man που δεν ξέρει να φτιάξει βρύσες, δηλαδή μάτι του φονιά και μουγκριτό για λέξεις.
Όπερ και.. ποιος ξέρει πόσο θα επιβιώσει και ο Ωραίος Υδραυλικός;
Εάν ακούσετε για εκπαραθύρωση Υδραυλικού από μονοκατοικία Μυκόνου, 
εάν γνωρίζετε Πού Πάνε Οι Υδραυλικοί όταν φεύγουν από το σπίτι μου, 
ή αν είστε Υδραυλικός,
παρακαλώ επικοινωνήστε με μία εκνευρισμένη (μα πάντοτε κομψή) Κυρά που εν απογνώσει ετοιμάζεται να κλειδώσει σκύλο, ζημιές και Wild Dark Man και να φύγει προς το άγνωστο αφήνοντας πίσω της συντρίμμια.












__________________
Μετά τα ανωτέρω ανακαλύπτω πως οφείλω να δηλώσω την Εξαφάνιση και του παιδικού τραγουδιού που έκανε θραύση στην Ευρώπη στην αρχή του περασμένου αιώνα. Ευαισθησίες του καιρού μας το εξαφάνισαν από τα ελληνικά μα πάντα κυκλοφορεί το παραδοσιακό (και ως Rock 'n' Roll) με τους Ten Little Indians. Ανάποδο (όπως όλα σήμερα) αλλά αξίζει:

εικόνες 
Ο Daniel Day Lewis ως Heathcliff 
 κι ένας περσινός άγνωστός  μου  Rochester
Where have all the young men gone?  από την καλή μου φίλη Marlene





*Σημ: Αν όχι διαβάστε τις αδελφές Μπροντέ για να εμβριθήσετε στα βάθη τα απύθμενα της ανδρικής ψυχής.
______________________________

6 σχόλια:

  1. Για υδραυλικούς δεν ξέρω, όσον αφορά τον πάτο της ψυχής ενός άντρα...είναι σα τα κουτάκια μπύρας:τρύπιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω απαισιοδοξία, dear Ben―μήπως φταίει το κρύωμα και το παλιορομάντζο; Το λάκο με τα φίδια νόμιζα πως βρίσκει όποιος βουτά στα βάθη της ψυχής του ανδρός οπότε μάλλον δεν απέχουμε πολύ. Περαστικά κι ευχαριστώ που ήρθατε στον οντά μου!

      Διαγραφή
  2. υδραυλικός...μια πονεμένη ιστορία!
    τα μαστόρια εν Ελλάδι έχουν μια μαστοριά στο να σου αναλύουν το πρόβλημα με πολλές και παράξενες λέξεις αλλά από δουλειά, τίποτα!
    έχουν επίσης ένα καταπληκτικό χαρακτηριστικό. να μη κοιτάζουν ποτέ, κανένα στα μάτια.
    τί να πεις...
    καλό απόγευμα, συννεφιά και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίταξε, κάθε άντρας με τη χάρη του και με τα εργαλεία του,
    αλλά ας διορθώσει τουλάχιστον τη βλάβη προτού εκπαραθυρωθεί
    και μπεις σε νέες περιπέτειες αναζήτησης υδραυλικού..
    Που θα ξαναπετύχεις τέτοια περίπτωση ευγενούς και ωραίου, ε ?
    Φιλί *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμ....νομίζω πως είμαστε στο ίδιο club απλά ακόμη δεν ανταμώσαμε για να κοιταχτούμε στα μάτια και να βάλουμε τα γέλια!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπω Κυρίες μου πως έχετε κι εσείς πικράν πείραν...
    Ο Ωραίος ήρθε, έφτιαξε τη βρύση, έφυγε απλήρωτος για ένα εξαρτηματάκι και― surprise!― πάει κι αυτός..
    Μα θα σας πω την αμαρτία μου περί μαστόρων: έχω μια χρόνια αδυναμία στους οικοδόμους (κι υδραυλικούς οικοδομών κα κα..) & μια θεωρία πως είναι οι καλύτεροι εραστές διότι (εκτός δύναμης/ αντοχής κοκ) φεύγουν πάντα ξημερώματα & σε αφήνουν να ξεκουραστείς μόνη στο κρεβάτι.. Κϋριοι!
    Μα δυστυχώς εδώ μιλώ για βλάβη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.