Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Δημήτρης Μητροπάνος, RIP ― με μια ταπεινή ανάμνηση




Σε έναν άλλο αιώνα σε ένα ταξί η Μαντάμ, με μιά νεκρή πια φίλη, όδευε προς την καθημερινή της παρανομία όταν άκουσε για πρώτη φορά αυτό το τραγούδι.
Ο νοών νοείτω, παραπάνω δε θα πω.
Μόνο, ένα Καλό Ταξίδι στο μοναδικό τραγουδιστή που, όπως κι η Μπέλλου, τον τηλεφωνικό κατάλογο να τραγουδούσε θα του έδινε νόημα. Διότι θέλει άλλα βάθη Τέχνη, θέλει βουτιές σε πόνο ανείπωτο κι ατομικό ώστε να αναδυθεί το ένα και να αγγίξει όλους. Μα, είπαμε, ο νοών νοείτω.

RIP 
Δημήτρης Μητροπάνος


___________________________

7 σχόλια:

  1. Το τραγούδι τούτο ήταν απαγορευμένο στα "στεγνά" προγράμματα του ΚΕΘΕΑ...
    Στεγνά, αλλά και στενά μυαλά...
    Καλό του ταξείδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα ηταν μονο τουτο απαγορευμενο εκει το τραγουδι....!!!
    Ηταν επισης της Μπελου πολλα μιας & αναφερεται....η επισης υπεροχη φωνη της....ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ...!!! ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μου λέει ο Σύλλογος; Ώστε απαγορεύονταν και τραγούδια για τη θεραπεία; Επιβεβαιώνομαι για το συμβολισμό αλλά φρίττω (πάλι).
    Koyreli Κι η Μπέλλλου λοιπόν; Ως φυλακόβια, ως βιτριολίστρια ή για τα ερωτικά της γούστα; Μα τι μαθαίνω!
    Ευχαριστώ που περάσατε από τον οντά μου & φέρατε και το κατιτίς σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσπαθω παντου Δαφνη μου να περασω το μηνυμα οτι η "θεραπεια "αυτη των στεγνων προγραμματων που ηταν για μενα η μονη περιοδος της ζωης μου απο την εφηβεια μου που απειχα απο την ηρωινη & τα οποιουχα,ομως ειναι & η μεγαλυτερη αιτια που με εκανε να πεσω με τα μουτρα 2 χρονια αργοτερα ωστε να επανελθω ξανα & να μπορεσω να ενταχτω στο κοινωνικο συνολο οσο παραλογο & αντιφατικο σου ακουγεται...Οσοι δεν ξαναηπιαν ηρωινη,ή θεραπευτες εγιναν που μου το ειχαν προτεινει[πηγα στα 20 μου]-ή αναγκαστηκαν να κανουν ολοκληρωμενο κυκλο 7ετους ψυχοθεραπειας....Οι ιδιοι θεραπευτες του Κεθεα, δυστηχως βρεθηκαν μπροστα μου & παλι οταν μπηκα πριν 16 χρονια στον ΟΚΑΝΑ.Ειχαν τη λογικη οτι μονο μεσα απο τη διηκηση του υποκαταστατου θα καταφερναν οπως π.χ.Μπαρδανης,Πανοπουλος,Θαλασσινου,να προβοκαρουν το ιδιο το συστημα μεσα απο το συστημα...λογια του Μπαρδανη προς εμενα οταν τον ρωτησα αν θα βαλει μεθαθονη στον Ελαιωνα οπου η Ευρωπη ειχε τετοιες προδιαγραφες οταν εδωσε τα κονδυλια για το προγραμμα των φυλακισμενων...[μονο πανω απο το πτωμα μου...& εγινε μετα αμεσως εκει ο πρωτος διευθυντης αφου ειχε κατσει την 1η 5ετια στα Κεντρικα μαζι με τον κ.Πλατανια...] koureli...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαρβάρα μου..! Θα ήθελα αυτά να τα είχα σχόλιο στο άλλο..
    20 ετών προφανώς & πρότειναν 'στεγνό πρόγραμμα'- θυμάμαι εκείνα τα χρόνια που δέχονταν μόνο 'παιδιά', τα οποία προφανώς & δεν ξεκολλούσαν.. Τι να πω πιά;
    ―koyreli λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον Μητροπάνω τον έβλεπα παλιά κάθε μέρα παρέα με τον Αλέφαντο στην πλατεία Εξαρχείων.
    Η Μπέλλο έμενε κοντά στο σπίτι μου.
    Ένα βράδυ ήμασταν σε μια μπαρμπουτιέρα παράνομη. Πέφτει καρφωτή, μπουκάρει η αστυνομία και μας πάει πακέτο στην Εισαγγελία. Μαζί μας και η Μπέλλου.
    Παρουσιαζόμαστε στην ανακρίτρια κι αρχίζουμε τα γνωστά... είμαστε καλά παιδιά, περάσαμε για λίγο "για το καλό" κλπ.
    Έρχεται κι η συρά της Μπέλλου και λέει: "εγώ μανούλα μου για ένα καφεδάκι πέρασα"!
    Έπεσα κάτω από τα γέλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το εσβησα το koureli, καλη μου Δαφνη...οχι οτι δεν αισθανομαι ετσι αλλα παραμπεμπει σε ανωνυμια & δεν κρυβομαι....Το σκεφτηκα κι εγω οτι μαλον πρεπει να στα εγραφα στο αλλο μπλοκ αλλα τωρα τα μαθαινω...Ημουν κολημενη με το φαις....Συχωρεσε μου την ημιμαθεια μου στο μηχανακι τουτο που προσπαθω & ανακαλυπτω μονη μου βασικα...Τους χαιρετισμους μου μου....& πες μου το αλλο ποιο ειναι ....??για να μην κανω κανα 2 μερες να το ψαχνω....?του συλλογου αν ειναι μπες εχω γραψει αρκετα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.