Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Κάρτα Πολίτη; Όχι, δε θα πάρω




Την εποχή που η Ενωμένη Ευρώπη αντιπροσώπευε την πρόοδο   η Εκκλησία εμπόδισε να αποκτήσουμε ευρωπαϊκές ταυτότητες επειδή δεν αναφέρουν θρήσκευμα. Βγάλαμε όμως ευρωπαϊκά διαβατήρια που δεν αναφέρουν ούτε θρήσκευμα ούτε άλλα προσωπικά στοιχεία και που σε ένα ιδανικό κόσμο θα αντικαθιστούσαν την αστυνομική ταυτότητα (ένα δικτατορικό κατασκεύασμα κατάφορης αστυνομικής παραβίασης των δικαιμάτων μας). 
Την 'αστυνομική ταυτότητα' τη συνηθίσαμε ως κάτι απαραίτητο που σηματοδοτεί την πορεία μας προς την ενηλικίωση και με την εσωστρέφεια που διακρίνει τα ελλαδικά ήθη κανείς μας δεν την αμφισβητεί.
Τώρα (με βοήθεια και την τρομολαγνία των ΜΜΕ) οδηγούμαστε αδιαμαρτύρητα σε χειρότερα δεσμά, την Κάρτα του Πολίτη που θα παρέχει στο κράτος μας συγκεντρωμένα  ακόμα πιο πολλά στοιχεία μας.
Ιδού τι λέει το ΙΝΚΑ:

H κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :

1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.

Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και το κράτος πρόσβαση και μάλιστα σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται.

Εννοείται ότι πρόσβαση θα «αποκτήσουν» όλοι οι μεγάλοι προμηθευτές (πολυεθνικές, ασφαλιστικές, τράπεζες, διαγνωστικά κέντρα, πολυκλινικές, ιδιωτικά γραφεία «εύρεσης εργασίας», ενοικίασης εργαζομένων, εισπρακτικές) και βέβαια οι χάκερς.

Είναι γνωστό ότι το διαδίκτυο είναι και θα είναι πάντα διάτρητο. 

2ο Θέλει να επιβάλλει υποχρεωτικά σε όλες τις συναλλαγές την «κάρτα των συναλλαγών», που και αυτή έχει χαρακτηριστεί Χαφιές του Καταναλωτή, και αυτή δεν έγινε δεκτή ούτε καν από τον αρμόδιο επίτροπο της φορολογίας της ΕΕ.

Τη δεύτερη κάρτα επιδιώκουν να την έχει συνέχεια ο καταναλωτής (από ποια μέχρι ποια ηλικία άραγε;) για να καταγράφεται η κάθε συναλλαγή: το προϊόν ή η υπηρεσία, ο χρόνος και η χρηματική της αξία.

Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο, και επειδή κάθε προϊόν διαθέτει μπαρ-κοντ -με μία αναγωγή στα προϊόντα που αγοράζει- θα είναι γνωστά τα πάντα ανεξαιρέτως, για τον πολίτη – καταναλωτή: Οι συνήθειές του, τα πιστεύω του, η σεξουαλική του ζωή . η υγεία του κλπ.

Με αυτές τις υποχρεωτικές κάρτες ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή, θα ενοποιηθούν όλοι οι αριθμοί (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ ) και θα μετατραπεί ο πολίτης σε έναν ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν θα δεχτεί τον Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και καταδικάζει απερίφραστα τα προτεινόμενα μέτρα.

Καλεί όλες οργανώσεις πολιτών, τους συνδικαλιστικούς και τους επιστημονικούς φορείς και όλα τα πολιτικά κόμματα για να μην περάσει το φακέλωμα.

Το ΙΝΚΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο, αλλά καλεί από τώρα τους πολίτες σε ετοιμότητα αν χρειαστεί, για να μην παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.―――



Παρακαλώ κοινοποιήστε
―είτε από εδώ, είτε από όπου θέλετε― 
ώστε να μην επιβληθεί σιωπηρά και τελευταία στιγμή. 
______________________________________
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
GENERAL CONSUMERS’ FEDERATION OF GREECE

40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΝΚΑ ΔΤ 275/04.09.10
Κέντρο Πληροφοριών:Γ. Σεπτεμβρίου 13 – Αθή
να 10432όρ. 5οςτηλ. 210 36.32.443 Fax. 210 36.33.976

Ανοιχτή Γραμμή: 11711 email: inka – http://www.inka.gr/



10 σχόλια:

  1. Τρομακτικό αυτό το σενάριο! Ευτυχώς που ζούμε Ελλάδα και η ανοργανωσιά, η αναβλητικότητα, ο ωχαδερφισμός, η λαμογιά μας, μας προστατεύουν και από τέτοιες συμφορές!
    Δεν θα περάσει όχι μόνο γιατί δεν το θέλουμε αλλά και γιατί δεν το μπορούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εύχομαι, το εύχομαι αλλά καλού-κακού ας διαμαρτυρηθούμε, ας μην περάσει απαρατήρητη η υπόθεση ώσπου να τη συσχετίσουν με κάτι υποχρεωτικό (τύπου χαράτσι-ΔΕΗ)...

      Διαγραφή
  2. Αν είναι να ξέρουν πότε και σε ποιο ξενοδοχείο ημιπαραμονής πηγαίνω και τι αγοράζω απ' τα σεξ σοπς, τότε κι εγώ είμαι εναντίον της διαβολικής κάρτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι μόνο θα ξέρουν αλλά θα επιβάλουν πληρωμή μόνο με κάρτα στα εν λόγω sex shops, όπως γίνεται στην Αμερική στα πορνεία (για λόγους ασφαλείας). Τρολάρεις όμως μου φαίνεται αγαπητέ Ασκαρ... γιατί δεν καταλαβαίνω τι σε νοιάζει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα

    παντού κάγκελα...

    οι μόνοι που αγωνίζονται χρόνια σταθερά και με αρχές είναι οι πιστοί του ΠΑΤΡΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ συνασπισμένοι παρά τα σχίσματα....

    και κάτι με το συμπάθειο τι είναι το τρολάρισμα?????????

    και το τρολ επίσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. akrat εντυπωσιακό το link (κι ενδιαφέρον το blog). Πρώτα τρομοκρατούμε με 'παιδοφίλους' κι ύστερα επιβάλουμε barcodeστα νήπια. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν οι τρομολάγνοι;
    Troll: στην δικτυακή διάλεκτο είναι κάποιος που ποστάρει εμπρηστικά ή άσχετα σχόλια με σκοπό να εξοργίσει, να φορτίσει συναισθηματικά ώστε να αποδυναμώσει τη συζήτηση.
    Έχει αναδειχθεί σε διασκεδαστική τέχνη την οποία εκτιμώ πολύ ως απάντηση σε συζητήσεις ανεγκέφαλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τσάμπα τα έξοδα. Ας βάλουν μια εφαρμογή στο Facebook και όλοι πρόθυμα θα συμπληρώσουν τα στοιχεία από μόνοι τους. Μην το γελάς παίζει και να το κάνουν... Τώρα και με τα I-phone....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναγκάζονται αγαπητέ Πέρη διότι η CIA που το έφτιαξε δεν τους επιτρέπει πρόσβαση. Όσο για την Apple ..αν καταφέρει συνεργασία με το ελληνικό δημόσιο θα ι γίνει Ζίμενς- δηλαδή θα χάσει κάθε street cred (οπότε δε θα της τα δίνουν τα στοιχεία τους).

      Διαγραφή
  7. Το πιθανότερο να γίνει υποχρεωτική.. το κακό είναι που κάποιοι δεν βλέπουν την φάκα και δεν λένε όχι σε αυτές τις κάρτες. Φοβάμαι πως οι "αντιρρησίες" έχουμε γίνει γραφικοί σε αυτή τη χώρα.

    Καλησπέρα Δάφνη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.