Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Σα βγεις στο γυρισμό με σκάφος, εύχομαι να θυμάσαι αυτά που είπα




Για τα σκουπίδια που μονίμως  πλέον πνίγουν το νησί δε θα πω πάλι, είναι πολυφωτογραφημένα και πρόοδος δε γίνεται.
Βλέπω όμως σκάφη από το σπίτι μου. Σα λιμάνι μοιάζει η Ψαρρού μετά το ξεφάντωμα με Ρέμο στο Ν’ΑΜΜΟS. Τρόμαξαν οι σκύλοι από την ηχορύπανση και τα πυροτεχνήματα και γαύγιζαν ώρες μετά μεταφέροντας το μήνυμα του πολέμου και σε άλλες γειτονιές.
Βλέπω πια σκάφη κι αντί να έρθουν στο νου οι πολυτέλειες, κι όλα εκείνα που ονειρεύονται οι εκ του μακρόθεν, σκέπτομαι τη μόλυνση.
Για τις σακούλες στα ανοιχτά τα έχω πει πως είναι αιτία να αποδεκατίζονται οι χελώνες και να αυξάνονται οι τσούχτρες. Η αφίσα αυτή είναι άλλη μια προσπάθεια μήπως κάποιος συνετιστεί και κάνει την παρέα ή το προσωπικό του να ντραπεί.
Εύχομαι να προωθήσετε.
 ________________

11 σχόλια:

  1. Θεωρούμε δεδομένα ορισμένα πράγματα, τα οποία δεν είναι. Η Ελληνική θάλασσα, οι ακτές, ο ήλιος κτλπ μοιάζουν ατελείωτα, αιώνια, διαχρονικά. Δυστυχώς όλοι όσοι το πιστεύουν αυτό, δεν θα ζήσουν να δουν πως δεν είναι έτσι. Τα παιδιά του μέλλοντος θα έχουν σα δεδομένα την εξαφάνιση των ειδών, την βρωμιά, την τοξικότητα πληρώνοντας την απληστία και την αδιαφορία του σήμερα, απο τους προγόνους, το κράτος, εμάς τους ίδιους.
    Τι κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήδη δεν έχει μείνει έρημη ακρογιαλιά που να μην έχει ξεβρασμένα κουτιά βιτάμ, φυτίνης και λαδιού μηχανής. Ας όψονται οι γιωτ-ούχοι!

      Διαγραφή
  2. καλησπέρα

    υπάρχουν ακόμα νησιά?!!!!!!!!

    και θάλασσες?

    κοίτα να δεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν ακόμα 'κοσμικοί' που καμαρώνουν που πληρώνουν €180 είσοδο και άλλα €180 μενού με κεφτέ (ήόπως το είπαν) από φρέσκια καβουρόψυχα; Αυτή είναι η απορία.

      Διαγραφή
  3. Μήπως απλά πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος του ανθρώπινου είδους στις παραλίες ;
    Λέω εγώ τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ κι είναι η απάντησή μου στους Λιμενικούς που βάζουν πρόστιμο για τα σκυλιά στην παραλία 'λουομένων' πως οι σκύλοι είναι καθαρότεροι από τους ανθρώπους. Δεν είδα ποτέ σκύλο να 'ουρεί' στα νερά που κολυμπάει.

      Διαγραφή
  4. Το 1965 ήμουν στην Βαλτική για ένα χρόνο.Τότε ένα Ελληνικό πλοίο παραπλέοντας την Σουηδία πέταξε τα σκουπίδια του στην θάλασσα.Όταν έφτασε ατό λιμάνι βρήκε τα σκουπίδια του να το περιμένουν στην προβλήτα και αφού πλήρωσε τα έξοδα περισυλλογής μαζί με ένα τσουχτερό πρόστιμο,υποχρεώθηκε να τα πετάξει εκεί που έπρεπε.Μεγάλο μάθημα για αυτούς που έζησαν,αλλά και όσους έμαθαν το γεγονός.Σήμερα εδώ στην Μύκονο αποφασισμένοι να είμαστε ο απόπατος της Αθήνας,διοργανώνουμε αφορολόγητες συναυλίες με τα και για τα προϊόντα της αφόδευσης που ελαφρά όπως είναι επιπλέουν μαζί με τα σκάφη.Όσο λοιπόν αυτοί που θα έπρεπε ούτε συνετίζονται ούτε ντρέπονται και είναι εσαεί ατιμώρητοι,ας τους απαξιώνουμε και ας διαχωρίζουμε με σαφήνεια την θέση μας.Κάποτε οι χελώνες θα μας κρίνουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πώς το λέει η σοφή παροιμία;
    Αν κατουρήσεις στη θάλασσα, στο αλάτι θα το βρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικά διατυπωμένο αγαπητέ Μερμελέχα― σα να ήσουν στο νου και την καρδιά μου. Όπως βλέπεις απαξιώνω όσο μπορώ κι εύχομαι να έπαιρναν μαθήματα αλά Βαλτική μα μάς έφαγε ο κακοχωνεμένος καπιταλισμός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι δραματική η κατάσταση και έχω την εντύπωση πως τόσο βρώμικα δεν ήταν ποτέ. Τόσα σκουπίδια στη θάλασσα και όχι μόνο. Τα πλαστικά μπουκάλια, οι σακούλες.. όταν έβλεπα ένα με έπιανε άγχος και προσπαθούσα να το μαζέψω, τώρα με τόοοοοοοσα πολλά κάθομαι και τα κοιτώ μόνο, τα μικρά μου έχουν αναλάβει να "στολίζουν" τους ανεγκέφαλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πλαστικά ουσιαστικά δεν προλαβαίνουν να αποσυντεθούν όταν γίνονται μικροσκοπικά κομμάτια καταλήγουν στο στομάχι των ψαριών και μετά στο στομάχι μας... Αυτά τα σωματίδια πλαστικού είναι καρκινογόνα έρευνες σε μύδια απέδειξαν ότι προκαλούν φλεγμονές στο πεπτικό σύστημα των οστράκων που κατόπιν γίνεται καρκίνος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.