Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

$600 δις;;; Please explain..




Θα μου εξηγήσει κάποιος;  Γνωρίζω την ιστορία από την πρώτη (νομίζω) ανακοίνωση γόνου εφοπλιστικής οικογένειας πως οι ομογενείς μπορούν να μαζέψουν τα χρήματα ώστε να αγοραστεί το Δημόσιο Χρέος και να μην κατασχεθεί από τους δανειστές της βουλιάζοντας στις επαναδανειοδοτήσεις και τον επανατοκισμό.
Μήνες πέρασαν. $600 δις μαζεύτηκαν και κατατέθηκαν σε τράπεζα του Καναδά.
Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα είδα δυό διαφορετικές στάσεις. 
Η μια ο λαϊκός ενθουσιασμός, το 'είδες που εμείς οι Έλληνες'. 
Η άλλη η σοφιστικέ ή ταν η 'χμ... ναι καλά.. ξέρεις πόσα είναι τα 600δις; Σιγά μην τα βρουν.. Σιγά μην τα δώσουν.. Εξ άλλου τι αντάλλαγμα θα ζητούν;'
Παρακλάδι αυτής της δεύτερης ήταν κι ο μικροπανικός πως τάχα ζητούν αλλαγή του Συντάγματος που  εσύ πανηλίθιε πολίτη δεν έχεις ιδέα πόσα χρόνια παίρνει διότι δεν είσαι Βενιζέλος να έχεις σπουδάσει Συνταγματολόγος.
Κανείς δεν τολμά να επιδείξει την άγνοιά του, γι αυτό και στον παραμικρό κίνδυνο να περιθωριοποιηθούν ως αδαείς συνομωσιολόγοι πολλοί (λαλίστατοι σε άλλα) σιώπησαν.

Και μένω με την απορία. Από τη μιά δε δείχνουν έγκυρες οι περισσότερες πηγές που μιλούν για τα 600δις. Πείτε με intellectual snob αλλά είναι αλήθεια πως μοιάζει με φάρσα η είδηση όταν έχει από πάνω γυμνά τηλεπαρουσιάστριας και την ψάχνεις ανάμεσα στον τίτλο με τα θαυμαστικά και το video 'αρχή επίπεδης κοιλιάς: ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ!!!'.
Από την άλλη, μαθαίνω για την υπόθεση με το χαμένο περιβόητο  c.d. της λίστας Φαλτσιάνι (των μεγαλοφοροφυγάδων) και το πώς καλύπτεται η υπόθεση από το 2010 που παραδόθηκε επισήμως από τους Γάλλους στην κυβέρνησή μας.

Κυκλοφορεί η φήμη στο διαδίκτυο, με αντιφάσεις, ειρωνείες, λαϊκισμούς και φόβο. Σκέφτηκα λοιπόν να εκφράσω δημόσια την απορία μου μήπως πάρω απάντηση.  Και ιδού σας τη δηλώνω:

Δε με τρομάζει καθόλου να παραδεχθώ πως:
επειδή  δεν τα χωρά οι νους μου τα $600δις
επειδή (αν δεν το ξέρατε) δεν είμαι συνταγματολόγος
ούτε οικονομολόγος, λογιστής, πολιτικός ή πρέσβης
επειδή δεν καταλαβαίνω τα του Χρέους
 κι ως τώρα πίστευα πως οι πολιτικοί καλοπληρώνονται ώστε να μη χρειαστεί να καταλάβω, αν δε θέλω, για να αφοσιωθώ σε ό,τι είμαι καλύτερη (όπως γίνεται στον Πολιτισμένο κόσμο)
παρακαλώ
όποιον ξέρει αλήθεια να με διαφωτίσει 
(δίχως κομματικά μανιφέστα ή λάσπη όμως- απ' αυτά είδα αρκετά).
_______________________
Η είδηση
Συνέντευξη κ. Λαμπράκη στο Creta t.v.
 (copy-paste) από τον Επιχειρηματία:
"Κατατέθηκαν τα χρήματα από του Ομογενείς!!"
Σε μία κατάμεστη με πάνω από 500 άτομα αίθουσα του ξενοδοχείου PRESIDENT, η ομάδα Ε.Ν.D. (End National Debt –Τέλος Δημόσιου Χρέους), απαρτιζόμενοι από Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, παρουσίασε στο κοινό την δυνατότητά της να εξαγοράσει ακόμη και αύριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος. Το ίδιο μπορεί να κάνει και με το χρέος της Κύπρου. Οι κ.κ. Σόρας και Λαμπράκης που ηγούνται της προσπάθειας της E.N.D. έδωσαν και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.
Στην ομιλία τους η οποία είχε έντονα πατριωτικό χαρακτήρα, τόσο ο κ. Σόρας όσο και ο κ. Λαμπράκης, τόνισαν ότι απευθύνονται στους ελεύθερους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα παραμείνουν ελεύθεροι. «Αυτό τον τόπο δεν θα τον πτωχεύσουν επειδή το θέλουν κάποιοι. Θα παραμείνει ελεύθερος και θα διαφεντεύεται από τους Έλληνες». 
Ο κ. Σόρας συγκεκριμένα είπε: «Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ' ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στη ν χώρα με την υπογραφή του». 
Ακόμη ο κ. Σόρας αναφέρθηκε στο δόλιο Μνημόνιο το οποίο υπέγραψαν ο κ. Παπανδρέου μαζί με τον κ. Παπανκωνσταντίνου και το δόλιο σημείο όπου απαγορεύεται η εξαγορά του δημόσιου χρέους από τρίτες χώρες. «Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Έλληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος. Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες και τα χρήματα υπάρχουν και τα έχουμε ήδη καταθέσει».
Ο Πρόεδρος της E.N.D κ. Λαμπράκης (φωτό), καθηγητής ιατρικής χειρουργικής, αφού είπε ότι «οι Έλληνες πατριώτες είναι ώρα να απελευθερωθούμε, χρησιμοποιώντας το δυναμικό που έχουμε και κουβαλάμε από τους προγόνους μας ως Έλληνες», τόνισε ότι η Ε.Ν.D. προσκλήθηκε πριν από μερικές ημέρες στον ΟΗΕ από ομάδα κρατών της Αφρικής και Καραϊβικής, όπου παρουσίασαν το πρόγραμμά τους. Πήραμε 24 αιτήσεις για χρηματοδότηση κρατών με επιτόκιο 0,5%. Το επιτόκιο αυτό υπάρχει συμβολικά για να δικαιολογεί τον δανεισμό διότι διαφορετικά θα θεωρηθεί δωρεά και θα υπάρχουν άλλα θέματα. Για τους Κύπριους όμως που είναι υποδουλωμένοι, βρίσκονται υπό καθεστώς κατοχής είπαμε, επιτόκιο 0%. Και καταθέσαμε τα χρήματα στον Καναδά. Τα 600 δις δολάρια για την Ελλάδα είναι και αυτά κατατεθειμένα. Και έχουν ελεγχθεί ως γνήσια»
Ένα σημαντικό θέμα το οποίο έθιξε ο κ. Λαμπράκης και με το οποίο προέβη σε μεγάλη αποκάλυψη, αφορά στο ίδιο το χρέος της Ελλάδος.
«Μας ρωτούν γιατί παρεμβαίνουμε τώρα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεωκοπήσει τις επόμενες ημέρες και δεν σας το αποκαλύπτουν, το κρύβουν. Τα 31,2 δις ευρώ που ο κ. Σαμαράς βιάζεται να εκταμιευθούν ως δόση του δανείου και τα οποία λέει ότι θα πάνε κατευθείαν στην αγορά, δεν θα πάνε στη αγορά. Είναι χρήματα από ομόλογο που χρωστάει η Ελλάδα σε ιδιώτη από το 1982 και η ελληνική κυβέρνηση καίγεται να το πληρώσει, διότι εάν δεν έχει αυτά τα χρήματα από 4-14 Οκτωβρίου τότε η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει. Γι' αυτό τον λόγο γίνεται όλη αυτή η ιστορία και βιάζεται ο κ. Σαμαράς να περάσει τα μέτρα, ώστε να του δώσουν οι δανειστές τα 31,2 δις ευρώ και να μπορέσει να εξοφλήσει το ομόλογο του ιδιώτη»!!!
Ο κ. Λαμπράκης συνεχίζοντας είπε: «Το τρίπτυχό μας είναι Ελπίδα, Δικαιοσύνη, Παιδεία. Δεν έχουμε καμία κομματική τοποθέτηση ούτε εκπροσψπούμε καμία θρησκεία. Είμαστε πάνω απ'όλα Έλληνες. Εάν οι Ορθόδοξοι ιερείς βάζουν πρώτα την Ορθοδοξία και μετά την Ελλάδα θα μας βρουν απέναντι. Εάν οι αριστεροί βάζουν πρώτα την ιδεολογία τους και μετά την Ελλάδα θα είμαστε απέναντί τους. Το ίδιο ισχύει και για την Χρυσή Αυγή. Πρώτα και πάνω απ' όλα η Ελλάδα».
Ο κ. Λαμπράκης τελείωσε με ένα απόσπασμα από τον πανηγυρικό του Ισσοκράτη: «Δεν είναι ελληνικόν να ηγούνται οι ξένοι των αυτοχθόνων. Αυτό τον τόπο οι Έλληνες θα τον διοικούν»!
Τα χειροκροτήματα και ο ενθουσιασμός των παρευρισκομένων έδωσαν τον μεγάλο παλμό στην εκδήλωση.
Σημαντική επίσης ήταν η αναφορά των δύο υπευθύνων της Ε.Ν.D. στο ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς δεν έδειξαν –προς το παρόν- το παραμικρό ενδιαφέρον να συναντηθούν μαζί τους! Σε αντίθεση με τον Κύπριο Πρόεδρο και σε αντίθεση με τον ΟΗΕ και άλλα κράτη!...._____πηγή: συνέχεια 

Και μια διάψευση: Το greeknewsonline  έψαξε και δε βρήκε ούτε τράπεζα, ούτε χρήματα κι αποκαλύπτει πως ο κ. Λαμπράκης είναι απατεώνας κι ο κ. Σώρρας γνωστός για το ότι πλούτισε πουλώντας στους Αμερικανούς εξοπλισμό που του έδωσαν οι εξωγήινοι. Αποκαλύπτει επίσης πως στην Κύπρο εξετάστηκαν τα έγγραφα κι η Κυπριακή κυβέρνηση δεν τα θεώρησε σοβαρά.
Το άρθρο αξίζει, και μου έδωσε μια ιδέα για τα κίνητρα του εγχειρήματος. 
Εσείς μήπως ξέρετε κάτι; Τι λέτε; 


________________________________
Το περιβόητο c.d. κι η ιστορία του: Λίστα Falciani
εικόνα: 
Για το E.N.D. (End Νational Debt)  από το newsbomb (όπου και περί αλλαγής Συντάγματος)




Αφότου έγραψα τα ανωτέρω πήρα διαφωτιστικότατες απαντήσεις.  (δείτε τα σχόλια). Κι ακόμα, το θέμα κινήθηκε λίγο παραπάνω, οπότε συμπληρώνω τα νέα. 

Σήμερα 4 Οκτωβρίου

Μήνυση κατά των ομογενών με τα 600 δισ. καταθέτει η Bank of Montreal -iefimerida 
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ομογενείς που ισχυριζόμενοι ότι έχουν καταθέσει σε λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας το ποσό των 600 δισ. ευρώ, έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη που αναρωτιέται αν υπάρχει έστω και ψήγμα αλήθειας στους ισχυρισμούς τους Το iefimerida.gr μετά την επισήμανση της πλαστότητας του εγγράφου με το οποίο τα στελέχη της End National Dept θέλησαν να αποδείξουν το αληθές των ισχυρισμών τους, αποκαλύπτει ότι η ηγεσία της Bank of Montreal είναι βαθύτατα ενοχλημένη με την εμπλοκή της στην υπόθεση και ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά των ομογενών.

Η Bank of Montreal είναι μία από τις 5 μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά με καταθέσεις που φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια, δηλαδή το ένα τέταρτο από τα υποτιθέμενα κεφάλαια που κατέθεσαν οι ομογενείς και ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί τους δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής Αδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζεται να προσέλθει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση για να ξεκαθαρίσει το θέμα και να διωχθούν όσοι εμπαίζουν τον ελληνικό λαό.


Δείτε ακόμα

―Το Προξενείο στο Τορόντο διαψεύδει ότι επικύρωσε  πληρεξούσιο του END: Capital.gr

Διαψεύδει, κατηγορηματικά, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο ότι επικύρωσε πληρεξούσιο του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος END (End National Debt), που κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν ιδρύσει για την εξαγορά, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, του ελληνικού χρέους.

Ο γενικός πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικυρώθηκε καταθετήριο από το Γενικό Προξενείο του Τορόντο, παρά μόνον ένα γνήσιο της υπογραφής. Ο επαρχιακός γραμματέας του Οντάριο είχε επικυρώσει το γνήσιον της υπογραφής του συντάξαντος το έγγραφο δικηγόρου, ο οποίος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλήθεια του περιεχομένου τού εν λόγω εγγράφου.

Στο μεταξύ, τα μέλη της επίσημης ελληνικής ομογένειας του Μόντρεαλ και του Τορόντο δεν γνωρίζουν τους πρωταγωνιστές του END και νίπτουν τας χείρας τους. Μάλιστα, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΑΜΠΕ, ο Ελληνο-αμερικανός μεγιστάνας Τζον Κατσιματίδης, πρώτος μεταξύ των Ελληνο-αμερικανών επιχειρηματιών, στη λίστα Φορμπς, όπου οι πλούσιοι του πλανήτη καταγράφονται και κατατάσσονται ανάλογα με το ύψος των περιουσιακών τους στοιχείων, τόνισε ότι «πρόκειται για απάτη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

* Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ για τα φημολογούμενα €600 δισ. 
Μηνυτήρια αναφορά Α. Γεωργιάδη για τις φήμες περί των 600 δισ. ευρώ



― Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και το FBI αναζητούν τους ομογενείς «σωτήρες» με τα 600 δισ.  iefimerida.gr 

___________


15 σχόλια:

  1. Αφού υπάρχουν τόσα λεφτά διαθέσιμα (?) τότε γιατί βασανίζεται ολόκληρος λαός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα μου
    σε πολυ-πολυευχαριστώ για το σχόλιο (ξέρεις γιατί).
    Έλαβα το εξής:
    "Αγαπημενη μου .., σε ποιον πλανητη ζεις; Λοιπον ακου. Τα λεφτα υπαρχουν και αυτο φαινεται απο τα αποδεικτικα εγγραφα της τραπεζας του Τοροντο. Ομως. Υπαρχει παντα ενα ομως σε καθε σοβαρη υποθεση που μοιαζει ευκολη. Ζητουν -πολυ σωστα- αναθεωρηση του συνταγματος, και διενεργεια αποδοσης ευθυνων για το χαλι που φτασαμε. Στην πραξη αυτο σημαινει πως πρεπει να μπει φυλακη το 70% οσων μας κυβερνησαν, οι περισσοτεροι των οποιων μας κυβερνανε κι αυτη τη στιγμη. Και οι οποιοι φυσικα θα πρεπει να υπογραψουν οτι θελουν να μπουν φυλακη. Εδω γελαμε. Δευτερον, η χωρα πουληθηκε σκοπιμα. Ειτε επειδη τους ειχαν καποιοι στο χερι για παλιες βρωμιες, ειτε τους χρυσωσαν για να το κανουν. Απο την στιγμη που πουληθηκε σκοπιμα, τι σε κανει να πιστευεις οτι θα δεχοντουσαν τσαμπα λεφτα να την σωσουν; Οπως καταλαβαινεις, τσαμπα κοπος."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί είναι οι ίδιοι που είχα ξεκινήσει εκείνη την ιστορία με το δήθεν τεράστιας αξίας ομόλογο της Τράπεζας της Ανατολής... Πιστεύω πως πρόκειται για απατεώνες πατριδέμπορους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δάφνη μου, για να καταλάβεις λίγο το μέγεθος του ποσού (άσε όλα τ' άλλα) σου λέω ότι είναι όσο το σύνολο της περιουσίας (net worth, δηλαδή καθαρό ενεργητικό, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται φορολογικές ή άλλες υποχρεώσεις) των δεκαεννέα (19) πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο σύμφωνα με το Fοrbes (http://www.forbes.com/billionaires/#p_1_s_a0_All%20industries_All%20countries_All%20states_). Ακόμα και ΑΝ δεν ήταν η κατάσταση συνδεδεμένη με τον άνθρωπο που ξεκίνησε τον τραγέλαφο των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής, ακόμα και ΑΝ δεν τους ξεσκέπαζε το greeknewsonline, γιατί αυτό κάνει, ακόμα και ΑΝ οι απαιτήσεις που είχαν δεν ήταν εξορισμού αδύνατο να ικανοποιηθούν (το Σύνταγμα προβλέπει ότι δεν μπορεί να γίνει νέα αναθεώρηση πριν περάσουν πέντε χρόνια απ' την προηγούμενη, κι η προηγούμενη έγινε το 2008. Για να γίνει νέα αναθεώρηση θα πρέπει το 2013 η βουλή να καταθέσει πρόταση αναθεώρησης, να διαλυθεί, να γίνουν εκλογές η καινούρια βουλή να ψηφίσει την αναθεώρηση με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων της βουλής κι αν αυτό δεν γίνει τότε πάμε στην επόμενη βουλή, φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή: http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-114/) ΜΟΝΟ το μέγεθος του ποσού θα αρκούσε για να είναι κανείς απόλυτα βέβαιος ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Αν υπολογίσεις το σύνολο της ελληνικής ομογένειας ανά τον κόσμο περίπου στα τρία εκατομμύρια (στοιχεία της wikipedia, ενδεχομένως να μετράει μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς μόνο, δεν είμαι βεβαία για την ορθότητα των αριθμών) και θεωρήσεις ότι ΟΛΟΙ αυτοί συνεννοήθηκαν μεταξύ τους, συμφώνησαν και προσέφεραν για την πατρίδα τότε ο καθένας εξ αυτών θα πρέπει να είχε δώσει 200.000 δολάρια. Κάθε άντρας, γυναίκα και παιδί. Ή θα έπρεπε κάποιοι εξ αυτών να έδωσαν τα περισσότερα, όμως όπως σου είπα νωρίτερα για να μαζευτεί αυτό το ποσό θα έπρεπε να δωρίσουν το σύνολο της περιουσίας τους οι δεκαεννιά πλουσιότεροι άνθρωποι της γης. Τέλος πάντων, απ' όπου να το πιάσεις τα μαθηματικά δεν βγαίνουν, κι εγώ πονοκεφάλιασα να κάνω πράξεις τόση ώρα. Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι που ξεκίνησαν αυτό το θέμα και τώρα κάνουν και press conference, τρομάρα να τους έρθει, ή είναι πραγματικά άρρωστοι στο κεφάλι, ή αγρίως ηλίθιοι ή εντελώς επικίνδυνοι (αλλά εγώ τείνω να πιστέψω ότι πρόκειται για ηλίθιους που θέλουν να νομίζουν ότι είναι επικίνδυνοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι αγρίως ηλίθιοι και γι αυτό τον λόγο και εξαιρετικά επικήνδυνοι, μερικοί μασάνε με τις χαζομάρες τους, εξ ίσου ηλίθιοι, φαντάζομαι, και (τι περίεργο...), τους πιστεύουν κυρίως οπαδοί της χρυσής αυγής... Ανθρωποι της ομογένειας απ' τη Νέα Υόρκη, λένε πως ο "χειρούργος" γιατρός κ. Λαμπράκης, δεν έχει μπεί ποτέ του σε χειρουργείο, και το πτυχίο του είναι απ' την ίδια "βιομηχανία" που ήταν και του Κοσκωτά... Η ομογενειακή ιστοσελλίδα ΚΑΛΑΜΙ αναφέρεται στο θέμα με τίτλο "Η μεγάλη απάτη;" εδώ :: http://kalami.net/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικά δεν με εκπλήσει καθόλου το γεγονός πως βρέθηκαν ακόμα και σήμερα οι ίδιοι χάνοι να φάνε πάλι ξαναζεσταμένη φανφάρα. Και εξηγούμαι.

    Δεν πέρασαν και 100 χρόνια από τότε που ένας συγκεκριμένος "τύπος" που μοίραζε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων πακτωλό εκατομμυρίων πλασάροντας την διαπλεκόμενη μούρη του ως "σωτήρας", βρίσκοντας παράλληλα 1002 δικαιολογίες (η μία γελοιότερη από την άλλη) την ώρα που του έλεγαν "εκεί είναι το ταμείο-show me the money", ώστε να κάνει την "τρελή" αποφεύγοντας (όπως ο χριστιανο-ταλιμπάν το Πατσίτσιο) να εμφανίσει το "χρήμα".

    Επίσης δεν πέρασαν και 100 χρόνια από τότε που αυτός ο "τύπος" μέσω του...θρυλικού Κουρή εμφανιζόταν στους Χατζηνικολάου τάζοντας σε εθνικό-πολιτικό επίπεδο πακτωλό εκατομμυρίων, καταγγέλοντας και από πάνω, με το γνωστό αδερφίστικο και λαικίστικο ύφος του, έχοντας ωστόσο εξασφαλίσει με τις προηγούμενες ενέργειες του πως από πίσω στο φόντο θα υπάρχει ένα brand name που του εξασφάλιζε πως μέχρι και ο θυρωρός του θα μάθει το ονοματεπώνυμο του.

    Δεν πέρασαν και 100 χρόνια από τότε που έβγαινε το ιστορικό πρωτοσέλιδο της...(εδώ γελάνε) Αυριανής. "Αγοράζει το χρέος της Ελλάδας μόνος του και σώζει την Ελλάδα από τους...τοκογλύφους", έλεγε.

    Το έργο το χουμε ξαναδεί και μάλιστα πρόσφατα. 4,5 χρονάκια έχουν περάσει πάνω κάτω από την επέλαση των ευρώ στα πρωτοσέλιδα και το μεγάλο πλιάτσικο που στήθηκε. Μέχρι και οι φιλοζωικές εταιρείες έχουν να το λένε. Εποχές που έδεναν τα σκυλιά με λουκάνικα. Για τέτοια σκηνικά μιλάμε.

    Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ίδιο "παραμύθι" βρήκε και μιμητή στον ίδιο τομέα-αντικείμενο προ ενός έτους με νέα παραμύθια της Χαλιμάς...

    Και όμως το νεοελληνόφωνο δίποδο...εκστασιάζεται όταν ακούει για πακτωλό χρημάτων...Έστω και αόρατων. Αυνανίζεται, την βρίσκει, θολώνει, γκαρίζει και ενίοτε προβατοποιείται και αποτελεί το battering ram για τις επιδιώξεις του κάθε απατεώνα που ψάχνει για ασυλία και κάλυψη.

    Αυτή είναι η νοοτροπία του, δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν με εκπλήσει καθόλου λοιπόν. Από τη στιγμή που υπάρχουν χάνοι που δυστυχώς έχουν και δικαίωμα ψήφου, οι οποίοι εξακολουθούν να πιστεύουν στους άφραγκους-διαπλεκόμενους "μεσσίες" γιατί να μην πιστέψουν και δυο-τρεις μιμητές τους, που τάζουν και αυτοί με την σειρά τους πακτωλό χρημάτων?

    Υπήρχε δεδικασμένο πως θα βρεθούν οι χάνοι να το φάνε αμάσητο. Δεν πήγαν στα τυφλά αυτοί οι τύποι που εμφανίστηκαν τώρα στην επικαιρότητα. Από "επικοινωνιακής" πλευράς καλά το υπολογίσανε. Σου λέει, μαλάκες είναι τούτοι και ηδονίζονται όταν ακούν εκατομμύρια να πετάνε στον αέρα λες και είναι οξυγόνο προς εκπνοή.

    Και όσο για χαζόεπιχείρημα των "όρων" που αφήνει στην άκρη ερωτήσεις τύπου "show me the money"...Ακόμα γελάω και τους χειροκροτώ ταυτόχρονα.

    Μιλάμε αυτοί οι τύποι μελέτησαν μέχρι θανάτου τις τακτικές του "ορίτζιναλ" αεριτζή.

    Και είμαι σίγουρος πως αν ήθελαν να τους τρόλαρανε οι αρμόδιες υπηρεσίες λέγοντας τους "ναι σε όλα", θα είχαν ήδη έτοιμους τους επόμενους "όρους".

    "Όρους" που θα ανέβαζαν τα επίπεδα σε λαικισμό και θα έριχναν κατακόρυφα το i.q του οποιοδήποτε σοβαρού ατόμου τους έβλεπε, ενώ παράλληλα θα έστρεφαν τη προσοχή αλλού, μακρυά από την απάντηση του "show me the money"...Με αποτέλεσμα οι χάνοι που συνήθως κάνουν και τη περισσότερη φασαρία να σκεπάσουν με τις "ουγκ" κραυγές τους, να πατάνε "restart" στο όλο θέμα και αυτό να συνεχίσει να μένει στην επικαιρότητα.

    Αυτό το έργο το χω ξαναδεί...Δεν με εκπλήσει. Η βλακεία του νεοελληνόφωνου διπόδου είναι πιο ισχυρή και ανθεκτική ακόμα και από τον καρκίνο. Η λογική πετιέται από το παράθυρο, αποτελεί έγκλημα και το μόνο που μένει είναι η βλακεία, η ημιμάθεια και η σχιζοφρένεια που δέρνει τον εγκέφαλο του νεολληνόφωνου δίποδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα Δάφνη...

    Το σύστημα έχει δομές για τα δάνεια... Παίρνονται μόνο μέσα από θεσμούς τραπεζικούς χρηματιστιριακούς...


    Όποιος ξεχρεώσει με άλλα μέσα τον τρώει ο λύκος .....

    εξ άλλου η Τράπεζα της ΕΛλάδος δεν ανήκει στην κυβέρνηση...

    όλα τα άλλα είναι μωρίες...

    κάθε ένας που σπάει την αλυσίδα μένει μόνος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τα άδυτα των αδύτων είναι η ΠΙΣΤΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατερίνα
    Γεροπαράξενε
    Evita
    Φιδι
    akrat

    ευχαριστώ που μου εξηγείτε και επιβεβαιώνετε τις αμφιβολίες μου.

    Ήθελα να ανοίξω μια συζήτηση για να συγκεντρωθούν απαντησεις να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση κι ελπίζω οι απαντήσεις σας να ξεστραβώσουν κι όλους εκείνους που έρχονται από το google.

    Πολλά -πολλά ευχαριστώ για τον κόπο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης τους, τος καταγγέλει ως απατεώνες, και αποχωρεί, εδώ : https://www.greeknewsonline.com/?p=22324#.UG33peTMzdo.twitter ............
    και το αμερικάνικο Υπουργείο οικονομικών τους ψάχνει..... : http://www.iefimerida.gr/news/70682/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-fbi-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%C2%AB%CF%83%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B5%CF%82%C2%BB-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με την παρέα μου έχουμε μέρες που γελάμε με αυτό το ζήτημα και μόνο που δεν μας έχουν πει πως δεν είμαστε Έλληνες, που αρνούμαστε να πιστέψουμε σε χαζομάρες για όλους αυτούς τους λόγους που παρέθεσαν οι παραπάνω bloggers και δεν χρειάζεται να επαναλάβω.
    Δώσε και σε μένα μπάρμπα ... είμαστε για γέλια τελικά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντελώς όμως Irma!!
      Γι αυτό θέλησα να φτιάξω εδώ το link του αδαή: Περάστε κόσμε να ξεστραβωθούμε!
      __Για μένα όμως το τρομακτικό είναι που η αμφιβολία ταυτίζεται με ανθελληνισμό κι όπως πάμε, ολοταχώς προς τα πίσω, σε λίγο θα τιμωρείται στην πυρά..
      Ααααχ!

      Διαγραφή
  12. Δεν πίστεψα ούτε στιγμή ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανό. Οι 'ΕΛληνες ομογενείς σ' όλον τον κόσμο, σύμφωνα με στατιστικό που διάβασα πριν ένα χρόνο, είναι 7 εκατομμύρια. Κι αυτό περιλαμβάνει και τα παιδιά, τους γέρους και τους φτωχούς. Πολλοί απ' αυτούς δεν αισθάνονται 'Ελληνες γιατί είαι δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης γενιάς και πολλοί είναι πολύ θυμωμένοι με την μαμά-πατρίδα και δεν θα έδιναν ούτε λεπτό γι' αυτήν. Αλλά ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως συνεισέφεραν για τη σωτηρία μας, θα έπρεπε, κατά μέσον όρο, να δώσει $86.000 ο καθένας! Χρειάζεται σχόλιο;
    Τώρα, τι κερδίζουν οι απατεώνες; Κάτι θα κερδίζουν. Αν δεν προσπαθούν να φέρουν στο φιλότιμο ομογενείς για να "συνεισφέρουν" (στις τσέπες τις δικές τους βέβαια), κάτι άλλο θα έχουν σοφιστεί, που δεν μπορούμε να σκεφτούμε. Αλλιώς δεν εξηγείται να κάνουν τόση βαβούρα με ένα τόσο μεγάλο ψέμα! Το ερώτημα είναι "πού είναι ο εισαγγελέας;" (η διασπορά ψευδών ειδήσεων διώκεται)!

    Ας μην ξεχνάμε και τους άλλους απατεώνες που έβγαλαν χρήμα εκδίδοντας βιβλία για την "Ομάδα Ε" κοροϊδεύοντας τους αφελείς με μυθεύματα ανάλογα των θρησκευτικών μυθευμάτων των "ιερών" γραφών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. FYI

    END NATIONAL DEBT - Documentary
    http://www.youtube.com/watch?v=0X4BXIcjess&list=PLMotqjLXe0hqZXQpH39Qxf4Axb4Oq90qy

    Επίσης
    Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κύπρου με την κα Ιωάννου, εκπρόσωπο του Οργανισμού END NATIONAL DEBT
    http://endnationaldebt.tumblr.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.