Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Χ.Α. έξω από το Facebook― Μια νίκη για την Ορθογραφία!




Θα το ξέρετε ήδη:
«Χθες το Facebook μπλόκαρε όλα τα profils των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς παραβίαζαν την πολιτική του κοινωνικού δικτύου κατά της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού.  
 Την ίδια στιγμή η εταιρεία αποφάσισε τη διαγραφή στελεχών της Χ.Α. από τοπικές οργανώσεις, αλλά και χρηστών που είχαν αναρτήσεις σβάστικες και άλλα ναζιστικά σύμβολα...» 
Οι βουλευτές της ΧΑ, διαμαρτύρονται για λογοκρισία κι αυτό είναι διασκεδαστικό όχι μόνο επειδή μοιάζει να ξεχνούν τον Παστίτσιο αλλά επειδή μέσα στην απέραντή τους άγνοια αντιμετωπίζουν μια πολυεθνική σα χώρα. Το FB έχει κανονισμό και μπαίνοντας, όπως σε κάθε Λέσχη, υπογράφεις να τον σεβαστείς. 
«...στους όρους λειτουργίας του, το Facebook ρητά αναφέρει ότι όποιος με σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα προσβάλλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες, αποβάλλεται από το δίκτυο.»
Να παραπονιέται κάποιος πως λογοκρίθηκε επειδή του έκλεισαν το προφίλ είναι σα να κατηγορήσει για διακρίσεις ταβέρνα που δεν τον σερβίρει επειδή είναι μεθυσμένος και από τις φωνές του ενοχλούνται οι πελάτες.
Η εταιρία, σ' εμάς τους πελάτες, δίνει τη δυνατότητα να παραπονεθούμε για κάποιο από τα παραπάνω, μπλοκάρει όσο ερευνά το παράπονο και ύστερα ή διαγράφει ή ξεμπλοκάρει αναλόγως. Κι αυτή τη μέθοδο του αποκλεισμού με αναφορές όχι μόνο τη γνώριζε αλλά και τη χρησιμοποίησε κατά κόρον η Χ.Α. κατά όποιου διαφωνεί μαζί της. (Είχε κι αυτό το blog ένα προβληματάκι πριν τις εκλογές, ίσως να το θυμάστε.) 
Η απώλεια του FB θα είναι πλήγμα για τη συσπείρωση της Χ.Α. που οι περισσότεροι οπαδοί της είναι άνδρες νέοι, ανίδεοι από διαδίκτυο αλλά παρόντες στο youtube και στο FΒ όπου οι σημαίες κι οι βρισιές, τα πατριωτικά γκρουπάκια και τα ανορθόγραφα σχόλιά τους μόλυναν πολλές στιγμές μας. 
Απείρως πιο πολιτισμένο θα είναι το Κοινωνικό Δίκτυο δίχως τους απρόσκλητους αδαείς με το φτωχό λεξιλόγιο. Εξαφανίζοντάς τους από το οπτικό πεδίο μας γλιτώνουμε από την ακούσια έκθεση στο λούμπεν υβρεολόγιο και τα κάθε είδους λάθη  που πλήγωναν τη γλώσσα τόσο άγαρμπα.  
 Η νίκη  κατά της βαρβαρότητας (άλλη μια)  μας έρχεται από την Αμερική σαν από άλλο πλανήτη ή αιώνα στον οποίο έχουν κατακτηθεί ήδη οι βασικές αυτονόητες αξίες. Τις πολιτικές και ψηφοθηρικές επιπτώσεις, όμως, θα τις αναλύσουν άλλοι που γνωρίζουν. Εδώ γιορτάζουμε σήμερα την επιστροφή στη στοιχειώδη ευγένεια. Και την Ορθογραφία.

___________________________________________________
Τα αποσπάσματα από: Lifo


29 σχόλια:

  1. Σε διαβάζω αλλά δεν έτυχε να σχολιάσω.... λατρεύω τη φιλελεύθερη οπτική σου! Και χάρηκα απίστευτα με την είδηση! Δεν είμαι εκδικητική ως άτομο! Κάθε άλλο! Αλλά νομίζω ότι καιρός τους ήταν να πάρουν ένα χαστούκι αυτής της μορφής!
    Καλό απόγευμα!
    Keep walking!
    ΥΓ: Φυσικά και θα αναδημοσιεύσω την είδηση στο ΦΒ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @iris ευχαριστώ και που επισκέπτεσαι και για την αναδημοσίευση.
      Κι εγώ σε διαβάζω,
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  2. Μου 'φτιαξες την μέρα, Δάφνη, μ' αυτήν την είδηση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίσως να αρχίσω να χρησιμοποιώ συχνότερα το φατσοτεφτέρι τώρα που ανέβηκε ο μέσος όρος του iq...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρεις κάτι; Νομίζω πως αυτό δεν είναι δημοκρατία. Θέλω να υπάρχουν όλα γύρω μου κι εγώ να είμαι αυτός που θα διαλέγω το καλύτερο για μένα. Κι όχι να αποφασίζει κάποια εταιρεία για το τι είναι 'καλό' και τι 'κακό'.
    Γνώμη μου. Στα δύσκολα φαινόμαστε τι άνθρωποι είμαστε. Στα εύκολα, όλοι μια χαρά τα πάμε.
    Υπάρχουν και τσόντες στο fb, αυτές δε βλάπτουν την αισθητική πολλών; αναρωτιέμαι.

    Χαιρετισμούς (αγωνιστικούς χαιρετισμούς! χαχα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον αλεξ
      Αυτο δεν είναι δημοκρατία αλλά η άλλη οψη του φασισμού
      Δηλαδή το φεισμπουκ (το ιδιο το σύστημα δηλαδή)
      ενδιαφέρεται για την υγεία μου και σκέφτηκε να με προστατεύσει
      Ο καλύτερος τροπος να αντιμετωπίσεις το "τέρας"
      είναι να το αφήσεις να εκτεθεί μονάχο του στο φως της μέρας
      Μέχρι τωρα δεν ήταν το σκοτάδι που τους δυνάμωνε?
      Γιαυτο λοιπον
      Βγάλτε τους στο φως που καίγονται

      ...........

      Διαγραφή
    2. Αχ alex και Velvet,

      μα πώς δεν το βλέπετε ότι δεν έχει σχέση με τη Δημοκρατία και τη Λογοκρισία, αφού το λέει ο alex πρόκειται για μια εταιρία.
      Να είναι όλες οι απόψεις γύρω μας στην Κοινωνία ναι,
      μα το επιχείρημά σας είναι σα να λέτε πως κάνω διακρίσεις που δε δέχομαι σπίτι μου ανθρώπους που με βρίζουν.

      Το Facebook (ελπίζω) δεν είναι όλος ο κόσμος μας- απλώς δίνει ένα μάθημα πολιτισμού δηλώνοντας εμπράκτως και παγκοσμίως ότι άνθρωποι που:

      «προσβάλλουν πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες»

      δε γίνονται δεκτά σ' αυτή τη ΛΕΣΧΗ.

      Διαγραφή
  5. Victory!!!!!
    Σιγά σιγά μπορούμε κι εμείς να γίνουμε άνθρωποι!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Victory αλήθεια..
      κυρίως διότι ο μέσος Χρυσαυγίτης μόνο Fb, youtube και καμιά τσόντα ξέρει

      Διαγραφή
  6. Αυτό είναι μια υπέροχη ιδιωτική πρωτοβουλία! Μένω αφώνου! Δεν το περίμενα αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Ναι είναι,
      κι είναι (για μένα) η τρίτη που έρχεται από τις U.S.- μετά τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων και της κάνναβης (σε δύο πολιτείες).
      Σα να ανατέλει κάποιος ήλιος απ' τη Δύση.

      Διαγραφή
  8. εμενα παντως με προβληματιζει η τακτικη αυτη του fb
    λες και ειναι οι πρωτοι που "προσβάλλουν πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες... Το οτι οργανωμενα η cia (που βρισκεται και πίσω απο το fb) μεσα σε μια μερα κατεβασε ολα τα προφιλ μου λεει πολλα
    μηπως τελικα η χρυση αυγη τους χαλαει τα σχεδια που εχουν οι μασόνοι για την ελλαδιτσα μας;

    και οχι
    καμια σχεση, δεν ειμαι χρυσαυγιτης .... ισα ισα πιστευω οτι ειναι απο τις χειροτερες φαρες ... αλλα ... τοσο πολυς ντορος πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γνώμη μου είναι πως η ΧΑ ήταν κατασκεύασμα (με συσπείρωση του παλιού καλού μπατσοπαρακράτους κουκουλοφόρων) για να ξαναβρεθούν στην εξουσία τα 2 κόμματα που κανείς μας δε θέλει πια. Υπό αυτή την έννοια ναι, πιθανώς η επέμβαση αυτή να βοηθά να μην ξεφύγουν κι αποκτήσουμε Χιτλεράκο.

      Πάντως η πολιτική περι προσβολής φύλου- θρησκείας- φυλής κ.λ. δε φτιάχτηκε τώρα και κατά ΧΑτών έχει εφαρμοστεί μεμονωμένα πολλές φορές. Θεωρείται (και συμφωνώ) ένας τρόπος να κρατιέται κάποιο επίπεδο πολιτισμού δίχως να μπούν συγκεκριμενοι όροι λογοκρισίας.

      Ανώνυμε, ίσως να μην έχεις προσωπική εμπειρία μα αλήθεια ήταν άκρως προσβλητικοί και ενοχλητικοί. Το λέω από δική μου πείρα. Το καλοκαίρι που έγραψα γι αυτούς κι είχα πρόβλημα εδώ, μου έκαναν και μια ενοχλητική επίθεση στο FB- έγραψαν χυδαίες βρισιές (τα γνωστά: 'βραις μορι καναπακιστανω') και απειλές κάτω από κάθε φωτογραφία μου. Συγκριτικά με αυτά που κάνουν στο δρόμο αυτό δεν είναι συμφορά αλλά για τον πολιτισμένο κόσμο αυτό είναι βία και κανένας επιχειρηματίας δεν την επιτρέπει στη εταιρία του.

      Διαγραφή
  9. Μασόνοι, CIA...μάλιστα. Μας ψεκάζουν. Ενημερωτικά πόσο πάει η συνδρομή στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ώρα"?. Έχασα την έκδοση με τους μασώνους Γκανς εντ ρόουζες που είχαν προβλέψει την βροχή του Νοέμβρη...

    Στο δια ταύτα. Καμιά εταιρεία δεν γουστάρει να λερώνεται το όνομα της από ορκς. Ελπίζω μάλιστα το FB να κάνει ένα βήμα ακόμα παραπέρα και να φτιάξει θυγατρικό fb και να μεταφέρει τα προφίλ των σχιζοφρενών συνομοσιολόγων εκεί μπας και ηρεμήσουμε και από δαύτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια νικη για την ορθογραφια και μια ακομα για την ψυχικη μας υγεια που αργα αλλα σταθερα επαιρνε την κατω βολτα μ αυτα που διαβαζαμε...ασε που ειχα αρχισει να χανω καθε ελπιδα με την νεα γενια γυναικων οταν εβλεπα σχολια 15χρονου στην φωτο του αυστραλοπιθηκου Κασιδιαρη''iiii o kacidiaris einai plll manari re ciiii!Της μανας σου που δεν σε καταπιε και σε εφερε στον κοσμο υποαναπτυκτο πλασμα!Οριστε παλι εριξα το επιπεδο...φτου!

      Διαγραφή
    2. Αχ Vickyy όσο κι αν το ρίξεις στα δικά τους βάθη δεν πέφτουμε.
      Για τα παιδιά έχεις πολύ δίκιο, ήταν μεγάλη απογοήτευση.

      Διαγραφή
  10. Πορσωπικά δεν με ενδιαφέρει το FB παρ' όλο που έχω κάνει εγγραφή. Το βρίσκω μπερδεμένο, πολυφορτωμένο και χωρίς ουσιαστική χρησιμότητα. 'Ομως οφείλω να τους συγχαρώ για την ευαισθησία που είχαν να αποβάλουν τα καθάρματα της Χ.Α. Βέβαια αυτά τα όντα έχουν και μιά χρησιμότητα: Μας δείχνουν το πρόσωπο του φασισμού, που οι νεότεροι δεν έχουν δει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακριβώς. Το θέμα δεν είναι αν το χρησιμοποιούμε εμείς αλλά που τ χργησιμοποιούσαν ως βήμα εκείνοι- επειδή ακριβώς είναι χαωτικό, έχει φωτογραφίες και πρόσβαση σε αγνώστους (δηλαδή μια ασαφή υπόσχεση γνωριμιών).
    Το άλλο, το πρόσωπο του ελληνικού φασισμού, που αναφέρεις, δυστυχώς το υπερδιαφημίζουν MECA-ΣΚΑΙ οπότε δεν κρύβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα Δάφνη! Ενδιαφέρουσα οπτική το μήνυμα στον τοίχο. Κόπτονται για ένα σωρό αηδίες και ουσία καμία τα παληκάρια του εν λόγω κόμματος.... Εντάξει με το facebook! Πάπαλα! Στο youtube γιατί βγαίνουν πρώτη μούρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Facebook ελπίζω να είναι μια αρχή,
      στο youtube έχουν έντονη παρουσία και οι φανταμενταλιστές του Ισλάμ (αντίστοιχου επιπέδου με τους Χριστιανοταλιμπάν) διότι τραγούδια και εικόνες προσελκύουν και λόγω του youporn είναι δημοφιέστατο στη κατηγορία νέων ανδρών που συνήθως προκαλεί τραμπουκισμούς..
      Για μένα οι εγκληματίες είναι Mega-ΣΚΑΙ που τους διαφημίζουν συστηματικά όπως έκαναν παλιά με το life-style της συμφοράς.
      Χαίρομαι που εκτίμησες τον τοίχο- η απειλή να φέρουμε Δασκάλες με ενθουσίασε.

      Διαγραφή
  13. καλημέρα

    εγώ δεν χάρηκα...

    έρχετε η σειρά μας....

    ορθολογισμός άθλιας αντίληψης...

    οι ελληνοαμερικάνοι και η Ισραηλίτικη κοινότηα το επέβαλλαν ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ να μην παρεξηγηθώ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δαφνη μου σε περιπτωση που δενν το χεις δει ακομη..

    http://mygreekme.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.