Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Σπίτι με τους Beatles (demos του White Album και άλλα)





Τα demos του  White Album ως πρόσφατα κυκλοφορούσαν παράνομα (bootleg edition) με το όνομα 'the Kinfauns-Sessions' από το όνομα του σπιτιού του George Harrison και κάποια μπήκαν στο White Album.
Είναι τραγούδια εμπνευσμένα από το ταξίδι τους στην Ινδία όπως το Dear Prudence που έγραψαν για την αδελφή της Mia Farrow, το Spiritual Regeneration India (για τα γενέθλια του Mike Love  των Beach Boys), το Rishikesh No. 9 (Spiritual Christmas), το Junk του McCartney, και το Jealous Guy  (εδώ ως Child of Nature) που παρουσιάστηκε πολύ αργότερα. Δεν ηχογραφήθηκαν για να να δημοσιοποιηθούν, έχουν οικιακούς θορύβους και κουβέντες, κάποια στιγμή ο Ringο πάει να κοιμηθεί και παίζει drums o Paul και,  αντίθετα απ' ό,τι συνέβαινε στους φτιαγμένους δίσκους που είχε επιβληθεί το ιδιοφυές δίδυμο Lennon/MacCartney, εδώ ο Harisson συμμετέχει πραγματικά και (for a change) λένε και τα δικά του τραγούδια.

Τα demos οι φανατικοί τα λάτρευαν διότι αποδεικνύουν, δίχως ηχοληπτική παρέμβαση την αρμονία που είχε το group και το πηγαίο  τους ταλέντο. Για μας που δεν είμαστε μουσικοί είναι σα να ακούμε φίλους να παίζουν στο πλαϊνό δωμάτιο. 
Χαρείτε το:
____________________________________
οι τίτλοι αναλυτικά: The Wall Breakers
εικόνα: Το Kinfaus House του George Harrison, τόπος της ηχογράφησης

2 σχόλια:

  1. ωραία πράματα.....τι ωραίο που ήταν το old-school και όλες οι garage-days τέτοιων συγκροτημάτων...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το άκουσα το απόγευμα με τη βροχή έξω.. Της εποχής που το διαφορετικό στα σπίτια των Rock Stars ήταν η ζωγραφική κι όχι τα τετραγωνικά και το ελικοδρόμιο...

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.