Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πορνό; Περάστε κι από μένα..



Η γενιά της σεξουαλικής απελευθέρωσης αισιόδοξη (αφού ήταν ως επί το πλείστον μαστουρωμένη) πίστεψε ότι με την πλήρη έκθεση στο απαγορευμένο θα το αποενοχοποιούσαμε. Όντως το κάναμε, δεν ήταν και δύσκολο για κάτι ευχάριστο. Δεν υπολόγισαν όμως τον καπιταλισμό, τη δίψα για ανάπτυξη και μαζική παραγωγή, ούτε προέβλεψαν το AIDS που κατάφερε ταχύτατα να νομιμοποιήσει ηθικά τον αυνανισμό.
   Έτσι και μέσω διαδικτύου μια ολόκληρη γενιά ανδρώθηκε με πορνό και σήμερα σας ομολογώ ότι με διασκεδάζουν οι ιδιαιτερότητες της σεξουαλικότητας της.  Θα έρθει η ώρα που θα μελετηθεί πιστεύω μα ακόμα είναι νωρίς για πολλές αναλύσεις.
Αλλά δεν είναι μόνο οι πελάτες. Στη Βιομηχανία των Τανιών Ενηλίκων είναι γνωστό ότι ελάχιστες αντέχουν πάνω από ενάμιση χρόνο. Οι παραγωγοί το γνωρίζουν και φροντίζουν να τις εξαντλήσουν στη δουλειά (με κοκαΐνη, ποτό και φαρμακευτικά βοηθήματα) όσο κρατά το συμβόλαιό τους.  Οι περισσότερες ξεκινούν από ανάγκη και άγνοια και καταλήγουν νεκρές ή άρρωστες. Αυτά ο πελάτης δεν τα βλέπει κι ώσπου να μαθευτούν θέλω να σας συστήσω την πρώην πορνοστάρ Shelly Luben που έχει γράψει ένα εξαιρετικό βιβλίο στο οποίο μιλά από τη δική της την πλευρά. Αξίζει. Κι αν δε μπορείτε να το βρείτε ολόκληρο σας προσφέρω την Επιστολή της.
 Χαρείτε την:

Σέλλυ Λούμπεν 
(Πρώην ηθοποιός ταινιών πορνό)

Ταινίες γεμάτες σεξ, με κατάξανθα κορίτσια που τα μάτια τους λένε «σε θέλω», είναι χωρίς υπερβολή μια από τις μεγαλύτερες απάτες όλων των εποχών.
Πιστέψτε με, το γνωρίζω πού καλά. Το ίδιο έκανα κι εγώ - συνεχώς. Και το έκανα από τον δίψα μου για δύναμη και τον πόθο μου για το χρήμα.
Σε καμία από τις κατάξανθες κούκλες αυτών των ταινιών δεν αρέσει να κάνει αυτό που κάνει. Στην πραγματικότητα όλες το απεχθανόμαστε. Σιχαινόμαστε το να μας αγγίζουν άγνωστοι που δεν νοιάζονται καθόλου για μας.
Είναι τρομερά δύσκολο το να ανέχεσαι τις μυρωδιές και τον ιδρώτα τους. Μερικές γυναίκες δεν μπορούν να το αντέξουν με τίποτα και τις ακούς να κάνουν εμετό στην τουαλέτα στα διαλείμματα μεταξύ των σκηνών των γυρισμάτων. Πολλές άλλες θα τις βρεις έξω να καπνίζουν μια ατέλειωτη αλυσίδα από Marlboro lights.
Η βιομηχανία του πορνό θέλει να σας κάνει να πιστεύετε ότι οι κοπέλες στις ταινίες αυτές, αγαπούν το σεξ. Θέλει να σας κάνει να πιστεύετε ότι μας αρέσει να μας ταπεινώνουν με κάθε λογής εξευτελιστικό τρόπο. Οι περισσότερες κοπέλες φθάνουν στο πλατό χωρίς να ξέρουν όλες τις απαιτήσεις των σκηνών του φιλμ και ο παραγωγός τους λέει: «Ή το κάνετε, ή φεύγετε χωρίς να πληρωθείτε και δεν ξαναδουλεύεται ξανά». Ναι, εμείς «διαλέγουμε»...
Πολλές από εμάς χρειαζόμαστε τα χρήματα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι είμαστε θύματα εκμετάλλευσης, καταναγκασμού και πολλές φορές εκφοβισμού και απειλών. Πολλές από εμάς, κολλήσαμε HIV σαν αποτέλεσμα αυτού του εξαναγκασμού. Εγώ προσωπικά κόλλησα Έρπη, μία μη-ιάσιμη ασθένεια. Μία άλλη ηθοποιός, πήγε σπίτι της μετά από μία νύχτα παραλυσίας από τον πόνο κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, έβαλε ένα πιστόλι στο κεφάλι της, πάτησε την σκανδάλη και έδωσε τέλος στην ζωή της.
Όταν ήμασταν μικρές, θέλαμε να παίζουμε με τις κούκλες μας και να κάνουμε τις μαμάδες. Ποτέ δεν ονειρευτήκαμε να είμαστε κάτω από βρώμικους, άγνωστους “μπαμπούλες” που θα μας εξευτελίζουν. Δεν θα ήταν καθόλου λάθος να πούμε ότι οι περισσότερες κοπέλες που κατέφυγαν στο πορνό για να βγάλουν χρήματα, δεν μεγάλωσαν με έναν υγιή τρόπο. Αντιθέτως, πολλές κοπέλες ομολογούν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής, σωματικής ή λεκτικής κακοποίησης, και τέλειας παραμέλησης από τους γονείς τους. Πολλές έχουν βιαστεί από συγγενείς, και σεξουαλικά κακοποιηθεί από γείτονες. Από μικρές, μάθαμε ότι το σεξ μας κάνει πολύτιμες. Τις ίδιες φρικτές παραβάσεις που βιώσαμε όταν ήμασταν μικρές, αναβιώνουμε εκ νέου καθώς κάνουμε τα 'κόλπα' μας μπροστά από τον φακό της κάμερας και φυσικά... σιχαινόμαστε κάθε λεπτό από όλη την «φάση».
Η βιομηχανία του πορνό, επιμένει να δίνει στους οπαδούς της τις σεξουαλικές φαντασιώσεις που συνεχόμενα απαιτούν, θυσιάζοντας όμως χωρίς δισταγμό τις  κοπέλες. Τα προφυλακτικά δεν επιτρέπονται. Έρπις, γονόρροια, σύφιλη, χλαμύδια και άλλες αρρώστιες είναι για εμάς μια μόνιμη ανησυχία. Κάθε μήνα κάνουμε εξετάσεις αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό δεν είναι πρόληψη. Την ίδια στιγμή εκτός από το άγχος του να μην κολλήσουμε καμία αρρώστια από το σεξ, υπάρχουν άλλες επιβλαβείς δραστηριότητες που συμμετέχουμε οι οποίες είναι εξίσου επικίνδυνες.
Μερικές από εμάς, υποφέρουμε από σχισίματα και βλάβες εσωτερικών οργάνων του σώματος.
Όταν η ημέρα των κοριτσιών τελειώσει και πηγαίνουν στο σπίτι, πολλές προσπαθούν να έχουν «νορμάλ» και υγιείς σχέσεις με τα αγόρια τους, αλλά πολλά από αυτά λόγο ζήλιας, τις κακοποιούν σωματικά. Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλές κοπέλες παντρευόμαστε τους σκηνοθέτες ή τους παραγωγούς των ταινιών πορνό ή πολλές άλλες καταλήγουμε σε λεσβιακές σχέσεις.
Την σημερινή εποχή, όλες οι κοπέλες περπατάνε γύρω-γύρω σαν ζόμπι με μια μπύρα στο ένα χέρι και ένα ουίσκι στο άλλο.
Δεν τα πάμε και τόσο καλά με το καθάρισμα οπότε λογικό είναι να ζούμε μέσα στην βρωμιά τις περισσότερες φορές ή παίρνουμε μια «γλυκιά» ξένη γυναικούλα να έρθει να μας καθαρίσει το «αχούρι» που ονομάζουμε σπίτι. Την ίδια στιγμή, δεν είμαστε φυσικά και οι καλύτερες μαγείρισσες στον κόσμο.
Το να παραγγείλουμε φαγητό από έξω είναι κάτι το πολύ συνηθισμένο αν και τις περισσότερες φορές το τρώμε και μετά το ξερνάμε γιατί πάσχουμε και από βουλιμία.
Όσες από τις κοπέλες έχουμε παιδιά, είμαστε κακές μητέρες. Φωνάζουμε, στριγγλίζουμε και χτυπάμε τα παιδιά μας χωρίς λόγο. Τις περισσότερες φορές είμαστε «high» από τα ναρκωτικά ή μεθυσμένες και τα μικρά μας είναι αυτά που μας σηκώνουν από το πάτωμα.
Όταν «πελάτες» έρχονται στο σπίτι για σεξ, κλειδώνουμε τα παιδιά μας στα δωμάτιά τους και τους λέμε να κάνουν ησυχία.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα ωραίο στο πορνό. Όλα είναι ένα μεγάλο ψέμα. Μία κοντινότερη ματιά στις σκηνές της ζωής μίας κοπέλας ηθοποιού, θα σας δείξει μια ταινία που οι παραγωγοί πορνό ποτέ δεν θα ήθελαν να δείτε. Η πραγματικότητα είναι ότι όλες εμείς οι κοπέλες θέλουμε να δώσουμε τέλος στην ντροπή και στο ψυχικό τραύμα που περνάμε καθημερινά, αλλά δεν μπορούμε να το καταφέρουμε μόνες μας. Χρειαζόμαστε εσάς.
Θέλουμε να πετάξετε απ’ το παράθυρο όλες τις ταινίες πορνό και να μας βοηθήσετε να συλλέξουμε όλα τα ραγισμένα κομμάτια της ζωής μας.
Θέλουμε να αρχίσετε να υπολογίζετε κι εμάς ώστε ο Θεός να ακούσει και να αρχίσει να φτιάχνει τις κατεστραμμένες και διαλυμένες μας ζωές.
Μην πιστεύετε το ψέμα πλέον.
Το πορνό δεν είναι τίποτα άλλο παρά πλαστό σεξ και ψέματα γραμμένα σε ταινία.
Πιστέψτε με, το γνωρίζω πολύ καλά με μεγάλο κόστος...
__________________________________________________________________

Στο youtube θα βρείτε πολλές συνεντεύξεις και ομιλίες της, στο Google φωτογραφίες από την καριέρα της.
Την Επιστολή τη χρωστάω στην GimmePuff 

125 σχόλια:

  1. η αλήθεια είναι ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του κάθε άντρα που παρακολουθεί πορνό, βρίσκονται αυτά, σαν ερινείες που όμως διώχνουμε αμέσως για να βγει έξω το ένστικτο της ικανοποίησης. Αν και πρόμαχος "υπέρ" (τρόπο τινά "υπέρ") του πορνό, έχω σταματήσει αρκετό καιρό να παρακολουθώ συστηματικά και οι λόγοι που αναφέρονται εδώ είναι ένας από τις αιτίες.

    Ευτυχώς στη Γαλλία καθώς και σε μία από τις πολιτείες των ΗΠΑ (αφού παρουσιάστικαν κρούσματα υπατίτιδας C, AIDS κλπ), απαγορεύεται πλέον το γύρισμα πορνό χωρίς προφυλακτικό....κι αυτό είναι ένα έστω....κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ξέρω για το προφυλακτικό.. (το αναφέρει κι ο δικός μας TommyStark πιο κάτω) και θα ήταν μια μικρή βοήθεια (αν και πλήγμα για τη βιομηχανία). Οι Gays το ξεκίνησαν κι αυτό το αίτημα, καιρό τώρα όταν διαμαρτυρήθηκαν που καρό που το AIDS σάρωνε τα Gay Clubs έκαναν βραδιά Safe Sex παίζοντας 'τσόντες' δίχως...
      Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο η μετάδοση αφροδίσιων (ας υποθέσουμε πως βγαίνει εμβόλιο) όσο η εκμετάλλευση και η εξιδανίκευση ενός ερωτισμού βασισμένου σ΄αυτήν.. Όχι...

      Το 'τρόπον τινά υπέρ' που μου λες, my darling το κατανοώ απόλυτα,
      η φαντασίωση είναι συναρπαστική και απαραίτητη, με θλίβει όμως να απαιτούνται θύματα για να φαντασιωθούμε.

      Διαγραφή
    2. Σοβαρά Χωστήρα;! Στο πίσω μέρος του μυαλού σου όταν παρακολουθείς τσόντες βρίσκονται αυτά;!
      Κι ο λόγος που "σταμάτησες να παρακολουθείς συστηματικά", είναι και αυτά;! Αλήθεια;! Όχι πως πατάς τα 34 και τα'χεις δει όλα πια;
      Και γιατί ρε μάγκα όταν έρχομαι στο blog σου, εμένα μου την αφαιρείς αυτή την επιλογή; Να ΜΗΝ το δω δηλαδή αυτό; Θα μου πεις "μην έρχεσαι".. (και θα σου πω, μάντεψε γιατί σταμάτησα...)
      Ρε φίλε, χίλια συγνώμη, αλλά στα ελλατώματά σου δε μετράω πια μόνο την κρητικοσύνη σου και τη μουνολιγούρα σου (τσίμπησες όταν έγραψα πως είμαι εντυπωσιακή, το θυμάσαι;), αλλά και το γεγονός πως είσαι πιο άκυρος κι από φωτοτυπημένο εισιτήριο.
      Ήμαρτον, σε λίγο θα μας πεις πως στο ψαχτήρι τσόντας βάζεις και "condom". Και μάντεψε: Το "γλυκό surprise butt sex" που τόσο έχεις εξυμνήσει, και με προφυλακτικό πονάει και ξεφτιλίζει, και χωρίς προφυλακτικό.

      Νομίζω θα'κανε καλό στην αξιοπρέπεια και την φερεγγυότητά σου να μην άφηνες σχόλιο σ'αυτή την ανάρτηση για το σχόλιο και μόνο. Καλό θα'ταν να'χες και κάτι να πεις. Κάτι ουσιαστικό, κι όχι μούφες. Κι όταν ΟΛΑ όσα έχεις γράψει και πει συνηγορούν για το αντίθετο, καλό είναι να ξέρεις πότε να μιλάς και πότε όχι.

      Λυπάμαι που θα σου αφήσω για υπεράσπιση όσες έχουν πειστεί πως γουστάρουν να δίνουν κώλο. Όσο θύματα είναι οι πορνοστάρ, είναι κι αυτές. Με τη διαφορά πως αυτές δεν πληρώνονται. Μαγκιά σου. Απόλαυσέ το όσο κρατάει.

      Υ.Γ. Και όχι, -για να σε προλάβω- δεν έχω περίοδο, ούτε pms, απλά βαρέθηκα να διαβάζω μαλακίες και να χαϊδεύω αυτιά.

      Διαγραφή
    3. Προσκυνώ Σε... Οχι επειδή την λες στον Χωστήρα. Αλλά επειδή κάποιος επιτέλους τη λέει σε κάποιον με ονοματεπώνυμο.

      Δε μπορούμε να συμφωνούμε με όλους και έχει καταντήσει πια αηδιά στα μπλοκς η τόση ταυτιση απόψεων...

      Διαγραφή
    4. Αγαπητή Dear e-diary,
      σε καλωσορίζω
      και μια και είσαι νέα εδώ θέλω να σου το πω πως η Αδελφή μου στο Νεο-Φεμινισμό ephee είναι η γλωσσοπλάστρα που έφτιαξε τη σπουδαία λέξη... 'κωλοδώστρα' και την ανέλυσε κι εξαίσιο και σαφή τρόπο.

      Διαγραφή
    5. Ephee δεν βλέπω το λάθος στο να μη με ελκύει για διάφορους λόγους το πορνό.

      Από την άλλη, αν έχεις παρατηρήσει, η χρήσεις του στο μπλογκ μου είναι καθαρά ΠΛΕΟΝ για λόγους σατυρικούς.

      Η δε μομφή περί "εντυπωσιακής" είναι λίγο άκυρη και μαλακία, διότι όλοι είμαστε λιγούρια στο ίντερνετ, άσχετα ότι στην πραγματική ζωή είμαστε κοτάρες με πούπουλα κι αυγά.

      Του που επιλέγω να γράφω είναι δικό μου θέμα και ο διαχειριστής του εκάστοτε ιστολογίου έχει το κάθε δικαίωμα να αφαιρέσει ή να κράξει το σχόλιο μου, μαζί με κάθε αναγνώστη, όπως έκανες εσύ.

      Το μόνο τραγελαφικό είναι το τελείωμα του σχολίου σου περί "pms" και λοιπά, το οποίο εάν έλλειπε ΙΣΩΣ έπαιρνα πιο σοβαρά το σύνολο του σχολίου σου.

      οπότε, το αν γνωρίζω ή δε γνωρίζω από πορνό, άφησε με να το ξέρω καλύτερα από σένα. Το ότι έχω ένστικτα σκοτεινά, όπως όλοι, είναι επίσης κάτι δικό μου και το holier than though ύφος σου, με υψηλά ποσοστά "υπερεσπίζομαι την αντίδραση μου ενάντια σε όλα" δεν με αγγίζει. Πίστεψέ με, μέσω ίντερνετ μπορούμε να αραδιάσουμε ένα σωρό παπαριές ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΔΙΚΙΟ Ή ΑΔΙΚΟ. Οπότε μπούλο!!!!

      Διαγραφή
    6. οι χρήσεις*
      Το που επιλέγω*
      holier than thou*

      Διαγραφή
    7. Χαχαχαχα!
      Τελείως εκτός θέματος όπως το περίμενα...
      Τι κάθομαι κι ασχολούμαι με κοτσάνες; Γράφε ότι θες αγοράκι μου.

      Για χάρη της σάτυρας, ανέβασε φωτογραφία καμιάς γνωστής σου με σπέρμα στα μούτρα ή ένα χοντρό πουλί στον κώλο, μόνο φρόντισε να την ενημερώσεις πως το κάνεις σατυρικά, για να μην την πειράξει.

      "όλοι είμαστε λιγούρια": κι εδώ, όπως και στην πρωκτική απόλαυση, κρίνεις εξ ιδίων.

      Το που επιλέγεις να γράψεις, ναι. Το τι γράφεις, από τη στιγμή που το κάνεις δημόσια όπως γράφεις και στο blog σου, σηκώνει κριτική από οποιονδήποτε. Κι αν δεν τη σηκώνεις εσύ, τότε προτείνω να προσέχεις τι γράφεις, κι αν είναι σε πλήρη σύμπνοια με ό,τι άλλο έχεις γράψει και υποστηρίξει. Διαφορετικά, έχω κάθε δικαίωμα να επικαλεστώ ό,τι έχεις γράψει για να σε ακυρώσω. Έτσι πάει. Λυπάμαι (not), κι ας πρόσεχες.

      Αν έλλειπε το κομμάτι για το pms και την περίοδο, θα το'χες συμπληρώσει εσύ, όπως έχεις κάνει και στο παρελθόν. Συγνώμη που στο χάλασα.

      Ποιο holier than thou ύφος; Τι λες; Το'χω παίξει εγώ ποτέ παρθένα; Πως το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα; Επειδή δεν έχω πειστεί πως αυτό που βλέπω στις τσόντες είναι real life ή επειδή δεν κάθομαι να τα γράφω για να απολαμβάνω cyber hi-5 για παρελθοντικά κατορθώματα;

      Μπούλο indeed, γιατί εγώ μπορώ να κάνω σεξ χωρίς προφυλακτικό με τον ίδιο άνθρωπο για πέντε χρόνια. Εσύ;
      Έχω όλο το άδικο, κι έχεις όλο το δίκιο. There.
      Έχω προσπαθήσει άπειρες φορές να σε βοηθήσω - δεν ξέρω γιατί-, αλλά καις γαρμπίλι.
      Keep up the good work.
      Όταν θα καταφέρεις να'χεις κάνει μακροχρόνια σχέση που δε θα μετράει σε μήνες, ίσως καταλάβεις πως οι άνθρωποι (χωρίς να τους χωρίζω σε άντρες και γυναίκες) δεν είναι κάτι που κοσμεί το κρεββάτι. Δεν κοσμούν κανένα έπιπλο. Δεν είναι καν διακοσμητικοί.

      Αυτά, δεν έχω κάτι άλλο να σου πω.
      Είμαι σίγουρη πως εσύ θα'χεις πολλά ακόμα να πεις, αλλά φοβάμαι πως δε με αφορούν.

      Άιντε, και μεγάλη η χάρη σου που απάντησα όλο το κατεβατό.

      Διαγραφή
    8. A, Μπορείς να κάνεις σεξ χωρίς προφυλακτικό με τον ίδιο άνθρωπο για 5 χρόνια; Είσαι κλάσεις ανώτερη, μην ασχολείσαι με σκουπίδια τύπου Χωστήρα.

      Διαγραφή
    9. μπα, όχι πολλά, απλά σταμάτα να μου κάνεις καμάκι από το ίντερνετ...it's not safe you know!

      Διαγραφή
    10. Ανύνυμη, έγραψες το "καταπληκτικός τύπου Χωστήρα" λάθος

      Διαγραφή
    11. Ασε με ήσυχο και συγκεντρώσου στη μάχη ephee και σια vs anal sex and porn.

      Διαγραφή
    12. κατάλαβα....είσαι κι εσύ Urban Dick-Troll!!!

      ωραίος!!!

      Διαγραφή
    13. Εγώ είμαι τρόλλ ή η άλλη που λέει οτι νομίζουμε οτι οι τσόντες είναι real-life;

      Διαγραφή
    14. Μιλάει για ποπ κόρν αυτή που έχει γράψει 2 σεντόνια για πόστ ροφλ

      Διαγραφή
    15. http://ocelebritis.blogspot.gr/2013/02/ephee.html

      για να μην βριζόμαστε σε λάθος μέρος

      Διαγραφή
    16. Ρε όλοι bloggers είστε γαμωτο; Αντε να δούμε..

      Διαγραφή
    17. Το 'κοκοκοκο' που λέγαμε στο δημοτικό έχει εξελιχθεί...

      Διαγραφή
    18. Φυσικά! Ξετρελαίνομαι στην ιδέα πως πρέπει να'χεις ξεσκιστεί στο F5. XAXAXAXAXA!

      Διαγραφή
    19. Θα σε ξετρελάνω ακόμα περισσότερο: Δεξι κλικ -> Reload. Επειδή το αξίζεις.

      Διαγραφή
  2. Δε μπορώ να πω ότι συγκλονίστικα καθώς όλα αυτά δεν είναι παντελώς άγνωστα και είναι πέρα για πέρα θλυβερά.
    Έχω όμως δύο ενστάσεις (πως το έπαθα ε;)
    1ον Σε ποια δουλειά και ειδικά στις μέρες μας δεν υπάρχει εκμετάλλευση και κακοποίηση ήτε ψυχολογική ήτε σωματική;
    2ον Η συγκεκριμένη δουλειά είναι από τις πολύ καλοπληρωμένες ειδικά στην Αμερική και αν όχι όλες οι περισσότερες κοπέλες το κάνουν από επιλογή για αρκετό και γρήγορο χρήμα γνωρίζοντας τους κινδύνους για όλα τα αφροδίσια και λοιπά νοσίματα αλλά συνεχίζουν, όπως είπε και η κυρία στην επιστολή της, κάνει εξετάσεις κάθε μήνα αλλά δεν το κόβει!

    Επαναλαμβάνω ότι είναι δυσάρεστο να υπάρχει κακοποίηση και ενώ μπορεί να γίνει πιο ασφαλές με τη χρήση τουλάχιστον του προφυλακτικού να μη γίνεται, αλλά ο πελάτης βλέπει πορνό για να ικανοποιεί βίτσια του και σίγουρα δεν είναι η ασφάλεια η έννοια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τommy μου αγαπητέ,
      (καλώς τις τίς ενστάσεις...)
      όσο μαρξιστικά κι από αριστερά κι αν μου τη βγεις υπάρχει κακοποίηση και κακοποίηση. Και όχι.. δεν καλοπληρώνονται. Δηλαδή..ναι, για ανειδίκευτες, παίρνουν πολύ πιο πολλά από πωλήτρια super-market αλλά για δυό χρόνια το πολύ και καίγοντας το μέλλον τους για πάντα.. διότι ακόμα κι αν αποτοξινωθούν κι αποψυχαναλυθούν, ακόμα κι αν δεν αυτοκτονήσουν οι ταινίες θα είναι πάντα εκεί ως εργαλείο εκφοβισμού κι εκβιασμού που θα τις εμποδίζει να ενταχθούν και θα τις καταδικάζει στο περιθώριο..
      Το προφυλακτικό είναι ένα από τα πάγια αιτήματα των πορνών και των πορνοστάρ μα πρόκειται για τσιρότο στο πρόβλημα..

      Διαγραφή
  3. Νομίζω πως όλοι λίγο πολύ παρακολουθώντας πορνό ξέρουμε πως η κοπέλα δεν το απολαμβάνει. Τα υπόλοιπα είναι ένα μέρος εμπορίας του σώματος που αφορούν όλες τις γυναίκες που εμπλέκονται, είτε παίζουν σε πορνό είτε είναι πόρνες. Δεν έχω καμιά σεμνοτυφία ως προς το πορνό, αλλά είναι μια βιομηχανία στυγνής και απάνθρωπης εκμετάλλευσης όπως τόσες άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στυγνότατης Κατερίνα μου. Δυστυχώς.
      Κι αυτός που ξέρει κι εξακολουθεί να το απολαμβάνει μάλλον χρειάζεται κάποιου είδους θεραπεία...

      Διαγραφή
  4. Συγγνώμη, Δάφνη μου, - και δεν με πειράζει να χαρακτηριστώ απόλυτη και άκαρδη ή ο,τιδήποτε άλλο - αλλά η φράση "Και το έκανα από την δίψα μου για δύναμη και τον πόθο μου για το χρήμα." αναιρεί - για μένα - όλο το υπόλοιπο μήνυμα που προσπαθεί να περάσει με την επιστολή.

    Αν έλεγε π.χ. ότι την είχαν φυλακισμένη σ' ένα δωμάτιο, χωρίς να έχει τρόπο διαφυγής και την ανάγκαζαν να κάνει πορνό, να το καταλάβω. Αλλά όταν μια ενήλικη γυναίκα δοκιμάζει κάτι εν γνώσει της επειδή διψάει - κατά τα λεγόμενά της - για "εύκολο" (που δεν είναι) και γρήγορο χρήμα και μετά ρίχνει όλες τις ευθύνες σε άλλους, τότε δεν μπορεί να έχει την κατανόησή μου.

    Εκτός από τις κοπέλες που περιγράφει η Shelley υπάρχουν και οι άλλες που έχουν κάνει ΤΑ εκατομμύρια απ' αυτή τη δουλειά. Η βιομηχανία πορνό είναι η πιο πλούσια βιομηχανία αυτή τη στιγμή στον κόσμο (εκεί λεφτά ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχουν :-)) και όποιοσδήποτε δουλεύει σ' αυτήν, δουλεύει έχοντας γνώση ότι εκμεταλλεύεται (τις αδυναμίες, τα απωθημένα, τα βίτσια, τις ανωμαλίες κτλ. των πελατών) και γίνεται και ο ίδιος αντικείμενο εκμετάλλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν εξαιρέσεις..

      Έναυσμά μου γι αυτή την ανάρτηση, Αγγελική, ήταν ένα videο που είδα πριν λίγο καιρό με σχετική έρευνα, κάτι σα reality με κορίτσια που πήγαιναν στο LA με στόχους σα αυτούς που λες. Μια παρθένα, μια σακατεμένη από αιμομιξία, όλες πολύ μικρές πολύ αμόρφωτες.. (white trash-θα το λέγαμε εμείς από τον ευρωπαϊκό καναπέ μας).. Εκεί είχε και τη στατιστική πως σχεδόν καμιά δεν αντέχει πάνω από 18 μήνες. Δυστυχώς δε σημείωσα κι ακόμα το ψάχνω..

      Καθένας ας κάνει το σώμα του ό,τι θέλει, καλό είναι όμως να υπάρχει πληροφόρηση και νομίζω ότι δε βλάπτει να υπενθυμίζουμε στους άνδρες πως η πουτάνα (κάθε πουτάνα) δεν το χαίρεται..

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ πάρα πολύ με την τοποθέτηση της Αγγελικής.

      Δάφνη, το θέμα είναι ότι, όπως είπε η Αγγελική, μιλάμε για μία συναλλαγή όχι για βιασμό (τουλάχιστον με την πραγματική έννοια). Είναι πάλι το ερώτημα αν θα ρίξεις τις ευθύνες σε άλλον ή αν θα γίνεις κάποτε ενήλικο άτομο που αντιλαμβάνεται το βαθμό της υπευθυνότητας που έχει για τον εαυτό του. Αν η κάθε τέτοια κυρία δεν επιθυμεί μία τέτοια ζωή, οφείλει να αποχωρήσει με αξιοπρέπεια. Μετά τα 18, ό,τι και αν σου έκαναν οι γονείς ή η κοινωνία όλοι θα σε αγνοήσουν επιδεικτικά και ο λόγος είναι γιατί επιτέλους πρέπει να αλλάξεις εσύ τη ζωή σου.

      Η άποψη ότι πρέπει ένα άτομο ανεύθυνο να το προστατεύεις είναι άποψη που έχουν οι μάνες και μάλιστα οι ελληνίδες μάνες (γι' αυτό και βλέπουμε υπερπροστατευτισμό στην ελληνική οικογένεια, ενώ στη βόρεια και βορειοδυτική Ευρώπη υπάρχει ανεξαρτησία). Είναι η άποψη ότι πρέπει να τραβάμε από το χεράκι το κάθε ενήλικο άτομο για να μην "ξεπέσει". Εγώ διαφωνώ με αυτό. Εσύ επιλέγεις τη "μοίρα" σου και αν δε σου αρέσει ο δρόμος στον οποίο είσαι μπορείς να πεις "όχι, ευχαριστώ". Τέτοια λόγια από "βετεράνους" του επαγγέλματος είναι σαν να ακούω τον ζάπλουτο με ελικόπτερα και ιδιωτικό νησί να λέει ότι ζει μια κόλαση επειδή απλά έχει τεράστιες ευθύνες. Αν δεν αρέσει αυτό το lifestyle, ή αν πιστεύουν ότι δεν αξίζει το χρήμα που παίρνουν αυτές τις θυσίες, κανείς δεν τις εμποδίζει να δουλέψουν σε άλλο κλάδο.

      Και για να επιστρέψω στο "σακατεμένα άτομα", αυτό ποτέ δε λέει κάτι. Είναι ΥΒΡΙΣ να το λένε τέτοια άτομα, τη στιγμή που ΧΙΛΙΑΔΕΣ άτομα μεγαλουργούν ενώ είναι ανάπηρα, ενώ έχουν πάθει ατυχήματα και ενώ δεν μπορούν καν να δράσουν σαν άνθρωποι (π.χ Stephen Hawking). Εγώ σέβομαι την αξιοπρέπεια όσων πόνεσαν για να βγουν από το βούρκο τους και τα κατάφεραν, δε θα τους βρίσω εξισώνοντας κάποιους δειλούς που επέλεξαν αυτό που νόμιζαν για "εύκολο" επειδή δήθεν δεν είχαν άλλη επιλογή. Δεν πιστεύω στον ντετερμινισμό. Ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Το να λέμε το αντίθετο ή να το υπονοούμε ισούται με προσβολή προς τη φύση και δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης που δημιούργησαν ένα ον με υψηλή νοημοσύνη.

      Επειδή κάνουμε συζήτηση πάνω στο αν υφίσταται μονομερής εκμετάλλευση στην πορνογραφική βιομηχανία, θα αγνοήσω τα όποια σχόλια (όχι τα δικά σου, δε θεωρώ ότι θα πέσεις σε αυτό το επίπεδο) που έχουν στόχο την προσωπική προσβολή και το να συμπεράνουν αν μου αρέσει ή όχι το πορνό.

      Πάντα με σεβασμό και σοβαρότητα,
      Ο Καγκελάριος

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Καγκελάριε,

      ίσως είδες και στην απάντησή μου στην Αγγελική ότι συμφωνώ. Μακριά από εμένα κάθε συναίνεση σε καζαντζίδια κλάψα για άτιμες κοινωνίες. Καθένας μετά τα 18, αφού μπορεί να ψηφίσει και να σκοτώσει νομίμως (στο στρατό) είναι υπεύθυνος για το χάλι του κι όποιος έχει πρόβλημα να πάει στο γιατρό.

      Πέραν αυτού όμως την πληροφόρηση τη θεωρώ απαραίτητη κι αυτό το θέμα σήμερα που το πορνό σαρώνει κι έχει ήδη επηρεάσει τη σεξουαλικότητα μια γενιάς με ολέθρια και κωμικά αποτελέσματα (απ' ό,τι ακούω από πολύ νέα κορίτσια). Για μένα ο πελάτης είναι συνένοχος- όπως, π.χ., και στην υπόθεση της Γούνας ή των διαμαντιών (που αφ' ότου πληροφορήθηκα τις συνθήκες ζωής στα αδαμαντορυχεία βλέπω κάθε διαάντι σα προϊόν εγκλήματος βαμμένο με αίμα και δάκρυ).

      Και...btw,
      ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και σοβαρό σου σχόλιο,
      καθώς και για την επίσκεψη στο μικρό οντά μου,

      Διαγραφή
    4. Εκεί που αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε ένα στοιχείο, αυτό της ελεύθερης βούλησης. Αναφορικά με οποιασδήποτε μορφής πορνεία (πορνογραφία ή κανονική πορνεία) που περιλαμβάνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ συναινούντες ενηλίκους αδιαφορώ. Ο καθένας κάνει ελεύθερες επιλογές, ακόμη και αν έχει επηρεαστεί από βιώματα και καταλήγει στα ναρκωτικά ή τις "κακές επιλογές". Πιστεύω ότι όλοι έχουμε προβλήματα, αλλά αυτό δε δικαιολογεί την αυτοκτονία (γρήγορη ή αργή). Όμως, αυτό είναι δική μου άποψη και δεν επιδιώκω την επιβολή της. Ο καθένας οφείλει να είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Συνεπώς, ναι, είμαι υπέρ κάθε μορφής πορνείας με την προϋπόθεση της συναίνεσης.

      Αντίστοίχως, είμαι σαφώς ενάντια σε κάθε μορφής παραβίαση της ιδιωτικής ελευθερίας, όπως το δουλεμπόριο-εμπόριο λευκής σαρκός. Είναι άλλο όμως αυτό και άλλο να μιλούν για καταπίεση άτομα που είχαν την ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να επιλέξουν αυτή τη σταδιοδρομία αντί για κάποια άλλη δουλειά για ανειδίκευτο δυναμικό. Απλά πράγματα και καθόλου απάνθρωπα, νομίζω.

      Το συγκεκριμένο ζήτημα απαιτεί σοβαρή προσέγγιση και όχι πατερναλισμό-εκφοβισμό, γι' αυτό και προτιμώ σε τέτοιες συζητήσεις να αποφεύγω τις προσωπικές επιθέσεις (όπως συμβαίνει συνήθως, κυρίως στο διαδίκτυο, δυστυχώς). Ωστόσο επιβάλλεται να ακουστούν όλες οι απόψεις, αν τηρείται το fair play. Τα σέβη μου!

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ απόλυτα και περί επιλογών
      και περί ανάγκης σοβαρής προσέγγισης αφού αναμφισβήτητα σήμερα το πορνό επιδρά στη σεξουαλικότητα -όπως π.χ. παλιότερα επιδρούσαν ο εκφοβισμός και οι απαγορεύσεις της Εκκλησίας.

      Και btw δε μπορώ να μην το αναφέρω Αγαπητέ Καγκελάριε
      πως εκτιμώ βαθύτατα τη στάση σου (κι εδώ κι εκεί) στο γενικό ξεκατίνιασμα (την αποφυγή επιχειρημάτων επί του προσωπικού) ...

      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  5. Φαντάζομαι πως έτσι είναι τα πράγματα...τρομακτικά και σιχαμερά...!!
    Δεν ξέρω αν θα χαρακτηριστώ σεμνότυφη ή αλλιώς (και σκασίλα μου κιόλας), αλλά ποτέ δε μου άρεσε να βλέπω πορνό..μόνο αηδία ένιωσα όταν είδα..
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε καμία περίπτωση η βιομηχανία του πορνό δεν βρίσκεται στην άκρη ενός δρόμου σπαρμένου ροδοπέταλα, όπως κάθε "βιομηχανία" που έχει ως αντικείμενο το ανθρώπινο σώμα (βλ. και μόντελινγκ).

    Οι συνθήκες και οι καταστάσεις που περιγράφονται στην επιστολή, θυμίζουν περισσότερο πορνεία παρά πορνό.

    Όπως αναφέρουν και άλλοι σχολιαστές πιο πάνω και, πολύ καλύτερα από 'μένα, στις ΗΠΑ (όπου η συγκεκριμένη βιομηχανία "ανθεί") τα χρήματα είναι πολλά, η χρήση δε, του προφυλακτικού επιβεβλημένη (στις, ας πούμε "σοβαρές" παραγωγές του είδους, τουλάχιστον).

    Αυτό, επίσης, που μου κάνει εντύπωση... είναι ότι δεν αναφέρει πουθενά τα αντίστοιχα προβλήματα των ανδρών. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι οι άνδρες-πρωταγωνιστές των πορνό, κάνουν τη δουλειά αυτή για χαβαλέ ή, από χόμπι! (Αντίθετα, τους περιγράφει ως: "βρώμικους, άγνωστους “μπαμπούλες” που εξευτελίζουν".)

    Οι "ταινίες ενηλίκων" δεν είναι "σημείο των καιρών", υφίστανται από τις αρχές του 20ου αιώνα (με "πρωτοπόρους" στο είδος χώρες όπως η Γαλλία, η Αυστρία, η Γερμανία...) απλώς, η σύγχρονη σχετική "βιομηχανία" έχει προσαρμοστεί στην εποχή -είτε αφορά τα μέσα διάδοσης, είτε όλα τα "εμπλεκόμενα μέρη"...

    (Συμφωνώ με τις "ενστάσεις" του Tommy Stark, αλλά και με Κατερίνα Μαλακατέ και Αγγελική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημαντικότατη η παρατήρησή σου για τους άνδρες (επίσης θύματα) της βιομηχανίας. Πιστεύω δεν τους αναφέρει εδώ διότι η Επιστολή απευθύνεται στον πελάτη αφού οι συγκεκριμένες ταινίες απευθύνονται στο ανδρικό κοινό. Έχει δώσει όμως αμέτρητες συνεντεύξεις στις οποίες αναφέρει συναδέλφους και σήμερα που μπήκα στο site της (στο σύνδεσμο που δίνω κάτω-κάτω) πρώτο είχε θέμα άνδρα πορνοστάρ που πέθανε από επιπλοκές λόγω AIDS.

      Διαγραφή
  7. Πουτάνα γίνεσαι επειδή σ' αρέσει και όχι για το χρήμα λένε.
    Όποιες το κάνουν για το χρήμα αυτά τραβάνε.
    Καλό είναι να διαδίδονται τέτοια κείμενα,ώστε να τα διαβάζουν τα νέα παιδιά, που τα θαμπώσαμε με εικόνες και ιστορίες εύκολου χήματος μέσα από την ελευθεριότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λένε αγαπητέ μου, λένε...
      Πουτάνα γίνεσαι μόνο για το χρήμα. Πουτάνα (το λένε όλες στα βιβλία και τις συνεντεύξεις) σημαίνει να κάνεις sex όταν δε σου αρέσει.
      Αν σ΄αρέσει δεν είσαι πουτάνα (κι ας λέει ο κόσμος ό,τι θέλει)..

      Διαγραφή
    2. Όπως και να χει, όλοι δεν κάνουν για όλα.Το κείμενο αναφέρεται ως επι το πλείστον γι αυτές που δεν κάνουν γι' αυτό.Η δική μου εμπειρία άλλα λέει.... Ότι πολλές απολαμβάνουν το ότι δεν ταλαιπωρούνται για 30 ευρώ μεροκάματο από τις 6 το πρωί και αντί αυτού είναι μέσα "στα γούστα". Όπως όλα όμως, φθείρουν και τα γούστα όπως και το εύκολο χρήμα και μετά βγάζεις βιβλίο για τον μάταιο τούτο κόσμο. Το ρητό που λέει η γριά πουτάνα γίνεται καλόγρια δεν βγήκε τυχαία...

      Να σημειώσουμε ότι οι πορνοστάρ δεν είναι από φτωχές χώρες συνήθως αλλά από τον προηγμένο δυτικό κόσμο.Προσφάτως έγινε πορνοστάρ η γραμματέας της Χίλαρι Κλίντον παρακαλώ,γιατί λέει ότι μ' αυτή τη δουλειά κερδίζει περισσότερα και έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο (!!) Επιμένω πως οι περισσότερες έχουν πέσει στην παγίδα των φώτων και των κόκκινων χαλιών, και δεν είναι "Μάρθες Βούρτσες" που αμάρτησαν για το παιδί τους.
      (Τα σχόλια μου δεν αφορούν ακραίες περιπτώσεις)
      Και πάλι μπράβο για την ανάδειξη του θέματος.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα Δάφνη!
    Σαν περίεργη μέρα να διάλεξα για να σ' επισκεφτώ για πρώτη φορά, ε; ή μήπως όχι;
    Πριν κάτι βδομάδες, που δεν είχα ύπνο (επειδή είχα παρακοιμηθεί το μεσημέρι)"έπεσα" πάνω στην εκπομπή του Κωστόπουλου, που δεν πολυεκτιμώ και είπα να δω τι λέει αυτός Ο (τέλος πάντων!) και είχε καλεσμένο τον μεγαλύτερο παραγωγό πορνοταινιών (με εξαγωγές κλπ!) και έμεινα...
    Έλεγε πως γίνεται ουρά στα κάστινγκ (εκεί διαλέγουν κορίτσια και αγόρια) και πως πολλοί βάζουν μέσον, άλλες κοπέλες έρχονται με τις μαμάδες τους!!! Και φυσικά διαλέγουν τις ποιο κούκλες, οι άνδρες διαλέγονται για τα ανατομικά τους "προσόντα", βεβαίως βεβαίως... Αυτό που μου έκανε πιο πολύ εντύπωση είναι ποιες πορνοταινίες έχουν τη μεγαλύτερη "επιτυχία" και είναι αυτές που γυρίζουν σπίτι τους πραγματικά ζευγάρια και τις χρυσοπουλούν...στη συνέχεια μεγάλη επιτυχία έχουν οι λεσβιακές!
    Νομίζω, πως όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας και πως πολλές φορές ότι μας συμβαίνει είτε το έχουμε προκαλέσει είτε το έχουμε επιτρέψει...
    Καλώς σε βρήκα και συγνώμη για το σεντόνι...δεν το συνηθίζω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την!!
      Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το δικό σου στης Georgina και χαίρομαι που ήρθες (παρά την εκεί διαφωνία μου).
      Ναι, πάνε.. από άγνοια και αμάθεια κι από Κωστόπουλους που παρουσιάζουν την αναισθησία ως 'γκλαμουριά' . Όπως στις Ινδίες οι πατεράδες πουλάνε την κόρη τους στους προαγωγούς. Γι αυτό εμείς που ξέρουμε πρέπει να λέμε τι θα αντιμετωπίσουν και να το στιγματίζουμε..

      Διαγραφή
    2. Την είδα κι εγώ την εκπομπή ...Έπαθα ένα ελαφρύ σοκ όταν ο Σειρηνάκης ( παραγωγός πορνό ταινιών) είπε πως μητέρα πήγε την κόρη της να παίξει σε τσόντα αλλά με τον... όρο να μην ξεφτιλιστεί η κόρη της...Κι όταν ο Σειρηνάκης ρώτησε "τι εννοείς? ", εκείνη είπε...Ε..να...Μην τη βάλεις να κάνει τα συνηθισμένα...Βάλτην να παίξει με 50-100 μαζί..."
      Δείτε την συνέντευξη εδώ... http://cocapola.blogspot.gr/2012/12/sirina.html

      Διαγραφή
  9. Αυτό που θέλω να ρωτήσω όλους όσους πήραν θέση διερευνητική ως προς την δήλωση της γυναίκας αυτής είναι:
    Σε τι ωφελεί να δούμε γιατί πουλάει το πορνό και ποιός φταίει?
    Δεν μας είναι αρκετός ο πόνος που προκαλεί έστω και σε ένα συνάνθρωπο μας, που μπορεί να είναι θύμα? Πόσες γυναίκες του αναπτυγμένου κόσμου έχουν απαχθεί σε αναπτυσσόμενες ή υπανάπτυκτες που επισκέφτηκαν για τουρισμό και έχουν γίνει θύματα εμπόρων λευκής σαρκός με τις μεθόδους που περιγράφει η κοπέλα. Δηλαδή συγνώμη επειδή κάποιοι αρέσκονται κάποιοι πρέπει να υποφέρουν? Η δεν ισχύει κάτι τέτοιο? Το χρέος μας είναι αλήθεια να ενισχύουμε αυτή την αγορά?
    Που δεν ξέρουμε ποιος υποφέρει από δική του επιλογή και ποιος είναι το θύμα? Άλλο τι μας αρέσει και άλλο τι είναι αυτό που τελικά μας προκαλεί δυστυχία και όταν το αντιληφθούμε το μετανιώνουμε και αν μπορούμε το διορθώνουμε. Ολοι το κάνουμε γιατί όχι και αυτη η γυναίκα.
    Καλεί να δούμε και τη δική της πλευρά και καταρρίπτει εναν μύθο που θέλει όλες αυτές τις γυναίκες υπερσεξουαλικές και έτοιμες για όλα. Λέει πως δεν είναι όλες. Λέει πως όταν το καταλαβαίνουν είναι αργά. Λέει πως εξευτελίζεται κι εμείς συζητάμε στη βάση αν το άξιζε? Δηλαδή αν ένας είναι νεκρός θα πάμε να τον κατουρήσουμε ή θα τον φτύσουμε που πέθανε από ασωτία?
    Τι στον έξω απο δω δεν αντιλήφθηκα σωστά?
    Διαφωτίστε με παρακαλώ πολύ. Γιατί αν λέει κάτι άλλο από αυτά που αντιλήφθηκα τότε κι εγώ διαφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα επανέλθω το πρωί με εκτενέστερη απάντηση, αλλά προς το παρόν να κάνω κι εγώ μια ερώτηση: Αν ήταν όλα εντάξει από πλευράς εργασιακών συνθηκών στη βιομηχανία πορνό, θα ήταν αποδεκτή ;

      Διαγραφή
    2. Επανέρχομαι, όπως υποσχέθηκα, και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.

      Καταρχήν, να πω ότι μου φαίνεται αδιανόητο να υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ άνθρωπος (άντρας ή γυναίκα) που να βλέπει πορνό στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο και να πιστεύει ότι αυτό που βλέπει είναι αληθινό κι ότι οι "πρωταγωνιστές" το κάνουν και το ευχαριστιούνται (αν συμβαίνει αυτό, τότε όντως η ανθρώπινη ηλιθιότητα δεν έχει όρια !!!)

      Δεν αμφισβητώ επίσης - όπως ανέφερα και στο αρχικό μου σχόλιο - ότι υπάρχουν άνθρωποι-θύματα (άνδρες, γυναίκες ΚΑΙ παιδιά, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι και η παιδική πορνογραφία είναι κλάδος της ίδιας βιομηχανίας) που οδηγούνται και παραμένουν εγκλωβισμένοι σε τέτοια κυκλώματα χωρίς την θέλησή τους. Και φυσικά αυτό είναι καταδικαστέο, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος για να αντιταχθούμε στην βιομηχανία πορνό, έτσι δεν είναι ;

      Αν δηλαδή στις πορνοταινίες έβαζαν την δήλωση "No people were hurt or otherwise mistreated during the making of this film" - όπως βάζουν για τα ζωάκια που παίζουν σε ταινίες - θα ήταν όλα ωραία και καλά ; Δεν το νομίζω.

      Το σχόλιό μου το αρχικό αφορούσε την επιστολή και το βιβλίο της συγκεκριμένης κοπέλας, η οποία δηλώνει ότι αυτόβουλα οδηγήθηκε στην πορνοβιομηχανία από την δίψα της για δύναμη και τον πόθο της για το χρήμα. Συγγνώμη, αλλά αυτή η γυναίκα με αυτή της την δήλωση για μένα είναι θύτης κι όχι θύμα. Γιατί δείχνει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε σκοπό να εκμεταλλευτεί τα άλλα θύματα της βιομηχανίας αυτής, τους πελάτες, για να βγάλει γρήγορα χρήματα. Που μπορεί και να έβγαλε, δεν το ξέρουμε αυτό. Ή να μην της πήγαν καλά τα πράγματα και να μην έβγαλε. Και γι' αυτό να εξέδωσε κι αυτό το βιβλίο.

      Διαγραφή
    3. Αγγελική μου
      για να απαντήσω κατ΄αρχήν στη χθεσινή σου (ρητορική) ερώτηση και βέβαια δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα.
      Το 'αυτοβούλως' είναι συνώνυμο του 'κρετινωδώς' στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μα, δες κι εδώ σχόλια, υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν ότι «Πουτάνα γίνεσαι επειδή σ' αρέσει» κι ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα μαμάδες πηγαίνουν στην πορνοεταιρία με την κόρη αναζητώντας τη 'γκλαμουριά' (για πρόσφατη εκπομπή του γνωστού Κωστόπουλου μου είπαν).

      Πουλιέται εδώ και χρόνια η άποψη του Play Boy ότι είναι 'enpowering' η πορνεία. Και σίγουρα, τα χρόνια που η επιλογή ήταν Γάμος (με άνδρα που δε θέλεις) ή Πορνεία ίσως η επιλογή να ήταν επίπονη μεν αλλά επαναστατική. Σήμερα έχουμε επιλογές κι αυτό λόγω αμάθειας πολλές νοmίζω αργούν να το καταλάβουν.

      Διαγραφή
  10. Τώρα μας τα λέει αυτά;
    Τώρα που ολόκληρες γενιές γαλουχήθηκαν με αυτά τα…. βοηθήματα;
    Εξάλλου ας μη γελιόμαστε και ας μην κάνουμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα(ξανά).
    Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Οπως το λες
      και (προσωπικά) βλέπω μεγάλη αλλαγή στην (ανδρική κυρίως) σεξουαλικότητα...
      Αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ xristin μου..

      Διαγραφή
  11. Δάφνη μου εγώ πιστεύω πως τα πράγματα είναι 50-50. Δηλαδή από το 100% των ατόμων που ασχολούνται με το πορνό οι μισοί το κάνουν γιατί γουστάρουν - το ευχαριστιούνται - για τα λεφτά - καλές εταιρίες παραγωγής κτλ και οι άλλοι μισοί από ανάγκη ενώ δεν το θέλουν - κακές εταιρίες παραγωγής - αμάθειας - δεν ήξερα που έμπλεξα.
    Πες με ακόμα και ευκολόπιστο αλλά επειδή έχω δει πολλές παρόλο που είμαι πολύ σεμνότυφος (!!!!)δεν νομίζω πως όλες αυτές έχουν το ταλέντο να δείχνουν πως δεν το ευχαριστιούνται όταν το κάνουν. Αυτές που δεινοπαθούν κατά την διάρκεια φαίνεται από χιλιόμετρα...Έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον. Τώρα αν κάποιες είναι τίγκα στην κόκα και δεν νιώθουν τι να πω....Κουράγιο.
    Οι άντρες στα πορνό πληρώνονται πολύ λιγότερα από τις γυναίκες. Οπότε υπάρχει εκμετάλλευση και ρατσισμός.
    Σοβαρή κουβέντα άνοιξες αλλά δεν μπορώ να αναφερθώ σε περισσότερα γιατί θα με πάρουν χαμπάρι και θα με πουν τσοντάκια.
    Ο Χωστήρας τι λέει τις έκοψε να τις βλέπει ; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε πω ευκολόπιστο Περικλή μου και γι αυτό που λες
      και επειδή είσαι άνδρας..
      Κι αυτό που λέω δεν είναι ρατσισμός, είναι η πικρή αλήθεια. Εδώ υποκρίνεται η γυναίκα σας και την πιστεύετε δε θα πιστέψετε την πορνοστάρ τη μονταρισμένη και κοκαρισμένη;

      Τώρα για το άλλο που λες, οι άνδρες πληρώνονται λιγότερο γιατί δε θέλετε να βλέπετε άνδρες (κι απ' ό,τι έχω δει ανέχεστε μόνο κάτι κακάσχημους). Μόνο σε gay porn έχω δει ωραίους (αλλά αυτό είναι μια τελείως άλλη ιστορία).

      Αλλά Τσοντάκιας έ; Είναι άραγε κανένας της γενιάς σου που δεν είναι;

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα είμαστε λίγο "ζώα" δηλαδή και τα χάφτουμε όλα. Υπάρχει και το "θόλωμα" ή αλλιώς γκάβλα της στιγμής και την πατάμε τα κακόμοιρα.

      Πέρα από την πλάκα για μένα αυτό το θέμα είναι τεράστιο και χωράει κουβέντα και όχι γράψιμο και θα το κουβεντιάσουμε στην πρώτη ευκαιρία που θα ανταμώσουμε...αν ανταμώσουμε. ;)

      Διαγραφή
    3. Ναι είστε.. και λόγω ανατροφής και λόγω του 'σιγά μη μου τη φέρει εμένα γυναίκα' και λόγω της γνωστής υπεραιμίας του οργάνου που εκκενώνει τον εγκέφαλο (lol).

      Μεγάλη κουβέντα γραπτά και προφορικά
      οπότε στο επόμενο meeting να 'ρθεις.. (ή αν την Άνοιξη περάσω από εκεί να πιούμε ένα καφέ στην Κόρινθο ή στο ταβερνάκι ενός παλιού μου φίλου στο Λουτράκι)..

      Διαγραφή
    4. Λουτράκι εργάζομαι όλο το καλοκαίρι...Οπότε.... ;)

      Διαγραφή
    5. Έχω ένα φίλο που ήταν παλιά στη Μύκονο κι έχει ένα ταβερνάκι εκεί (λέγεται 'Αγιος Ευφρόσυνος-όχι ο φίλος, το μαγαζί) κι όταν περνάω σταματάω να τον χαιρετήσω..

      Διαγραφή
    6. Καλά σοβαρά μιλάς ; Τον ξέρω το ταβερνάκι και τον φίλο σου και του στέλνω πολύ κόσμο γιατί πραγματικά είναι Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Α Σ. Εκεί γύρω εργάζομαι και εγώ (δεν λέω περισσότερα γιατί θα μου την πέσουν οι θαυμάστριες στον χώρο εργασίας και δεν τα προλαβαίνω όλα). Οταν περάσεις πάλι φρόντισε να το γνωρίζω. ;)

      Διαγραφή
  12. Δάφνη μας ευνούχισες. Τέλος. Ο καθρέφτης θα κρεμαστεί απέναντι απ΄το κρεβάτι, δεν 'πα να λέει το feng shui.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθρέφτης, καθρέφτης... είμαι πάντα υπέρ..
      Και κουρτίνα βαριά που να τον κρύβει
      (για το feng shui σου και άλλα διότι γενικώς μεταφυσικά απαγορεύεται ύπνος σε δωμάτιο με καθρέφτες).

      Διαγραφή
  13. Δάφνη, σ'ευχαριστώ γι αυτή την ανάρτηση, όσο δεν παίρνει. Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είμαστε καλά να τα διαδίδουμε Sister!

      [Θλίβομαι που δε γίνεται να δίνω links για τα δικά σου..]

      Διαγραφή
  14. Η ζήτηση φέρνει την προσφορά. Αυτό είναι γνωστό.Όπως και όλα όσα περιγράφει στην επιστολή της η κοπέλα. Σαφώς και δε γίνεται να το γουστάρεις να σε παίρνουν άγνωστοι ένω ταυτόχρονα 3 άλλοι τραβάν με κάμερα. Σαφώς και κινδυνεύεις από όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Σαφώς και εαν δεν είσαι φτιαγμένη δε κάθεσαι εκεί για κανένα λόγο. ΑΛΛΑ...

    Μη ξεχνάμε ότι εδώ δε μιλάμε για trafficking. Οι κοπέλες ξέρουν πολλοί καλά για το τι πάνε να κάνουν. Αυτό που λέει ότι δε γνωρίζουν μεχρι τελευταία στιγμή το τι θα κάνουν δε το πιάνω. Εχει κάποια διαφορά εαν θα πάρεις πίπα ή θα σε πάρουν από το κώλο? Ιδια ξεφτίλα δεν είναι? Πληρώνεσαι για σεξ και το ξέρεις. Δε σε φέραν από την Ουκρανία για λαντζιέρισσα, σε κλειδώσαν σε ένα υπόγειο και σου πήραν το διαβατήριο. Είναι επιλογή σου και ξέρεις και τις συνέπειες.

    Και ό έμπορος ναρκωτικών ζει μέσα στη νύχτα. Συναναστρέφεται τα χειρότερα αποβράσματα για να βρει καλό πράγμα, δε μαγειρεύει γιατί δε ξέρει, ζει μέσα στη βρώμα γιατί είναι βρωμιάρης αλλά δε θα τον λυπηθώ. Ξέρεις γιατί? Γιατί είναι ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ.

    Οι κοπέλες (που το κάνουν από επιλογή, ξεκαθαρίζω όχι trafficking) δεν είναι δεμένες με συμβόλαια. Μπορούν όποια στιγμή θέλουν να πουν ότι δε γυρίζω άλλη ταινία. ΑΛλά μένουν. Γιατί με τα 500€ που θα πέρνουν από οποιαδήποτε άλλη δουλειά δε θα μπορούν να είναι high.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μένουν (το πολύ 18 μήνες) και μπαίνουν από άγνοια, θάμπωμα και εθισμό. Οι πιο πολλές είναι αναλώσιμες (white trash) που θέλουν να ξεφύγουν από άλλα δράματα.
      Δεν τις δικαιολογώ. Απλώς πιστεύω ακράδαντα πως φταίει κι ο πελάτης ― κι αυτό, όπως είδαμε κι εδώ πρόσφατα παραδόξως είναι καινούργια ιδέα για τις πιο πολλές κοινωνίες μας..

      Αυτή την ενημέρωση θέλω να διαδώσουμε dear Dear e-diary..

      Διαγραφή
    2. Όποιος δεν έχει δει να δει τη ταινία Human Trafficking:
      http://www.imdb.com/title/tt0461872/

      Καταπιάνεται περισσότερο με τη πορνεία αλλά και με το πορνό.Και αυτό ακριβώς θέλει να περάσει και η ταινία. Οτι μόνο εάν σταματήσει η ζήτηση θα σταματήσει και η εκμετάλλευση.

      Διαγραφή
    3. "Αυτό που λέει ότι δε γνωρίζουν μεχρι τελευταία στιγμή το τι θα κάνουν δε το πιάνω. Εχει κάποια διαφορά εαν θα πάρεις πίπα ή θα σε πάρουν από το κώλο? Ιδια ξεφτίλα δεν είναι?"

      Όχι. Υπάρχουν άτομα που δέχονται να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα. Μπορεί να τύχει να δεις τσόντα χωρίς πχ πρωκτική διείσδυση. Κάποιες γυναίκες δεν δέχονται να το κάνουν.

      Επίσης δεν υπάρχουν μόνο οι απλές τσόντες. Υπάρχουν και τα BDSM, με τα μαστιγώματα και τα δεσίματα και τα καψίματα με κεριά. Λογικό αν μια δεν ξέρει το στούντιο, να μη ξέρει τι να περιμένει, και αν αρνηθεί, οι παραγωγοί να κανονίσουν να μη βρει ποτέ δουλειά η συγκεκριμένη κοπέλα. Θα μου πεις χάρη θα της κάνουν.

      Απλώς να τονίσω ότι δεν γυρίζονται όλες οι ταινίες πορνό από τα μεγάλα, διάσημα studio που προφανώς περνάνε γερούς ελέγχους. Υπάρχουν και μικρά, περιθωριακά, με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής.

      Διαγραφή
    4. V Svens
      δέχονται ή δε δέχονται κάτω από περίεργιες συνθήκες.

      Παλιότερα ένας φίλος γιατρός μου έλεγε πως όταν ως φοιτητής εργάστηκε νοσκοκόμος σε Ψυχιατρείο είχε δει να γυρίζουν νύχτες τσόντες γυναίκα-γουρούνι/ γυναίκαι-άλογο κ.λ. Δεν έχω στοιχεία όμως. Το αναφέρω διότι γενικά το θέμα επιλογής παίρνει πολύ νερό.
      Κι όπως είπαμε.. η ζήτηση ευθύνεται για την παραγωγή.

      Διαγραφή
    5. Μάλλον δεν με κατάλαβες. Δεν λέω ότι έχουν την επιλογή, ίσα ίσα αν αρνηθεί της τσακίζουν το όνομα, και ούτε θέλω να φανταστώ τι μπορεί να κάνουν σε χώρες τρίτου κόσμου με μπράβους κτλ. Στο κάτω κάτω, πραγματικά όταν βλέπεις μια ταινία πορνό έχεις την εντύπωση ότι είναι τέζα στην κόκα η κοπέλα, ειδικά για να αντέχει αυτά που της κάνουν.

      Όσον αφορά τα μεγάλα στούντιο, που δουλεύουν με μεγάλα ονόματα, μάλλον δεν πάει έτσι γιατί έχουν πάντα άλλες 100 κοπέλες να παρακαλάνε για λίγα χρήματα. Τα στούντιο όμως θέλουν τις γνωστές φίρμες που είναι επαγγελματίες, οπότε δέχονται κάποιες απαιτήσεις, όπως πχ να μην κάνει πρωκτικό σεξ.

      Αλλά δεν θα δεχτώ ποτέ τους ανθρώπους που λένε "Ήξερε τι έκανε, τώρα γιατί βγαίνει και γκρινιάζει".

      Παιδιά, αυτά μετράνε μόνο για τις πορνοσταρ; Όταν όλοι μας συνειδητοποιύμε ότι μια δουλειά δεν είναι όπως την περιμέναμε, δεν γκρινιάζουμε; Δεν καταγγέλουμε τα κακώς κείμενα και την εκμετάλευση; Ή απλά δεν αναγνωρίζουμε το ίδιο δικαίωμα και στις πορνοσταρ μόνο και μόνο για να καθησυχάσουμε την συνείδηση μας;

      Διαγραφή
    6. Σε κατάλαβα αγαπητή μου V Svens και συμφωνώ απόλυτα.
      Εξ άλλου το είπα πολλές φορές πως το ζήτημα για εμένα δεν είναι οι κοπέλες που κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά οι πελάτες που νομίζουν πως η κοπέλα την ευχαριστιέται. Αυτό το μύθο με ενδιαφέρει να διαλύσουμε.

      Διαγραφή
  15. Μα τι εύκολο, τι βολικό, να φταίνε πάντα οι άλλοι για την κατάντια μας και για τα χάλια μας...Στους γονείς που μας παραμέρισαν, στους δασκάλους που δεν μας μόρφωσαν, στους εραστές που δεν μας σεβάστηκαν, στα αφεντικά που μας υποτίμησαν, στη γειτόνισσα που μας πετάει τα βρώμικα νερά, στους πολιτικούς που εμείς οι ίδιοι ανεχόμαστε και Ω! στην πουτάνα κοινωνία!
    Θέτω το ερώτημα;
    Υπάρχει ελεύθερη βούληση;
    Συμφωνώ 100% με την Dear-e-diary και με την Αγγελική.(και πάω να τις γνωρίσω και από τα blogs τους)...
    Ένας αγαπημένος μου φίλος, μου έπαθε:
    Ότι μετά τα 25 μας, είμαστε υπεύθυνοι για τη φάτσα που κουβαλάμε.

    Καλημέρα Δάφνη, νάσαι καλά που δίνεις σε όλους μας την ευκαιρία να πούμε τη γνώμη μας... και ας διαφωνούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Άιναφετς
      εγώ σ΄ευχαριστώ που συμμετέχεις στην κουβέντα για το σημαντικό αυτό θέμα.

      Με ξάφνιασε αυτό που λέει ο φίλος σου για μετά τα 25- το λέω συνέχεια ('μετά τα 25 είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τη ζωή μας'). Συμφωνώ δηλαδή αφού είμαι απόλυτα κατά της καζαντζίδιας κλάψας του αδικημένου με τα φταίει η κοινωνία, ο κόσμος, ο άλλος και ποτέ εμείς.

      Μ' αρέσει η διαφωνία, με τιμά.
      (Κι ευχαριστώ που με συστήνεις: ανταποδίδω βεβαίως αλλά χθες που μπήκα δε βρήκα 'Μέλη Ιστοτόπου' για να γραφτώ στους αναγνώστες σου)

      Διαγραφή
    2. Τώρα Δάφνη πρέπει να σε πληροφορήσω για το εξής: Είμαι εντελώς άσχετη ιντερνετικά... έχω και αυτή την wordpress που αντιπαθώ και δεν μπορώ να ενημερώνομαι για τις αναρτήσεις των e-φίλων μου blogger, έτσι όταν έχω χρόνο (!) μπαίνω στη τύχη στα blogs τους να δω αν έκαναν αναρτήσεις, έτσι βρέθηκα και στη Georgina και από εκεί σε σένα κλπ κλπ... δλδ τα χάλια μου!

      Καληνύχτα... εδώ γύρω θα βρίσκομαι!

      Διαγραφή
    3. Μπελάς.. το wordpress θεωρείται πιο .. 'αριστερό' αλλά ίσως γι αυτό δεν έχει κάνει φαίνεται συμφωνία με το Google..
      Γι αυτό προτίμησα το Blogger μα θα το κοιτάξω σε φίλους που έχουν κι αν ανακαλύψω να είναι εφικτό θα σου πω..

      Πάντως σίγουρα αν κάνεις προφίλ σου ή του blog στο Facebook έχεις δυνατότητα Friends Connect και από Wordpress (έτσι λέγεται) και βλέπεις όσους επέλεξες και σε βλέπουν κιεκείνοι από εκεί. Κρίμα είναι..

      Διαγραφή
  16. Παρόλο που το "όνειρο" σε μας φαντάζει εξαίρετο, κι ας γνωρίζουμε ότι δεν είναι αληθινό, συνήθως σημαίνει εφιάλτης για τους συντελεστές. Και δεν ισχύει μόνο για τις κοπέλες, ισχύει για όλους, Κι αν όχι εφιάλτης, ρουτίνα. Όμως - αν εξαιρέσουμε το μεγάλο ποσοστό του εξαναγκασμού, όταν κανείς επιλέγει αυτό το δρόμο είναι για να κάνει εύκολη, αν θες "γαμάτη" ζωή. Βέβαια, αν έχει τα κότσια να το παραδεχτεί, τότε του/της βγάζω το καπέλο.

    Αλλά η πείνα μας θα είναι αιώνια και το πορνό επίσης. Κάθε μορφή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ tremens,
      συμφωνώ (το σχολίασα και πιο πάνω), η Λούμπεν χθες που μπήκα στο site της πρώτο πρώ΄το είχε έναν άνδρα πορνοστάρ που πέθανε από επιπλοκές μόλυνσης από HIV.

      Για το άλλο που λες το έχω ξαναπεί ότι είμαι υπέρ της ελεύθερης πορνείας (παρά την περιφρόνησή μου για τον πελάτη)― το αν δυό ενήλικες θέλουν να ανταλάσσουν χρήματα στο sex είναι δικό τους θέμα.

      Και... σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη (σε διαβάζω από καιρό).

      Διαγραφή
  17. Καθένας μας δεν είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του;
    Βεβαίως και συγκλονίστηκα από τις περιγραφές της καθώς τη διάβαζα, αλλά από την άλλη σκέφτηκα ότι πολλές γυναίκες δεν έχουν να ζήσουν, δεν γίνονται πόρνες ούτε γυρίζουν πορνό!
    Ήμουν ανέκαθεν υποστηρικτής των φυσικών και λογικών συνεπειών! Όταν κάτι δεν μου κάνει ή δεν μου αρέσει και συνεχίζω να το κάνω δεν μπορώ να βγαίνω μετά και να τα χώνω! Τα λούζομαι και μάλιστα σιωπηρά! Κατανοώ πως το βιβλίο της έχει σκοπό να καταδείξει τεράστια προβλήματα στο χώρο αυτό και αν είναι να αφυπνίσει κοιμισμένες συνειδήσεις καλώς και το έγραψε! Αλλά νομίζω ότι ήδη τα γνωρίζουν καλά όσες(κι όσοι) είναι μέσα και "χορεύουν"!
    Θα συμφωνήσω όμως σε κάτι: ότι για να επιζήσει αυτή η βιομηχανία χρειάζεται όλους τους απέξω!
    Πόσο μπορεί να αλλάξει το έξω όμως;
    Αν και είμαι αισιόδοξος άνθρωπος εδώ θλίβομαι πραγματικά !

    ΥΓ: Δυνατή δημοσίευση πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο θέμα της Πορνείας iris μου, το έχω ξαναπεί δε με προβληματίζει η ανάγκη του εκδιδόμενου αλλά η αναλγησία του πελάτη, κι ο πελάτης είναι κι εδώ ο στόχος μου.. Σ΄αυτό, όπως και στα άλλα που λες πιστεύω συμφωνούμε.

      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
    2. Καταπληκτικό άρθρο Δάφνη.Τα λέει όλα.
      Χαρακτηριστικό συμβάν που θέλω να προσθέσω είναι ο αποκεφαλισμός ενός πορνοστάρ από συνάδελφο του με σπαθί σαμουράι (!!!).
      Ακόμη μια από τις αγαπημένες αναζητήσεις πολλών από εμάς που αν κάτσεις και δεις βαθύτερα το θέμα είναι το "Fake Agent", το οποίο δείχνει πολλά για τον τεράστιο χώρο εκμετάλλευσης της βιομηχανίας πορνό.

      Διαγραφή
    3. Καλωσήρθες Κavlogere,

      ανοίγεις κι αυτό τον τρομερό δρόμο...Θυμάμαι (παλιότερα) την περίπτωση.. παρουσιαζόταν ως cult S&M ο live θάνατος...To Fake Agent δεν το ξέρω, θα το ψάξω..

      Διαγραφή
    4. Ψάξτο και πες μου εντυπώσεις!!!
      Είμαι σίγουρος πως αν κάτσεις και δεις μερικά videos θα καταλάβεις πάρα πολλά για το τι παίζει και τι ωθεί τις επίδοξες πορνοστάρ σε αυτήν την δουλεία.

      Διαγραφή
  18. Θεωρώ ότι το πορνό βλάπτει σοβαρά την σεξουαλική επιθυμία.Λείπουν οι μυρουδιές ,λείπει το άγγιγμα και οι "φιγούρες" είναι τόσο πανομοιότυπες ,τακτοποιημένες και επαναλαμβανόμενες που μάλλον πρόγραμμα γυμναστικής θυμίζουν.Τελικά νομίζω το πορνό εθίζει τους ανθρώπους στο πορνό και τελικά οι εθισμένοι ζητούν συνεχώς όλο και πιο ακραίο θέαμα.Οι "ηθοποιοί"που υποδύονται τους ρόλους αν δεν είναι εγκλωβισμένοι η εξαναγκασμένοι ,ασφαλώς το κάνουν για εύκολο γρήγορο χρήμα.Όμως το κόστος φαίνεται πως είναι πάντα μεγαλύτερο από το κέρδος.Ζωές ρημαγμένες.
    Οι πόρνες είναι διαφορετικές και παρ όλο που βγαίνουν στο κουρμπέτι και αυτές για οικονομικούς λόγους αν δεν εξαναγκάζονται , παρ όλο ότι κάνουν κάτι που δεν τις ευχαριστεί ,διατηρούν τα αισθήματα των ,πολλές φορές ερωτεύονται δυνατά και δεν αναφέρομαι στον έρωτα για τον νταβατζή.Οι πόρνες μπορεί να έχουν καλλιέργεια,μπορεί να γίνουν καλές μητέρες.
    Χωρίς να επικροτώ την εμπορία του σώματος,θέλω να επισημάνω την διαφορά πορνείας και πορνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε μου.
      Πόσο μάλλον εμάς τους άνδρες το πορνό μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ στην αναζήτηση ερωτικού συντρόφου.
      Το συγκεκριμένο θέμα το 'χω αναλύσει και εγώ σε ένα αρθάκι μου.
      Αν θες τσέκαρε και πες μου την γνώμη σου.

      Διαγραφή
    2. Κύριοι,
      Αγαπητέ Μερμελέχα
      και νέε εδώ kavlogeros

      το θέμα της happy hooker, της καλόκαρδης πουτάνας είναι παλιά ιστορία (με πολλή λογοτεχνία και σινεμά να το υποστηρίζει) κι έρχεται από την εποχή που 'Η τιμή των Γυναικών' (όπως ωραία το έθεσε ο Ροΐδης) επέβαλε να χρησιμοποιούν μόνο ένα όργανο για επιβίωση με δίλημμα Γάμο ή Πορνεία.
      Το έχω ξαναπεί:
      είμαι υπέρ παρά την περιφρόνησή μου για τον πελάτη- [και βέβαια υπό γαλλικούς νόμους δηλαδή Πορνεία νόμιμη μα αυστηρά ποινικοποιημένη μαστρωπία].

      Το πορνό σήμερα όμως είναι τελείως άλλη ιστορία διότι, προσιτό κι ανταγωνιστκό, έχει ήδη γαλουχίσει μια γενιά ανδρών (και γυναικών) παίζοντας με την άγρια φαντασίωση κι επιδρώντας στη σχηματιζόμενη σεξουαλικότητά τους με εντυπωσιακά (για μένα) αποτελέσματα που ήδη απ' ό,τι ακούω από πολύ νέες κοπέλες φέρνουν μεγάλη διάσταση μεταξύ απαιτήσεων και πραγματικότητας.

      Καλή σας μέρα!

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Δάφνη!!
      Σε αυτό το σημείο επέτρεψε μου να κάνω μια παρατήρηση που ήθελα να κάνω από χτες.
      Επειδή δεν είμαι ούτε είκοσι ακόμα, θα μιλήσω ως άτομο που η πρόσβαση σε τέτοιου είδους περιεχόμενο για την γενιά μου, μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι παραπάνω από εύκολη.
      Δυστυχώς η παιδεία που μας προσφέρεται είναι αισχρή.
      Θέλω να θίξω το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που μάλλον στο γεμάτο με στόκο κεφάλι των πολιτικών είναι κακούργημα τρίτου βαθμού.
      Όλοι στην εφηβεία είχαμε εκείνο το παιχνιδάκι με τα κοριτσάκια.
      Όντας άπειροι και αμόρφωτοι έπι των σεξουαλικών τεχνικών,και για να μην μας πούνε και ανίκανους, ακολουθήσαμε τον εύκολο δρόμο της εκμάθησης μέσω πορνό.
      Θέλω να πω, ότι πολλά "κουσούρια" της κοινωνίας έχουν πλάσει την βιομηχανία πορνό έτσι όπως την ξέρουμε σήμερα, και όχι οι πέντε-δέκα "άσχημοι και κακοί" που δεν μπορούν να βρουν γκόμενα και παρακολουθούν πορνό ως υποκατάστατο σεξουαλικής ικανοποίησης.
      Όπως καταλαβαίνεις από τα παραπάνω, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο ότι το πορνό και η πορνεία είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για το σχόλιο,
      (από το nickname δε θα φανταζόμουν την ηλικία σου).

      Δεν ηθικολογώ, όπως κατάλαβες και χαίρομαι που συμφωνείς.

      Διαγραφή
  19. Εφιαλτικό! Αν το είχαμε συνειδητοποιήσει τι περνάνε αυτές οι γυναίκες! Βέβαια το ότι δεν το ευχαριστιώνται είναι φανερό, ιδίως αν δεν είναι τα καταφέρνουν στην υποκρισία της ηδονής, αλλά τα υπόλοιπα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ευώνυμε,
      παίρνω ως εύσημο τη λέξη 'έφιαλτικό'.

      Χθες σε θυμήθηκα που ξαναδιάβαζα σε γράμμα του Βύρωνα που έλεγε σε φίλο ποιητή πως γράφει τα ποιήματά του αργά τη νύχτα όταν '" a Cunt is tied close to my ink-stand"..
      (το κεφαλαίο δικό του).

      Διαγραφή
  20. Παρότι καταλαβαίνω οτι όντως αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, από την άλλη δεν μπορώ να νοιώσω θλίψη για τέτοια άτομα, μιας και ότι έκαναν το έκαναν από επιλογή τους και μπορούσαν να ξεφύγουν ότι ώρα ήθελαν.. εκτός από λίγες σπάνιες περιπτώσεις που όντως παίζει εκμετάλλευση.
    θα προτιμούσα να διαβάσω χίλιες φορές το βιβλίο ένός πρώην οικοδόμου που περασε την ζωη του σε σκαλωσιές παρά το συγκεκριμένο, που όπως και να το κάνουμε γίνεται ντόρος γιατί είναι πιασάρικο το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητό Partali,
      το ότι υπάρχουν χειρότερα δεν μεώνει το κακό. Σεβαστός κάθε πόνος επιβίωσης, άξια κουβέντας και διαμαρτυρίας κάθε εκμετάλλευση.
      Το θέμα προσωπικά με αγγίζει ―sorry για το F word: φεμινιστικά, αλλά και γιατί, όπως εξηγώ στην αρχή, παρατήρησα μια αλλαγή στη σεξουαλικότητα της γενιάς που γαλουχήθηκε με απενοχοποιημένο πορνό και με ξαφνιάζει που ελάχιστοι συνειδητοποιούν πώς κι από ποιους φτιάχνεται.
      Γίνεται ντόρος, μου λες αλλά να που εδώ από τους σχολιαστές κανείς δεν έτυχε να έχει ακούσει το βιβλίο ή την οργάνωση Pink Cross Foundation που φτιάχτηκε για να προσφέρει υποστήριξη σ΄αυτές τις (σακατεμένες) κοπέλες.
      (Το πόσο έχει χτυπηθεί η οργάνωση είναι μια άλλη πολύ ενδεικτική ιστορία)

      Διαγραφή
  21. Αν και δεν θεωρώ τον εαυτό μου ηλιθιό... ποτέ δεν πίστεψα πως οτι κάνουν αυτές οι κοπέλες το κάνουν παρά την θελησή τους. Ειλικρινά έπεσα απο τα σύννεφα! Πάντα μου άρεσε να παρακολουθώ ταινίες πορνό και με αηδιάσατε τόσο με τις αλήθειες που διάβασα που δεν πρόκυτε να το ξανακάνω! Δεν χάνω κάτι ίσα ίσα που κέρδισα! Νιώθω πως με αυτό την αντιμετώπηση βάζω κι εγώ το λιθαράκι μου. Αν και υπάρχουν τόσο άρρωστα μυαλά που δεν θα αλλάξει κάτι,εδώ υπάρχει παιδική πορνογραφεία τους ενήλικες θα σώσουμε; Αλλα να'στε καλά μου ανοίξατε τα μάτια της ΓΚΑΒΗΣ!!!!

    Sinner ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι να πω με την υποκρισια ορισμενων
    Αφου η κυρια πορνοσταρ ως ενήλικος και ελευθερος πολιτης που είναι
    ΕΠΕΛΕΞΕ να κανει ένα επαγγελμα για την δοξα και το χρημα όπως αρχικα μας ειπε
    Τωρα μας κανει κηρυγμα σαν την ιεραποστολο να μας προστατευσει ταχαμου-ταχαμου
    Μαλλον γιατι δεν περνα πια η μπογια της και την πεταξαν σαν στυμενη λεμονόκουπα

    Αλλα βλεπω οτι ακομη και τους σχολιαστές το ιδιο τροπαριο της Κασσιανης
    Τους επιασαν κρίσεις συνειδήσεως σαν την πορνοσταρ
    Μεχρι τωρα παρακολουθουσαμε
    Αλλα τωρα που διαβασαμε τι συμβαινει πισω από την καμερα
    Δεν θα το ξανακανουμε

    Κατά τα αλλα συμφωνώ απολυτα με το σχολιο της Αγγελικης

    ΥΓ.1
    Μετανοείτε αδελφοί

    ΥΓ.2
    Δαφνη σου ευχομαι να τα εκατοστησεις



    Τα σχόλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαίωμα στην "Κρίση Συνείδησης", έχουμε όλοι. Για να την έχεις όμως προϋποθέτει να έχεις βουτήξει "βαθειά" και σπάνια βγαίνεις αλώβητος. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, Τολμούν να αποδεχτούν τα Λάθη τους, ενώ κάποιοι άλλοι απλά Φοβούνται να κάνουν λάθος κι απλά ζουν.

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά το μόνο σοβαρό ποστ εδώ μέσα (Velvet, μπράβο). Κλασική περίπτωση 'Linda Syndrome' το άρθρο της Σέλλυ Λούμπεν.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Velvet
      δεκτή κι η ειρωνία (αν και λίγο αναπάντεχη).

      Μα απαντώ:
      Όπως σοφά λέει ο Ben, άποψή μουκι εμένα είναι πως μόνο ο ηλίθιος δεν αλλάζει γνώμη. Διαβάζουμε και κουβεντιάζουμε για να διαμορφώνουμε πληροφορημένη άποψη. Αλλιώς γιατί διαβάζουμε, γιατί διαφωνούμε και συζητάμε;

      Για το 'εκατοστήσεις'..
      αν υπονοείς ότι το κείμενο το επέλεξα για την επισκεψιμότητα θέλω να σου υπενθυμίσω πως εδώ δεν έχω διαφήμιση και δεν πληρώνομαι (ενώ, πίστεψέ με, θα μπορούσα να έγραφα τα ίδια σε πολύ γνωστά έντυπα/sites) Οπότε σε ευχαριστώ που με επισκέπτεσαι και δίνεις με το σχόλιό σου αξία στο μικρό ροδώνα μου.

      Ανώνυμε
      το ότι τη Linda 'Lovelace'/Βαθύ Λαρύγγι την έκαναν 'Σύνδρομο' όταν τόλμησε να μιλήσει για τη φρίκη που έζησε, επιβεβαιώνει την άποψη (και αηδία) μου για τη φρικτή θυματοποίηση της γυναίκας από την Πορνοβιομηχανία.

      Διαγραφή
    4. Δάφνη,

      Το οτι γύρισε(2 χρόνια μετά!) και το Βαθύ Λαρύγγι 2 μετά τη 'φρίκη που έζησε' σε διαψεύδει πανηγυρικά. Τέλος η Linda Lovelace έχει γράψει και 4 βιβλία. Στα 2 απο αυτά περιγράφει την ταινία ως 'απελευθερωτική εμπειρία', και στα άλλα 2 λέει οτι τη σημάδευαν με όπλο κτλ (δεν επιβεβαιώθηκε βέβαια ποτέ γιατι -επετρεψέ μου- "όλοι θέλαν να αποκρύψουν το γεγονός". Σωστά;)

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε
      ομολογώ πως τα 4 δεν τα έχω διαβάσει. Θυμάμαι όμως συνεντεύξεις της που μιλούσε για τη σχέση με τον άνδρα της πο την υποχρέωνε να κάνει τις ταινίες. Μπορεί να είναι born again κάτι, μπορεί να μεγάλωσε και να τα είδε αλλιώς. Πάντως το ότι αναθεώρησε ακόμαι κι αν δεν την πιστεύουμε για τα πρώτα ή τα δεύτερα δείχνει μια ανισορροπία που ταιριάζει με άνθρωπο που υπέστη θυματοποίηση..
      _________Και .. άσχετο: είσαι ο Ανώνυμος που σχολίασε στο blog του Χωστήρα;

      Διαγραφή
    6. Μερικά πόστ ναι, είναι δικά μου.

      Ναι, είναι reborn again christian (τι άλλο), αν ρίξεις μια καλύτερη ματιά στη σελίδα της και τα λινκ της.
      Α, περίμενε, νόμισα οτι κανένας δεν επιτρέπεται να αναθεωρήσει. Επίσης πλάκα δεν έχει το γεγονός οτι κανένας δεν αναθεωρεί όταν είναι μέσα στα φράγκα και τη χλιδή; (διότι, τί πιο εύκολο απ το να αλλάξεις γνώμη όταν τα πράγματα είναι χάλια, και να πείς 'η κατάσταση δε παλεύεται, εκμετάλλευση κλπ κλπ'). Πρόσεχε, δε λέω οτι δε την εκμεταλλεύτηκαν ή δεν υπέφερε (ειδικά τα 70's πολυ πιθανό), αλλά προφανώς και πίστευε οτι αξίζει τον κόπο.

      Όσο για την ανισορροπία που δείχνει, σου παραθέτω μερικά σχόλια στα αγγλικά, απ το 1ο της βιβλίο:

      "Shelley began hearing voices at age 7, when Jesus told her one day she'd be famous," narrator Sam Phillips intones, followed on-screen with a title card quoting Lubben from her self-published book, The Truth Behind the Fantasy of Porn: "I loved Jesus very much. He used to talk to me all the time. And so I always knew that I was special but it seemed that no-one else saw that about me."

      "I learned to become a hustler in high school, so imagine what I learned on the street," Lubben is seen telling an audience. "Now I'm a con-artist, now I'm learning how to rip men off, how to get their money, how to manipulate con-men out of every last dollar; how to get exactly what I wanted from a man. And I loved it because I got all the attention I ever wanted."

      Ναι, η Πορνοβιομηχανία φταίει.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε
      αφού είσαι ο σχολιαστής που νομίζω (που ανέφερες στου ΧΩΣΤΗΡΑ κάτι περί του 90% των άρθρων μου σ' αυτό του blog άρα με μελέτησες καλά) παραξενεύομαι που δε γνωρίζεις πως έχω πει αμέτρητες φορές ότι μόνο ο ηλίθιος δεν αλλάζει γνώμη..
      Δεν παραξενεύομαι όμως που δεν κατάλαβες πως το ζήτημά μου δεν είναι να βρω ποιος φταίει.

      P.S. Αφού σε καίει τόσο (ακόμα και για την τρολιά) βάλε ένα nickname να μη μπερδευόμαστε.

      Διαγραφή
    8. Δάφνη,

      Είπα το 90% των ποστ, εννοώντας των απαντήσεων στο παραπάνω κείμενο και όχι των άρθρων που έχεις αναρτήσει παλιότερα. Δεν σε έχω μελετήσει καθόλου επειδή δεν έχει τύχει.
      Το σχόλιο περι αλλαγής απόψεων ήταν για το όλο σκηνικό στην απάντηση του Χωστήρα.

      Προφανώς και το ζητημά σου δεν είναι να βρείς ποιός φταίει καθώς απάντηση επι της ουσίας δεν έδωσες (αλήθεια ποιό είναι το ζήτημα;). Κάκως λοιπόν μπήκα στον κόπο να διαβάσω όλα όσα έγραψες, και να πάω και πιο πέρα για να μάθω περισσότερα επι του θέματος. Κάτι που οι περισσότεροι που ακολουθούν το blog σου δε μπήκαν στον κόπο να κάνουν, αλλιώς δε θα σε χαρακτήριζαν πχ 'ενημερωτική και αιχμηρή όπως πάντα'. Γιατί αν η ενημέρωση ήταν έτσι, ζήτω που καήκαμε. Απ την άλλη μπορεί να φταίει το χαμηλό νοητικό επίπεδο (μερικών) σχολιαστών που το μόνο που μπαίνουν στον κόπο να κάνουν είναι να διαβάσουν τα λεγόμενά σου, να γράψουν και ένα 'μπεεεε' ως απάντηση και πάμε παρακάτω.

      Και τέλος, γιατί να βάλω nickname; Αν αντί για ανώνυμος έγραφα ώς "Φωστήρας", "Yyrkoon" ή "μαύρη κάμπια" τα λεγόμενα μου θα είχαν διαφορετική βαρύτητα και θα μου έκανες την τιμή να μου απαντήσεις στα παραπάνω; Αν ναι, πες μου, να σου κάνω τη χάρη μπας και δούμε προκοπή!

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμε,

      σου απάντησα ήδη και σου απαντώ κι αυτή τη στιγμή, άρα δε θα άλλαζε κάτι αν είχες 'όνομα' (είμαι υπέρ του δικαιώματος ανωνυμίας στο Διαδίκτυο). Το ζήτησα μόνο ως διευκόλυνση για να μη μπερδευόμαστε στη συγκεκριμένη κουβέντα μια που συμμετέχεις ενεργά και εδώ και στου Χωστήρα.

      Τα υποτιμητικά σχόλιά σου για τους αναγνώστες μου με λυπούν μα θα τα αντιπαρέλθω επειδή είμαι κατά κάθε προσωπικής επίθεσης και χαρακτηρισμού- προτιμώ να συζητάμε απόψεις κια ιδέες κι όχι τη γνώμη που αποκομμίσαμε, από 1-2 σχόλια, για (αγνώστούς μας συνήθως) συνομιλητές.

      Όμως ρωτάς ποιο είναι το ζήτημα.

      Αφού το 90% σου αφορούσε τα σχόλια, κι είχες το κουράγιο να τα διαβάσεις λογικό μου φαίνεται να ξέχασες τι έγραψα πριν την Επιστολή. Σου υπενθυμίζω λοιπόν ότι έχω παρατηρήσει την επιρροή του πορνό στη νέα γενιά ανδρών και το αποτέλεσμα είναι μεν διασκεδαστικό (για μένα) αλλά συχνά κουραστικό για πολλές γυναίκες και πολλές φορές γίνεται αντί βοήθεια εμπόδιο στις σεξουαλικές σχέσεις των (εν λόγω) ανδρών. Κακό δεν κάνει να ξέρουν ότι αυτη η (θεμιτή) φαντασίωση δεν είναι ρεαλιστική. Το ίδιο συμβαίνει με τη γούνα, τη φρίκη των αδαμαντορυχείων, τις κότες-μπαταρίες που ζουν στην κόλαση για να έρθει φθηνό αυγό στο super-market και άλλα πολλά θέματα που με απασχολούν.
      'Προσωπικές αγάπες κι εμμονές' είναι ο υπότιτλος του ιστολογίου.

      [και btw δεν είμαι Δημοσιογράφος, ούτε κανάλι για να σου χρωστώ πλήρη ενημέρωση. Είμαι συγγραφέας και γράφω για ό,τι μου κάνει κέφι]

      Διαγραφή
    10. Δάφνη,

      Αν ξαναδιαβάσεις τα σχόλιά μου θα δείς οτι αφορούν αποκλειστικά και μόνο: α) το βιβλίο που παρέθεσες ως πηγή και β) το πού εστιάζουν οι αναγνώστες σου. Δεν είπα κουβέντα για την επιρροή στους άνδρες ή στις σεξουαλικές τους σχέσεις διότι ούτε και εσύ μπήκες στον κόπο να εξηγήσεις τι εννοείς.
      Δεν έχω πάει με άντρες(ούτε σχέση έχω κάνει με έναν) οπότε σφαιρική άποψη δε μπορώ να έχω παρα μόνο το τι πιστεύω εγώ (Όχι, δεν είναι αληθινό.Δε ξέρω κανέναν που να νομίζει οτι είναι).

      Πλήρη ενημέρωση δε χρωστάς ποτέ και σε κανέναν, αλλά αν εκτίθεσαι με αυτά που γράφεις λογικό είναι να μη μπορώ να πάρω τη γνώμη σου στα σοβαρά (χωρίς να θελω να σε προσβάλλω).

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμε

      δεν εξηγώ και δεν έχω πρόθεση να ηθικολογήσω, ασχολήθηκα όμως επειδή έχω και πληροφορίες από γυναίκες αλλά και (αντίθετα από εσένα) προσωπική πείρα από sex με άνδρες της συγκεριμένης ηλικιακής ομάδας (παρότι 'σφαιρική' άποψη δεν έχω μια και -καλώς ή κακώς- δε δοκίμασα τους πάντες).
      Δήλωσα πως με διασκεδάζει η αλλαγή και πως το θέμα πιστεύω πως αξίζει συζήτηση και μελέτη. Κι ο καταιγισμός και το πάθος των σχολίων αποδεικνείουν πως δεν έπεσα έξω.

      Αυτά ως λόγοι δε σου αρκούν;

      Τώρα για το ότι εκτίθεμαι.... προφανώς και το κάνω, blog έχω.
      Αλλά επειδή εκτός αυτού εκδίδομαι και επί χρήμασι
      (i.e. γράφω βιβλία)
      έχω συνηθίσει να αγνοώ όσο πιο ευγενικά μπορώ όποιον δεν παίρνει τη γνώμη μου στα σοβαρά (χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω).

      Διαγραφή
    12. Ως λόγοι αρκούν και μια χαρά μάλιστα αλλά καλά θα ήταν να έγραφες και 2 αράδες για το τι εννοείς ως 'αλλαγή συμπεριφοράς'.

      Αντι αυτού, έβαλες ένα απόσπασμα απο ένα βιβλίο μιας μουρλής που αποτελεί ορισμό της κωλοτούμπας και νομίζει οτι της μιλάει ο χριστός απο τότε που ήταν 7 χρονων.

      Τέλοσπάντων επειδή έχει εκτροχιαστεί λίγο η συζήτηση (για τον παραπάνω λόγο) ας το αφήσουμε εδώ.

      Καλή συνέχεια με το blog και καλές εκδόσεις επι χρήμασι! (καλό :) !)

      Διαγραφή
  23. Υπάρχει μια ταινία του '96 νομίζω με τον τίτλο "Boogie Nights". Αναφέρεται στην βιομηχανία του πορνό την εποχή της βιντεοκασέτας που έφερε την επανάσταση αυτής της βιομηχανίας. Παρά την θεματολογία του παίζουν εξαίρετοι και πολύ γνωστοί ηθοποιοί με καταπληκτικές ερμηνείες. Αξίζει να την δει κανείς.
    Σχετικά με το θέμα, ήταν απο τα πράγματα που σκεφτόμουν να γράψω, έπειτα απο μια συνομιλία με κάποιον φίλο που είναι in front of cameras.
    Όπως πάντα Δάφνη, ενημερωτική κι αιχμηρή.
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Ben,

      να γράψεις, κι αν έχεις και πληροφορίες από πρώτο χέρι και μάλιστα από άνδρα θα το χαρώ πολύ.

      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
    2. Η συγκεκριμένη ταινία είναι μια unlicenced μεταφορά της ζωής του John Holmes, ο οποίος κατέληξε να έχει συμμετοχή σε ληστεία κατά του "νονού" Εddie Nash που είχε ως αποτέλεσμα μια αιματηρή εκδίκηση από την μεριά του Nash. Yπάρχει και ως Wonderland (2003) χωρίς το όλο "μπάχαλο" του Boogie Nights και επικεντρώνεται στο downfall του Holmes, ο οποίος πέθανε από Aids και ο θάνατος του έφερε αλλαγές σε πολλά πράγματα στο Industry, άσχετα εαν ο ίδιος εμφανίζεται να έχει κολλήσει τον ιό εκτός των πλατό.



      Διαγραφή
  24. Καλησπερα και απο μενα Δαφνη!
    Ωραιο το ποστ καθως δινει αφορμη για ατερμονες συζητησεις :)

    Για να μην κανω καταχρηση του χωρου, τα δικα μου συμπερασματα:

    1. Η βιομηχανια πορνο δεν απευθυνεται στη γυναικα αλλα στον ανδρα. Το θεμα, παντα μα παντα θα το δει διαφορετικα μια γυναικα απο εναν ανδρα. Καλο ειναι τα κοριτσια του μπλογκ σου να μην κραζουν τους ανδρες καθως μιλαμε για διαφορα φυλου. :)

    2. Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη και δεν ασχολουνται πολλοι με το πως εφτασε μια κοπελα εκει. Για αυτο και το πορνο δεν προκειται να πεθανει ποτε. Ηταν, ειναι, θα ειναι απο τις πλεον δυνατες βιομηχανιες ολων των εποχων (μαζι με τα οπλα, τα ναρκωτικα και τη μουσικη).

    3. Ο μεσος ανδρας οταν βλεπει, σαφως και δεν σκεφτεται το τραφικινγκ, το AIDS και οτι αλλο γραφει η Λουμπεν καθως δεν τον αφορα. Ναι, δεν τον αφορα οπως πχ αν το περιτυλιγμα στο παγωτο ειναι απο χρυσο χαρτακι, ή ασημενιο. Εξαλλου ο μεσος ανδρας γνωριζει οτι καμια απο αυτες τις κοπελες δεν θα τις ηθελε ειτε για κορες του, ειτε για μητερα του.

    4. Σαφως και υπαρχει και εκμεταλλευση. Για αυτο ας ασχοληθει η αστυνομια. Υπαρχει ομως το κομματι της επιλογης ( που νομιζω οτι ειναι και οι περισσοτερες ) καθως ολες θελουν το ευκολο χρημα - και στις καλες ελληνικες εποχες ποσα και ποσα κοριτσακια δεν ετρεξαν να γινουν μοντελες, τραγουδιαρες, ηθοποιοι, μπαργουμαν, χορευτριες σε κλαμπζ ( προθαλαμοι πορνειας ) και ολες σκεφτηκαν οτι "ενταξεια θα το κανω αυτο για λιγο και ολο και καποιος σημαντικος μανατζερ θα με δει και θα κανω τηλεοραση, ταινια, πασαρελα, μπλα μπλα μπλα...

    5. Η μεγαλη χρησιμοτητα ομως φωνων οπως της Λουμπεν ειναι οτι ( και αναφερομαι μονο στην Ελλαδα ) ζαλισμενοι απο την πλαστικη ευδαιμονια των δανειων, των πιστωτικων καρτων και της ψευτικης ευμαρειας, υπαρχουν πια πολυ περισσοτερες κοπελες που λενε "ελα μωρε και τι εγινε; Ολες το κανουν, ακομα και οι διασημες στα κρυφα, σιγα, εγω ειμαι απελευθερωμενη και κανω οτι θελω" Μπερδευτηκαμε και τα μπερδεψαμε οποτε ειναι απειρως χρησιμο να αναδεικνυονται τετοιες φωνες γιατι πολλες γυναικες ελαφρα τη καρδια στεκονται μονο στα φωτα των προβολεων αλλα παιρνουν ενα δρομο χωρις επιστροφη. Σωματικα ισως επιστρεψουν, ψυχικα ομως ποτε...


    Καλη συνεχεια στο εξαιρετικο μπλογκ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλώς ήρθες Gregory,

    κι ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

    Θέλω να διευκρινίσω ότι στόχος μου δεν είναι να πάψουν οι άνδρες να βλέπουν πορνό (και δε μιλάω για την ελληνική ψευτογκλαμουριά που στο νου μου αντιστοιχεί λιγάκι με τις πορνοκασέτες ζευγαριών που 'διαρρέουν' στην Αμερική διάφοροι stars).
    Στόχος μου είναι να ξέρουμε τι βλέπουμε. Γι αυτό και σε ένα σχόλιο το συσχετίζω με τη φρίκη των αδαμαντορυχείων που μια φορά να δεις τι γίνεται βλέπεις τα διαμάντια με άλλα μάτια.

    Επίσης, σωστά λες πως τα πιο πολλά πορνό απευθύνονται σε άνδρες (γι αυτό κι οι περισσότεροι άνδρες σ' αυτά είναι κακάσχημοι) αλλά υπάρχουν και για γυναίκες. Παλιότερα είχα μια γνωστή που σκηνοθετούσε πορνό για Λεσβίες (στην Αυστραλία) κι η παραγωγή είχε τεράστιες διαφορές από αυτά που περιγράφει η Λούμπεν.

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου Δάφνη μου, εμφανίστηκα και εγώ, οπότε άντε να πω και εγώ κάτι επι του θέματος.

    Καταρχάς οι σεμνοτυφίες και τα "σοκ" μακριά από εμένα, λυπάμαι αλλά μου φαίνεται γελοίο.

    Προσωπικά γουστάρω το πορνό, σέβομαι απεριόριστα τους "perfomers" (ναι performers ειναι και ούχι πουτάνες (με την αισχρή έννοια) και άλλα κομπλεξικά κατ’ εμέ κοσμητικά επίθετα) και επίσης σέβομαι απεριόριστα το όλο business side & potential που υπάρχει στον χώρο.

    Aυτά για να ξέρουμε που πατάμε...

    Το τι λέει η κάθε Λουμπεν (λες και την βάφτισε αριστερόφασιστας είναι το επίθετο) μου περνάει ΑΔΙΑΦΟΡΟ για τον λόγο πως λαϊκίζει σε ξέφρενους ρυθμούς για να δείξει το πόσο «άτιμη είναι η κενωνία» και πόσο «κακιά» βιομηχανία είναι η πορνογραφική, ώστε να πουλήσει την πραμάτια της, σε γκρουπ ανθρώπων που πολύ άνετα θα ήθελαν να επιστρέψει η ανθρωπότητα στο σεξ για αναπαραγωγή αυστηρά και μόνο. Ίσως και με την προυπόθεση ειδικής άδειας και από πάνω...

    Και εδώ μπορώ να γράφω με τις ώρες για το ποια είναι αυτά τα γκρουπ...Αλλα δεν θα μπω και σε αυτό το τρυπάκι μεγάλα παιδιά είστε όλοι, ψαχτείτε.

    Απλά θα σημειώσω πως η συγκεκριμένη, μπήκε στο νταβαντούρι, δουλεύοντας προηγουμένως ως ιερόδουλη και έμεινε στο νταβαντούρι έναν μόλις χρόνο...έγινε born again Christian(σ.σ το πε και καποιος νομιζω παραπανω) και ίδρυσε...ΜΚΟ. Και όχι δεν έψαξα χθες στον γουγλη, ξέρω πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω.

    Anyway...

    Λυπάμαι αλλά δεν γίνεται επειδή το θέλει η Λούμπεν και η κάθε Λούμπεν, σώνει και καλά όλες να είναι «on drugs» και να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Ειδικά όταν η συγκεκριμένη μπήκε και βγήκε από τον χώρο, χωρίς να καταλάβει κανείς και πως πέρασε...

    Συγνώμη αλλά κανείς παραγωγός δεν πρόκειται να σου χώσει στο λαιμό ντρόγκια με το ζόρι για να γαμιέσαι on camera. Και ελπίζω όλοι να έχουν το στοιχιώδες νιο-νιο να καταλάβουν τι εννοώ. Δεν σου φταίει η Evil Angel π.χ αν την βρίσκεις snortαρωντας, ούτε είναι υπεύθυνη για το τι κουσούρια κουβαλάς στο κεφάλι σου, πριν πας να τους χτυπήσεις την πόρτα.

    Τα περι εκμετάλλευσης επίσης τα θεωρώ ακραία. Μιλάμε για ξεκάθαρη συναλλαγή. Αμοιβή για το performance κτλ, με απαιτήσεις και δικαιώματα επάνω σε αυτήν. Όταν κάποιος σε «ρίχνει» σε ένα deal, η ευθύνη είναι δικιά σου και μετέπειτα του ανθρώπου που κάνει για λογαριασμό σου τα deal και σε εκπροσωπεί. Μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε...

    Τώρα για αυτό που λέει η συγκεκριμένη και γίνεται και «ντόρος» περί «δεν γνωρίζει τι θα κάνει στο γύρισμα μέχρι την τελευταία στιγμή», συγνώμη αλλά αυτό και αν είναι ακραίο...Ο Performer στο 99% των περιπτώσεων, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι θα κάνει στις σκηνές που συμμετέχει από πριν, καθώς από αυτά που θα κάνει perform θα πληρωθεί και αναλόγως.

    Διαφορετικό pay grade έχει π.χ το σεξ με έναν performer και αλλιώς με δύο. Επίσης αλλιώς πληρώνεται το d.p και αλλιώς το «take turns», ακόμα και αν είσαι newcomer στον χώρο. Υπάρχουν μάλιστα performers που μπήκαν άσχετες στον χώρο (όπως όλοι άλλωστε) και μετά από μια δεκαετία καριέρας δεν έκαναν ουδέποτε anal και έφτασαν να πάρουν μυθικά ποσά στο τέλος για να κάνουν μία τέτοια σκηνή.

    Τώρα κάτι ψυχολογικές εκτιμήσεις πως οι performers δεν μπορούν να γίνουν καλές μητέρες-πατέρες να κάνουν οικογένεια, να αγαπήσουν, να ερωτευτούν κτλ, που γραφτήκανε στα σχόλια, λυπάμαι αλλά είναι εκτός πραγματικότητας. Διότι με την ίδια απόλυτη «λογική», τότε όλοι οι εκτός του χώρου...είναι καλοί γονείς, είναι ικανοί να αγαπήσουν κτλ...Οπότε καταλαβαίνει κανείς το πόσο πολύ άκυρο είναι να λέγεται αυτό.

    Περί ευχαρίστησης που γίνεται πάλι «ντόρος» λυπάμαι που θα σας την ξαναχαλάσω, αλλά συμβαίνει. Μπορεί π.χ να είναι μια performance με πολλά «σταμάτα-ξεκίνα» (για λόγους υγιεινής π.χ from ass to mouth) και στην ουσία ένα «simulation», αλλά συμβαίνει να υπάρχει και η ευχαρίστηση. Δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι ίδιοι οι performers που δεν αρνούνται πως συμβαίνει να ξεχνάνε πως κάνουν perform οn camera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης περί αρρωστειών, οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές και καλύπτονται δωρεάν από την AΗF. Κάποτε τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα στον συγκεκριμένο χώρο και κανείς δεν το αρνείται. Οι συνθήκες επάνω σε αυτό έχουν κάνει άλματα προόδου και τα κρούσματα κυρίως Aids είναι μετρημένα στα δάκτυλα τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον. Επίσης οι αριθμοί για τα υπόλοιπα λιγότερο σοβαρά STD’s, που ειναι και τα πιο διαδεδομένα στον χώρο είναι μικροί. Και εδώ να τονίσω πως υπάρχει η ατομική ευθύνη του κάθε performer...και έπειτα το πόσο επαγγελματίας και by the book είναι ο producer.

      Τώρα επί «εξάρτησης» του θεατή που θέλει συνεχώς κάτι πιο σκληρό, που ειπώθηκε, μου θυμίζει ένα χριστιανοταλιμπάν βιβλίο περί Ροκ μουσικής, που μας πληροφορεί πως αρχικά εθίζεσαι με τους Beatles και φτάνεις να ακους Death και Entombed και σφάζεις παρθένες στον Βελζεβούλη...Παπάρια μάντολες...

      Το πόσο «σκληρό» ή με τι «fetishes» ή τι «fantasies» γουστάρει το πορνό του κάποιος, είναι προσωπικό θέμα και τι του κάνει «turn on».

      Έτσι θα ψωνίσει από την εταιρεία παραγωγής που ειδικεύεται σε συγκεκριμένα fetishes και «fantasies». Έκαστος στο είδος του που λένε. Και επειδή κάτι γράφτηκε εντελώς άστοχα περί του, πάει η perfomer ή ο performer χωρίς να ξέρει σε τι παραγωγή θα εργαστεί και του λένε εδώ γυρίζουμε BDSM. Ακόμα γελάω o καημένος...

      Τα fetishes πληρώνονται αδρά. Και ειδικά σε τέτοιες κατηγορίες, σε συντριπτικό ποσοστό ο/η performer έχει τον ίδιο προσανατολισμό και στην προσωπική του ζωή. Και αν όχι, ο κάθε performer έχει έναν «φάκελο» που δηλώνει τι δέχεται να κάνει και τι δεν δεν δέχεται να κάνει. Απλά πράγματα και λέγεται «casting». Helooo! Δεν θα πάρεις τον π.χ τον Ron Jeremy για να σου κάνει shibari bondage…εκτός αν θέλεις να σε πάρουν με τις λεμονόκουπες...Απλά πράγματα.


      Επίσης καλό θα ήταν να μην μπλέκεται η ΠΑΡΑΝΟΜΗ παραγωγή ταινιών (ειπώθηκε κάτι για παιδεραστεία και άλλα περίεργα) με την ΝΟΜΙΜΗ παραγωγή ταινιών και τις απαιτήσεις που έχουν οι ΝΟΜΟΙ από τον κάθε producer, αλλά και οι νόμοι κάθε χώρας που θα αναρτηθεί στο ράφι το προιόν. Εκτός απο χαζό είναι και επικίνδυνο.

      Ειπώθηκε επίσης πως η βιομηχανία απευθύνεται αυστηρά και μόνο στους άντρες. Μεγάλο λάθος και στερεότυπο των 70’s. Tα τελευταία 20 χρόνια υπάρχουν εταιρείες που απευθύνονται και στα δύο φύλα, υπάρχουν producers γυναίκες που κάνουν το λεγόμενο «porn for women», «porn for couples» και μπορώ να πω έχοντας βρεθεί σε δυο Porn Festivals πως το feedback στο business side είναι εξαιρετικό. Αφήστε δε που ολόκληρη η βιομηχανία χορεύει στους ρυθμούς που δίνουν οι γυναίκες. Κακά τα ψέμματα είναι ο ισχυρότερος παίκτης σε αυτήν και πλέον κάποιες ανώτερες ως μυαλά στο επιχειρηματικό κομμάτι παίζουν χωρίς αντίπαλο με τις εταιρείες που έχουν στη κατοχή τους.

      Τέλος πάντων, προσωπικά εγώ δεν νιώθω καμία «ενοχή» και καμία «τύψη» όταν θέλω να δω porn. Και για να προλάβω τους περίεργους-περίεργες, είμαι χορτάτος από πραγματική σεξουαλική επαφή εδώ και χρόνια, οπότε βάλτε το pointing finger στο κώλο σας μαζί με την "κλισε" μαλακία που θα λέγατε και μεταβολή.

      Διαγραφή
    2. Bottom line: Aν κάποιος/α μπορεί να είχε άσχημες εμπειρίες (έστω και αν αυτές λαικίζουν αισχρά στην διατύπωση τους) σε έναν επαγγελματικό χώρο, δεν φταίει ο χώρος, αλλά μια σειρά διάφορων αστάθμητων παραγόντων, επιλογών και τύχης ή ατυχίας. Δεν το θεωρώ «βρωμιά», «ανωμαλία» και δεν το θεωρώ «ταμπού». Όσο για τα περισσότερα good side effects σε αντίθεση με τα λιγότερα bad, της παρακολούθησης των παραγωγών αυτών, τα έχουν πει ψυχολόγοι και ερευνητές σε διάφορες έρευνες (ψαχτείτε), ακόμα και οι ίδιοι οι θεατές, άντρες και γυναίκες. Οπότε μακριά από μένα τέτοια «ενοχικά σύνδρομα» δεν είναι όλα "Λούμπεν" στον χώρο. Οι "Λούμπενς" είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα "some times shit happens".


      Υ.Γ Περί διάρκειας των performers στον χώρο και πέταγμα μετά από κάποια ηλικία, που ειπώθηκε, είναι και αυτή μια άστοχη παρατήρηση. Όσο θες συνεχίζεις...άπειρα τα fetishes που πρέπει να καλυφθούν στην αγορά...Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

      Υ.Γ2 Όποιος θεωρεί τον γνωστό γλοιώδη ντόπιο wanna be παραγωγό, ως σοβαρό παράδειγμα για να μιλήσει για την porn industry προφανώς και έχει πρόβλημα αντίληψης του τι εστί πραγματικά Porn Industry σε αντίθεση με την βλαχόνεοελληνική δίποδη καρικατούρα της.

      Διαγραφή
    3. Καλώς το Φίδη,
      κι έλεγα πού είναι να διαφωνήσει;

      Θα σου πω ναι, πολλά ναι περί ηθικολογίας ή περί π.χ. του Λεσβιακού πορνό (το οποίο ανέφερα και σε σχόλιο πιο πάνω).

      Θα ξαναπώ ότι δεν είναι ηθικοπλαστικό το μήνυμά μου, δείτε τα, κι αν μπορείτε χαρείτε τα. Αλλά όπως και τα διαμάντια καλό είναι να ξέρετε πως όχι, δεν έρχονται αναίμακτα. Κι αυτό ισχύει και για τις πόρνες (άσχετα τι λένε στον πελάτη ή στη γκλαμουροσυνέντευξη).

      Επίσης- κι αυτό από προσωπική εμπειρία - κανείς, αλλά κανείς δε 'σε βάζει' στη ντρόγκα. Ωστόσο κάποια πράγματα δε γίνονται δίχως ... πώς να το πω... φαρμακευτική υποστήριξη.

      Το να μου λες ότι έβγαλες συμπέρασμα από Φεστιβάλ είναι σα να μου λες πως ήσουν καλεσμένος στα Οσκαρ και δεν είδες καμιά να ξερνάει στις τουαλέτες. Το Φεστιβάλ κι ό΄λη η παρουσίαση έχει στόχο να πείσει το κοινό πως όλα είναι ευχάριστα και 'καθαρά' (με κάθε έννοια).
      Δε θα συμφωνήσουμε Φίδη μου, το ξέρω. Σκοπός μου, εξ άλλου δεν είναι να στερήσω τη μοναχική (ή ζευγαρική) χαρά αλλά να βάλω μια ιδέα για το πώς είναι από την άλλη πλευρά το θέμα. (Π.χ. το είπα κι αυτό ξανά σε σχόλιο, είχα φίλο φοιτητή ιατρικής που εργαζοταν νοσηλευτής σε ψυχιατρική κλινική και νύχτες γύριζαν σκηνές σκληρές με τις χαπακωμένες ασθενείς. Ιδιωτική κλινική, Αγγλία, σκηνές με ζώα ή πολλή βία).

      Αυτό θέλω να υπενθυμίσω. Πως είτε πρόκειται για εξαναγκασμό παιδιών στην Ταϋλάνδη, είτε άρρωστων, είτε μιας κρετίνας που νομίζει πως το να φωτογραφηθεί για το (αθώο) PlayBoy είναι 'enpowering', πρόκειται για εκμετάλλευση. Διότι όχι, ούτε οι άνδρες πορνοστάρ το απολαμβάνουν. Η σεξουαλικότητά μας είναι (ευτυχώς) πολύ πιο περίπλοκη.

      [Πέρα απ' αυτά.. πάω στου Χωστήρα να δω τι λες κι εκεί.. κι ευχαριστώ για τα φιδοσέντονα].

      Διαγραφή
    4. Οφείλω να ομολογήσω την έκπληξή μου με τα απίστευτα εγκεφαλικά επιχειρήματα σου. Κοντεύεις να με πείσεις, πως είσαι ηθικός άνθρωπος όπως το λέει ο Ντε Σαντ. "Δε μετανιώνεις το πρωί για ο,τι έχεις κάνει το βράδυ". Αυτή η φιλοσοφική προσέγγιση του Ντε Σαντ όταν πρωτοδιάβασα τις "120 Μέρες των Σοδόμων" με είχε βάλει σε βαθιά περίσκεψη. Τελικά με τον τρόπο που ορίζεται εκεί η Ηθική, και πίστεψέ με καθόλου δεν την υποτιμώ, την έχω δει να εφαρμόζεται στην κοινωνία μας, δεν κατάφερα ποτέ να γίνω Ηθικός άνθρωπος στην πράξη. Αν το έχεις διαβάσει με καταλαβαίνεις.
      Μου προκαλείς αυτό που οι απλοί θνητοί λέμε "Δέος"

      Διαγραφή
    5. Δάφνη μου δεν σου "βάζω χέρι" και το ξέρεις καλά. Απο εκεί και πέρα εξήγησα το δικό μου σκεπτικό πως δεν γίνεται σώνει και καλά επειδή το θέμα Porn Industry προκαλεί "ντόρο" να πρέπει να είναι όλα "Λουμπεν" "σαπίλα και αποσύνθεση". Καταλαβαίνω την πρόθεση σου και την σέβομαι και δεν τη θεωρώ ηθικοπλαστική την ανάρτηση ουτε τις δικές σου προθέσεις. Θεωρώ όμως ηθικοπλαστικό το να λέγεται απο δω και απο κει' πως όλα είναι "Λούμπεν" και να ισοπεδώνονται όλα και από πάνω να ακούγονται διάφορα του στυλ "δεν ήξερε που θα πάει σε τι παραγωγή πάει να παίξει" κάτι που δεν ισχύει στο 99% των περιπτώσεων καθώς το pay grade καθορίζεται με βάση το είδος της παραγωγής και τι ζητάς από τον performer να κάνει.Είπαμε τα fetishes πλερώνονται αδρά... ή το εκστασιακού γέλιου "δεν μπορούν να γίνουν καλοί γονείς" και άλλα τέτοια φαιδρά.

      Από δικό μου research πάνω στην όλη "φάση" ήθελα να τοποθετηθώ.

      Διατύπωσα μερικά στοιχεία και εξήγησα συνοπτικά μερικά πράγματα. Π.χ pay grades και προσπάθησα να ξεχωρίσω από το καζάνι που έπεσαν όλα μέσα να βράσουν, κάποιες καταστάσεις και έθιξα την γελοία διατύπωση-αντιμετώπιση-αντίληψη μερικών πραγμάτων. Όσο τα περι φεστιβαλ, κάνε ενα κοπο να διαβάσεις ξανά εκείνο το σημείο, ομιλώ μόνο και αυστηρά για feedback στο business side που έλαβα από γυναίκα παραγωγό πρώην performer και το πως υπάρχει το λεγόμενο "porn by women for women" και πόσο καλά πάει σαν κλάδος καθώς το ταργκετ γκρουπ του υπάρχει και το θέλει. Αυτό ήταν το μοναδικό συμπέρασμα που έβγαλα από εκείνο το "interact".

      Όσο για αυτό που σου εκμυστηρεύτηκαν περι κλινικής, δεν μπορώ να διαφωνήσω πως δεν είναι έτσι, ουτε να το αμφισβητήσω.

      Αλλά υπενθυμίζω πως τέτοιες "παραγωγές" δεν έχουν σχέση με το Industry το οποίο λειτουργεί κάτω από ορισμένα νομικά πλαίσια. Δεν είναι μέρος της, τέτοιες υποπτες παραγωγές και φυσικά δεν είναι νόμιμες προς εμπορική διάθεση με τον γνωστό νόμιμο τρόπο παραγωγός-διανομέας-πωλητής-πελάτης.

      Καλώς η κακώς στο δικό μου "βιβλίο" η συγκεκριμένη Industry έχει περισσότερα καλά από κακά και σε μεγάλο ποσοστό είναι win/win situation για όλους τους εμπλεκόμενους. (αυτό έχω διαπιστώσει ψάχνοντας, ακούγοντας, μιλώντας, ανταλλάσοντας πληροφορίες και emails) Είμαι "pro porn" και υπέρ π.χ "regulations" που μπορεί να παρθούν αλλά επ ουδενί όχι "αντι-porn" και "ban-porn". Και η συζήτηση π.χ για διάφορα "regulations" που θα μπορούσαν επιπρόσθετα να θεσπιστούν, ναι θα ήταν μια πολύ πιο σωστή συζήτηση για την Industry. Αυτά...

      Διαγραφή
    6. @Georgina Kassavetes

      Δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε εμένα, αλλά ο αγαπητός Μαρκίσιος την ίδια ώρα που έκανε glorify τους 4 πρωταγωνιστές του, τους έκανε και παράλληλα και degrade. Οπότε επειδή δεν μπορώ να υποθέσω πως αντιλαμβάνεσαι εσύ ως προσωπικότητα το 120 ημέρες στα Σόδομα δεν μπορώ σαν αποτέλεσμα να μπω και στον στο κόπο και να παίζω με κάτι τόσο ρευστό. Άσε που δεν έχω και όρεξη να τρέχω να βρω πάλι αντίτυπο του 120 ημέρες στα Σόδομα. Οπότε πες το πιο ωμά...χωρίς να μπλέκουμε τον αγαπητό Μαρκήσιο που στο συγκεκριμένο έργο δανείστηκε πολλά από τον διαβόητο Ζιλ Ντε Ρέις. Και στην τελική δεν έχει καμία σχέση με το θέματα που έθιξα.




      Διαγραφή
    7. Φίδη μου,
      τη χαίρομαι τη διαφωνία το ξέρεις και σέβομαι πάντα τις γνώσεις σου στον τομέα― όχι του πορνό (για όσους δε σε ξέρουν) αλλά του σινεμά. Το σκεπτικό σου το διαβάζω προσεκτικά μα ως γυναίκα (και δεν το εννοώ προσωπικά αλλά και ανατομικά)δε νομίζω ότι θα πεισθώ πως οι κοπέλες το απολαμβάνουν.

      Τα φιδοπουκάμισα που αφήνεις στο πέρασμά σου πάντα ευπρόσδεκτα..

      Διαγραφή
  27. Δάφνη καλησπέρα. Ποιος να σου έλεγε οτι ένα κείμενό σου θα γινόταν η αιτία να ξεκινήσει ο πρώτος πανμπλογκικός πόλεμος εεε; Γιατί, έγινε τόσο φασαρία ακόμα δεν έχω καταλάβει, αλλά βαριέμαι πάρα πολύ να διαβάσω 250 σχόλια (μαζί με του τρελού του άλλου) για να μάθω, οπότε θα πάρω τον Χωστήρα τηλέφωνο να μου τα πει. Σαν μέγας κυνικός δεν θα πέσω στην παγίδα να σχολιάσω κάτι για το αρχικό κείμενο, πέρα απο το ότι έχω μια απορία και αυτή είναι: ποιος βλέπει τσόντα και νομίζει οτι οι γυναίκες αυτές όντως γουστάρουν; υπάρχει κάποιος τόσο χαζός; εννοείται οτι το κάνουν γιατί αυτή είναι η δουλειά τους και πόσο μπορείς να γουστάρεις τη δουλειά σου πια, ειδικά αν πρέπει να σε απ'αυτόνουν επι 5 ώρες; Αντίστοιχα όμως, γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για τους άνδρες πορνοστάρ; Σε αυτούς γιατί δεν αναφέρεται η πολυβασανισμένη αυτή κοπελίτσα, η οποία προφανώς αφού τα μάζεψε για τα καλά αρπάζοντας 231.412.124 βούρτσες, στην 231.412.125η αποφάσισε να το παίξει "Βασιλάκης Καϊλας" και να κλαφτεί; Τελικά σχολίασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον μου
      και καλα κάνεις και δε διαβάζεις τα πάνω από 250 σχόλια (αν έχεις τόσο χρόνο προτείνω Προυστ).
      Ο Χωστήρας θα σε ενημερώσει για τον Α' Πανμπλόγκιο οπότε εγώ απαντώ συνοπτικά στις ερωτήσεις σου (κι ας γνωρίζω ότι είναι ρητορικές):

      Σε πληροφορώ λοιπόν πως (προς και δική μου έκπληξη) βρέθηκαν άνδρες που είναι σίγουροι πως είδαν σημάδια ηδονής στα πρόσωπα των πορνοστάρ- υπενθυμίζοντάς μου παλιούς μύθους για υπερσεξουαλικές μαινάδες (παλιά)/νυμφομανείς (πιο πρόσφατα). Αυτό που ήθελα (και σε έναν, ναι τον γνωστό, καθ' ομολογίαν του το πέτυχα) ήταν να συνειδητοποιήσει ο θεατής τι συμβαίνει από πίσω, όπως π.χ. συνειδητοποίησα κι εγώ για τις γούνες ή τα διαμάντια όταν πληροφορήθηκα..
      Περί ανδρών, τώρα, τα ίδια και χειρότερα. Στο site της, ο θάνατος άνδρα πορνοστάρ ήταν πρώτη είδηση την ημέρα που έγραψα το κείμενο.

      Η συγκεκριμένη προφανώς γράφει κατά τα μυαλά της ή και σκόπιμα απευθυνόμενη στο μέσο straight θρήσκο πελάτη και η εμμονή των ανδρών σχολιαστών να κρίνουν εκείνη κι όχι τις πληροφορίες που δίνει μου θύμισε την κλασική συμπεριφορά Δικαστηρίου προς βιασμένη. Προσωπικά μπορεί να τη θεωρώ πανηλίθια αλλά λίγο με νοιάζει. Αυτό που με νοιάζει είναι να ξέρουν οι άνδρες της πορνογενιάς με τι κόστος φτιάχνεται η 'τσόντα' και (που με νοιάζει ακόμα πιο πολύ) να μην παρασύρονται από τη φαντασίωση και νομίζουν ότι κάπως έτσι είναι κι η πραγματική ζωή. Κι αυτό το κίνητρο εξηγώ και στο δικό μου κείμενο.

      Ελπίζω να σε κάλυψα αγαπητέ, που ως Αχιλλέας κρατήθηκες μακριά από τις μάχες,
      και σε ευχαριστώ για την επίσκεψη.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.