Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Εισχώρησαν 'αναρχικοί΄ στην Αστυνομία; (περί 8.25 βέβαια)


Δείτε κάτω, video με τις αντιφάσεις  (το προσθέτω 11 Φεβ.'13)


Ανικανότητα ή απέραντη βλακεία; Ή μήπως οι 'Αναρχικοί' έχουν εισχωρήσει στην Αντιτρομοκρατική και τη σαμποτάρουν εκ των έσω;

Πώς καταφέρνει η σύγχρονη Ελλάδα και μετατρέπει σε τραγελαφικά τα σοβαρότερα γεγονότα;

Όλο και πιο πολύ- παρά τη βία και τη νοθεία- αισθάνομαι πως ζω σε χώρα 'της πλάκας' μια μπανανία σε κακή μετάφραση.
Ειρωνευτήκαμε και γελάσαμε με το μπάχαλο της επίδειξης Photoshop για αρχαρίους, όπως δε μπορέσαμε να μη γελάσουμε με τις παιδαριώδεις απαντήσεις τέως Υπουργού για το περιβόητο 'στικάκι΄της λίστας.
Τώρα άλλα, επίσης κωμικά μέσα στη φρίκη τους.
Θα τα μάθατε μα δε μπορώ να μην τα σχολιάσω.
Μετά τη δήλωση-πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ ότι οι τραυματισμοί των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό έγιναν ΄κατά τη συμπλοκή' (με μάρτυρες αστυνομικούς βεβαίως, ενώ ο όμηρος σε 'συγκινησιακό στρες' δε θυμάται) έρχονται τα στοιχεία.
Από την υπόθεση στικακίου έμαθαν κι εκείνοι που δεν ήξεραν πως η ώρα στους υπολογιστές και τις μηχανές αλλάζει, όπως αλλάζει και πριν την αποθήκευση ή εκτύπωση στοιχείων.
Φωτογράφισαν αμέσως λένε οι αστυνομικοί- και μας δίνουν τις φωτογραφίες με τα στοιχεία.
Γεννιούνται δυό απορίες όμως.
1. Πώς γίνεται η φωτογραφία που κατά τις πληροφορίες τραβήχτηκε αμέσως μετά τη σύλληψη στις 13:30 και στάλθηκε 13:45, να έχει πίσω ρολόι τοίχου που δείχνει 8:25;
και,
2. Δεν είμαι ιατροδικαστής μα όποιος έχει χτυπήσει γνωρίζει ότι μώλωπες και πρήξιμο δεν εμφανίζονται αυτομάτως. Το μαυρισμένο μάτι δε μαυρίζει με τη μπουνιά αλλά σιγά-σιγά εντός ωρών.

Πόσες γκάφες πια;
Χαρείτε το αδιάψευστο εκ της Αστυνομίας:







_________________________________________
Επίσης video του West Chanel (2 Φεβρ. '13), προ σκανδάλου Photoshop. 
Προσέξτε: 

"συνελήφθησαν αναίμακτα".
"καταδίωξε και πέτυχε να συλλάβει τους ληστές χωρίς να έχουμε κάποιο τραυματισμό ή κάποιο άλλο πρόβλημα". 
"δεν πρόλαβαν να κάνουν χρήση, εξουδετερώθηκαν αμέσως" 
"και είχαμε αυτό το αίσιο αποτέλεσμα μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή χωρίς να έχουμε το παραμικρό δυσάρεστο τόσο για συναδέλφους πέραν ενός που τραυματίστηκε ελαφριά και όσο για πολίτες" 


Δηλώσεις Διοικητή της Υπ. Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΛ.ΑΣ. :
__________________


16 σχόλια:

  1. Νομίζουν πως θα μας κοροϊδέψουν..κι αυτή τη φορά το κράτος απλά θα τα κουκουλώσει σαν τις γάτες..δικαιολογίες επιπέδου νηπιαγωγείου, ζαρτινιέρες και άλλα τέτοια, κάνουν τον κόσμο μας ακόμα πιο εφιαλτικό...
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι οι Δικαστές; Κι οι Εισαγγελείς που δέχονται τη ζαρντινιέρα; Και τα ΜΜΕ που αποδυναμώνουν ρίχνοντάς το στην ερασιτεχνική ψυχολόγηση μέχρι τρίτης γενεάς και ξεθάβοντας παλιές συνεντεύξεις;
      Έγω αηδιάσει maria μου..

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ έχω αηδιάσει. Όπως και πολλοί άλλοι.
      Το θέμα Δάφνη μου είναι το τι κάνουμε μ' αυτήν την αηδία. Πώς την εξωτερικεύουμε και πού τη διοχετεύουμε ώστε να πιάσει τόπο; Δεν ρωτάω ρητορικά, ούτε και ειρωνικά, μα με γνήσια απορία, μια και βλέπω τις εναλλακτικές όλο και να λιγοστεύουν, και τελικά, όσες απομένουν, να μην αποδίδουν ούτε στο ελάχιστο.
      Μεγάλη κουβέντα θα μου πείς, αλλά...

      Διαγραφή
    3. Πολύ μεγάλη και πολύ σοβαρή κουβέντα.
      Η δική μου στάση, θα το κατάλαβες, είναι με τον πολιτισμό, πάντα. Δηλαδή: δε θα αφήσω τη βία να με κάνει βίαιη. Δε θα θεωρήσω ότι το έγκλημα του άλλου δικαιολογεί αντίποινα.
      [για ένα ζήτημα ως νομοθέτης ή δικτάτωρ θα παρέβαινα τον κανόνα αλλά δε σχετίζεται μ' αυτά, είναι ο βιασμός].

      Καλό σου βράδυ κι ευχαριστώ που ήρθες απ' το ονταδάκι μου..

      Διαγραφή
  2. Η Αλήθεια είναι η θυγατέρα του Χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αλήθεια ναι,
      εμείς όμως θα είμαστε ακόμα ζωντανοί να τη δούμε ή θα πέσει το βάρος στον Ιστορικό του μέλλοντος;

      Διαγραφή
  3. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια. Στην ασφάλεια πέφτει ταμτιριρι ακόμα κι αν σε πιάσουν επειδή έκλεψες ενα καρβέλι ψωμί σαν τον Γιάννη Αγιάννη και δεν θα έπεφτε για τέτοιο θέμα. Αν είναι δυνατόν δηλαδή! Να εφαρμοστεί ο νόμος. Να γίνει ΕΔΕ. Να καταδικαστούν οι κανίβαλοι. Απλά πράματα. Νομιμότητα και δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ζητάμε με κάθε τρόπο, γι αυτό επιμένουμε και δεν αφήνουμε το θέμα Georgina μου.
      (Το χάρηκα και σ' εσένα παρότι διαφώνησα...όχι μαζί σου όμως, με τη Σ.Τ. που με έχει κουράσει..)

      Διαγραφή
  4. Σαν να είναι το πρώτο ψέμα που ακούμε από "επίσημα" χείλια. Εδώ ζήτημα είναι αν από τις εκατό λέξεις τους μία είναι αληθινή, αναρωτιέσαι γιατί οι ψεύτες λένε ψέματα; 'Ομως για όλο αυτό το μπάχαλο εμείς φταίμε. Γιατί φταίμε; 'Οχι γιατί τους ψηφίσαμε, άλλωστε οι επιλογές είναι περιορισμένες (τους μπλέ ψεύτες, τους πράσινους ψεύτες, τους κατάμαυρους ψεύτες ή τους πολύχρωμους ψεύτες;). Εμείς φταίμε γιατί όσοι νομίζουμε ότι είμαστε ικανοί και τίμιοι δεν θεωρούμε σοβαρό να ασχοληθούμε με τα κοινά. Και δεν περικλείω και τον εαυτόν εκεί γιατί εγώ δεν θεωρώ τον εαυτόν μου ικανό. Αλλά υπάρχουν τόσοι άνθρωποι, εξαιρετικών ικανοτήτων και υψηλού ήθους, που γυρνούν με αποστροφή το πρόσωπο από τα κοινά. Και καταντήσαμε να ενδιαφέρονται για τα κοινά (και να εκλέγονται) μόνο οι εν δυνάμει κακοποιοί. Καλά να πάθουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω μα μου είναι δύσκολο αγαπητέ Επίκουρε να νοιώσω ότι ανήκω στο εμείς που περιγράφεις. Καλά να πάθουμε, λες; Τρομάζω...

      Διαγραφή
  5. Το "Εxpress του Μεσονυχτίου" σε νέα έκδοση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιά γνωστή πρακτική μου λένε όσοι έχουν εμπειρία, Ben μου, απλώς τώρα έτυχε να τα θαλασσώσουν διότι οι συγγενείς ασχολήθηκαν αντί να κρυφτούν όπως γίνεται με τους... (όπως τους είπάν κι ανατρίχιασα) 'κοινούς' εγκληματίες ή 'ξένους'...

      Διαγραφή
  6. Είναι απαραδεκτο οτι τους στερουν το δικαιωμα του να είναι ανθρωποι.Τετοια βασανιστήρια ουτε σε ζώα δεν ταιριάζουν.
    Αν ηταν τα παιδιά τους δηλαδη θα τους φέρονταν έτσι;
    Φιλιά Δαφνη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια δεν αμφιβάλλω ότι και τα παιδιά τους τα δέρνουν ή ότι έτσι μεγάλωσαν κι εκείνοι. Αλλά γι αυτό θεωρώ ότι οι ψυχολογήσεις δεν ωφελούν, το κράτος έπρεπε να μην τους επιτρέπει βια προς οποιονδήποτε (όσο επικίνδυνο) εγκληματία.

      Και πληρώνουμε και 'Υπουργό Προστασίας Του Πολίτη'- μας ειρωνεύονται δηλαδή...

      Διαγραφή
  7. To "καλά να πάθουμε" είναι τρόπος του λέγειν και όχι κυριολεξία, φυσικά. Ούτε το "εμείς" περιλαμβάνει κάθε έναν από εμάς. Αναφέρεται, όμως, στην απροθυμία ικανών ανθρώπων να αναμιχθούν με τα κοινά, αφήνοντας τα παράσιτα και τους κακοποιούς να το κάνουν, καθώς και τη δική μας ευθύνη στο ότι δεν ψάχνουμε τους υποψηφίους, αλλά τρομάζουμε εμπρός στα άγνωστα ονόματα και καταλήγουμε να ψηφίζουμε τα "γνωστά" έστω και τα "νοσηρά". 'Ενδειξη τούτου οι δεκάδες άχρηστοι για το κοινοβούλιο αθλητές, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι που μόνο τους προσόν είναι η δημόσια παρουσία τους! Να μην αναφέρω ονόματα, γνωστά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κολπάκι με τους ηθοποιούς ήταν για σίγουρα ψηφάκια στα επίμαχα νομοσχέδια. Τελικά, όπως το λέγαμε, απλώς υποβάθμισε..

      Μου θυμίζεις το γνωστό που έλεγε ο Τσώρτσιλ, πως οι άνθρωποι που κυβερνούν αν διάβαζαν όσα απαιτούνται να έχεις διαβάσει για να κυβερνήσεις δε θα είχαν το χρόνο να κυβερνούν. Ένας φαύλος κύκλος.. Κι όσο πιο τριτοκλασάτη μια χώρα, τόσο πιο μεγάλο το χάσμα..

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.