Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Βελβεντό―Βασανιστήρια και η Επιστολή της μητέρας



Είχατε αυταπάτες;

Νομίζετε ότι δε ζείτε σε χώρα τριτοκοσμική; Έχετε ακόμα ψευδαισθήσεις πως ζείτε σε δίκαιη κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα;

Σας φαίνεται φυσιολογική η βάναυση καταστολή και στοχοποίηση κατοίκων ερειπωμένων καταλήψεων με αναγνωστήριο και μαθήματα χορού την ώρα που οι αληθινοί εγκληματίες προστατεύονται δια νόμου με σιωπή, αναβολές και παραγραφές; Σας φαίνονται δίκαια τα αμείλικτα χαράτσια που στην ουσία δημεύουν λίγο-λίγο τη μικροϊδιοκτησία; Σας φαίνονται θλιβερά μα συνηθισμένα τα αζήτητα παιδιά των φαναριών και οι συμμορίες αχρείων που όταν χτυπούν μετανάστες καλύπτονται με ανωνυμία;
Συνηθίσατε που τα πρόσωπα και τα ονόματα αναρχικών, διαδηλωτών και πορνών (μα όχι του ξενοδόχου τους) δεν προστατεύονται από το νόμο όπως οι Χρυσαυγίτες ή αστυνομικοί που δολοφονούν μετανάστες;
Αν ναι, παρακαλώ ξανασκεφτείτε λιγάκι πού ζούμε και πώς.
Χθες η  Αστυνομία είχε το θράσος ή την ηλιθιότητα να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες βασανισμένων νεαρών συλληφθέντων και καλύπτοντας με ερασιτεχνικό φωτοσοπάρισμα κάποια σημεία. Τα μαυρισμένα μάτια και πρησμένα χείλη όμως ήταν ορατά. Οι φωτογραφίες κινήθηκαν πολύ, θα τις έχετε δει και θα προτιμούσα να τις απέφευγα (δεν είμαι της τρομολαγνείας) αλλά τις κρατώ ως απόδειξη μαζί με τα κάτωθι ντοκουμέντα.
Είναι περιγραφές άγριες που έχω συνηθίσει να διαβάζω στον ξένο τύπο για χώρες βάρβαρες που δε θα επισκεφθώ. Αντέχετε;

Η είδηση: http://www.ert.gr/webtv/net/item/10792




Τι έγινε [από indymedia1454490]

Μετά από επικοινωνία με τους γονείς του συλληφθέντα Μπουρζούκου Ανδρέα-Δημήτρη ενημερώνουμε τα εξής:
όλοι οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί από το Σάββατο (αργά το βράδυ)
2 Φεβρουαρίου στην Γ.Α.Δ.Α.
Σήμερα το πρωί ήταν η πρώτη μέρα,μετά από συνεχόμενες αρνήσεις της αστυνομίας, που οι γονείς επικοινώνησαν με τα παιδιά τους όπως και οι δικηγόροι.
Τους δόθηκε 15 λεπτά χρόνος στον 12ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α.
Όσον αφορά τον Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο ήταν δεμένος με χειροπέδες από το ένα χέρι και την καρέκλα καθ όλη τη διάρκεια του δεκαπεντάλεπτου.
Μας ενημέρωσε ότι μέσα στα κρατητήρια της Κοζάνης ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με τις
χειροπέδες,του είχαν βάλει κουκούλα στο πρόσωπο,τον βάλανε να κάτσει στα γόνατα και τον ξυλοκοπούσαν επί τέσσερις ώρες στο κεφάλι,
στο πρόσωπο, στην κοιλιά και του ξερίζωσαν μαλλιά. Αυτό έγινε χωρίς να προβληθεί καμιά αντίσταση και εννοείται συνοδευόμενο από απειλές, προσβολές και
χυδαίες βρισιές.Οι συνέπειες των παραπάνω βασανιστηρίων ήταν : αιματουρία, έντονες ζαλάδες,κεφαλαλγία,οιδήματα σε όλο το πρόσωπο,αιματώματα και στα δύο μάτια,
μώλωπες και εκχυμώσεις παντού.
Οι γονείς του αναφέρουν ότι το πρόσωπο του ήταν μη αναγνωρίσιμο και η φωνή του αλλοιωμένη από τα χτυπήματα στη γνάθο.
Επίσης έχει πιει επί τριήμερο μόνο εμφιαλωμένο νερό,ενώ απαγόρευσαν στους γονείς να δώσουν συσκευασμένα τρόφιμα και χυμούς.
Όλα τα παραπάνω δεν δημοσιοποιούνται για να προβληθεί η θυματοποίηση των συλληφθέντων αλλά για να αναδείξουμε τα βασανιστήρια και την “νόμιμη” βία των κρατικών μηχανισμών.
Παρόλα αυτά ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος είναι δυνατός,αξιοπρεπής και με ακλόνητο ηθικό.
Δύναμη στους συλληφθέντες.
Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση. 
_______________________________________________________________


Καταγγελία Μητέρας Συλληφθέντος


Η Παντελία Βεργοπούλου του Δημητρίου, ιατρός της Προνοσοκομειακής Επειγούσας Ιατρικής, καταγγέλλω ως μητέρα του συλληφθέντος την 1-2-2013 στην Κοζάνη, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου, για την υπόθεση ληστείας στην περιοχή Βελβενδούς, ότι: ο γιος  μου από φωτογραφία προσώπου που αναρτήθηκε στα ΜΜΕ είναι εμφανώς τραυματισμένος και κακοποιημένος στο πρόσωπο και στο κεφάλι,καθώς και στα μάτια.
Πάρα της επίμονες παρακλήσεις μου προς τους υπεύθυνους Ασφαλείας Κοζάνης και την επισήμανσή μου ότι είναι πρόσφατα χειρουργημένος στα μάτια και ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, οι αρμόδιες αρχές αρνήθηκαν την μεταφορά σε νοσοκομείο, ώστε να εκτιμηθεί από νοσοκομειακό γιατρό, να γίνουν οι απαραίτητοι απεικονιστικοί έλεγχοι και εξετάσεις (αξονική εγκεφάλου, οφθαλμολογική εκτίμηση, κ.α) και να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη. 
Απαγορεύτηκε σε εμάς τους γονείς του όσο και στην συνήγορό του κ. Άννη Παπαρούσου η οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, καταστρατηγώντας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.
Σήμερα 3-2-2013 και μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινώνησα με τον γιο μου.
Με ενημέρωσε ότι ακόμα και κατά την διάρκεια του ύπνου όλες τις μέρες είναι δεμένος πισθάγκωνα αφού πρώτα επί τέσσερις ώρες τον είχαν πεσμένο στα γόνατα φορώντας του κουκούλα και τον χτυπούσαν στο πρόσωπο λέγοντας του πέραν των άλλων ύβρεων και απειλών  “ήρθατε οι Αθηναίοι να κάνετε ληστεία..θα σας γαμήσουμε εμείς οι χωριάτες..”μια μικρή γεύση του μίσους με το οποίο αντιμετωπίστηκαν οι συλληφθέντες.
Ανέφερε ότι έχει αιματουρία,έντονες ζαλάδες, έντονο πονοκέφαλο(κεφαλαλγία), υπνηλία και καταβολή.
Οι διωκτικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα ακολουθούνε τα πρότυπα βασανιστηρίων των φυλακών του Γκουαντάναμο. Ο γιος μου και οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν αντιμετωπίστηκαν όπως αντιμετωπίζονται άλλοι για παραβάσεις ποινικού κώδικα,
αλλά με ιδιαίτερο μίσος επειδή είναι αναρχικός.Οι βασανιστές κρυμμένοι πίσω από τις κουκούλες μένουν στο απυρόβλητο.
Ως πότε;
Παραθέτω απόσπασμα από το άρθρο 137Α του ποινικού κώδικα που αφορά τα βασανιστήρια το οποίο μπορεί όποιος επιθυμεί να το βρει στη σελίδα του υπουργείου δικαιοσύνης:
Κείμενο Άρθρου 137Α
1. Υπάλληλος ή στρατιωτικός, στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση ή η εξέταση αξιόποινων πράξεων  ή πειθαρχικών παραπτωμάτων ή η εκτέλεση ποινών ή η φύλαξη ή η επιμέλεια κρατουμένων, τιμωρείται με κάθειρξη,
εάν υποβάλλει σε βασανιστήρια κατά την εκτέλεση αυτών των καθηκόντων πρόσωπο που βρίσκεται στην εξουσία του με σκοπό:
α) να αποσπάσει από αυτό ή από τρίτο πρόσωπο ομολογία, κατάθεση, πληροφορία ή δήλωση ιδίως αποκήρυξης
ή αποδοχής πολιτικής ή άλλης ιδεολογίας*
β) να το** τιμωρήσει,*
γ) να εκφοβίσει αυτό ή τρίτα πρόσωπα.
Με την ίδια ποινή τιμωρείται υπάλληλος ή στρατιωτικός, που με εντολή των προϊσταμένων του  ή αυτοβούλως σφετερίζεται τέτοια καθήκοντα και τελεί τις πράξεις του προηγούμενου εδαφίου.
2. Βασανιστήρια συνιστούν, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο,
κάθε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία ή ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, καθώς και κάθε παράνομη χρησιμοποίηση χημικών, ναρκωτικών ή άλλων φυσικών ή τεχνικών μέσων με σκοπό να κάμψουν τη βούληση του θύματος.
3. Σωματική κάκωση, βλάβη της υγείας, άσκηση παράνομης σωματικής ή ψυχολογικής βίας και κάθε άλλη σοβαρή προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που τελείται από τα πρόσωπα, υπό τις περιστάσεις και για τους σκοπούς που προβλέπει η παρ.1, εφόσον δεν υπάγεται στην έννοια της παρ. 2, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών,  αν δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.
Ως προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας θεωρούνται ιδίως:
α) η χρησιμοποίηση ανιχνευτή αλήθειας,* β) η παρατεταμένη απομόνωση,* γ) η σοβαρή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
4. Δεν υπάγονται στην έννοια του άρθρου αυτού πράξεις ή συνέπειες συμφυείς προς τη νόμιμη εκτέλεση ποινής ή άλλου νόμιμου περιορισμού της ελευθερίας ή προς άλλο νόμιμο μέτρο δικονομικού καταναγκασμού.
Κείμενο Άρθρου 137Β
1. Οι πράξεις της πρώτης παραγράφου του προηγούμενου άρθρου τιμωρούνται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών:
α) αν χρησιμοποιούνται μέσα ή τρόποι συστηματικού βασανισμού, ιδίως κτυπήματα στα πέλματα του θύματος (φάλαγγα)
ή ηλεκτροσόκ ή εικονική εκτέλεση ή παραισθησιογόνες ουσίες,*
β) αν έχουν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του θύματος,*
γ) αν ο δράστης τελεί τις πράξεις κατά συνήθεια ή κρίνεται από τις περιστάσεις τέλεσης ως ιδιαιτέρως επικίνδυνος,*
δ) αν ο υπαίτιος ως προϊστάμενος έδωσε την εντολή τέλεσης της πράξης.
2. Τιμωρούνται με κάθειρξη μέχρι 10 έτη οι πράξεις της παρ. 3 του προηγούμενου άρθρου, όταν συντρέχουν οι περιπτώσεις β, γ και δ της προηγούμενης παραγράφου.
3. Αν οι πράξεις του προηγούμενου άρθρου επέφεραν το θάνατο του θύματος επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη.
Τέλος, αναφέρω ως ειδική γιατρός ότι οι πρώτες ώρες είναι κρίσιμες για πιθανές
κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και λοιπές βλάβες.
Η προτροπή για άμεσο έλεγχο και νοσοκομειακή περίθαλψη αφορά όλους τους συλληφθέντες που έχουν κακοποιηθεί.
Καθιστώ υπεύθυνους για οποιαδήποτε βλάβη όσους επιλήπτονται του θέματος.

_____________________________________
 credits:
Για την είδηση (από την Αυγή): merrybabes17723
Επιστολή και Ενημέρωση: https://athens.indymedia.org indymedia1454490 
και αναδημοσιευμένα σχετικά στο: merrybabes
Για περισσότερες εικόνες και σχόλια: lifo35789 

Δείτε επίσης
Μετά τις ειδήσεις και τις αναλύσεις που θα έχετε διαβάσει  και το πολύ ενδιαφέρον άρθρο: Ενάντια στην Ψυχολογιοποίηση του Νίκου Ρωμανού




22 σχόλια:

  1. Το Ρωμαϊκό Δίκαιο, αποτέλεσε την μήτρα του Αμερικάνικου Συντάγματος κι ίσως το πιο δημοκρατικό που υπάρχει. Κατηγορούμε του Αμερικάνους και νιώθουμε καλά, όμως κατά τη σύλληψη γίνεται η αναφορά των δικαιωμάτων του συλληφθέντος. Ως Εθνικιστές και τόσο περήφανοι για την φάρα μας, προωθούμε την ανωτερότητα μας μειώνοντας του άλλους κι εν έτει 2013, πλανάται ακόμα το άρωμα της ελευθερίας απο την εποχή του Εμφυλίου και της Χούντας.
    Να μας Χαιρόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Αμερικάνικο σύστημα έχει πάρα πολλά καλά,
      τόσο πολλά που όσο μαθαίνω τόσο μετανιώνω που δε μετανάστευσα..
      Όσο για τον Εθνικισμό αγαπητέ μου Ben, τα ξέρεις ίσως πόσο πεπαλαιωμένος και κενός μου φαίνεται..

      Καλή εβδομάδα για εμάς
      και Καλή ανάρρωση στους χτυπημένους.

      Διαγραφή
  2. Θυμάμαι ιστορία καθηγητή μου που είχε δει να δέρνουν καμιά 10αρια άτομα στη Γ.Α.Δ.Α. και μετά οι μπάτσοι είχαν πει ότι είχε πέσει ο πρώτος και τους παρέσυρε όλους στις σκάλες και για αυτό έχουν σπασίματα και μελανιές.
    Τι να λέμε αν καταφέρουν και δικαιοθούν θα είναι άθλος, μιας κι εδώ πολλές φορές είναι του πρώτα βαράμε και μετά ρωτάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Tommy..
      fοβάμαι πως και τον Κορκονέα θα βοηθήσουν και ποτέ δε θα τιμωρηθούν. Οι αναβολές κι οι εσωτερικές διεργασίες γι αυτούς φτιάχτηκαν. Επίδειξη δύναμης και τρομοκρατίας ήταν, δεν ήταν γκάφα και 'αυτογκόλ' όπως θέλει να πιστεύουμε το 'Lifo'.

      Διαγραφή
  3. Διάβασα την είδηση και είδα τις φωτογραφίες το ΣΚ, οργίστηκα και είχα σκεφτεί να κάνω σχετική ανάρτηση σήμερα, αλλά με πρόλαβες !!!

    Δεν ξέρω τι να πω ... Δεν ξέρω πώς θ' αντιδρούσα αν ήμουν μάνα ενός από τα παιδιά ... Δεν ξέρω πώς κοιμούνται τα βράδια αυτά τα κτήνη ...

    Πριν από χρόνια, στα νειάτα μου (χαχαχα !!!) είχα μια συμφοιτήτρια, ο πατέρας της οποίας ήταν αστυνομικός σε επαρχιακή πόλη. Η συμφοιτήτριά μου είχε έναν αδερφό μικρότερο απ' αυτήν, ο οποίος μας έλεγς πως έπαθε ψυχολογικό σοκ όταν μια μέρα τον είχε πάρει ο πατέρας του στο γήπεδο και τον είδε να βαράει κόσμο ασύστολα, όταν εκδηλώθηκαν επεισόδια. Τα λόγια του ήταν "Μέχρι τότε τον μπαμπά μου τον είχα για είδωλο. Εκείνη την μέρα μετατράπηκε σε μπάτσος-γουρούνι-δολοφόνος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική μου,
      όσο πιο πολλές οι αναρτήσεις κι οι διαμαρτυρίες τόσο καλύτερα- δεν είμαι δημοσιογραφικός οργανισμός να χαίρομαι πρωτιές και να διεκδικώ αποκλειστικότητες, τυχαίο ήταν.
      Φαντάζομαι το σοκ του παιδιού μα γενναίο που το έλεγε. Οι περισσότεροι θα προσπαθούσαν να ξεπεράσουν τον πατέρα..
      Για μένα (δεν είχα ποτέ αυταπάτες πως η αστυνομία μας είναι πολιτισμένη) ο απόλυτος τρόμος είναι η δημοσίευση, η επίδειξη δύναμης δηλαδή σε μια τόσο επικίνδυνη εποχή.

      Διαγραφή
  4. Καμιά ψευδαίσθηση δεν είχα..ούτε τώρα έχω...νιώθω πως κάθε μέρα βουλιάζει η τριτοκοσμική μας χώρα όλο και περισσότερο...η δικαιοσύνη άγνωστη λέξη...μεταφράζεται όπως θέλει ο καθένας και πάντα παραφράζεται..και πάντα κάποιοι "σερίφηδες", καταπατούν νόμους και σκοτώνουν στο ξύλο όποιον θέλουν με μια προτίμηση στα παιδιά..και μας "προστατεύουν"..
    Καλό βράδυ Δάφνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα ακούσει ιστορίες αλλά σήμερα άκουσα επισήμως ότι κατά λάθος τους χτύπησαν, δεν ήξεραν ποιοι ήταν, νόμισαν πως ήταν μετανάστες ή 'κοινοί' παράνομοι και ότι αυτό συνηθίζεται κι ύστερα η αστυνομία το σκεπάζει με τη δικαιολογία αντίστασης κατά τη σύλληψη.
      Δηλαδή πάντα ήμασταν τριτοκοσμική χώρα αλλά βαυκαλιζόμασταν maria μου..

      Διαγραφή
    2. Μετά από ένα βράδυ που ξύπνησα 4 φορές με τις εικόνες των κακοποιημένων "τρομοκρατών" να με στοιχειώνουν στον ύπνο μου, το αίσθημα θυμού δεν είναι τίποτα μπροστά στην απογοήτευση που νιώθω... Κι όσο περνάει ο καιρός αυτή η απογοήτευση με πνίγει όλο και περισσότερο, σχεδόν μου κόβει την ανάσα!! Αυτή η ευκολία, με την οποία βλέπω να χαρακτηρίζουν οι γύρω μου (νεότεροι και γηραιότεροι) κωλόπαιδα και τρομοκράτες αυτά τα παιδιά, χωρίς να αναλογίζονται τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας ως κοινωνία για τους λόγους που τους ώθησαν ώστε να αντιδράσουν έτσι απέναντι σε ένα σύστημα που μας συνθλίβει ως άτομα κι ως σύνολο, εμένα προσωπικά με τσακίζει... Ανεχόμαστε τους κουστουμαρισμένους καλοφαγάδες των ζωών μας να σουλατσάρουν ελεύθεροι κι ωραίοι, επιβραβεύουμε πολλούς από αυτούς ψηφίζοντας και ξαναψηφίζοντας τους κι ενοχλούμαστε με όποιον επιλέγει έναν άλλο δρόμο!! Πόσο υποκριτές, μικροί και αξιοθρήνητοι είμαστε;!
      Αλήθεια, πώς θέλουμε να είναι οι νέοι άνθρωποι σήμερα; Με τί να ασχολούνται και ποιές ανησυχίες να έχουν; Ή μήπως να μην έχουν; Πώς να ζουν και πώς να φέρονται; Σκεφτήκαμε ποτέ πώς νιώθουν εκείνοι που έζησαν ως 15χρονα το Δεκέμβρη του 2008; Ανησυχούμε για το πώς θα είναι ως ενήλικες οι έφηβοι που παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τα τελευταία χρόνια την έξαρση της μισαλλοδοξίας και της βίας; Κι εκείνα τα παιδιά που βλέπουν σε μια στιγμή τους γονείς τους να χάνουν τη δουλειά ή την αξιοπρέπειά τους, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το γιατί πώς θα είναι αύριο;
      Δε μπαίνω καν στη διαδικασία να αναλύσω το αν συμφωνώ ή όχι με τις επιλογές δράσης/αντίδρασης αυτών των ανθρώπων... Η καθημερινότητα και η στάση ζωής του καθένα μας μόνο δίνει απάντηση σε αυτό το ερώτημα... Κι εκτός αυτού δε νιώθω και καμία ανάγκη να το κάνω!!
      Πριν λίγα χρόνια, έλεγα όταν με ρωτούσαν πως το σωστό είναι να ζήσουμε εδώ και να παλέψουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας προς το καλύτερο, από το να φύγουμε στο εξωτερικό... Να μείνουμε αγωνιστές από το να γίνουμε φυγάδες απέναντι στα προβλήματα… Πλέον νιώθω χαρούμενη για όσους έφυγαν και γλίτωσαν τους εαυτούς τους από αυτή τη μιζέρια!!
      Δάφνη μου, ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο σχόλιο μου!! Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσα να γράψω απείρως περισσότερα, αν δε σεβόμουν το χώρο που με φιλοξενεί… Επέλεξα, λοιπόν, να αυτολογοκριθώ και να κρατήσω την ουσία των σκέψεών μου… Σε φιλώ!!

      Διαγραφή
    3. Ειρήνη μου
      συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το ζήτημα δεν είναι αν συμφωνούμε κι αν φταίνε αλλά ότι ζούμε σε μια χώρα στην οποία γίνονται βασανιστήρια που μας εξωθούν και το ότι έχει δοθεί σε αστυνομία και ΜΜΕ το ελεύθερο να προδικάζουν (και με πολύ άνισα μέτρα και σταθμά διότι είδαμε τους 'αναρχικούς' αλλά δεν είδαμε τους βασανιστές τους, ούτε το δολοφόνο του Πακιστανού μετανάστη).

      Εδώ όμως να μη αυτολογοκρίνεσαι- είσαι ευπρόσδεκτη να γράφεις όσο μεγάλα σχόλια θέλεις.

      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  5. Δεν ειμαι υπερ της βιας
    Ουτε δικαιολογω καμμια τετοια πραξη από οπου κι αν προερχεται
    Γιατι η βια γεννα βια
    Αλλα…
    Μπορω να καταλαβω αυτά τα παιδια
    Όταν σε μια κοινωνια υπαρχει ανισοτητα….υπαρχει αδικια….

    Και ποια απαντηση θα εδινε ο κυριος υπουργος, ο κυριος δικαστης,
    ο κυριος νομοταγης πολιτης
    Όταν το ιδιο το κρατος, ειναι εκεινο πρωτο που δεν εφαρμοζει τον νομο…
    που είναι υποχρεωμενο να τηρησει
    Όταν το ιδιο αυθαιρετει πανω στο πολιτη
    Παραγει το ιδιο βια….αλλα την εννομη βια
    Ποια δικαιοσυνη το βλεπει και δεν το τιμωρει
    Αυτος είναι ο πολιτισμός, αυτή είναι η δημοκρατια
    Αυτό είναι το κρατος δικαιου
    Οχι
    Αυτό είναι ενα κρατος που στηριζεται στη βια και στην τρομοκρατια της εξουσιας
    Στους νομους που εφαρμοζονται μονο για τον φτωχο και τον αδυναμο
    Γιατι ο κυριος πλουσιος βωβος και ο κυριος εξουσια ακης οτα συνεληφθησαν
    περασαν το κατωφλι της γαδα, αρωματισμενοι και ατσαλακωτοι και ειχε και καφε ο μπουφες
    Και η κοινωνια που το βλεπει και το ανεχεται πρεπει να ντρεπεται
    Γιατι αυτό που συνεβει σε αυτά τα παιδια αυριο θα συμβει στου καθενος μας
    Αλλα τοτε θα είναι αργα για ολους


    ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αγαπητέ μου Velvet,


      Αυτό είναι το ζήτημα. Οι ιδέες ('αναρχικοί') δεν απαγορεύονται, οι πράξεις θα κριθούν στο δικαστήριο, τα δυό μέτρα και δυό σταθμά όμως με ελεύθερο ανάμεσά μας το δολοφόνο του Πακιστανού μετανάστη, κι ελεύθερους τους βασανιστές γενούν οργή και βία.

      Διαγραφή
  6. Hi my family member! I wish to say that this post is awesome,
    great written and include approximately all
    vital infos. I would like to peer extra posts like this .

    my weblog Nike Air Max

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement?
    My website has a lot of unique content I've either authored myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any methods to help reduce content from being ripped off? I'd truly appreciate it.



    my page; Cheap Louis Vuitton Handbags

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?

    I mean, what you say is fundamental and all.
    Nevertheless just imagine if you added some great images or
    video clips to give your posts more, "pop"! Your content is excellent but
    with images and clips, this blog could definitely
    be one of the best in its field. Great blog!

    Look at my blog; Nike Air Jordan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. My family always say that I am killing my time here at net, except
    I know I am getting knowledge every day by reading such good articles or reviews.


    Here is my homepage: Boutique Air Max

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Currently it looks like BlogEngine is the preferred blogging platform available right
    now. (from what I've read) Is that what you're using
    on your blog?

    Also visit my page ... Mulberry Bags

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Wow! At last I got a website from where I know how to truly obtain helpful data
    concerning my study and knowledge.

    my website Chaussures De Foot Pas Cher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Wow! At last I got a website from where I know how to truly obtain helpful data concerning my study and knowledge.



    my webpage ... Chaussures De Foot Pas Cher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. I couldn't refrain from commenting. Well written!

    Feel free to visit my web site - Sac A Main Louis Vuitton (Http://Nysacpr.Org/Louisvuittonpascher.Html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δάφνηηηηη!!!! Έχεις αφήσει ανοιχτά και μπαίνουν spam!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' αυτό και το άλλο για το Βαρδινογιάννη μόνιμη κατάσταση.
      Μπορώ να κάνω κάτι δίχως να βάλω 'κάπτσα' (που λέει κι ο Τιτανοτεθοιος);
      Help!!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.