Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αποποινικοποίηση και Συνταγογράφηση ουσιών και υποκαταστάτων― η μόνη Λύση


Το έλεγε κι ο Μπάροουζ ότι η ηρωίνη είναι το επικερδέστερο εμπόριο διότι είναι το μόνο προϊόν για το οποίο ψάχνει ο καταναλωτής τον έμπορο κι όχι ο έμπορος τον πελάτη.

Το νομοσχέδιο είναι ένα μικρό βήμα που δε θα λύσει το πρόβλημα που έχει συσσωρευτεί από τη χρόνια απαγόρευση που αποτελεί κατάφορη παραβίαση των αρχών της Κοινωνίας μας στην οποία (το λέμε και το ξαναλέμε) δεν υπαγορεύει ο νόμος πώς θα ζήσει ο πολίτης μα επεμβαίνει μόνο όταν ο πολίτης βλάπτει την περιουσία ή τη σωματική ακεραιότητα των άλλων.
Το κόστος της Απαγόρευσης είναι τεράστιο. Το 'δεν είναι έτοιμη η Ελληνική κοινωνία' που ακούγεται κι εδώ, όπως και για το γάμο ομοφύλων, δεν αποτελεί επιχείρημα. Η ωριμότητα του άλλου σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κανόνα για τη δική μου ζωή. Θα το πω λοιπόν και για τις απαγορευμένες ουσίες: Μην ανησυχείτε, με τη νομιμοποίηση δε θα γίνει η χρήση υποχρεωτική.

Μα, δείτε το video, αξίζει. 



Εικόνες
Πάνω: Μήκων η Υπνοφόρος 
Watch live streaming video from ecogreenstv at livestream.com


14 σχόλια:

  1. Η νομιμοποίηση της ηρωίνης και των ναρκωτικών εν γένει είναι ένα τεράστιο θέμα και οι απόψεις διίστανται(και δικαίως) γιατί δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία που να εξασφαλίζει ασφαλή συμπεράσματα.
    Και εγώ προσωπικά έχω σοβαρές αντιρρήσεις για την χρησιμότητα της πέραν από την γνωστή άποψη ότι η "οι ατομικές ελευθερίες δεν υπάρχουν μόνο για να προστατεύουν δικαιώματα στα οποία όλοι συμφωνούμε".
    Τι να πω, είναι τεράστιο το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου xristin
      καθένας ας πιστεύει ό,τι θέλει αλλά καλό είναι να μη νομοθετεί όποιος δε γνωρίζει. Διεθνώς (στη Δύση) οι επιστήμονες έχουν ήδη συμφωνήσει από χρόνια ότι η λέξη 'ναρκωτικά΄είναι αδόκιμη, ότι η Κάνναβη δεν είναι βλαβερή κι ότι η απαγόρευση δημιούργησε τη Μαύρη Αγορά και την παραβατικότητα. Επίσης αφότου αναγνωρίστηκε ο Πόνος ως ασθένεια οφείλει ο γιατρός να τον ανακουφίζει- δηλαδή ο ασθενής δικαιούται (αν θέλει) υποκατάστατο.
      Δε ζητάμε παρά να ακουστούμε εμείς που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι.
      Γι αυτό και το video.

      Διαγραφή
  2. Δάφνη, δεν πρόλαβα να το δω όλο, αλλά θα το δω στην πρώτη ευκαιρία.
    Για όσο είδα, εντύπωση μου έκανε ο ισχυρισμός έμποροι ναρωτικών να είναι καναλάρχες ώστε να ξεπλένεται το χρήμα.. (μπα, σοβαρά; σώωωωπα! σε λίγο θα μας πεις ότι είναι και αστυνομικοί!)

    Θα σου πω μόνο το εξής. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσο χώρα με κρατικό φορέα απεξάρτησης που να'χει χρόνο αναμονής πάνω από ένα μήνα. Εδώ; Αν σε καλέσουν πριν πεθάνεις, λες κι ευχαριστώ.
    Ώρες ώρες έχω την εντύπωση πως για να αρνούνται τα έσοδα από τη φορολόγηση αλλά να επιμένουν να σπαταλάνε εργατοώρες σε δικάσιμους, φυλακίσεις και όοοολα όσα βρίσκονται γύρω από το θέμα και κοστίζουν σε όλους μας, μάλλον αυτοί που λύνουν και δένουν διέπονται από έναν άκρατο σαδισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ephee μου
      σε ευγνωμονώ που έκανες τον κόπο να το ανοίξεις.

      Η περιβόητη 'Λίστα΄που αναφέρεις προχωρά πολύ αργά και δεν αποτελεί λύση. Τα χρήματα σπαταλήθηκαν ή δεν έφτασαν κι εξ άλλου αποδείχθηκε ότι ένα Πρόγραμμα δεν κάνει για όλους.
      Πέρσι το νομοσχέδιο σκόνταψε στη σύμπραξη ΚΚ και Εκκλησίας, φέτος πάλι δεν το βλέπω να φτάνει στη Βουλή. Κι ωστόσο, πέρα από την ανθρωπιστική πλευρά, θα ήταν επικερδές φορολογικά, τουριστικά αλλά και γενικά για την εικόνα της χώρας που βουλιάζει όλο και περισσότερο.

      Πάνω απ' όλα αυτό που με τρελαίνει είναι που από τρεις ταινίες και πέντε φανταιζί μελό εκπομπές ο καθένας έχει γνώμη μα ελάχιστοι (πολιτικοί ή ψηφοφόροι) κάνουν τον κόπο να ακούσουν εμάς ή τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και πρακτική. Και δε μιλώ μόνο για νομοθέτες αλλά -δυστυχώς- και για γιατρούς. Δε μου αρέσει το μελό αλλά αν άρχιζα να λέω ιστορίες......

      Διαγραφή
    2. Το βίντεο ήταν τραγικό από πλευράς ήχου, αλλά το χειρότερο ήταν πως δεν ακούγονται οι ερωτήσεις όσων δεν είχαν μικρόφωνο. Είμαι σίγουρη πως θα έλαβε χώρα (πάλι) ένα μικρό ρεσιτάλ βλακείας.

      Η λίστα ίσως λειτουργούσε αν λειτουργούσαν κι όλα τα άλλα. Εδώ η εκπρόσωπος του ΟΚΑΝΑ ήλπιζε έστω να την ακούσουν στη νομοπαρασκευαστική, και κάθονταν και λέγανε οι "νομικοί" (ως ειδικοί στο θέμα εξαρτήσεων από ουσίες μιλάμε τώρα.. κάτσε καλά!) πως ο ΟΚΑΝΑ συνταγογραφεί πρέζα!

      Το κορυφαίο ήταν το σχόλιο του Τζαβάρα περί αυτοδιάθεσης (δε θυμάμαι πως το έθεσε αλλά είχε πολύ πλάκα).
      ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πάρεις ναρκωτικά, για να μη βλάψεις τον εαυτό σου. Και αυτό, μόνο ο εαυτός σου δε θα το αποφασίσει. ΝΟΜΟΣ!
      Αλήθεια... τα μαχαίρια, το σχοινί, και η χλωρίνη που ήπιε μια γνωστή για να πάει να βρει τη γιαγιά της, πως κι επιτρέπονται;

      Ή μήπως θα σωθεί ο κόσμος όταν δε θα μπορεί καν να βρει ηρωίνη; Μήπως θα μπορεί να βρει κάτι άλλο.. ίσως χειρότερο; Μήπως θα φτιάχνει κάτι χειρότερο με ό,τι βρει στο φαρμακείο;

      Δες κι αυτό, που ΔΕΝ έχει ηρωίνη. http://youtu.be/JsUH8llvTZo

      Διαγραφή
    3. Το Video που δίνεις αποκαλύπτει πολλά. Πάρα πολλά (γνωστά σ΄εμάς τους εντός αλλά...). Ευχαριστώ και κοινοποιώ:

      Διαγραφή
  3. συγνωμη που επεμβαινω, αλλα το σχολιο της ephee , ηταν το πιο "στατιστικες απο τη κωλαρα μου" σχολιο που εχω δει στη ζωη μου, σε ΟΛΕΣ και ξαναλεω σε ΟΛΕΣ τις θεραπευτικες κοινοτητες του ΚΕ.ΘΕ.Α στην ελλαδα ΔΕΝ υπαρχει χρονος αναμονη. πας και ξεκιναει η θεραπεια την επομενη μερα, μια θεραπεια δυσκολη, οδυνηρη, χωρις υποκαταστατα, χωρις ψεμματα, χωρις περιθωρια για πισωγυρισματα. ( οπως ολα τα γεννηματα, ετσι και η επανα- γεννηση σου θελει πονο καισκατα στη μουρη αφθονα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε

      παρά το scatology του λεξιλογίου σου θα σου απαντήσω διότι προσβάλεις την αναγνώστριά μου:
      ΑΝ διάβαζες προσεκτικά θα είχες κατάλάβει πως δεν αναφέρομαι στο ΚΕΘΕΑ ή σε 'στεγνά'. Τα στεγνά είναι για τις μανούλες που κλαίγονται κι όχι για αληθινούς χρήστες. Στην εποχή μας ο πόνος έχει αναγνωριστεί ως ασθένεια και δεν νοείται να αφήνονται οι άνθρωποι να πονούν.
      Πισωγυρίσματα έχουν όλα τα πάθη (ακόμα κι οι έρωτες), σιγά το πρόβλημα. Το σύγχρονο αίτημα είναι να βγει ο χρήστης (εφ΄όσον το θέλει) από τον πόνο και την παρανομία.

      Μείνε εσύ στα οδυνηρά και δύσκολα, εγώ προτιμώ τον πολιτισμό (και περισσότερη ευγένεια παρακαλώ).

      Διαγραφή
  4. "You can't beat stupid", Δάφνη. Εγώ παραιτήθηκα ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ως άνθρωπος, κονωνικά κ.λ.. ναι, κι εγώ προ πολλού.
    Αλλά έχουμε το Σύλλλογο Θεραπευομένων (πρώτη φορά στην Ελλάδα) και αγωνίζομαι να ακουστούμε παρότι είναι σα να ουρλιάζουμε μπροστά σε ένα τοίχο (ή μάλλον τείχος...).

    Καλό σου απόγευμα κι ευχαριστώ. Πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνωμη για την καθυστερηση, σημερα ξανακανα μια βολτα απ τη γειτονια σας και ειδα την απαντηση σας, - ναο της ουσιαστικης ευγενειας απεναντι στη προσπαθεια εκατονταδων παιδιων και ενηλικων (αληθινοτατων χρηστων παρα την αντιθετη αποψη σας) -. Σας ευχαριστω που επιβεβαιωσατε τελικα τον απυθμενο κομπλεξισμο που σας διακατεχει απεναντι σ αυτους που δεν προσκυνανε τα ξερατα που αραδιαζετε κατα καιρους εσεις και η κακοποιημενη φιλη σας ephee. ( ephee κλειδωσες το blog ?? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ ) η ευγενεια σε εκεινους που ΔΕΝ εχουν χασει το μετρο αγαμητη μας Δάφνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το blog ήταν invite only πριν το πάρεις εσύ χαμπάρι για να το ψάξεις.
      Οι πληροφοριοδότες σου εκτός από πετυχημένο τρολ σ'έχουν πει κι έξυπνο;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε
      με τις προσωπικές επιθέσεις έχασα τα βαθιά νοήματα που υποθέτετε πως εκθέτετε.

      Δε σας καταλαβαίνω αλλά απορώ:

      Αν σας ενοχλούμε τόσο γιατί ασχολείστε;

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.