Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Της Ελλάδος τα παιδιά τα ενήλικα―





Εντός ωρών άρχισε πάλι η φιλολογία που ζήσαμε και το καλοκαίρι με την καλλίγραμμη Χρυσαυγίτισα των Ολυμπιακών. Κι αυτά με θυμώνουν πιο πολύ από την συνειδητοποίηση (τι έκπληξη!) πως υπάρχουν φασίστες στο ποδόσφαιρο. Διότι, ήδη όσο σας γράφω, γράφουν σοβαροί κύριοι και προβληματισμένες μάνες που όπως την άλλη φορά θα ζητήσουν να  δείξουμε κατανόηση, θα τους συμβουλεύσουν ή (το εμετικότερό μου) θα αγωνιούν τι συνέβη στα παιδιά μας και πώς δε θα γίνει τόσο βλάκας το καμάρι μου.

Απαντώ λοιπόν διότι χάνω την υπομονή μου:

―Δε φταίει το παιδί
Κατ' αρχήν δεν είναι 'Παιδί'. Καθένας που είναι σε ηλικία να σταλεί να σκοτώσει για την πατρίδα (στρατός) και να επηρεάσει με την ψήφο του το μέλλον μας (Εκλογές) είναι απολύτως υπεύθυνος για τις πράξεις και τη δημόσια συμπεριφορά του.

―'Δεν ήξερε'
Με πύραυλο έρχεται στο γήπεδο; Από ποιο πλανήτη;

―Έλεος, καταστράφηκε, μη χτυπάτε τον πεσμένο
Δε 'χτυπάμε' εμείς, οι δικοί του χτυπάνε τους αδύναμους κι απροστάτευτους όταν βγαίνουν οι συμμορίες τους στους δρόμους με τη φιλική ανοχή της Αστυνομίας.

― Μ΄αυτά θα τον κάνετε Χρυσαυγίτη
Εννοείτε πως δεν είναι ήδη; Είτε από ιδεολογία είτε από βλακεία ('δεν ήξερε') εκεί ανήκει. Χάρισμά τους ο καλοπληρωμένος νεαρός που χάραξε στην κοιλιά του 'Get rich or die tryin', καγκουριά που δε θα αναλύσω αισθητικά (κρατιέμαι, παρότι θα ήθελα*) μα, στον καιρό που ζούμε, όλοι αντιλαμβάνεστε την ευαισθησία και το ήθος που επιδεικνύει.

Χαρείτε τα αστεία
Κι αν βρω άλλα θα τα προσθέσω.








Και τα αστεία που κυκλοφορούν:
―Εντατικά μαθήματα ιστορίας ξεκινάει ο Κατιδης. Στο ξενοδοχείο president
―Εντάξει, το επόμενο βήμα πλέον μετά τις συγγνώμες με τον Κατίδη είναι να τα φτιάξει με τον Ηλία. Γι αυτό το έκανε
―Σκέψου αυτό που έκανε ο Κατίδης να το έκανε κι ένας κανονικός ποδοσφαιριστής..Εκεί μιλάμε για πανικό!!
―Χέρια ψηλά,κι όλα τα φτάνω,έλα να πάμε από την ΑΕΚ πιο πάνω
―Δε θα είναι πρώτη φορά πάντως που ποδοσφαιριστής γίνεται βουλευτής
―Ομήρους κρατάει ο Αλκέτ Ριζάι. Μόνο του αίτημα να του φέρουν τον Κατίδη

―ναζιστικό χαιρετισμό στους οπαδούς της ΑΕΚ. Το αμέσως πιο ηλίθιο είναι η ΧΑ να ανοίξει γραφεία στην Πλατεία Εξαρχείων

―Πιο πολύ θα στενοχωρήθηκε ο Κατίδης όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να ανοίξει προποτζίδικο
―Η Παπαχρήστου μικρή κι αθώα, ο Κατίδης μικρός κι αθώος, τι σκατά; Τον κοντορεβυθούλη στα SS τους διάβαζαν για παραμύθι;
―Άλλαξα γνώμη. Απόψε θα ντυθώ ΚατίδηςΌλο και κάποιος θα με γαμήσει.






_______________
* clue για το tattoo από τη Guardian: Τελικά πήρε 12 παιχνίδια για ένα χαιρετισμό και 50 Cent για ένα tatoo

38 σχόλια:

  1. Συμφωνούμε απόλυτα.

    Δεν καταλαβαίνω,το "δεν ήξερε" είναι άλλοθι;Ν' ανοίξει ένα βιβλίο,να μάθει!Το επάγγελμά του δεν τον απαλλάσσει απ' αυτό.Η άγνοια πολλές φορές είναι χειρότερη απ' τις ακραίες απόψεις,οδηγεί στον φανατισμό.Ο συγκεκριμένος είναι η επιτομή του αμόρφωτου πιτσιρικιού,που με τη βλακεία του κατέστρεψε την καριέρα του.Και δυστυχώς,δεν είναι ο μόνος.Με τη διαρκή άνοδο της Χ.Α. διχάζομαι,πραγματικά...Κλίνω,όμως,προς τ' ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει πολιτική συνείδηση.Και λυπάμαι,γιατί το "κακό" διαιωνίζεται,δεν είναι "προνόμιο" μόνο των μεγαλύτερων ηλικιών...

    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κρίνω από την ορθογραφία του στο Τwitter δεν είναι αγράμματος σα το μέσο Χρυσαυγίτη.

      Το 'δε γνωρίζω' δεν είναι δικαιολογία- και η ημερομηνία σημαδιακή: σα χθες πριν 70 χρόνια έφυγε το πρώτο τραίνο με Έλληνες Εβραίους της Θεσσαλονίκης κι ο Πρωθυπουργός (εν μέσω χάους για την Κύπρο) πήγε να απευθύνει χαιρετισμό στην επετειακή τελετή στις γραμμές του τραίνου.
      Ανατριχιαστικά πράγματα.
      Καλό σου βράδυ αγαπητή μου Κ. †...!


      P.S. Αυτό με τις ηλικίες το έχω ξανακούσει. Κάποια στιγμή πρέπει να το συζητήσουμε, είναι μύθος. Δες τις συγκεντρώσεις ΧΑ.

      Read more: http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2013/03/blog-post_17.html#ixzz2Np2antin

      Διαγραφή
  2. Το ποδόσφαιρο ξεκίνησε απο τις φτωχογειτονιές της Αγγλίας, σε μια προσπάθεια να λύνουν τις διαφορές τους μέσω του παιχνιδιού.
    Κατάντησε η "Στρογγυλή Θεά" και κάθε ένας παίκτης ένας μικρός "θεός". Αυτό που με φοβίζει απο το περιστατικό, είναι ότι τα παιδιά θα μιμηθούν το "παράδειγμα" του, έστω και για πλάκα και ουδώλως θα τα επηρρεάσει η όποια αποπομπή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιμούνται ήδη Ben μου, αυτό ισχυρίζεται κι αυτός.
      (Μα ούτε η ημερομηνία είναι τυχαία- δες πάνω, το σχόλιό μου στην Κ. †)

      Γι αυτό αντιδρούμε, γι αυτό χρησιμοποιούμε σάτυρα και ειρωνεία..

      Διαγραφή
  3. Από χθες που το παρακολουθούμε με το Γιώργο, (κι αν το έχουμε εξαντλήσει το θέμα σήμερα!) δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη αν αυτό το άτομο, είναι πολιτικοποιημένο. Εκεί που λέμε "α το χαζό τι πήγε και έκανε στο μέλλον του" εκεί λέμε "βρε λες? Όλα δείχνουν ό,τι κάηκε. Πάει κι αυτός και είναι μόλις 20. Όπως και άλλοι πριν από αυτόν στο πρόσφατο παρελθόν. Άλλο ένα θύμα της πολιτειακής απολυταρχίας των κωμικών παρατάξεων, που ενδυναμώθηκαν από όλους τους ανερμάτιστους και όλα ετοιμοπόλεμα, με την κουτάλα στο χέρι πολεμούν να μας βγάλουν από την Κρίση με τα ιδεολογικά μαγειρέματα, στη μαρμίτα με το μαγικό φίλτρο, που έχουν στήσει και ταΐζουν τους Γαλάτες και γίνονται υπερήρωες, και απειλούν να μας καθαρίσουν. Άντε με τις υγείες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά (όπως φαίνεται κι από όσα γράφω στο κείμενο) ο άνθρωπος μου είναι απολύτως αδιάφορος. Βλάκας ή Χρυσαυγίτης είναι ένας ακόμα χρήσιμος ηλίθιος από το εύπλαστο πλήθος. Γι αυτό και στόχος μου είναι όλοι εκείνοι που σκύβουν με συμπόνοια στα 'παιδιά' μόνο όταν είναι 'δικά μας'. Θυμάστε Αριστερό Τσακνή να λέει τη καλοκαιρινή παιδί του;

      Georgina μου μη μου πεις ότι πισεύεις πως ο ίδιος έγραψε και την επιστολή που δημοσιεύθηκε σήμερα στο site της ΑΕΚ κι αμέσως μετά κατέβασε η Χρυσή Αυγή τους ύμνους για την πράξη του;

      [Η επιστολή είναι εξαιρετικό δείγμα. Σωστά απαντά σε όσα τον κατηγορούν, κάνει το βλάκα κι έχει κι ένα «της βλακώδης» σα να μην είχαν πλάι εγγράμματο άνθρωπο να τη διορθώσει ή σα να γράφτηκε στα γραφεία της ΧΑ κι όχι της ΑΕΚ...]

      Αν κάποτε δεν τον δούμε Υπουργό Αθλητισμού θα είμαστε πολύ τυχεροί, μην τους λυπάστε..

      Διαγραφή
    2. Έτσι που πάει θα τον δούμε Δάφνη. Είτε αυτόν είτε οποιονδήποτε ακραίο ετοιμοθάνατο κάτω από τη σκέπη της "ιδεολογίας" του. Παιδιά είναι όλοι στα 20 που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, και γίνονται τα φερέφωνα των σάπιων πολιτικών είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα. Ο,τι ξεφεύγει από το μέσο όρο είναι ειδική περίπτωση σε επίπεδο κοινωνίας. Αυτό δα όλοι το ξέρουμε. Εμένα που με απασχόλησε στα πλαίσια της εκπαιδευτικής πράξης, αυτό το είδα περίτρανα. Όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, σκοπό έχει να εξασφαλίσει ένα καλό μέσο όρο. Και θύματά του είναι πάντα αυτοί που παρεκκλίνουν, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Αλλά για να υπάρχει συνοχή, επιδιώκεται πάντα να συμμορφωθούν όλοι με το μέσο όρο. Άδικο φυσικά για όσους παρεκκλίνουν προς τα πάνω, αλλά δίκαιο για όσους υστερούν. Αυτό για 'μενα συνιστά δημοκρατία στην πράξη. Η κατάλυσή του, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, συνιστά απολυταρχία. Δεν ξέρω αν μπορώ να το πω πιο απλά.
      Φυσικά δεν έγραψε αυτός την επιστολή. Ο Γιώργος με ενημέρωσε τι θα συμβεί στην ΑΕΚ αν φάει πρόστιμο. Και που είναι ακόμα ζωντανός είναι θαύμα. Τώρα ο,τι κάπου θα επιδιώξει να ανήκει και αυτός, αν ήδη δεν ανήκει κάπου, είναι το μόνο σίγουρο. Ποιος δεν θέλει να ανήκει. Και με τόση πρόγκα και τόσο ντόρο θα γίνει το αυτονόητο. Δεν έχει δα και μεγάλες αντιστάσεις κάποιος στα 20, που έγινε ο περίγελος του σύμπαντος. Όπως δεν έχει αντιστάσεις ο οποιοσδήποτε παρεκκλίνει σοβαρά. Θα προσπαθήσει να επιβεβαιωθεί. Όπως και η άλλη προηγουμένως. Τι να κάνουμε επομένως εμείς οι απέξω, είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί. Αλλά δεν μας απασχολεί σοβαρά. Είμαστε και λίγο κουσκουσάρηδες και τα παίρνουμε όλα για πλάκα. Σε τέτοιες περιπτώσεις θυμάμαι πάντα τον "Κορκολύκο", εκείνο το πρώτο μπαμ που είχε γίνει με τον Κορκολή και την ηδονή που είχε προσφέρει στο πανελλήνιο ο Τριανταφυλλόπουλος, με την πρόγκα επιπέδου που είχε κάνει. Μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με Κορκολύκους. Αλλά Λύκους. Και οι πλάκες και οι σάτιρες με λύκους και κάθε αναφορά, μόνο στην πιο γρήγορη εδραίωση της "αδικίας" και αισθημάτων συμπόνιας προκαλούν. Δεν έχουν όλοι χιούμορ. Άλλο είναι να κάνεις εκστρατεία ενημέρωσης, για τα δεινά του φασισμού και να ευαισθητοποιείς, και άλλο να δείχνεις με το δάχτυλο και να προβάλεις άτομα και καταστάσεις και να τα ηρωοποιείς ή να τα εξευτελίζεις, ειδικά αν δηλώνουν πως δεν γνώριζαν, έστω κι αν τους το υπαγόρευσε κάποιος. Αυτή η στάση δεν είναι προκλητική. Είναι δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις η πραγματικότητα ειδικά σε αυτό το θέμα. Η πιο σωστή στάση είναι να ενημερώνεις και να ευαισθητοποιείς όσους δεν ξέρουν. Οχι να τους τσαλαπατάς για την άγνοιά τους. Είναι σαν σε μια τάξη να έχεις 25 μαθητές από τους οποίους οι 5 είναι φωστήρες, οι 5 ΑΜΕΑ και οι 15 μέσος όρος. Αν οι φωστήρες κάνουν κάτι που απειλεί τους 20 τότε τα πράγματα αντιμετωπίζονται με κατακραυγή και μετά η συμμόρφωση. Αν τα ΑΜΕΑ κάνουν κάτι που απειλεί τους 20 τότε η αντίδραση είναι η συμπόνια και κατόπιν η ενημέρωση. Αν δεν γνωρίζεις αυτό το βασικό ψυχολογικό φαινόμενο σου το φέρνω να του ρίξεις μια ματιά.
      Και συνεχίζουμε.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή μου Georgina
      διαφωτιστικά όσα σου είπε ο Γιώργος κι ευχαριστώ που μου τα μεταφέρεις.

      Για το τι αντιστάσεις έχει ένα 'παιδί' στα 20 διαφωνώ διότι υπήρξα, παρέκκλινα αγρίως αλλά δεν επιθύμησα να ανήκω― δεν ισχυρίζομαι πως ήμουν παιδί-θαύμα απλώς πως δεν ήμουν 'παιδί'.
      Η τελευταία σου παρατήρηση περί ισότητας με μπερδεύει. Σ' εμένα δε βρήκες το σκιτσάκι που έβαλες στο blog, εκείνο με τα παιδιά ανεβασμενα στα κουτιά; Γνωρίζω.

      Να ενημερώνεις και να ευαισθητοποιείς, μου λες σα να αγνοείς την τεράστια δύναμη της σάτυρας και της ειρωνίας και τι καταλυτική είναι ειδικά προς εκείνους που επιθυμούν να ανήκουν. Δε χαζογελάμε, πόλεμο κάνουμε με τα δικά μας όπλα.

      Καλά Κούλουμα να έχετε,
      σου εύχομαι να μη βρέχει και να χαρεί το μικρό σου τον αετό του.

      Διαγραφή
    4. Χαχα μου το κράτησες ε? Δεν ήθελα να σε λινκάρω με αυτά που γράφεις τελευταία βρε Δάφνη. Κάνε μου μήνυση! Διάβασα κάτι εξαιρετικά σατυρικό πριν λίγο και σε περιμένω να το προωθήσεις αν αγαπάς τη σάτυρα! Αυτό του Θεοδωράκη το απίστευτα σατυρικό κείμενο!
      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.athlitismos&id=22995
      Να κοιτάμε και λίγο τη ράχη μας ε? Δεν κάνει κακό. Κι άλλοι μας δείχνουν και γελούν καμιά φορά. Δεν έχουμε μόνο εμείς αυτό το προνόμιο.
      Δυστυχώς βρέχει και δεν είδε κανείς μας αετό.
      Του χρόνου παλι!
      Σε φιλώ αν και τσατισμένη μαζί σου! Παλιοτρολλού! Και σου βγάζω τη γλώσσα!

      Διαγραφή
    5. Μα δεν ήθελα link- εξ άλλου δεν ήταν από 'δω, ούτε δικό μου. Ως απόδειξη πως ξέρω για τι μιλάς το ανέφερα.
      Δεν ήξερα πως σε ενοχλούν τόσο αυτά που γράφω (πού να έλεγα και τη γνώμη μου για το θηλασμό... lol).
      Δε με πειράζει η διαφωνία, ίσα-ίσα, μα αυτό που λες για 'τη ράχη μας' (ευγενικά 'καμπούρα';) πάω να το εξερευνήσω στο link που μου δίνεις.

      Μη μου θυμώνεις, δεν αξίζει...ας μαζέψουμε την οργή μας για εκεί που χρειάζεται..
      Καλό απόγευμα παλιογλωσσού!

      Διαγραφή
    6. Το διάβασα.
      Σοβαρά τώρα; Σοβαρά;
      Προταγκόν; Σοβαρά;
      Αυτό κατάλαβες από εμένα;

      Δες το κείμενο: Ούτε το όνομά του δεν ανέφερα, ούτε για τιμωρία μίλησα/ζήτησα. Το ανέφερα ως αναμενόμενο και το προσπέρασα δηλώνοντας ότι θυμώνω με όσους θα έγραφαν α λα προταγκόν (δεν είμαι προφήτης, ξέρω) και τις ευαίσθητες κυράδες που θα ανησυχούν για τα παιδιά τους.

      Άλλα κουσούρια έχω πολλά (φαντάζομαι) αλλά 'fishwife' που ζητά καρμανιόλες και δείχνει με το δάχτυλο δεν είμαι.
      Κρίμα που με βλέπεις έτσι Georgina μου...

      Διαγραφή
    7. Δάφνη πάλι σου ξαναλέω πως διατηρώ το δικαίωμα να διαφωνώ με ό,τι διαφωνώ και όχι να απορρίπτω ανθρώπους. Διαφωνώ λοιπόν με την μονόμπαντη θεώρηση περι βιας και απολυταρχικής φασιστικής συμπεριφοράς και στηλίτευση της, που έχω καταλάβει συνολικά όσο σε παρακολουθώ πως την διαχωρίζεις σαφώς και δίνεις ελαφρυντικά, μόνο στη μια ενώ είσαι αμείλικτη με την άλλη, ακόμα κι αν εδώ σημειώθηκε το αυτονόητο. Το άτομο αυτό δήλωσε ηλίθιο. Όσοι ασχολούμαστε εδραιώνουμε την αντίληψη πως είμαστε αδίστακτοι και τον εδραιώνουμε στη συνείδηση των πολλών ως αδικημένο. Αυτό θέλεις? Τα άλλα παιδιά δεν δήλωσαν κάτι τέτοιο και οι γονείς τους βγήκαν και δήλωσαν περήφανοι. Προκλητικά. Δεν εξετάζω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Λέω σαφώς αυτό που θέλω να πω. Ας αφήσουμε τις σάτυρες σε αυτούς που μπορούν να τις κάνουν προς όλες τις μεριές και τις κάνουν πολύ καλά. Και εμείς να κοιτάμε την ευθύνη που έχουμε για όσα λέμε και γράφουμε.
      Δεν έχουμε ταλέντο.
      Αυτά και αν σε κακοκάρδισα συγνώμη.
      Ξέρεις πως σε συμπαθώ κι ας διαφωνώ μαζί σου. Καμιά φορά νομίζω πως σε συμπαθώ και εξ αιτίας αυτού! Χαχα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    8. Και τι σου έδωσε την ιδέα ότι όποτε διαφωνόμους σε κρίνω επί συνόλω;
      Παραείμαστε δυνατές κι εσύ κι εγώ για να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και να την εκφράζουμε με επιχειρήματα. Αυτό είναι πολύτιμο και σε εκτιμώ γι αυτό.
      Αλλά τώρα κατάλαβα: το Βελβεντό ήταν τελικά που σε έκανε να πεις 'μ' αυτά που γράφεις τελευταία. Κι όμως εκεί ξανά μπέρδεψες άλλα διαβάσματα με τη δική μου γνώμη. Το θέμα μου ήταν τα βασανιστήρια, όχι οι μάνες.

      Μα αν μου επιτρέπεις να στο ξαναπω:
      Γλωσσού αξιαγάπητη και σεντονάτη, σε χαίρομαι.

      Διαγραφή
    9. Τα πολλά ερωτηματικά έκπληξης Δάφνη! Από εκεί έβγαλα συμπέρασμα. Γιατί μπορεί να μη χρησιμοποιώ σωστά τα σημεία στίξης, αλλά ξέρω να τα διαβάζω!
      Φιλούθκια δίνω πια αλλά σε 'σένα θα κάνω και ηχητικό εφέ: Σμακ!!!!

      Διαγραφή
  4. Έλα τώρα..μην είσαι αυστηρή..χαιρετάει τον φίλο του στις κερκίδες το παιδί..
    Σοβαρά τώρα, συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα έγραψες!...
    Τα αστεία που κυκλοφόρησαν είναι πολύ πετυχημένα!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αστεία maria μου είναι απόλαυση. Να σου πω και το τελευταίο:
      ―Τον Κασιδιάρη λυπάμαι που τώρα πρέπει να τα φτιάξει μαζί του και να τον γυρνάει στα νησιά..
      (θυμάσαι πέρσι με την Παπα-κάτι που έχασε τους Ολυμπιακούς..)

      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  5. Όπως ξαναέγραψα κάπου είναι κάγκουρόπαιδο με φράτζα και γεμάτος βλαμμένα τατού, ψωνισμένος και από ότι δείχνει επαγγελματικά κωλοπαιδαράς.
    Επίσης πιστεύω ότι δεν είναι αμόρφωτος αλλά από όλα τα παραπάνω δείχνει ότι ακολουθεί τη μόδα και δυστυχός η Χ.Α. είναι στη μόδα αυτό τον καιρό.

    Καλησπέρα Δάφνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα tommy μου,
    δεν ξέρω αν παρακολούθησες τις λογομαχίες στο Fb αλλά το έχω ξαναπεί δεν είναι τόσο αγράμματος όσο θέλει να νομίζουμε, στο Twitter (είδα και παλιά του) γράφει με μικρά και σωστή ορθογραφία. Κάνει το βλάκα για να τη γλυτώσει.
    Την καγκουριά των χάλια tatoo δεν την απέφυγε όμως ούτε τη γκάφα ..
    MΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να απορείς γιατί χαιρέτησε ναζιστικά κάποιος με λίγα γραμμάρια φαιά ουσία στο ρετιρέ να το καταλάβω. Να απορείς για όντα όπως οι ποδοσφαιριστές δεν το καταλαβαίνω! Από ποδοσφαιριστή τι μπορείς να περιμένεις; Μπορεί να ακούγεται ρατσιστικό αυτό, αλλά άνθρωπος με επάγγελμα τις κλωτσιές πόσο μυαλό μπορεί να κουβαλάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δάφνη είσαι η μορφωσή μας!
    Μπορεί να καταλάβει κανείς την βλακεία που έχει στο κεφάλι οταν αυτος εργάζεται-παιζει μπάλα σε όμαδα προσυγων και έχει τετοιες πεποιθησεις και κανει τετοιους χαιρετσιμους!
    Φιλάκια Δάφνη!
    Καλή Σαρακοστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Σαρακοστή Love addict μου,
      μου έκανες το μεγαλύτερο κομπλιμέντο και σε χιλιοευχαριστώ!

      Διαγραφή
  9. Δάφνη, καλημέρα.

    Έχεις απόλυτο δίκιο σ' όσα λες, αλλά εμένα μ΄ενοχλεί (ή καλύτερα με προβληματίζει) πολύ περισσότερο η δημόσια αντίδραση. Όλο το πακέτο. Από την κατακραυγή και τις προσπάθειες να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα ως τα ανέκδοτα και τις πλάκες και η όλη υπερκατανάλωση του θέματος από τα ΜΜΕ και τα ΜΚΔ.

    Η άνοδος του ρατσισμού/ναζισμού/εθνικισμού (διαλέξτε όποιον -ισμό θέλετε) δεν αντιμετωπίζεται καθόλου σοβαρά σ' αυτήν την χώρα. Ο Κατίδης, η Παπα-τέτοια κι άλλα "εύκολα θύματα" καταβαραθρώνονται, ενώ επιτρέπεται στο αρχ(ηγ)ίδιο της Χρυσής Αυγής να χαιρετάει ναζιστικά όπου σταθεί κι όπου βρεθεί - ακόμα και μέσα στην Βουλή την ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε απόλυτα αγαπητή μου Αγγελική
      σε όσα λες για τη χώρα,
      αλλά (το απαντώ και στη Georgina πιο πάνω)
      η ειρωνία κι η σάτυρα είναι αρχαία δοκιμασμένα όπλα. Τι άλλο να κάνουμε (όχι η Κυβέρνηση κι οι 300 αλλά εμείς οι πολίτες και οι γράφοντες);
      Γελοιοποιούμε και ξεφτιλίζουμε
      κι αυτό δουλεύει, βόμβες ρίχνουμε,
      όπως ιστορικά αν το δεις, η γελοιοποίηση Χίτλερ και Μουσολίνι χρησιμοποιήθηκε ευρέως στον Β Παγκόσμιο μέχρι του σημείου οι κωμικοί ή όσοι δούλευαν στο λαϊκό σινεμά να μη στρατεύονται στην Αμερική, ως πιο χρήσιμοι στην προπαγάνδα.

      Καθένας με τα μέσα του, εμείς έχουμε τις λέξεις....

      Διαγραφή
    2. Ναι, μόνο που εκεί είχε ήδη αρχίσει ο πόλεμος. Ο κόσμος είχε καταλάβει ότι πολεμούσε κάτι κακό και η σάτυρα και η γελοιοποίηση χρησιμοποιούταν ως όπλο ενθάρρυνσης ουσιαστικά του μαχόμενου πληθυσμού (Δηλ. "Κοιτάξτε πόσο γελοίοι είναι. Δεν είναι τίποτα το τρομερό. Μην τους φοβάστε. Μπορούμε να τους νικήσουμε"). Τα ΜΜΕ είχαν αρχικά ενημερώσει, δεν καταφύγανε απευθείας στην σάτυρα !!!
      Φοβάμαι πως όσο ξεφτιλίζουμε αντί να ενημερώνουμε, όσο ανεχόμαστε και κάνουμε πλάκες με τις εκφάνσεις του αντί να αντιμαχόμαστε και να προσπαθούμε να ξεριζώσουμε το φαινόμενο, τόσο θα τρέφουμε το θηρίο.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα Δάφνη και καλή Σαρακοστή. Ο Κατίδης ηξέρε πολύ καλά τι έκανε. Με την απόδοση του φέτος δεν έχει ενθουσιάσει και είπα να βρεθεί στο επίκεντρο με άλλο τρόπο. Μετά απο αυτό μπορεί να βρει θέση στο ροστερ της Λάτσιο αλλά ήταν απλά ενας πολυδιαφημισμένος παίκτης που την είχε δει Μπέκαμ και Ρονάλντο μαζί....
    Νομίζω είναι και παιδί χωρισμένων γονιών ή ο πατέρας έχει πεθάνει η κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου ioannis
      οι 2 στους 3 γάμοι διαλύονται, όλοι χωρισμένων είμαστε- παιδιά δεν είμαστε..

      Κι εγώ πιστεύω πως ήξερε και― αν θελήσω να το πάω εκεί που πάει ο νους μπορεί και να πληρώθηκε για αντιπερισπασμό ώστε να μην γίνουν φασαρίες για την Κύπρο (ξέρεις το παλιό καλό: όταν βλέπεις μια είδηση πρώτη ψάχνε ποια είδηση κρύβει)..
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  11. Εγώ πάλι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Βαρέθηκα την ανοχή, το να μας το παίζει ο καθείς "οσία κορασίδα από τον Άρη" που δεν ήξερε, να παίρνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας γιατί η "Χ.Α είναι της μόδας". Όσο κάνουμε τα στραβά μάτια σε τέτοια καλόπαιδα, τόσο θα γίνεται της μοδός. Το "ένα βλαμμένο είναι, και τί έγινε" δεν δικαιολογεί τίποτα. Αν δεν τιμωρούνταν δηλαδή θα γινόταν ξαφνικά αριστερός και τώρα τον "σπρώξαμε να γίνει ναζί". Αηδίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. mplouerg,dafnh,mono afto.epishs xronia mou polla,na me xairomai,giortazw ta genethlia mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "βράβευση τσι μέρας" για την Δευτέρα σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.

    Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ".

    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ για τη βράβευση,
      ειδικά για αυτή την ανάρτηση..
      Καλώς μου ήρθατε!!

      Διαγραφή
    2. αυτό που με φρικάρει είναι ότι τα έκανε σε μια ομάδα προσφυγική ...

      με ένα προπονητή ακροαριστερό... έτσι νομίζω...


      τι σκατά τόσο τόσο τόσο ....... είναι???

      η αλήθεια είναι ότι είναι ΤΟΣΟΟΟΟΟΟΟΟ

      Διαγραφή
  14. Επειδή η μπαλίτσα με όλες τις παθογένειες του ελλαδιστάν, είναι χώρος που έχω κινηθεί, καταλαβαίνω από την μία τον σάλο με τον πανηγυρισμό του συγκεκριμένου καγκουρόπαδου, αλλά σε τριπάκι κανιβαλισμού,δεν θα μπω.

    Αλλά μερικά πράγματα αξίζει να ειπωθούν γιατί η πλειοψηφία των "κατήγορων" του συγκεκριμένου κάγκουρα τα ξεχνάει.

    Το να επικαλούνται ως επιχείρημα για κανιβαλισμό, το προσφυγικό παρελθόν της συγκεκριμένης ομάδας, δεν έχει να κάνει με το θέμα. Εκτός αν ο ΚΑΠ (κανονισμός αγώνων) προβλέπει την τιμωρία τέτοιων ενεργειών ανάλογα με το παρελθόν κάθε ομάδας. Δηλαδή άμα έπαιζε στον Αετό Μπανανιακού που ιδρύθηκε από μη πρόσφυγες θα έπρεπε να μην του επιβληθούν όσα ορίζει ο ΚΑΠ?

    Το επιχείρημα όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι "όντα" και "χαζοί" δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και μόνο ένας αντίστοιχος Κατίδης, θα μπορούσε να το πει. Για κάθε Κατίδη, θα σου δείξω δέκα μεταπτυχιακούς, γιατρούς, εργοφυσιολόγους, που έπαιξαν ή παίζουν μπάλα. Να χαρώ λοιπόν εγώ "αντι-ρατσιστές" που υποστηρίζουν πως οι ΟΛΟΙ οι ποδοσφαιριστές είναι όντα και χαζοί.

    Επίσης έχει μεγάλη πλάκα να βλέπεις να δείχνουν με το δάκτυλο τον συγκεκριμένο, όσοι κάνουν γαργάρα το κάψιμο σημαιών του Ισραήλ από τους "αντι-φασίστες" επαγγελματίες οπαδούς της ίδιας ομάδας.

    Να κάνουν γαργάρα την μη φασιστική αντίδραση και εντελώς "δημοκρατική" που θα υποστεί κάποιος αν πει πως ο Χατζηχρήστος και ο κάθε Χατζηχρήστος λειτουργεί ως νταβατζής από την κερκίδα, έχοντας ενεργό ρόλο στις παθογένειες του ντόπιου αθλητισμού.

    Πραγματικά έχει πολύ πλάκα να προσβάλονται από έναν τέτοιου είδους πανηγυρισμό, (ναι είναι αισχρός) και να λένε με στόμφο πως δεν χωράνε "πολιτικές" στο γήπεδο, και ταυτόχρονα να μην έχουν προσβληθεί ποτέ από πανηγυρισμούς με μπλουζάκια με προσωπογραφίες στυγνών δολοφόνων να κάνουν την εμφάνιση τους κάτω από την φανέλα και τα τελευταίας εσοδίας πανό κατα παραγγελία από την Κουμουνδούρου στις κερκίδες.

    Το αποκορύφωμα είναι όμως πως η συντριπτική πλειοψηφία των κατήγορων του κάγκουρα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να θυμίσουν...Χρυσά Αυγά όταν μιλάνε για την παρουσία ξένων στα πρωτάθληματα.

    Συγκεκριμένα για όσους γνωρίζουν και ρίχνουν καμιά ματιά σε εκπομπές, Τύπο κτλ, οι συζητήσεις που βαράνε καμπανάκι για τον "αφελληνισμό" των ρόστερ των ομάδων είναι σχεδόν καθημερινές και τις ασπάζονται ακόμα και οι ίδιοι που σήμερα κατηγορούν τον Κατίδη. Όσοι ασχολούνται έστω και λίγο δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν ακούσει/διαβάσει (ακόμα και από πολιτικά πρόσωπα όταν αυτά μιλούν για μπάλα και ανήκουν σε αντίπαλο μαγαζί από την Χ.Α ) για τα καημένα ελληνόπουλα που δεν τα εμπιστεύονται οι ομάδες και παίρνουν τους κακούς ξένους...

    Τι διαφορά άραγε έχει οι κορώνες περί "αφελληνοποίησης και τα ελληνόπουλα που δεν παίζουν βασικοί για χάρη των ξένων" με το γενικό "έξω οι ξένοι" των αυγών? Καμία. Μιλάμε δηλαδή για την απόλυτη παράνοια εν δράση. Απλά πράγματα.

    Αυτά έτσι...προς αλατοπίπερο σε όσα ακούγονται...

    Υ.Γ Κάποτε, κάποιος σοβαρός και λογικός άνθρωπος πέταξε με τις κλωτσιές έξω από τον χώρο που αγωνιζοταν η ομάδα του, ορισμένους πρόγονους του Μιχαλολιάκου. Οι ίδιοι που σήμερα ζητούν το κεφάλι επί πίνακι του Κατίδη, έλεγαν και λένε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος τα έβαλε χωρίς λόγο με τον "λαό" και τα "αγνά" παιδιά της κερκίδας...Έτσι για να μην ξεχνιώμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Φίδη
      περιμένω πάντα με ενθουσιασμό τα σχόλιά σου σε τέτοια θέματα επειδή για τους απ' έξω (θα το παρατήρησες) εσύ κι εγώ έχει προαποφασιστεί πως είμαστε σε αντίπαλες πολιτικές περιοχές. Δεν είμαστε και μόνο εμείς έχουμε την ευφυΐα να το αντιλαμβανόμαστε και να συζητάμε πολιτισμένα χωρίς αυθαίρετες ταμπέλες...

      Πολλοί χαρετισμοί σε ένα φίλο Γνώστη!

      Διαγραφή
    2. Δάφνη μου εννοείται. Βέβαια δεν μιλάω πολιτικά, ειδικά σε ένα τέτοιο θέμα. Απλά προσπαθώ να δείξω πως κυριαρχούν δύο μέτρα και δυο σταθμά στην αντιμετώπιση ίδιων ή παρόμοιων ή παραπλήσιων καταστάσεων με αφορμή τον συγκεκριμένο κάγκουρα.

      Πραγματικά σου μιλάω οι ίδιες φωνές που φωνάζουν από τα μέσα του 90' για τους "κακούς ξένους που παιρνουν τις θέσεις βασικού από τα καημένα ελληνόπουλα που μένουν να σκουπίζουν τον πάγκο", είναι οι ίδιοι που σήμερα δηλώνουν σοκαρισμένοι με την ταρζανιά του Κατίδη. Οι ίδιοι που έλεγαν να μην τιμωρηθεί η Χ ομάδα επειδή κάψανε σημαίες του Ισραήλ στην κερκίδα, το παίζουν υπέρμαχοι κατά του "φασισμού"-"ρατσισμου", εντάξει πάει πολύ.

      Διαγραφή
    3. Αναγνωρίζω καθαρά
      και πάντα χαίρομαι να με πληροφορείς γι αυτό το χώρο που αγνοώ.
      Καλό απόγευμα Φίδη μου!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.