Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Της Παλιγγενεσίας συλλήψεις άμωμες εκτός γάμου



Την άμωμον σύλληψιν γιορτάζουμε αύριο, μαζί βεβαίως με την Παλιγγενεσία και το γνωρίζω φευ ότι θα αυξήσω πάλι τους εχθρούς μου αν ξαναπώ ότι είμαστε (από όσο ξέρω) το μόνο κράτος που εθνικές εορτές του έχει τις αρχές κι όχι τα τέλη των πολέμων. 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου αρχές της αιματοχυσίας, της πείνας και της βίας κι εμείς με σημαιάκια και παιάνες τα βάζουμε με τα σίριαλ για  νεκρούς Σουλτάνους και, αντί οι παλιοί αγώνες να εμπνέουν την Αντίσταση, συζητάμε αν υποκύπτουμε σε απειλές μικρών (τω πνεύματι κυρίως) κι αδαών συμμοριών.
Κι αυτό θα ήταν αστείο αν οι άλλες, οι αληθινές συμμορίες των Banksters δε μαγείρευαν τις τύχες μας παίζοντας σα Μονόπολη τις καταθέσεις και τα τελευταία ψήγματα σιγουριάς που διατηρούσαμε παρά τις ενδείξεις. 62% αυξήθηκαν οι μεταφορές χρημάτων από χώρες της Ευρωζώνης προς τη Βρετανία διαβάζω σήμερα στην οικονομική σελίδα των Sunday Times. Κι οι έξαλλες Ρωσίδες ολιγαρχοκόρες, ίδια ως άλλοτε, γλεντούν και αγοράζουν τα χρυσά της Κύπρου με ρούβλια, με δολάρια και λίρες θυμίζοντας τα χρόνια εκείνα τα προ της δικής τους Επανάστασης που συντάραξε τον κόσμο.
Μα αυτά άλλοι θα σας τα πουν καλύτερα. Εγώ μονάχα, από ένα νησί που στα αντίστοιχα τριήμερα πριν λίγα χρόνια βούλιαζε από παρόμοιας ηθικής ντόπιους ολιγαρχίσκους, σήμερα γράφω στον ήσυχο κήπο μου με κρίνους στο τραπέζι και θέλω να σας πω δυό λόγια περί αμώμου σύλληψης.
Διότι μη μου πείτε ότι δεν παρατηρείτε τι παράδοξο εκείνοι ακριβώς που είναι πιστοί στη θεωρία του Κρίνου είναι οι ίδιοι που εναντιώνονται στα δικαιώματα μόνων γονιών και άγαμων ή, γενικώς εκτός ετερόφυλου γάμου όπως πριν από 2013 χρόνια σαν αύριο ήταν (κατά το δόγμα τους) η Παρθένος που λατρεύουν.
____________________________
Εικόνα: Η Σύλληψις κατά Γέροντα Τσίου
Περί μεταφοράς καταθέσεων: thesundaytimes1234115

14 σχόλια:

  1. Ομολογώ ότι το μόνο παράδοξο που έβλεπα μέχρι σήμερα είναι το προφανές, δηλαδή ότι πρέπει να έχεις IQ φούρνου μικροκυμάτων για να πιστεύεις στην άμωμο σύλληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα αγαπητέ μου Τhomas με τόσους φούρνους μυκροκυμάτων γύρω μας πώς να μην υπερθερμανθεί ο πλανήτης;

      Διαγραφή
  2. Όπως επίσης είναι τουλάχιστο απλοϊκό να πιστεύει κανείς οτι η κιβωτός του Νόε ήταν ένα μεγάλι ξύλινο καράβι μέσα στο οποίο συνυπήρχαν αρμονικά οι λύκοι με τα πρόβατα, τα λεοντάρια με τις γαζέλες κ.λπ. (τι έτρωγαν όσο καιρό ήταν μέσα, δε μας έχει πει κανείς).
    Εκ πρώτης όψεως λοιπόν, πρόκειται για απλοϊκές ιστορίες. Κι όμως, χρειάζεται απλώς μια ευρύτητα πνεύματος ώστε μέσα από τους συμβολισμούς να ανακαλύψουμε το βαθύτερο νόημα. Πάντα βέβαια κοιτώντας τους με καλή διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε Γιάννη μου,
      οι αλληγορίες, οι παραβολές και τα σύμβολα τα αρχέτυπα είναι σημαντικότατα πράγματα κι εγώ ειδικά τους έχω μεγάλη αγάπη. Οι εθνικές γιορτές επίσης έχουν συμβολική σημασία.
      Γι αυτό και ξεχωρίζω όσους τα αντιλαμβάνονται κυριολεκτικά (και, πίστεψέ με, μου έτυχε σε συζήτηση με κατά τα άλλα έξυπνο Νεο-Ορθόδοξο).

      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
    2. Βεβαίως και σε πιστεύω μιας και βρίσκομαι κι εγώ διαρκώς στην ίδια θέση ... Άντε τώρα να εξηγήσω την αλληγορία στην υπόθεση Αδάμ-Εύας και των απογόνων τους οι οποίοι διαιώνισαν το ανθρώπινο είδος χωρίς να υποπέσουν στο θανάσιμο αμάρτημα της αιμομιξίας ... Είπαμε, χρειάζεται ευρύτητα πνεύματος η οποία δυστυχώς δε συναντάται και τόσο συχνά...

      Διαγραφή
  3. egw pantws avrio tha faw mpakaliaro me skordalia,oso gia thn amwmo syllhpsh den exw para na symphwnhsw me ton thomas.kalh sou nyxta dafnh mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τη χαρείς σου εύχομαι Ελένη μου
      και με ωραία βόλτα στην εξοχή.
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  4. Τα περι σύλληψης μου θύμησαν σκίτσο του Soloup με διάλογο μεταξύ αστυνομικών και συλληφθέντος:
    - Μα καλά, νόμιζες οτι δεν θα σε πιάναμε;
    - Ήμουν σίγουρος! Είχα πάρει αντισυλληπτικά...
    - Αυτα ρε βλάκα είναι για να μη συλλαμβάνονται τα παιδιά!
    - Γαμώτο! Την άλλη φορά θα πάρω αντισυλληπτικά για μεγάλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλημέρα αγαπητή μου Δάφνη …
    Έχουμε όντως την πρωτοτυπία να γιορτάζουμε τις ενάρξεις των πολέμων ίσως γιατί κανένας τους δεν τελείωσε ποτέ … Που να βρούμε το τέλος μεταξύ των εμφυλίων που ακολουθούσαν? Μεταξύ των συντροφικών μαχαιρωμάτων κάθε κόμματος ή και αποκόμματος όταν τα ίδια παντελόνια γνωρίζουν τα ίδια καθίσματα του στυλ… Φύγε εσύ χόρτασες να έρθω εγώ να συμπληρώσω!
    Και τώρα πλέον με τα απαράδεκτα μέτρα για τις παρελάσεις καιρός να καταργηθούν οριστικά, ούτε το νόημα να κουνήσει ο κόσμος τα σημαιάκια του δεν απέμεινε σ΄ αυτές.
    Να είσαι καλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Levinia μου
      συμφωνούμε απολύτως και για τις μουσικές καρέκλες που παίζουν οι πολιτικοί
      μα και για τις παρελάσεις, φασιστικό υπόλειμμα που- τι απολαυστικό- η εξουσία που τις έστηνε με πανηγύρια τώρα απειλείται απ' αυτές και φαίνεται πως επί τέλους οδεύουν προς αυτοκατάργηση..
      Καλό σου απόγευμα κι ευχαριστώ που ήρθες στο μπαχτσέ μου!

      Διαγραφή
  6. Μα είναι συνεπείς με τα "πιστεύω" τους: Αν οι σημερινές άγαμες γυναίκες περθενογεννούσαν δεν θα είχαν πρόβλημα. Η συνουσία χωρίς γάμο τους χαλάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα είναι συνεπείς με τα "πιστεύω" τους: Αν οι σημερινές άγαμες γυναίκες περθενογεννούσαν δεν θα είχαν πρόβλημα. Η συνουσία χωρίς γάμο τους χαλάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.