Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

O Troy μου στον καναπέ (μα είμαστε όλοι çapulcu* κι απόψε)


Το μόνο (μη λογοτεχνικό) περιοδικό που διαβάζω εδώ και δεκαετίες είναι το Vanity Fair το οποίο ζήτησε από τους αναγνώστες να φωτογραφίσουν τα σκυλιά ή γατιά τους με το περιοδικό και να τα στείλουν για τη συλλογή Literary Pets (#VFPETS). Ο Troy μου φυσικά δε γίνεται να λείψει. Τον έβγαλα όταν τον πέτυχα στον καναπέ με το μπαλάκι του μπροστά στο τεύχος που κυκλοφορεί αλλά (ως υπερ-literary μια κι είναι μέλος οικογενείας λογοτέχνη) έχει και το Φαρφουλά όπως κάνω κι εγώ που δεν έχω ποτέ μονάχα ένα ανάγνωσμα κοντά μου.
Ο νους μου όπως ξέρετε είναι στην Τουρκία μα αποφάσισα να μη σας κουράσω άλλο (σήμερα) αν και έρχονται πολύ ενδιαφέρουσες εικόνες. Ήρθε και διασκευή το 'Every breath you take' των Police ("We 'll be watcing you" αν ενδιαφέρεστε ΕΔΩ)- αλλά....... είπαμε: δε θα πω άλλα για το θέμα σήμερα.
Φεύγω λοιπόν.
_________________________________
*το çapulcu (αγγλικά: capuling) ελπίζω να γνωρίζετε τι είναι. Μια λέξη απόδειξη πόσο άλλαξε ο κόσμος κι οι παλιοί πολιτικοί δεν το γνωρίζουν. Ο Ertogan ονόμασε απαξιωτικά τους πρώτους διαδηλωτές çapulcu, κάτι σαν το δικό μας αντίστοιχο 'μπαχαλάκηδες' που είχε πει ένας Δήμαρχος για τους Αθηναίους. Για απάντηση η κατηγορία έγινε σύνθημα κι εντός ημερών η λέξη εξαγγλισμένη καταχωρήθηκε ως ο νεώτερος νεολογισμός καθώς γέμισε ο κόσμος με το σύνθημα 'We are all çapuling' το οποίο χρησιμοποίησε ακόμα κι ο Noam Chomsky όταν μίλησε υπέρ των διαδηλωτών της Τουρκίας.


2 σχόλια:

  1. Νομίζω πως ο Troy έρχεται σαν βάλσαμο απόψε,μετά από όλες αυτές τις εικόνες φρίκης που βλέπουμε καθημερινά...είδα και τη διασκευή, συγκλονιστική κι αυτή..γυρνάω το βλέμμα μου πάλι στον Troy που μου προκαλεί μόνο χαμόγελο και σε καληνυχτίζω...
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βάλσαμο είναι το καμάρι μας,
      έφερε το γέλιο στο σπίτι
      και χαίρομαι ακόμα και δια διαδικτύου που σου έδωσε χαρά.

      Καλό σαββατοκύριακο maria moy!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.