Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Σιωπή της Κατοχής και Μαύρο απόψε; (Ηχητικό ντοκουμέντο του 1941)



Απόψε στις 6.00μμ η κυβέρνηση διακόπτει βίαια τη δορυφορική μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα 'κόβοντας' το σήμα του δορυφόρου παρότι η ΠΟΣΠΕΡΤ επεδίωξε να πληρώσει ώστε να ανανεώσει τη σύνδεση δορυφόρου με την ισραηλινών συμφερόντων εταιρία ASTRA η οποία αρνήθηκε μετά από πίεση της κυβέρνησης. Η Αθήνα συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά. Από χθες τη νύχτα επεδίωξαν να κόψουν  το σήμα στη Χαλκίδα  και μαθαίνω ότι οι εργαζόμενοι έδωσαν πάλι μάχες πάλι για να κρατήσουν τις κεραίες όρθιες.
Από την περασμένη Δευτέρα έμαθα ότι ετοιμάζεται επέμβαση των ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή για να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο. Σήμερα η ΕΡΤ εκπέμπει σε συνεχή ροή με έκτακτα προγράμματα. Οι εργαζόμενοι παραμένουν εκεί, θα συνεχίσουν να εκπέμπουν ώστε να ακούμε στις παλιές συχνότητες. Συγχρόνως, δημοτικοί σταθμοί δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα ώστε να μη σταματήσει η αναμετάδοση.

 Καταφθάνουν επιστολές απ' όλο τον κόσμο. Ο λυγμός της εκφωνήτριας Χρύσας Δημητριάδου (συνταξιούχου που εργάζεται εθελοντικά για συμπαράσταση) καθώς ανακοίνωνε τις εξελίξεις σήμερα το πρωί αμέσως μόλις τις πληροφορήθηκε ήδη αναφέρεται ως άλλη μια συνταρακτική στιγμή μετά το Μαύρο της 11ης Ιουνίου.
Για την Ιστορία,  υπογραφή  έβαλαν δυο δημοσιογράφοι, Καψής και Κεδίκογλου.

      Οι 'Αλληλέγγυοι', τώρα 5.30μμ προσπαθούν να λειτουργήσουν τους τοπικούς σταθμούς από τους οποίους θα αναμεταδίδεται το τηλεοπτικό και σίγουρα το Α' Πρόγραμμα της ΕΡΑ και, ακούω τώρα καθώς το συμπληρώνω, ήδη το πέτυχαν. Για την τηλεόραση ροβλέπεται μια σκοτεινή στιγμή και για μετά ελπίζουμε..





Και τώρα μετά τις 6.00μμ
Εμφανώς συγκινημένος και συγκρατώντας τα δάκρυα του ο Γιάννης Δάρρας χαιρέτησε λίγο μετά τις 18:00 το τηλεοπτικό κοινό. Βλέπουμε  και ακούμε ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΑ (Αθήνας) ΕΡΑ (Θεσσαλονίκης) στο www.ertopen.com, www.thepressproject.gr και από όλους τους ιστοτόπους (όπως κι ο δικός μου, πάνω δεξιά) που έχουν μόνιμο σύνδεσμο και από τους τοπικούς σταθμούς ΕΡΑ όπου οι Αλληλέγγυοι απλήρωτοι εργαζόμενοι και συμπαραστάτες κάνουν τεράστιες και επιτυχημένες προσπάθειες να κρατήσουν την ΕΡΤ ζωντανή.











κι οι απόδημοι

___________________________________________
Ανακοίνωση

EΡT: Ρίχνουν ξανά «μαύρο» - Σταθείτε στο πλευρό μας

Από απόψε 24 του Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα η φωνή και η εικόνα της ΕΡΤ θα πάψει να μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Η κυβέρνηση του «μαύρου» σε μια νέα επιχείρηση εναντίον της Ελεύθερης ΕΡΤ «ρίχνει» και τον 2ο δορυφόρο που χρησιμοποιούσαμε για τη μετάδοση του προγράμματος.

Ρίχνουν ξανά «μαύρο» εκεί όπου δώσαμε φως και χρώμα πάνω από 4 μήνες τώρα. Προσπαθούν και πάλι να μας φιμώσουν. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην τα καταφέρουν.

Κρατήστε τα ραδιόφωνα σας συντονισμένα στην συχνότητα των μεσαίων. Επικοινωνήστε με τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που βρίσκονται στην περιοχή σας.

Και το σπουδαιότερο,

Συντονιστείτε με το ertopen.com, το thepressproject.gr αλλά και όποιο άλλο ιστότοπο προσφέρει το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης διαδικτυακά.

Είναι πλέον εξαιρετικά πιθανό η επιχείρηση του «μαύρου» να συνοδευτεί με μια επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και όλων των άλλων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα.

Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Επικοινωνήστε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Συμβάλετε στην περιφρούρηση και στην πληροφόρηση, στην ενημέρωση.

Σταθείτε στο πλευρό μας. Για να συνεχίσει να ακούγεται η αδέσμευτη φωνή του λαού από τις συχνότητες της ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ είμαστε όλοι εσείς.
Αγωνιζόμενοι Εργαζόμενοι ΕΡΤ









____________________


Επίσης:
Προσφυγή της ΠΟΕΣΥ για την ΕΡΤ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την παράνομη ΕΔΤ: dimosiografoi ert




14 σχόλια:

  1. "Δεν υπάρχουν σχόλια" λέει η φόρμα σχολίων σου και νομίζω πως αυτή η φράση ταιριάζει γάντι σ' αυτήν σου την ανάρτηση, Δάφνη.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ για τέτοια γεγονότα !!! Απλά. Και με θλίψη. :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι η πρώτη
    όμως πόσο σωστό, ουδέν σχόλιον πράγματι.

    __δεν ξέρω εκεί που είσαι αν βλέπεις ακόμα από υπολογιστή αλλά η ανταπόκριση του κόσμου στα τοπικά κανάλια είναι συγκινητική. Στην Κέρκυρα ήταν αμέσως μετά το μαύρο κι ήταν.. τι να πω; Πράγματι ουδέν σχόλιον.

    Καλό μας βράδυ Αγγελική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ξέρω είναι οι εξελίξεις εδώ και 4 χρόνια καθημερινές... έχω πάθει ένα κορεσμό ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ αισθάνομαι ότι χάνω συνέχεια τα ραντεβού... εν τω μεταξύ πας να βοηθήσεις τον ένα τραυματίζεται ο άλλος... τι κατάσταση φρίκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ποια ΕΡΤ; Τι είναι αυτό;"...αυτό ίσως να απαντήσουν οι περισσότεροι γύρω μας. Η αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας είναι καταιγιστική. Ούτε καν πια το καθιερωμένο: κάθε "θαύμα" τρεις ημέρες... Στο μεταξύ, έχουν ήδη προσληφθεί δυό φουρνιές νέων (;) εργαζομένων και περιμένουν (και δεν αισχύνονται!) να πετάξουν τα ΜΑΤ έξω τους προηγούμενους, για να μπουν εκείνοι με δόξα και τιμή. (Και) σήμερα νιώθω μίσος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και διευθυντές που πληρώνονται πλουσιοπάροχα πέντε μήνες για να περιμένουν και, και... και..
      Μίοος και αηδία..

      Διαγραφή
  5. Μένω πίσω από την ΕΡΑ Πύργου! Οι εργαζόμενοι έχουν φτιάξει ένα δεύτερο αναμεταδότη- πιάτο, από πίσω ( η θέα του είναι στην αυλή μου).
    Πόσο χαίρομαι αν τα καταφέρουν!
    Τι μέρες ζούμε !

    Φιλιά Δάφνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως αυτά που βλέπουμε στις εμπόλεμες περιοχές και λέμε πάλι καλά, έχουν επικοινωνία, εκεί υπάρχει ελπίδα. Κάνουν μεγάλο αγώνα οι τοπικοί σταθμοί κι έχουν περάσει ήδη πολλά..
    Όντως τι μέρες..

    Καλό σου απόγευμα Αριάδνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια συγγνώμη Αριστέα μου,
      είχα στο νου τη φίλη μου την Αριάδνη.. (με συγχωρείς ελπίζω..)

      Διαγραφή
  7. 21η Απριλίου είπαμε γράφει αύριο το ημερολόγιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ή μάλλον έκανα λάθος, το ρολόι γυρίζει πίσω και όχι ο χρόνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά το είπες φίλε Ευρυτάνα,
      ό,τι κι αν λένε τα ρολόγια εμείς πίσω ολοταχώς γυρίζουμε.

      Διαγραφή
  9. Το κακό με την ΕΡΤ και όλα τα κρατικά μέσα είναι οτι όλα τα χρόνια συνδέθηκαν με τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές.Ποιός λοιπόν να ενδιαφερθεί για τον διπλανό του όταν και οι ίδιοι το ξεκίνησαν αυτό ,την αδιαφορία και την κατασυκοφάντηση των απεργιών, και φυσικά μακράν το συνέχεισαν στο πιο χυδαίο τα ιδιωτικά μέσα.Ξέρω πως δεν φταίει ο πολύ κάτω εργαζόμενος για τα δελτία ειδήσεων και πολλά άλλα.Ξέρω επίσης ότι δεν θα φτιάξουν τίποτα καλύτερο ,δεν γίνεται ο άσχετος ,ανίκανος και πολλά άλλα να κάνει κάτι άλλο μια και χρόνια διαιώνιζε αυτή την κατάσταση.Ούτε χαίρομαι βέβαια για το οτι άνθρωποι χάνουν αυτή την εποχή τη δουλειά τους,Αντικρουόμενα συναισθήματα υπαρκτά όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Χρυσάνθη
      το θέμα της ΕΡΤ είναι πολύ πιο περίπλοκο από τον αριθμό ανθρώπων (που όπως σε τόσες άλλες περιπτώσεις) βγαίνουν στην ανεργία.
      Κρατικοκαπελωμένες όλες οι κρατικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά εδώ πια κρατικά και κομματικότατα και απολύτως όργανα εξουσίας είναι τα ιδιωτικά ενώ εκεί είναι παραμένει η ελπίδα για πιο ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Γι αυτό κι όλης της γης τα μάτια είναι στραμένα στο πρωτοφανές και παράνομο αυτό εγχείρημα.
      Άμα το ψάξεις λίγο θα με καταλάβεις.

      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.