Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Δυό μέτρα-δυό σταθμά στο Κόμμα―μα ο Σύλλογός μας σαν τον κόσμο προχωρά




Στην Τεχνόπολη στο Γκάζι προσήλθαν βουλευτές για να μιλήσουν και να υπστηρίξουν την Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης HIV/ADS. Μεταξύ ΜΚΟ και συλλόγων διεμφυλικών, Λεσβιών και άλλων ομάδων ήμασταν κι εμείς (ο Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ).
Όπως συνηθίζεται πια, στην εξώπορτα συνωστίζονταν οι καπνιστές, δημοκρατικότατα, ενωμένοι από τον κοινό εθισμό τους. Συμμετέχοντες και θεατές, πολιτικοί και πρώην χρήστες έβγαιναν για να καπνίσουν. Πρώτη και καλύτερη η βουλευτής ΚΚΕ και εθνική μας καπνίστρια που επαξίως έχει πάρει τη σκυτάλη από τη Μελίνα Μερκούρη τη φανατική κι αμετανόητη η οποία επίσης επέβαλε επιδεικτικά το τσιγαράκι της όπου παρουσιαζόταν. Η ευθαρσής και πάντα λαλίστατη βουλευτής κάπνιζε μεταξύ καπνιστών και αγόρευε με φωνή-καμπάνα:
― Έχω το δικαίωμα να κάνω ό,τι θέλω τον εαυτό μου και να τον βλάπτω όσο θέλω. 'Είναι αργός θάνατος' μου λένε.  Και ποιος τους είπε ότι βιάζομαι να πεθάνω; Κι εκείνα που λένε για το παθητικό καπνισμα είναι αστειότητες, ο φασισμός των Politically Correct.
― Συμφωνώ απολύτως. Συμφωνώ μέχρι το τελευταία κόμμα   αλλά αυτά πρέπει να ισχύουν για όλες τις ουσίες με τις οποίες (αν είναι βλαβερές) βλάπτουμε μόνο τον εαυτό μας, της απάντησε εκπρόσωπος του Συλλόγου μας.
Και τι έκανε η ομιλητικότατη, η μαχητικότατη, η πάντα ετοιμοπόλεμη και διαπρέπουσα σε κάθε είδους  διαξιφισμούς και διαφωνίες; 
Έσβησε τη γόπα της, έστρεψε την πλάτη, και αποχώρησε  μεγαλοπρεπώς μονολογώντας, σε τόνο που δήλωνε λήξη  κάθε συζήτησης, την τυποποιημένη φράση:
―Εμείς έχουμε σαφή πολιτική θέση*.

Ναι έχετε θέση στο Κ.Κ. κι είναι επονείδιστη κι απάνθρωπη και αναχρονιστική, ένα από τα (όχι λίγα) σημεία στα οποία ταυτίζεστε με τον ακραίο συντηριτισμό της Εκκλησίας και μάλιστα όχι στην πεφωτισμένη αλλά στην Σεραφείμια έκφανσή της.
____________________________
*Προφανώς αυτό δεν είναι επιχείρημα υπέρ ή κατά. Το ίδιο μπορεί να απαντήσει κι ο ΓΑΠ για το κάπνισμα. Σαφής θέση δε σημαίνει αναμφισβήτητη κι αδιαπραγμάτευτη σα φιρμάνι. Παρά μόνο για τους οπαδους,  πιστούς και τυφλωμένους ακολούθους.

To blog μας (στο οποίο γράφω κι εγώ) έχει άρθρα μας αλλά και το Καταστατικό για να μάθετε ποιοι είμαστε και τι επιδιώκουμε: http://okanatherapevomenoi.blogspot.gr/
Η Σελίδα μας στο Facebook (την οποία σας ζητώ να  δηλώσετε 'μου αρέσει' αν ενδιαφέρεστε για σχετική ενημέρωση ή αν θέλετε να μας υποστηρίξετε:facebook.Σύλλογος-Θεραπευομένων-ΟΚΑΝΑ

Εικόνα
Πάνω το φυλλάδιό μας, συμβουλή και συμβολή μας στην Προφύλαξη από τη μόλυνση με HIV (ή HCV).
Κάτω: Φτιάξαμε και πετάξαμε αετό την Καθαρή Δευτέρα  κι έγινε σύμβολό μας.


19 σχόλια:

  1. Πραγματικά από αυτό το άτομο δεν περίμενα τέτοια απάντηση και στάση. Έχω πέσει από τα σύννεφα ειλικρινά.

    Καλή εβδομάδα Δάφνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από αυτό το άτομο ούτε εγώ περίμενα τέτοια απάντηση και στάση,
      αλλά από αυτό το κόμμα... κάτι τέτοια είναι (δυστυχώς) αναμενόμενα.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το κόμμα φίλοι Ερωτοεθισμένη και Πρεζιντέντε μου,
      δεν υπερβάλλω όταν λέω ότι για τα 'ναρκωτικά' παρουσιάζει απόλυτη ταύτιση απόψεων με την Εκκλησία κι η δική του ακλόνητη στάση εμπόδισε τη ψήφιση του Νομοσχεδίου πέρσι.
      Αυτό το κόμμα είναι ένα απολειφάδι άλλου αιώνα και δεν έχει ιδέα (ή μήπως έχει;) ότι η όλη εφεύρεση των 'Ναρκωτικών' ως Εσωτερικού Εχθρού είναι μια από τις πρώτες φορές που χρησιμοποιήθηκε συνειδητά το κόλπο τρομοκράτησης του λαού προκειμένου να συσπειρωθεί και να ανεχθεί αστυνόμευση και περιορισμούς της ελευθερίας του.
      Το κωμικό είναι πως οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως έχασαν το Πόλεμο Κατά Των Ναρκωτικών και σιγά-σιγά αποδεσμεύουν τις υπόλοιπες χώρες από τις συνθήκες με τις οποίες τις υποχρέωσαν να συμμορφωθούν απαγορεύοντας ό,τι κάθε τόσο αποφάσιζε η Πλανητάρχια Κυβέρνηση πως ήταν 'ναρκωτικό' (γι αυτό φτάσαμε ο κατάλογος απαγορευμένων ουσιών ως Ναρκωτικών να περιέχει πολλά διεγερτικά ή παραισθησιογόνα που καθόλου δε ναρκώνουν αλλά να μην περιέχει το αλκοόλ που και ναρκώνει και βλάπτει).
      Σήμερα ο όρος Ναρκωτικά θεωρείται αδόκιμος και δε χρησιμοποιείαι παρά ως νομικός όρος μια και έχει ξεμείνει στις συνθήκες και τους διάφορους επιβεβλημένους νόμους.
      Μα.. τι κάνω;
      Πιασαμε το θέμα που με καίει και θα σας σκάσω... Σταματώ.

      Όσο για το περιστατικό, το περίμενα ότι θα ξαφνιάσει γι αυτό και το ξεδιάλεξα για να σας το διηγηθώ. Το θεωρώ διδακτικό.

      Καλή σας μέρα!

      Διαγραφή
    3. Δίκιο έχεις Πρεζιντέντε. Πρέπει να διαχωρίζουμε το άτομο από το κόμμα. Επίσης το άτομο αν δεν συμφωνεί με κάτι πρέπει να διαχωρίζε το ίδιο την άποψη του από το κόμμα.

      Τι να πώ εγώ η Ερωτοεθισμένη; Μόνο ο εκσυγχρονισμός και η απελευθέρωση αα και η αγάπη μπορεί να μας σώσει.

      Επίσης πιστεύω μια που αναφέρθηκε και η εκκλησία ότι οι ναρκομανείς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζονται ως δαιμονισμένοι. Τα ναρκωτικά αποτελούν μια μάστιγα της κοινωνίας μας και δεν κάνουν διακρίσεις.Ποτέ δεν ξέρεις ποιόν μπορεί να βρούν. Και κάποιοι που κατηγορούν θα έπρεπε να είχαν κάποια ωριμότητα να σκεφτούν διαφορετικά.Δεν είναι σωστή η κοινωνική απομόνωση που βιώνουν οι τοξικομανείς.

      Ακόμα αν και πιστεύω ότι είναι δύσκολη η απεξάρτηση θέλω να είμαι αισιόδοξη και να πιστεύω πως όποιος θέλει να βοηθηθεί μπορεί να το κάνει. Μπορεί να ξεκόψει.Με τη βοήθεια κάποιων ΜΚΟ που ευαισθητοποιούνται στο ζήτημα.

      Μεγάλο το ζήτημα των ναρκωτικών που έθεσες Δάφνη.

      Καλημέρα.

      Διαγραφή
    4. Τα 'ναρκωτικά' δεν αποτελούν μάστιγα, Ερωτοεθισμένη. Μάστιγα αποτελεί η φιλολογία μάστιγας που δημιουργεί η απαγόρευση που συνεπάγεται την παραβατικότητα.

      Ως ιδρυτικό μέλος του μόνου Συλλογου Θεραπευομένων (υπέρ των υποκαταστάτων) έχω εκφέρει σαφέστατη άποψη για το θέμα (δες στο μενού δεξιά για το blog του Συλλόγου στο οποίο γράφω).
      Το κράτος πρώτα ποινικοποιεί ένα προϊόν το οποίο έχει ζήτηση οπότε δημιουργεί Μαύρη Αγορά. Κι ύστερα μονοπωλεί την εισαγωγή του υποκαταστάτου (αντί να δίνεται με συνταγή στα φαρμακεία), διατηρεί μια Λίστα αναμονής στην οποία παγιδεύονται άνθρωποι που συνεχίζουν να παρανομούν αγοράζοντας την ουσία που χρειάζονται επειδή δεν έχουν πρόσβαση στο φάρμακό τους) και αφήνει στις ΜΚΟ, στη φλανθρωπία δηλαδή, ένα πρόβλημα που το ίδιο δημιούργησε και συντηρεί.
      Κι εκεί αρχίζει πανηγύρι: Εκκλησίά, Μοναστήρια, ΜΚΟ που δε δίνουν φάρμακα (ναι, στον 21ο αιώνα που η Ιατρική κάνει θαύματα ο εθισμένος καλείται να περάσει το φρικτά επίπονο στερητικό σύνδρομο και να αποπειραθεί α αποθεραπευτεί καταναλώνοντας θεωρίες πως έχει τάχα 'πένθος' κι εθίστηκε, απαγγέλοντας προσευχές που εντείνουν όποιο αίσθημα ενοχής και υποβαλλόμενος σε τόσους περιορισμούς που τελικά στο Περιθώριο παραμένει για πάντα, πελατάκι του εμπορίου ενοχής και αυτομαστιγώματος.
      Δεν είδαμε να γίνονται όμως τα ίδια για τον Διαβήτη (τύπου Β΄νομίζω) που προκαλείται από κακές διατροφικές συνήθειες, έξη στο junk food δηλαδή. Κι αυτό γιατί; Μόνη διαφορά η Παρανομία που ρίχνοντας τον ασθενή στην παραβατικότητα σκεπάζει με πέπλα μυστηρίου και καλλιεργει τη φιλολογία περί 'μάστιγας'.

      Μα.. να το πάλι Ερωτοεθισμένη μου: Άρχισα και δε σταματώ.
      (Νομίζω έβαλες like στη Σελίδα μας [δες ΕΔΩ ] στο Facebook. Από εκεί θα ενημερωθείς αν ενδιαφέρεσαι παραπάνω. Στο Σύλλογο εγώ είμαι η εξτρεμιστικότερων απόψεων, η πιο ακραία, αλλά όλοι εκφέρουν πολύ σωστές κι εμπεριστατωμένες απόψεις και για πρώτη φορά ―επιτέλους― μιλάμε ΕΜΕΙΣ για μας.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί σας εκπλήσει η συμπεριφορά της συγκεκριμένης ;Διαφωνεί με το χαράτσι αλλά το πληρώνει ,παρόλου που θα μπορούσαν να ζητήσουν και αυτοί και οι άλλοι ανυπακοή από όλους .Αριστερή αλλά να την αγιάσει και ο αρχιεπίσκοπος στον αγιασμό της βουλής και πάρα πολλά άλλα .Μήπως και αυτοί οπαδοί χωρίς σκέψη και κριτική δεν είναι και η υπέρτατη αρχή οτι πει το κόμμα .Αλλάξτε το κόμμα και βάλτε Ομάδα, Χριστός, πατρίδα κλπ και θα δείτε τα ίδια παντού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφά μιλάς Χρυσάνθη
      συμφωνώ απόλυτα.

      Η συζήτηση νομίζω γίνεται διότι οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε την αρχή της καριέρας της όταν ως εκφωνήτρια ειδήσεων στην (προ παραθύων) ΕΡΤ είχε δηλώσει 'Είμαι παιδί της Νέας Δημοκρατίας'. Αστή στις συμπεριφορές και τα γούστα μπήκε στο ΚΚ όχι ως διανοήτρια (όπως πολλοί επιστήμονες παλιότερα) αλλά Εκ Προσωπικοτήτων όπως σε κάθε εκλογές καλούνται από κόμματα τηλεπερσόνες, τηλεσταρ και αθλητές.
      Βεβαίως η GLBT (ΛΟΑΤ) κοινότητα από καιρό την καλεί να πάρει θέση στο στα σοβαρότατα ζητήματά της ή έστω να παραδεχθεί δημοσίως ότι είναι Λεσβία. Φανταζόμαστε πόσους απομονωμένους ομοφυλόφιλους θα βοηθούσε αν 'έβγαινε από τη ντουλάπα' μα δεν το έχει κάνει.
      Η παρρησία λοιπόν περιορίζεται εντός συγκεκρμένων ορίων σε θέματα που συμφέρει να γίνει τηλεοπτικό τζέρτζελο και στα σοβαρά μόκο.

      Διαγραφή
    2. Να σου πω με αφήνει παγερά αδιάφορη το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του .Τα δήθεν δεν αντέχω απο όπου και να προέρχονται.Κυρίως όταν μιλάει για τους εργαζόμενους και τα δίκια τους σαν σκληρά εργαζόμενη και κείνη.Δεν μπορεί να κατταλάβει πως άλλο να δουλεύεις και να σου φτάνουν να ζείς και άλλο να μην μπορείς να ζήσεις από την δουλειά σου.Εχω και μια πολλή καλή μνήμη

      Διαγραφή
    3. β ιόητη επωνυμία που έχει αντικαταστήσει την αριιστοκρατία με όλα εκείνα τα προνόμια που συνεπαγόταν). Δεν υπάρχει άλλη ανύπανδρη γυναίκα (πόσο μάλλον λεσβία) στην Ελλάδα που να μπορεί να υιοθετήσει. Οι θέσεις του κόμματός της σ' αυτό το ζήτημα ταυτίζονται με της Εκκλησίας.
      Γι αυτό μιλαμε.

      Δεν κατάλαβα πού αναφέρεται το «έχω και μια πολλή καλή μνήμη» που μου λες τελειώνοντας
      μα σου εύχομαι Καλό Βράδυ!

      Διαγραφή
    4. Για την Κανέλη που θέλει να ξεχάσουμε απο που προήλθε και που είναι τώρα η καλή μνήμη.Θεμιτές οι αλλαγές όταν υπάρχει και κάτι παρακάτω απο την επιφάνεια.Καλό βράδυ σε όλους μας

      Διαγραφή
    5. **Περιβόητη ήθελα να πω.
      Συγγνώμη για την ανωτέρω βιασύνη: στην υπόλοιπη παρένθεση και όσα προηγήθηκαν και έσβησα κατά λάθος ούτε θυμάμαι τι έλεγα...

      Διαγραφή
  4. "Έχω το δικαίωμα να κάνω ό,τι θέλω τον εαυτό μου και να τον βλάπτω όσο θέλω."

    Λέω και εγώ, άλλαξε κομμα και πήγε στην Φιλελεύθερη Συμμαχία; :D
    http://www.youtube.com/watch?v=XutNFWwAXh8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. είναι μεγάλη η συζήτηση αυτή

    πάντως υπάρχει αντίφαση όπως και να το κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συζήτηση είναι μεγάλη αγαπητέ akrat
      ενώ δε θα έπρεπε είναι λυμμένο το ζήτημα κι ακόμα κι ένα μικρό παιδάκι το ξέρει, το σώμα μας ανήκει κι αν δεν ενοχλούμε τους άλλους ο νομοθετης πρέπει να μαζευτεί και να μη μας κάνει τη νταντά.

      Μα το περιστατικό είναι χαρακτηριστικά αποκαλυπτικό.
      Καλό σου απόγευμα φίλε!

      Διαγραφή
  6. Ότι πει το κόμμα λοιπόν...αναρωτιέμαι αν το κόμμα είχε σαφή πολιτική θέση για το κάπνισμα, θα την υιοθετούσε?...χμμμ....
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα η απορία σου Maria μου.
      Άραγε το Κόμμα δεν έχει σαφή πολιτική θέση για το κάπνισμα για να μη χάσει την― ;

      Διαγραφή
    2. Το σίγουρο είναι ότι αν δεν την υιοθετούσε, θα έπρεπε να αποχωρήσει.
      Είτε οικειοθελώς, είτε με διαγραφή. Έτσι είναι το Κόμμα. Έχει Γραμμη.
      Κι άμα είσαι σε Γραμμή, πώς να τα δεις Σφαιρικά, μάνα μου;

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.