Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Φίλοι Ομοφυλόφιλοι προστρέξετε: ώρα για Προσφυγή / και Pousti Riot




Αναδημοσιεύω σχόλιο του Τάσου Θεοδωρόπουλου και το κείμενο από το 10%.
Δε θα προσθέσω παρά ότι προσυπογράφω, συμμερίζομαι και υποστηρίζω και σας καλώ φίλοι που σας στερούν το δικαίωμα να συμμετέχετε στην Προσφυγή.



Δεκάδες ομοφυλόφιλα ζευγάρια ετοιμάζονται να κάνουν ρεζίλι (όπως της αξίζει) την παράνομη ρατσιστική Ελλάδα όσον αφορά την άρνηση των βουλευτών της να δεχτούν το σύμφωνο συμβίωσης, με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το επιτυχημένο αποτέλεσμα της προσφυγής, είναι σίγουρο. Αν ΤΩΡΑ δεν το κάνεις πράξη, όχι μόνο δεν έχεις δικαίωμα να κλαίγεσαι, είσαι άξιος για να να σε κλαίνε και υπόλογος για το να αποκαλείσαι "χαριτωμένο κοσμικό πουστράκι". Δικαίωμά σου μεν, όσο όμως αυτό μποϊκοτάρει τα δικά μου δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μου, η μόνη ερωτική επιλογή που σου αξίζει είναι αυτή του ετεροφυλόφιλου καμπινέ. -[Τάσος Θεοδωρόπουλος]






Πρόσφυγε κι εσύ!


του Λύο Καλοβυρνά
Νέες προσφυγές για το σύμφωνο συμβίωσης ετοιμάζονται, αφού η κυβέρνηση εξακολουθεί να μας θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να μην αλλάζει τον νόμο, παρά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τι έχει συμβεί μετά την καταδίκη της Ελλάδας;

Τα 4 ζευγάρια που προσέφυγαν και δικαιώθηκαν θα αποζημιωθούν με 5000 το κάθε άτομο (η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει από το κράτος). Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αλλάξει τον νόμο επειδή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η πιστή εφαρμογή και εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΑΔ παρακολουθείται από την Επιτροπή Υπουργών. Αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί κινδυνεύει με αποπομπή από το Συμβούλιο της Ευρώπης (συνέβη μόνο επί δικτατορίας). Ωστόσο το ΕΔΑΔ δεν έχει κανένα μέσο επιβολής της απόφασής του.
Η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει καμία πρόθεση να ψηφίσει ένα νέο σύμφωνο συμβίωσης ή πολιτικό γάμο που να συμπεριλαμβάνει τα ομόφυλα ζευγάρια. Οι δε προτάσεις νόμου που έχουν καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ (με πολύ ικανοποιητικό περιεχόμενο) και η ΔΗΜΑΡ (απλή προσθήκη στο υπάρχον, άθλιο σύμφωνο) είναι άγνωστο πότε θα συζητηθούν στο κοινοβούλιο, όπως είναι επίσης άγνωστο αν θα υπερψηφιστούν.

Τι κάνουμε εμείς;

Προσφεύγουμε. Ξανά και ξανά! Με τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθούμε πάλι.
Μπορείτε να προσφύγετε και εσείς. Πώς; Ως ζευγάρι που βλάπτεται από την έλλειψη συμφώνου συμβίωσης. Ήδη δέκα ζευγάρια γκέι γυναικών και αντρών έχουν δηλώσει συμμετοχή στη νέα προσφυγή που ετοιμάζει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, το οποίο μαζί με τη Σύνθεση (που εκδίδει το 10%) έκαναν την τελευταία προσφυγή, με την οποία καταδικάστηκε η Ελλάδα.
Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην προσφυγή που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες, πρέπει να κάνετε τα εξής:

Συμπλήρωση εξουσιοδότησης

Το κάθε μέλος του ζευγαριού να συμπληρώσει τα στοιχεία του και να υπογράψει την εξουσιοδότηση που θα βρείτε εδώΔεν χρειάζεται βεβαίωση γνησίου υπογραφής.
Η διεύθυνση που θα βάλετε ως ζευγάρι στις δύο εξουσιοδοτήσεις πρέπει να είναι η ίδια, καθώς ως ζευγάρι θα δηλώσετε ότι συζείτε αλλά δεν μπορείτε να «συμφωνηθείτε».

Μπορούμε να προσφύγουμε ανώνυμα;

Ναι, αν το προτιμάτε. Όσοι/ες δεν επιθυμείτε να δημοσιευτεί από το ΕΔΔΑ το ονοματεπώνυμό σας, θα μπουν μόνο τα αρχικά σας, αρκεί να το δηλώσετε με ένα σημείωμα όταν στείλετε τις εξουσιοδοτήσεις ταχυδρομικώς. Το ίδιο έγινε με τα τρία από τα τέσσερα ζευγάρια που προσέφυγαν την τελευταία φορά – μόνο το ένα προσέφυγε με πλήρες ονοματεπώνυμο.
Μπορείτε επίσης μόνο το ένα μέλος ζευγαριού να αναφέρει πλήρες ονοματεπώνυμο και το άλλο άτομο μόνο τα αρχικά του.

Αν έχουμε ήδη συνάψει σύμφωνο συμβίωσης στο εξωτερικό;

Αν ως ζευγάρι έχετε ήδη συνάψει κάποιο σύμφωνο συμβίωσης στο εξωτερικό, το οποίο δεν αναγνωρίζεται εδώ, πρέπει να το δηλώσετε σε ξεχωριστό σημείωμα που θα επισυνάψετε με την εξουσιοδότηση όταν την ταχυδρομήσετε. Θα σας ζητηθούν περισσότερα στοιχεία στη συνέχεια.

Ταχυδρόμηση εξουσιοδότησης

Πρέπει να ταχυδρομήσετε –με συστημένο γράμμα– τις πρωτότυπες εξουσιοδοτήσεις και ένα σημείωμα όπου θα δηλώνετε αν θέλετε να υπάρξει απόκρυψη του ονοματεπώνυμού σας ή σύμφωνο συμβίωσης στο εξωτερικό, στη διεύθυνση: EPSE P.O. Box 60820 GR-15304 Glyka Nera, προκειμένου να σταλούν από το ΕΠΣΕ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κοστίζει τίποτα η προσφυγή;

Όχι, ως ζευγάρι δεν καλείστε να πληρώσετε τίποτα για την προσφυγή.

__________________________

Σήμερα μετά την ανωτέρω ανάρτηση ξαναχτύπησαν οι Pousti Riot που πρωτοεμφανίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στη γιορτή των Επιφανείων.
Προσθέτω εδώ όσα έγιναν πριν λίγο [από Εφημερίδα Των Συντακτών]

Σε εκδήλωση για το θεσμό της οικογένειας, η ομάδα που «τάραξε» τα νερά του πρώτου λιμανιού της χώρας ανήμερα των Φώτων, παρενέβη ξανά: αυτή τη φορά για να αντιδράσει στις ομοφοβικές δηλώσεις του Βασίλη Μιχαλολιάκου.


Με ερωτήσεις για τα στερεότυπα που θέτουν τους ομοφυλόφυλους εκτός οικογένειας, παρενέβησαν και πάλι στον Πειραιά οι Poustiriot σε εκδήλωση για το θεσμό της οικογένειας που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη με πρωτοβουλία του δημάρχου Βασίλη Mιχαλολιάκου.
Μόλις άκουσε ότι στην εκδήλωση παρευρίσκονται «ΛΟΑΤ», ο κύριος Μιχαλολιάκος τους ευχήθηκε ειρωνικά «και εις ανώτερα».
Στη συνέχεια προλογίζοντας την εκδήλωση ο δήμαρχος διεκδίκησε το… δικαίωμα του στο ρατσισμό και την ομοφοβία, βάζοντας ένα ζήτημα κοινωνικών διακρίσεων και ισονομίας με όρους «αισθητικής».
«Δεν μου αρέσει αισθητικά να βλέπω δύο άντρες να φιλιούνται και διεκδικώ το πολιτικό δικαίωμα να το λέω», είπε χαρακτηριστικά πριν αποχωρήσει.
Με ερωτήσεις τους προς την ομιλήτρια Τζένη Σουμάκη, παιδοψυχίατρο – ψυχαναλύτρια, μέλη της ομάδας έκαναν ερωτήσεις για τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το δικαίωμα της νομικής αναγνώρισης των σχέσεών τους και από την τεκνοθεσία.
«Χρειάζεται χρόνος για να ωριμάσουν οι συνθήκες», απάντησε η κ. Σουμάκη.
Η ομάδα, που ανήμερα των Φώτων είχε δώσει συμβολικά φιλιά μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών κατά τη διάρκεια του Αγιασμού των Υδάτων για να διαμαρτυρηθεί για την ομοφοβική παρέμβαση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στα του Συμφώνου Συμβίωσης, επιχείρησε να διαλύσει μύθους που είναι ακόμα κυρίαρχοι στον ελληνικό δημόσιο λόγο για την ομοφυλοφιλία:
poustiriotΤον μύθο ότι η ομοφυλοφιλία είναι ψυχιατρική νόσος Αλήθεια και τον μύθο ότι τα παιδιά ομόφυλων οικογενειών θα γίνουν ομοφυλόφιλοι-ες.
«Είμαστε γονείς. Είμαστε κόρες. Είμαστε γιοι. Είμαστε παιδιά, έφηβοι-συγγενείς σας. Η δασκάλα σας στο σχολείο, η δικηγόρος, ο καθαριστής. Είμαστε η “θεία που δεν παντρεύτηκε ποτέ’. Κι η κόρη που έκοψε τα μαλλιά της κοντά και δεν αντέχει τα σεξιστικά αστεία. Κι η άλλη κόρη που φαίνεται εντελώς “φυσιολογική’. Κι ο γιος που εξαφανίστηκε στο εξωτερικό και συγκατοικεί με έναν φίλο του εδώ και 20 χρόνια. Είμαστε το παιδί που τρέμει μήπως φάει ξύλο και μείνει άστεγο. Και το παιδί που δε φοβάται τις αντιδράσεις σας και κυματίζει rainbow σημαίες. Δεν κρυβόμαστε – Δε σωπάμε – Δεν απολογούμαστε. Queers fight back», γράφουν στο φυλλάδιο που μοίρασε η ομάδα στην είσοδο της εκδήλωσης, παραπέμποντας στο ιστολόγιό της poustiriot.blogspot.com.

από Εφημερίδα Των Συντακτών]

_____________________________________
 10%
Στη δεξιά λωρίδα αυτού του blog έχω μόνιμα το Λευκό Κόμπο, σύμβολο της οργάνωσης White Knot Organization που αγωνίζεται για το δικαίωμα όλων να 'δεθούν' με γάμο. Η εικόνα οδηγεί με σύνδεσμο σε σχετικό κείμενο, όπως και το λ που ο σύνδεσμός του σας οδηγεί στα Δικαιώματα ΛΟΑΤ στην Ελλάδα

13 σχόλια:

  1. Επειδή ο blogger μου "έφαγε" το πρώτο σχόλιο, ξαναγράφω μόνο πως χαίρομαι για το σίγουρα θετικό αποτέλεσμα της προσφυγής των ομόφυλων ζευγαριών και ελπίζω η κίνηση αυτή να έχει όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα και καλη χρονια! πες μου η ψυχολιγία της αμερικής το λεει οτι η ομοφυλοφιλια και όλα τα συναφή είναι απολύτως φυσιολογικές σεξουαλικότητες??? μάλιστα! μισό λεπτό πάω να χτυπήσω το κεφάλι μου στο τοίχο και επανέρχομαι.μη φύγεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω τι λες.
      Δεν πρόκειται για 'ψυχολογία' αλλά για Βιολογία.
      Χτύπα λιγάκι το κεφάλι σου Ανώνυμε μήπως πάρει μπρος
      και θα καταλάβεις.

      Διαγραφή
    2. αν θεωρείς φυσιολογικό,το να χτυπήσω το κεφάλι μου στο τοίχο,τότε και εγώ θεωρω φυσιολογικό την ομοφυλοφιλία.ψάχνετε ψυχιατρικές αποδείξεις τρίχιες κατσαρες.απο πανεπιστήμια αλλων χωρών.όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.,οραματίζεσαι μια Ελλάδα,Σαν Φρανσίσκο Αμστερνταμ η Βερολίνο.ξεχνάς ότι εδώ είναι Ελλάδα,εμείς δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στούς αλλους λαούς.

      Διαγραφή
    3. Αν οραματίζομαι κάτ είναι ατομική ελευθερία για όλους.
      Όσο γι αυτό το «εμείς δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού» είναι για γέλια ειδικά όταν η αμάθεια έχει φτάσει σε σημείο να θεωρεί σχολιαστής κοινή αναφορά μας στίχους από τις Τρύπες.

      Ναι.. 'Εμείς' ...

      Διαγραφή
  3. εγω εχω ακουσει οτι η πουστια ειναι κολλητικη και για αυτο δεν εχω δοκιμασει ποτε σεξ με λεσβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ μακάρι να καταφέρουν κάτι.Είναι άδικο ρε γαμοτο να μας φέρονται και να μας μιλάνε σαν να είμαστε κακοποιεί και δολοφόνοι.Γιατί να μην μπορούμε να εμφανιζομαστε δημόσια απλά και μόνο επειδή φοβόμαστε την κατακραυγή.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ , ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΝΑΜΕ!!!!!Όσο για το πολιτισμό που δώσαμε στους άλλους λαόυς ναι όντως μπορεί να ισχύει αυτό , αυτή όμως κατάφεραν να τον βελτιώσουν καταργοντας τη ζωή με στερεότυπα και υιοθετώντας τη ζωή με ελευθερίες και ισότητα για όλους τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγγνώμη ια ερώτηση θέλω να κάνω η προσφυγή ποτέ είναι προγραμματισμένη να γίνει;;;Έχει περάσει τόσος καιρός από όταν ανακοινώθηκε και όμως ακόμα περιμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι δεν έχω προσφύγει εγώ συγκεκριμένα απλός περιμένω να δω την απόφαση οπότε δεν έχω συμπληρώσει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.