Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Νεκροί και 'λαθρο-' οι Πρόσφυγες και το Φαρμακονήσι


ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΔΡΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ. τα πάμε στο στέκι μεταναστών, στην Τσαμαδού στα Εξαρχεια. παρακαλώ προωθήστε.

Ας υπογράψουμε την Έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας: http://www.amnesty.org.gr/greece-no-more-deaths-in-the-med



'Λαθρομετανάστες' ακόμα και οι νεκροί; Ναι, λαθραία μετανάστευσαν στον άλλο κόσμο.

Χθες που το πανελλήνιο, καθοδηγημένο από πανελίστες, σχολίαζε τα βαμμένα μαλλιά του Τρομοκράτη [λες και οι παρουσιαστές που καμαρώνει κι εμπιστεύεται δε τα βάφουν και δε φορούν ποτέ τουπέ ―κοινώς περουκίνι] πνίγηκαν εννέα παιδιά και τρεις γυναίκες σε ένα αλιευτικό που ανατράπηκε. Ελάχιστοι ασχολήθηκαν και το θλιβερό είναι ότι ακόμα και σοβαρές (τρομάρα μας) εφημερίδες χρησιμοποιούσαν το συνθετικό λάθρο- ακόμα και για τους πνιγμένους.

Δεν ξέρω αν το είδατε το φρέσκο video με τους λιμενικούς να παρατάσσουν τους διασωθέντες σαν αιχμαλώτους. Μα υπενθυμίζω ότι το Φαρμακονήσι ταξίδεψε διεθνώς λόγω των  εικόνων με τον δεμένο και δαρμένο 'ταραξία΄(ίσως επειδή είναι ωραίο παιδί;) και τους υποχρεωμένους να κάθονται στον ήλιο (πάλι στη σειρά). 
Δε θα σας υπενθυμίσω τα εφιαλτικά (σαν το βιασμό κρατουμένου με γκλομπ που είμαι μια από τις υποθέσεις στις οποίες η Ελλάδα καταδικάστηκε σε ευρωπαϊκό Δικαστήριο).
Ας θυμηθούμε όμως πού ζούμε και, ειδικά για εσάς που τάχα θρηνήσατε τη Λαμπεντούζα, λυπάμαι που μόνο αν βρεθείτε στη θέση τους θα καταλάβετε.
Διότι εν τάξει, λόγω κακής παιδείας στερείστε λογικής μα ούτε ενσυναίσθηση δεν αναπτύξατε με τόσες ταινίες και σίριαλ που βλέπετε;




Ως παράδειγμα:
Βιασμός κρατουμένου από Λιμενικό:  Ε lawyer
Παράνομοι μετανάστες αγνοούνται στο Φαρμακονήσι έχει τίτλο ή θεωρούμενη σοβαρή Καθημερινή (από χθες).
Διεθνής Αμνηστία http://www.amnesty.org.gr/:
Η Διεθνής Αμνηστία μεταφέρει μαρτυρίες προσφύγων για κακοποίηση από έλληνες αστυνομικούς ή συνοριοφύλακες πριν την απώθησή τους πίσω στην Τουρκία. Επισημαίνει ότι οι πρόσφυγες βρίσκονται αντιμέτωποι με απειλητικές για τη ζωή τους επιχειρήσεις απώθησης κατά μήκος των ελληνικών ακτών, καθώς και κράτηση επί εβδομάδες σε κακές συνθήκες στη Βουλγαρία.
«Πρόσφυγες περιέγραψαν στη Διεθνή Αμνηστία πώς έλληνες αστυνομικοί ή συνοριοφύλακες, με όπλα και ολοπρόσωπες κουκούλες, τους κακομεταχειρίστηκαν, τους πήραν όλα τα υπάρχοντά τους και τελικά τους απώθησαν πίσω στην Τουρκία» αναφέρει η οργάνωση.
«Ένας 32χρονος άνδρας από τη Συρία περιέγραψε πώς τον Οκτώβριο ο ίδιος και η μητέρα του ήρθαν αντιμέτωποι με την ελληνική συνοριοφυλακή κοντά στη Σάμο. Ανήκαν σε μια ομάδα 35 ατόμων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά, οι οποίοι απωθήθηκαν πίσω στην Τουρκία.
»'Έβαλαν όλους τους άνδρες να ξαπλώσουν στο σκάφος, πάταγαν πάνω μας και μας χτύπαγαν με τα όπλα τους επί τρεις ώρες. Στη συνέχεια, γύρω στις 10 το πρωί, αφού αφαίρεσαν τη μηχανή, μας έβαλαν πίσω στο πλαστικό σκάφος και μας οδήγησαν πίσω στα τουρκικά ύδατα, οπού μας άφησαν στη μέση της θάλασσας'» αναφέρεται στην έκθεση.
Ο αριθμός των παράνομων επιχειρήσεων απώθησης από την Ελλάδα δεν είναι γνωστός. Ωστόσο, η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει ότι έχουν απωθηθεί εκατοντάδες άνθρωποι.

Το 2012 Καταγγελία: 73 μετανάστες παρατημένοι στο Φαρμακονήσι  τιτλοφορούσε το ΤVX αναφερόμενο στο άρθρο σε «Εβδομήντα τρεις μετανάστες, πιθανόν από την Συρία» σα να μην έχουν πληροφορηθεί πως όσοι φεύγουν από πόλεμο είναι Πρόσφυγες.

Οι αντιδράσεις



Στην εικόνα πάνω ο πατέρας που έχασε το παιδί του, Μαρτυρίες (και αναίσχυντους αρνητές) θα βρείτε αλλού πολλές.



@adiasistos
Τώρα είδα τις δηλώσεις του υπουργού για το Φαρμακονήσι. Αν του τα έγραψε κάποιος να τον απολύσει. Πριν παραιτηθεί.


@lysimelis
Να παραιτηθεί ο Βαρβιτσιώτης, να έρθει άλλος στη θέση του. Τόσους φασίστες έχει το κόμμα



Νίκος Ονάσογλου Δ'
ναι ρε παπάρα βαρβιτσιώτη έχεις δίκιο...οι άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν ,πλήρωσαν δουλέμπορους, μπήκαν σε βάρκα χειμωνιάτικα μαζί με τα μωρά τους, με απώτερο σκοπό να σπιλώσουν το Λιμενικό Σώμα....
πιο σίχαμα και από τα σκατά είσαι ρε!!!


―Για να καταλάβω 12 άνθρωποι οι 9 παιδιά πνίγηκαν ενώ τους ρυμουλκούσε το λιμενικό; [@adiasistos ]



―Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλα σύμφωνα με μάρτυρες το Λιμενικό έπνιξε σε βάρκα 9 παιδιά και 3 γυναίκες. Συνεχίστε να γράφετε [@risinggalaxy ]



@nikosalepis
Δεν ξέρω τι έγινε στο Φαρμακονήσι, αλλά όταν η κυβέρνηση αρνείται την έρευνα και τα ΜΜΕ πνίγουν το θέμα σκέφτομαι τα χειρότερα.



Αφού η διάσωση ανθρώπων απ τη θάλασσα είναι ακριβή και αφού τα λιμάνια θα τα πουλήσετε σε ιδιώτες το Λιμενικό τί το χρειαζόμαστε;





«Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καλεί τις Αρχές να διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, και το πώς ανθρώπινες ζωές χάθηκαν σε πλοιάριο υπό ρυμούλκηση», δήλωσε ο Λόρενς Ζολς, Περιφερειακός Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τη Νότια Ευρώπη.

Η ανακοινωση της Υπατης Αρμοστειας του ΟΗΕ και οι καταγγελίες για το λιμενικό στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Βυθός Μπικίνι Στις νάρκες του Έβρου στο πάτο του αιγαίου χτίζεται η ασφάλεια του καθε ευρωπαίου




Γιατί εκτός από την Λαμπεντούζα υπάρχει και το Φαρμακονήσι.Κι αν εμείς "πνίγουμε" την είδηση και τις ευθύνες του ελληνικού Λιμενικού δε σημαίνει πως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αδιαφορεί



 ‏@mustradio

Λιμενικό: Διαψεύδει ισχυρισμούς μεταναστών για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι


Δ. Γάκης (βουλ. ΣΥΡΙΖΑ): "Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες Δένδια και Βαρβιτσιώτη για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι".

@japanidou_
Φαρμακονήσι.Δε σοκάρεσαι αρχίδι?
RTΦωτογραφία σοκ από μαζικές δολοφονίες δελφινιών στην Ιαπωνία!Απλά ΑΙΣΧΟΣ!

@la_roga
μπουκώνεις μπαρμπούνια μιλάς για νεκρά δελφίνια στην Ιαπωνία προσπερνάς το Φαρμακονήσι. Είστε φούσκα και σα φούσκα θα σκάσετε.

Γεωργιάδης: "Ακριβή η διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα"
το αποφάσισα, θα τον πετάξουμε στη Φαλκονέρα κι ας σωθεί μόνος του.


Panagiotis Hadjistefanou
Πως νιώθεις που το 23% των χρημάτων σου (τουλάχιστον) πάει στην τσέπη φονιάδων που πνίγουν παιδιά προκειμένου να μην στερούνται γούνες Fendi οι πουτάνες τους? Α, ετοιμάζεσαι για Μπάολα το βράδυ / κλαις με αναφυλλητά για τον Σουμάχερ / πλέκεις πουλόβερ για νεραντζιές και δεν μπορείς ν'ασχοληθείς, μάλιστα....

Ο άνθρωπος αυτός έχασε και τα 3 παιδιά του και τη γυναίκα του
Για όλους αυτούς, κάθε αποτροπή εισόδου μεταναστών είναι επιτυχία. Ακόμη και αν μετριούνται σε σακούλες νεκροτομείων. Ακόμη και αν τα θύματα προέρχονται από πολεμικές συρράξεις τις οποίες συν-δημιουργήσαμε μέσω του ΝΑΤΟ και άλλων οργανισμώνΛύσιππος
@stathisdrogosis
Ενός χρονού παιδί φώναζε και ζητούσε βοήθεια" λέει ένας εκ των 16 διασωθέντων που έχασε την οικογένειά του στη τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

@Arhsx
Οι φιλελέ, κείνοι που 'ναι φίλοι της ελευθερίας καλέ, είπαν τίποτα για το Φαρμακονήσι?

 ‏@nikosalepis
Δεν ξέρω τι έγινε στο Φαρμακονήσι, αλλά όταν η κυβέρνηση αρνείται την έρευνα και τα ΜΜΕ πνίγουν το θέμα σκέφτομαι τα χειρότερα.





Και οι εξελίξεις
Συγκλονιστικές καταγγελίες για δολοφονική δράση μελών του ελληνικού Λιμενικού Σώματος καταθέτουν οι επιζήσαντες της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σήμερα στον Πειραιά.

Πατέρας, που φέρεται να έχασε τα τέσσερα παιδιά καιτη γυναίκα του, κατήγγειλε ότι επιχειρούσαν να ανέβουν στο σκάφος του λιμενικού για να σωθούν και τους χτυπούσαν για να ξαναπέσουν στο νερό ενώ μικρά παιδιά κολυμπούσαν αβοήθητα στη θάλασσα.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους μετανάστες ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Γ. Τσαρμπόπουλος.

Η Ύπατη Αρμοστεία έφερε πρώτη στη δημοσιότητα καταγγελίες των μεταναστών καθώς ειδικό κλιμάκιο έφτασε στην Λέρο όπου είχαν μεταφερθεί αρχικά οι πρόσφυγες.

Στο παρελθόν και άλλες οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστεία, έχουν καταγγείλει βασανιστήρια, εξαφανίσεις και κλοπές σε βάρος προσφύγων που ζητούν προστασία στην Ευρώπη από μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε το HOT DOC ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας είχε ζητήσει να κάνουν το «βίο αβίωτο» στους μετανάστες. H εντολή του όπως φαίνεται εισακούστηκε από τους υφισταμένους του. 
http://info-war.gr/




@TheKoulWay
Τα δάκρυα σου για τα πνιγμένα παιδιά μεταναστών στο Φαρμακονήσι, κράτησε τα, θα σου χρειαστούν για τα δικά σου παιδιά.


_____________________________________________________
Και συνεχίζω (24 Ιαν.) διότι είναι αναίσχυντοι


Προσήγαγαν «για χαρτιά» έναν από τους επιζήσαντες του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι left.gr


«Δεν ισχύουν αυτά που λέει ο υπουργός Ναυτιλίας, οι πρόσφυγες δεν έδωσαν ποτέ καταθέσεις» Ο Ταχίρ, συνοδός του διασωθέντα πρόσφυγα απο το Φαρμακονήσι που προσήχθη σήμερα στο Α.Τ Ομονοίας μιλά στο Κόκκινο για την νέα περιπέτεια του ανθρώπου και τους ισχυρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας πως οι λιμενικοί βοήθησαν τους πρόσφυγες οι οποίοι φέρονται να τους ευχαρίστησαν.



Tις μαρτυρίες των 16 προσφύγων απο το Αφγανιστάν και τη Συρία που σώθηκαν απο την τραγωδία στο Φαρμακονήσι μετέφερε μέσω του Κόκκινου ο Νασίμ Λομανί, μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών που έχει αναλάβει την περίθαλψή τους. 

Η βάρκα των προσφύγων είχε σχεδόν φτάσει στις ελληνικές ακτές όταν τους εντόπισε το ελληνικό λιμενικό. Οι λιμενικοί έδεσαν τη βάρκα πάνω στο σκάφος προκειμένου να τους επαναπροωθήσει παράνομα πίσω στη Τουρκία. Όπως προκύπτει τα σκάφος έτρεχε με τόσο μεγάλη ταχύτητα που έσπασε το σκοινί που κρατούσε τη βάρκα. "Ο κόσμος σχεδόν σκορπιζόταν στη θάλασσα. Στο πρώτο χτύπημα τρύπησε η βάρκα των προσφύγων και γέμισε νερό και τότε άρχισαν να πέφτουν τα παιδιά στη θάλασσα" λέει ο Νασίμ Λομανί επικαλούμενος τις μαρτυρίες των διασωθέντων που έφτασαν στο Πειραιά.
«Τους απωθούσαν και δεν τους άφηναν να μπουν μέσα στη βάρκα του λιμενικό. Μια γυναίκα είπε πως ενώ κρατούσε το πόδι ενός λιμενικού για να μπει μέσα στη βάρκα, αυτός τη κλωτσούσε και την πέταξε μέσα στη θάλασσα και πέταξε και το μωρό από την άλλη πλευρά". Οι λιμενικοί "έσβησαν το προβολέα που είχαν αναμμένο εκείνη την ώρα για να μην φαίνεται από τις τουρκικές ακτές τι συνέβαινε μέσα στη θάλασσα" λέει ο κ. Λομανί. left.gr:


@dromografos
Προσήγαγαν «για χαρτιά» έναν από τους επιζώντες του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι :: left.gr


δεν είχε χαρτιά ο παρα λίγο πνιγμένος;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


Ο Αντώνης Σαμαράς προαναγγέλει το έγκλημα στο Φαρμακονήσι, στην ελληνική βουλή (ομιλία για τον προϋπολογισμό 2014 - 8/12/2013).



@CrippleHorse
Σαμαράς καμάρωνε για "απαγορευμένες πολιτικές αποτροπής" προδιαγράφοντας το έγκλημα σε Φαρμακονήσι





Ο Πρωθυπουργός σύστησε 'να το τελειώνουνε' το θέμα και τα καθεστωτικά έντυπα και κανάλια υπάκουσαν.
Γι αυτό ας υπενθυμίζουμε:







Κι από εμένα για σάς, μετα τον αποττοπιασμό και την αηδία τι με τρελαίνει:
Μερακλώνουν με το Τζιβαέρι και ρακόμελα κι ύστερα πνίγουν πρόσφυγες και μιλούν για λαθραίους νεκρούς.

Σε μια χώρα που κάθε τυχαίος τόμος με Δημοτικά τραγούδια έχει μεγαλύτερό του κεφάλαιο τα της Ξενητιάς.




____________________________________________________________
Συστήνω 
Καταθέσεις των μαρτύρων: tvxs.gr

Κατσάκος Πέτρος: Στα άπατα της λογικής του Μ. Βαρβιτσιώτη
Παναγιώτης Χατζηστεφάνου: Νυρεμβέργη 2.0 koutipandoras


Εικόνες 
που ταξίδεψαν πολύ από το 2009:
Ο ταραξίας δεμένος στους κάβους και μετά σε μπασκέτα.
Από τότε τα 'περιστατικά' (με ένα θάνατο) δεν έχουν σταματήσει.
Και sto kokkino:

8 σχόλια:

  1. Κι απ' το θάνατο ακόμη πιο πικρή η προσφυγιά....
    έλεγαν κάποιοι παλιοί στίχοι που παραμένουν επίκαιροι και διαχρονικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο ωραίο και σοφό... φίλε Ευρυτάνα,
      και τι γρήγορα ξεχάστηκε από ένα λαό που την έχει τραγουδήσει την προσφυγιά και την ξενιτιά επί αιώνες.

      Διαγραφή
  2. Αυτή την εικόνα από το 2009, ομολογώ την είχα ξεχάσει μέσα στην καθημερινώς ανανεούμενη φρίκη που ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως δικοί μας άνθρωποι ,παιδιά μας, πάνε να δουλέψουν και να ζήσουν έξω;Μπα οι δικοί μας είναι καλοί μορφωμένοι, τι σχέση με τους παράνομους και φτωχούς Αφγανούς.Χαζομάρα ,βλακεία ,αναλγησία τι απο όλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αντέχεται Χρυσάνθη μου..
      Και σε μια χώρα που κάθε τυχαίος τόμος με Δημοτικά τραγούδια έχει μεγαλύτερό του κεφάλαιο τα της Ξενητιάς.
      Μερακλώνουν με το Τζιβαέρι και ρακόμελα κι ύστερα πνίγουν πρόσφυγες...

      Διαγραφή
  4. Εφιάλτης χωρίς τέλος...δημιουργούν πρόσφυγες και μετά τους πνίγουν κιόλας...δεν αντέχεται όλη αυτή η φρίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 20.000 άνθρωποι νεκροί στα σύνορα της Ευρώπης
      και γύρω-γύρω στους πολέμους αμέτρητοι
      κι εδώ μιλούν για σκι και για 'πρωτογενές πλεόνασμα'.

      Καλό ξημέρωμα
      συμβολικό μα και αυριανό!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.