Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η απαγορευμένη αφίσα των φαρμακοποιών (και άλλα πολλά)



Η αφίσα αυτή θα αναρτηθεί από σήμερα στα 11.000 φαρμακεία της χώρας. Ένας ακόμα κλάδος ολόκληρος δηλώνει καθαρά πως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί το έργο της φρουρούμενη κι απερίσπαστη.
Με την ευκαιρία σας προσφέρω και άλλα που κυκλοφορούν.
Χαρείτε τα!
[για εξελίξεις σχετικά με την αφίσα και την απαγόρευση προβολής των διαφημιστικών σποτ των φαρμακοποιών παρακαλώ δείτε κάτω-κάτω]



 














__________________________________________
Το νέο «χαράτσι» στα φαρμακεία έχει ανακοινωθεί ήδη και θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου θα ρίξει στο το 15%  το ποσοστό κέρδους από  το 23% που είναι περίπου σήμερα. Συνέπεια θα είναι το κλείσιμο πολλών φαρμακείων (υπολογίζεται 66%, δηλαδή  2 στα 3 φαρμακεία). Η μείωση του ποσοστού κέρδους πιθανόν να επιφέρει ελλείψεις στην αγορά αφού οι φαρμακοποιοί δε θα μπορούν να αγοράσουν με τις απαραίτητες ποσότητες φαρμάκων. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, τα ελληνικά Φαρμακεία λειτουργούν σήμερα με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά κέρδους πανευρωπαϊκά, συγκρινόμενα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες . Για παράδειγμα στο Λουξεμβούργο το ποσοστό κέρδους είναι 48%, στην Βρετανία 24-25%, στην Γαλλία 25%, και στην Ισπανία με 24%.  Ο πανευρωπαϊκός μέσος όρος ποσοστού κέρδους Φαρμακείων (retail profit margin) συνολικά είναι 21,6% (στοιχεία 2008), ενώ σήμερα τα ποσοστά κέρδους στην Ελλάδα βρίσκονται χαμηλότερα του πανευρωπαϊκού μέσου όρου, στο 18,5-20,0% (ποσοστό κέρδους 22,15% μείον rebate).

Τρίτη 6 Μαΐου  προσθέτω:
―η κυβέρνηση ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ σποτάκια του Φαρμακευτικού Συλλόγου ως ΠΟΛΙΤΙΚΑ επειδή εκθέτουν την κλοπή στην υγεία:

Μόλις έλαβα το εξωφρενικό νέο. Η Αφίσα σήμερα απαγορεύτηκε που ανήρτησαν χθες τα φαρμακεία. Ναι, απαγορεύτηκε― για να μην έχουμε αυταπάτες περί δημοκρατίας.

Ιδού και το σχετικό κείμενο του κυρίου Λουράντου:


6 Μαΐου 2014
«Φασισμός χωρίς προσωπείο»
Ο φασισμός δεν έχει χρώμα. Καλλιεργείται από αυτούς που προσπαθούν να εδραιωθούν εσαεί στις θέσεις τους και να επιβάλλουν τις απόψεις του χωρίς καμία αντίδραση.
Ο φασισμός ενοχλεί μόνο αυτούς που αντιδρούν και προσπαθεί να εξαφανίσει στο διάβα του κάθε αντίδραση, ειδικά όταν αυτή πρόκειται να υπερασπιστεί το δίκαιο των πολιτών.
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που τον τελευταίο καιρό ανθεί τη χώρα μας, φρόντισε προφανώς να ενημερώσει την κυβέρνηση για την αφίσα μας, τα ραδιοφωνικά σποτ και τη θέληση μας να ζήσουμε ως κλάδος, ως πολίτες, ως αξιοπρεπείς επιστήμονες.
Σήμερα εκδόθηκε η εξής Υ.Α. η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν επιτρέπεται η μετάδοση
μηνυμάτων φορέων εκτός των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων, το
περιεχόμενο των οποίων μπορεί να χαρακτηρισθεί, άμεσα ή έμμεσα, ως πολιτικό».
Η μέχρι σήμερα πορεία της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας, που πρόσκειται σε αυτή τη λογική έχει αποδειχθεί ότι είναι υπεύθυνη για τη διάλυση του κλάδου μας. Είναι αυτή που δεν εφάρμοσε αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, που δεν στήριξε αντιδράσεις του κλάδου, που δεν έδωσε καμία μάχη, απλώς για να μην στεναχωρήσει τους «καλούς υπουργούς» και την «εθνοσωτήρια κυβέρνηση» με σκοπό να καρπωθεί κυβερνητικές και άλλες θέσεις.
Καταγγέλλω όλη αυτή τη μεθόδευση και καλώ όποιον έχει ακόμα σθένος, αξιοπρέπεια και φιλότιμο, να αναλογιστεί ότι οι ευκαιρίες στη ζωή για την ανατροπή τέτοιων μεθοδεύσεων είναι ελάχιστες και αν δεν τις εκμεταλλευτούμε, είμαστε υπόλογοι όχι μόνο για το δικό μας παρόν αλλά και για το μέλλον των γενεών που έρχονται.
Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ




2 σχόλια:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.