Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Όποιος πήρε τον καιρό να μας τον φέρει πίσω



Δεν ξέρω ποιος κάνει τι πάντως κάτι γίνεται με τον καιρό. Χθες το πρωί χαλάζι από εκείνα τα απριλιάτικα, σήμερα μαύρα σύννεφα φθινοπωρινά ταξιδεύουν κάθε λίγο στον καταγάλανο καλοκαιρινό ουρανό. Θυμάμαι που τα καλοκαίρια για μήνες δε βλέπαμε σύννεφα και αν είχε μια μέρα συννεφιά βγαίναμε να βγάλουμε φωτογραφίες και περπατούσαμε στους τόπους διακοπών προσπαθώντας να μαντέψουμε πώς θα ήταν το χειμώνα. Τις έχω τις φωτογραφίες, δεν ξεχνιέται.

Το ξέρω βέβαια πως με την τεχνολογία μπορούμε να αλλάζουμε τον καιρό πια. Και δε μιλάω για λιτανείες και χορούς της βροχής. Οι απόπειρες είχαν αρχίσει τη δεκαετία του 1930 και ήδη  από την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ είναι γνωστή η 'επιχείρηση Ποπάυ΄με την οποία προσπάθησαν οι Αμερικανοί να αυξήσουν τις βροχές ώστε να δυσκολέψουν τις μετακινήσεις του εχθρού.
Λίγοι οι πιστοί του Βίλχεμ Ράιχ στην εποχή μας, λίγοι πιστεύουν πως δια της οργόνης (μέσω οργασμών αλλά και μεταλλικών σωλήνων) η κοσμική ενέργεια μπορεί να αλλάξει τον καιρό (ή κάπως έτσι.. πάνε χρόνια που τα διάβασα).
 Όμως δεν πρόκειται για συνωμοσιολογία, το μικροκλίμα πια μπορεί να επηρεαστεί. Η επιστήμη για χρόνια είχε επικεντρωθεί στη σπορά νεφών με αεροπλάνα ή με δορυφόρους  μα πια, διαβάζω, ανακαλύφθηκαν καλύτερες μέθοδοι, με λέιζερ.
Το ερώτημα μου είναι γιατί. Συμβαίνει εδώ; Το κάνουμε για κάποιο σκοπό (όπως την τρύπα του όζοντος) ή μήπως υφιστάμεθα ως παρενέργεια τις συνέπειες της επέμβασης σε άλλους τόπους;
Όποιος γνωρίζει ας μου πει (αλλά παρακαλώ όχι συνωμοσίες και πσεκαζμολογίες)
______________________________________________________
εικόνα
Η μεγάλη πικροδάφνη στην είσοδο του σπιτιού μου, κυκλωμένη από σκούρα σύννεφα. Τη φωτογράφισα σήμερα γύρω στις επτά το απόγευμα που επέστρεψα από μια καυτή μέρα στην παραλία.

6 σχόλια:

  1. Εμένα τώρα που μου αρέσει αυτός ο καιρός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο... τώρα που το λες έφερνε πλήξη εκείνο το άλλο το ίδιο κάθε μέρα. Αλλά μου λείπει η διαύγεια..

      Διαγραφή
  2. Ζέστη - κρύο , ήλιος- συννεφιά και τούμπαλιν...αυτός δεν είναι καιρός,γκόμενος με θέματα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γαμιέται ο καιρός και ο Ολυμπιακός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.