Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο Χαρούν ελ Ρασίντ, ο Νορβηγός γιατρός, η Παλαιστίνη (και άλλα πολλά)




'Ενας από τους μύθους που αγαπώ, και επαναλαμβάνεται συχνά στις Xίλιες Και Μια Νύχτες είναι η ιστορία του μεγάλου Χαλίφη Χαρούν ελ Ρασίντ που έβγαινε στα παζάρια μεταμφιεσμένος για να μάθει πώς ζούσε ο λαός και τι έλεγε πραγματικά ο κόσμος για τους νόμους και τις αποφάσεις του.
Εκείνον μου θύμισε η επιστολή ενός σύγχρονου ήρωα, του Νορβηγού γιατρού Dr. Mads Gilbert MD PhD ο οποίος στην έκκλησή του από τη Γάζα, μεταξύ άλλων, λέει:

''...Κύριε Ομπάμα – έχετε καρδιά;
Σας προσκαλώ – περάστε μια νύχτα – μια μόνο νύχτα – μαζί μας στη Σίφα.
Ίσως μεταμφιεσμένος σαν καθαριστής. Είμαι 100% σίγουρος, ότι θα άλλαζε
η Ιστορία.

Κανένας άνθρωπος με καρδιά ΚΑΙ ισχύ δεν θα μπορούσε ποτέ να περάσει
μια νύχτα στη Σίφα χωρίς να φύγει αποφασισμένος να τερματίσει τη σφαγή
του Παλαιστινιακού λαού...'' από enallaktikos:Η επιστολή του ήρωα Νορβηγού γιατρού που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη στη Γάζα.
____________________________________________________
 Στην εικόνα πάνω το χέρι μου, πρησμένο από τη ζέστη μα στρατευμένο στο δίκαιο αγώνα. Συμμετέχω κι αν θέλετε να δείτε τις φωτογραφίες ή να στείλετε κι εσείς δική σας, στο https://www.facebook.com/JIL.LOVE.REVOLUTION:
Νέα μορφή αλληλεγγύης με την κατεχόμενη Παλαιστίνη και τη αποκλεισμένη και αντιστεκόμενη Γάζα εξαπλώνεται ραγδαία σε όλον τον κόσμο.. Πολίτες διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκειών και ιδεολογιών φωτογραφίζονται με το διαβατήριο στο χέρι γράφοντας συνθήματα υπέρ της Γάζας, κατά σου σιωνισμού και του κράτους του και υπέρ της ηρωικής του αντίσταση...Δείτε διαβατήρια από ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη,..Μέση Ανατολή ακόμα και από Εβραίους που έχουν ισραηλινά διαβατήρια .........(από Nasim Alatras B)









Διαδήλωση κατά των βομβαρδισμών της Παλαιστίνης,
 Σικάγο

ΜΗΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ στο σιωνιστικό κράτος για κανένα λόγο ..μποϊκοτάζ σε όλα τα επίπεδα ..τουριστικά "καλλιτεχνικά" και εμπορικά ...κλπ 
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας ( AESA) συνέστησε στο σύνολο των ευρωπαϊκών εταιρειών να σταματήσουν να εξυπηρετούν, το αργότερο από σήμερα και μέχρι νεωτέρας, το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.....:http://www.left.gr/news/ateleioti-aimatohysia-sti-gaza-xepernoyn-toys-600-oi-nekroi-100000-oi-ektopismenoi#sthash.RWGUtaKq.lhjdaBfR.dpuf



Ξεδιάντροπη προειδοποίηση του Ισραήλ προς δημοσιογράφους που εργάζονται στη Γάζα πως δε θα δεχθεί την ευθύνη για ζημιά ή τραυματισμούς τους

Η Σουηδία αρνήθηκε να δώσει άδεια εσόδου στο αεροπλάνο του Προέδρου του Ισραήλ στον εναέριο χώρο της.....middle east monitor


Ερτογάν

 Εχθροί του Ισραήλ (από Niko Ago)

Πιέστε τον Αθηναίοι: Ντροπή και αίσχος που ο Δήμαρχος Καμίνης φαίνεται δεν 'καταδικάζει τη βια από όπου κι αν προέρχεται:
Με μια προκλητική τοποθέτηση ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε ψηφίσματα για το παραμικρό, ο δήμαρχος Αθηναίων αρνήθηκε την καταδίκη από το δημοτικό συμβούλιο της δολοφονικής επίθεσης των Ισραηλινών στη Γάζα.... kouti pandoras





'Εχω ξαναπεί: Δε δεχθώ αντισημιτικά ρατσιστικά σχόλια. Απόδειξη ότι όλοι οι Εβραίοι (εντός και εκτός Ισραήλ) δεν εγκρίνουν τη σφαγή είναι και η «'Οχι Στο Όνομά μου» στη φεϊσμπουκική Σελίδα: Jewish Voice for PeaceΑξίζει.

__________________________________________
ις Χίλιες και Μία Νύχτες στα ελληνικά έχουμε τη μεγάλη και σπάνια τύχη να τις έχουμε στη σπουδαία μετάφραση (από τα πρωτότυπα αραβικά από το σπουδαίο Κώστα Τρικογλίδη που Αιγυπτιώτης και γνώστης των παραδόσεων όχι μόνο μετέφρασε σε εξαιρετικά ελληνικά μα δίνει σπουδαίες εξηγήσεις (μέχρι συνταγών μαγειρικής) στις σημειώσεις του. 
Το πολύτομο έργο το εξέδωσαν οι Εκδόσεις Ηριδανός κι αν μάθω ότι είναι εξαντλημένο...  ντροπή και όνειδος για τους εκδότες μας.

Από wikipedia:
Ο Χαρούν αλ-Ρασίντ ή αλλιώς Χαρούν αρ-Ρασίντ, Ααρών ο Δίκαιος (763809), ήταν ο 5ος και πιο γνωστός αββασίδης Χαλίφης. Γεννήθηκε στην πόλη Ρέυ, κοντά στην Τεχεράνη, και μεγάλωσε στη Βαγδάτη, ενώ κατά τη διάρκεια της βασιλείας του έζησε στην πόλη Ράκα στο μέσο ρου του ποταμού ΕυφράτηΚυβέρνησε το Χαλιφάτο από το 786 έως το 809. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του υπήρξε άνθιση των επιστημών και γενικώς πολιτιστική και θρησκευτική ακμή. Οι Τέχνες επίσης έφτασαν στη μέγιστη ακμή τους εκείνη την εποχή. Έχτισε επίσης την περίφημη βιβλιοθήκη Μπαγίτ αλ-Χίκμα......



4 σχόλια:

  1. Τεράστιος σεβασμός στον γιατρό Gilbert ... Μπράβο σε όσους ξύπνησαν από τον λήθαργο και αντιδρούν.
    Αίσχος και ντροπή σε κάτι ανθρωπάκια τύπου Καμίνη. Αλλά και πάλι, από ανθρωπάκια τι περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.