Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κορίτσια προσοχή: όχι 'τιραντάκια' στην κατασκήνωση





Το ανωτέρω υποψιάστηκα ότι είναι τρολιά. Γι αυτό και ερεύνησα στην ιστοσελίδα της ερὰς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας από όπου 'κατέβασα' τη λίστα με τα 'Εφόδια Κατασκηνωτή' στην οποία όντως επαλήθευσα ότι απαγορεύονται οι βαφές νυχιών για όλους, τα παντελόνια και τα 'τιραντάκια' μόνο για κορίτσια ενώ στα αγόρια σορτς και 'τιραντάκια' επιτρέπονται.
Ιδού (τονισμένο από εμένα) για να ξέρετε τι να πάρετε μαζί σας.
Καλές διακοπές!

Για περαιτέρω έρευνα: 



28 σχόλια:

  1. Ολέ Θα περάσουν όνειρο οι νέες και οι νέοι μας!
    Ας μου εξηγήσει κάποιος πώς είναι το γιουβέτσι χωρίς κρέας; (όχι ότι συμπαθώ το κρέας αλλά άλλο να είσαι vegi κι άλλο να ΣΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ σαν κάτι κακό!)
    Επίσης ξετρελάθηκα με τα πατούμενα : όχι δίχαλο!

    Αναρωτιέμαι ...γεμίζουν αυτές οι κατασκηνώσεις;
    "Οι εμπλεκόμενοι σε συναναστροφές θα αρραβωνιάζονται άμεσα..."
    Βρε είμαστε σίγουροι ότι αυτό το έντυπο υπάρχει εν έτη 2014;

    Να'σαι καλά Δάφνη! Διασκέδασα δεόντως! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτα Αριστέα μου
      και να σκεφτείς κάποιος ενοχλήθηκε που το ανέβασα λες κια εγώ τα εμπνεύστηκα..

      Καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
    2. Μια και είμαι η αρχηγός της κατασκήνωσης κοριτσιών να σας λύσω τις απορίες σας. Εφ΄όσον γνωρίζετε την πραγματική επιστολή με τις οδηγίες της κατασκήνωσης είμαι ήσυχη ότι όταν εκτιμήσετε την προσφορά πολλών ανθρώπων για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα της κατασκήνωσης θα ξέρετε τί να φέρουν τα παιδιά σας για να ζήσουν εν Χριστώ. Αν γνωρίζετε την ενδυμασία που φοράτε στην εκκλησία ποια είναι τότε μια και η κατασκήνωση αυτό προσφέρει, ζωή εν Χριστώ, όχι για ένα κομματάκι της ζωής μας αλλά συνεχώς, κάθε ανοιγόκλεισμα του ματιού μας, τότε αφού με προσευχή αρχίζουμε και προσευχή κοιμόμαστε το βράδυ είμαστε ντυμένες όπως στην εκκλησία, με ρούχα άνετα, φαρδιά, ευκολοχρηστα και κυρίως, μιμούμαστε την Παναγιά μας. Δεν γελάνε με όλα οι σώφρονες άνθρωποι. Και μάλιστα με τη ζωή που παραδοσιακά κράτησε το νησί μας αιώνες. Δεν είμαστε ελληναράδες ούτε θεούσες. Ζούμε ζωή σύγχρονη. Τα σορτσ και τα αμάνικα δεν βοηθάνε σε ένα χώρο γεμάτο έντομα και γι αυτό θέλουμε να έχουν μανίκια και μακριές φούστες για να προστατεύονται, πέρα από το ότι είναι πεποίθηση ζωής το να ντυνόμαστε σωστά, γιατί μας βοηθά να σκεφτόμαστε και σεμνά. Τώρα αν αυτό ενόχλησε κάποιους, είναι ελεύθεροι να ζουν τη ζωή τους. Δεν επιβληθήκαμε σε κανέναν. Ναι, ενόχλησε και τα παιδιά που πήραν μέρος και ξέρουν τί ζουν και αυτούς που όλο το χειμώνα ετοιμα΄ζονται και τις δέκα αυτές μέρες ξαγρυπνούν για να ζήσουν τα παιδιά μας ξένοιαστα κι αληθινά ορθόδοξα και με ορθοπραξία τη ζωή της εκκλησίας. Αν δεν το ανέβασατε εσείς και δεν τα εμπνευστήκατε είναι προς τιμήν σας. Η τιμή σας θα ήταν βέβαια περισσότερη όταν δεν τα ανεβάζατε για να προκαλέσετε τη χλεύη που συναντώ όποτε βγαίνω στις παρέες της Καλύμνου για ΄μια υπόθεση που κατέθεσα με χαρά μου τη ζωή μου. Αν θέλατε να είστε εντάξει, αφού γνωρίζετε τις οδηγίες, θα βρίσκατε την ιστοσελίδα της κατασκηνώσεώς μας και θα βλέπατε πώς περνάμε, τι πρόγραμμα έχουμε με ποιους τρόπους ανοιγόμαστε στην τοπική κοινωνία και τί ζωή διδάσκουμε με μόνο το παράδειγμα, χωρίς φωνές και εξαναγκασμούς. Δείτε το λοιπόν για να μην ψάχνετε εδώ : www,agiaparaskeviargoskalymnoycamping.wordpress.com . Αν ήσασταν αρχηγός της κατασκήνωσης εσείς, σίγουρα θα καταλαβαίνατε το κακό που κάνετε έστω και με την αναδημοσίευση του "ανίερου" δημοσιεύματος. Η Ιερά Μητρόπολη εξέφρασε μέσω εμού την λύπη της για το "ευφυές" κείμενο και επειδή δεν μένει ποτέ στην έκφραση της λύπης, σας προσκαλεί να έρθετε σε επαφή με τους υπηρέτες της κατασκήνωσης για να λάβετε ιδίαν γνώσιν και να αναιρέσετε όσα έχετε πει. Και ναι, οι κατασκηνώσεις μας γέμισαν τόσο που δεν είχαμε πού να κοιμήσουμε τα παιδιά μας, κι αυτό γίνεται τέσσερα χρόνια τώρα ανελλιπώς, προς αποφυγήν μη ενημερώσεως. Με τιμή, Πάνου-Ροδίτου Μαρία, η αρχηγός της κατασκήνωσης κοριτσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας. Υ.Γ. Στη διάθεσή σας όποτε θέλετε μέσω της επικοινωνίας της ιστοσελίδας που σας παρέθεσα με πολύ καλή διάθεση εν Χριστώ Ιησού.

      Διαγραφή
    3. Κάτι ακόμα. Η Μητρόπολη έχει κατασκηνώσεις για παιδιιά δημοτικού και γυμνασίου - Λυκείου που τελείωσαν για φέτος οριστικά στις 24/07/2014΄. . Προσφέρθηκα να δημιουργήσουμε μια όαση για νέους και νέες που πράγματι θέλουν να ζήσουν ζωή έμπρακτα Χριστού, αλλά ακόμα δεν έχουμε τις ΄κατάλληλες προϋποθέσεις. Αν αντί να κοροϊδεύετε έχετε αγαθή διάθεση να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, και ναι, θα είναι ξεχωριστά οι νέοι από τις νέες λόγω διαφορετικής ψυχολογικής προσέγγισης της πραγματικότητας ,είστε ευπρόσδεκτοι να μας βοηθήσετε. Τότε δεν θα κοροϊδεύετε πια, θα σας κοροϊδεύουν , αλλά πιστέψτε με δεν θα σας νοιάζει καθόλου γιατί θα υπηρετείτε σκοπό και στόχους αποστόλων του Χριστού. Γιατί είναι ύποπτο να αρεσουμε σε όλους, διαλέγουμε να υπηρετούμε το Χριστό όπως η ορθόδοξη Εκκλησία με ακρίβεια και με οικονομία τον διδάσκει. Και πάλι ευχαριστώ, Μαρία Πάνου

      Διαγραφή
    4. Το να υπηρετούμε σκοπό και στόχο μιας ανθρώπινης εφεύρεσης όπως ο Θεός, είναι γοητευτικό δεν λέω, αλλά προτιμούμε να μείνουμε στην χλεύη.

      Διαγραφή
    5. Κυρία Πάνου

      δεν αμφισβητώ την καλή σας πρόθεση ούτε την αφοσίωση στο έργο σας.
      Κατά κανόνα συνειδητά αποφεύγω να 'χλευάζω' πιστούς όποιας θρησκείας. Σατιρίζω όμως θεσμούς και πιστεύω ότι ποτέ θεσμός δυνατός όσο η Εκκλησία δεν κινδύνευσε από την κριτική και τη σάτιρα.
      Αν ασχολήθηκα με τα 'τιραντάκια' ήταν διότι βρήκα την απαίτηση υπερβολική όταν σχετίζεται με ντύσιμο παιδιών ενώ, αντίθετα, στην περίπτωση γάμων έχω δει νυφικά προκλητικότατα με 'τιρατάκια', ή και δίχως αυτά, παρότι μιλάμε για εν Χριστώ μυστήριο στον οίκο του Θεού.

      Ευχαριστώ και εσάς και τη Ιερά Μητρόπολη για το σχόλιό σας (και το σύνδεσμο) και σας υπενθυμίζω ότι όντως έψαξα και μάλιστα δίνω σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως.

      Καλό σας απόγευμα!


      Διαγραφή
  2. Η τρολιά καταπληκτική και όχι και πολύ μακριά από την πραγματικότητα!!
    Πόσο γέλασα με το μαγιό τύπου βρακί...χαχα!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μ άρεσε- και.. μεταξύ μας σ' αυτό ομολογώ ότι αν ήμουν των απαγορεύσεων θα συμφωνούσα να απαγορευόταν για τα απανταχού αρσενικά..

      Διαγραφή
  3. πήγαινα σε χριστιανική κατασκήνωση ,μόνο για κορίτσια ,από 11 εως 15 χρόνων! Επρεπε να εχουμε μαζί μας όλα όσα λεει,απαραιτητως καινή διαθηκη ,όπου σε ομάδες διαβαζαμε και αναλύαμε ένα κομματι ,πρωί και απόγευμα! Πσοσευχόμασταν συνέχεια ,οι ομαδάρχισσες ήταν όλες γυναίκες ανύπαντρες ,θεούσες με καλτσόν και μακρυμάνικα ντάλα καλοκαίρι και γενικά φανταστείτε πως ακολουθούσαμε πρόγραμμα μοναστηριού!
    Σε αυτή την κατασκήνωση πληρώναμε 70.000 δραχμές τότε ,πολύ ακριβά για τους γονείς μου ,αλλά επειδή πήγαιναν όλα τα κορίτσια των ''καλών '' οικογενειών ,έστελναν κι εμένα ....βέβαια εκεί ανακάλυψα τι εστί κορίτσι ''καλής '' οικογένειας και πόσο έκαναν τα στραβά μάτια οι θεούσες στις παρασπονδίες πλούσιων κοριτσιών!
    Τιραντάκι πάντως δεν τολμούσε καμια να φορεσει χαχαχαχαχαχα

    .....μου φαίνεται ειναι καιρός να στείλω τ'αγόρια μου !Να γλυκαθούν ,μπας και γίνουν δεσπότες γιατι το βλέπω επάγγελμα του μέλλοντος ,τωρα με την κρίση!
    Αριστέα ,ετοιμάσου να ξομολογηθείς τα κρίματά σου στον Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως κόρη άθεων και ουχί Καλής Οικογενείας δεν έχω ιδέα από αυτά, μου φαίνονται μυθικά όταν τα ακούω.
      Νάσια μου υποσχέσου μου ότι όταν ξαναπιάσεις πληκτρολόγιο θα μας διηγηθείς ιστορίες από εκείνα τα καλοκαίρια.. Έστω και με ψευδώνυμο..
      Διψάω για γνώση.
      Και, βέβαια, αν πάνε τα αγόρια σου περιμένω κι από εκείνους γλαφυρές περιγραφές.

      Ως τότε Καλά να περνάτε!.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι για τον εγκλεισμό σας σε τέτοια κατασκήνωση χωρίς ελευθερία να διαλέξετε. Αλλά έστω κι έτσι θα έπρεπε να εκτιμήσετε κάτι κι όχι να κοροϊδεύετε κι εσείς, κι είστε και μητέρα. Μην στείλετε τα αγόρια σας στις κατασκηνώσεις μας. Είναι πολύ μοντέρνες σε σχέση μ΄ αυτό που περιγράφετε και θα διαψευσθείτε στα παιδιά σας. Με τιμή, Πάνου Μαρία.

      Διαγραφή
  4. Kαπότες επιτρέπονται και λάδια για την διείσδυση ή είναι αμαρτία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην αναφέρονται υποθέτω ότι επιτρέπονται αγαπητέ αγνέ μου Μάλερ..

      Διαγραφή
  5. ΩΩΩχχχχ
    Με ότι καυλώνει ο καθένας παλιοσεξίσταροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. yparxoun goneis pou stelnoun ta paidia tous se tetoiou eidous kataskhnwseis;fantazomai pws tha perasoun ta paidia...........pws eisai dafnh mou;polla filia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ υπάρχουν γονείς (λέμε τώρα), που τα στέλνουν στις κατασκηνώσεις της Χρυσής Αυγής, δεν θα υπήρχαν κάποιοι να τα στέλνουν σε θρησκευτικές κατασκηνώσεις;

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Μahler Ελένη μου.

      Καλό ξημέρωμα και στους δυό σας!

      Διαγραφή
  7. Τα κινητά απαγορεύονται φαντάζομαι επειδή εμποδίζουν την επικοινωνία με το θεό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάπου εκεί στα 14 είχα "μπλέξει" με κάτι φίλες και με ψήσανε να πάμε σε Χριστιανική κατασκήνωση... Το είπα στους γονείς μου και μόνο που δε μου κάνανε ξορκισμό... Πήγαινα και παλιότερα σε κατασκηνώσεις αλλά με αγόρια και full moon party!!
    Οποτε φανταζόμουν κάτι ανάλογο. Τελικά πήγα και πέρασα μαρτυρικά! Νηστεία και προσευχή δεν είχε σε λογικά πλαίσια αλλά πόσο ωραία να περάσεις μαντρωμένος κάπου χωρίς να υπάρχει υποψία φλερτ... Θυμάμαι κάτι λυσσάρες πήγαιναν και κόλλαγαν στα κάγκελα για να δουν αγόρια να περνάνε απ'έξω.. Εγώ το θεωρούσε ύψιστη ξεφτίλα και κρυβόμουν! Τελικά καλά περάσαμε... Εμαθα και πολλά πράγματα για το σεξ.. Αγαπημένο καθημέρινο θέμα συζήτηση μεταξύ δεκατετράχρονων παρθενοπιπίτσων θεουσών...

    Α και μη ξεχάσω... Μια μερα μας εξομολόγησαν.... Και τι μου είπε ο παπάς????????? Επειδή στην κατασκήνωση υπήρχαν λίγα ντουζ για να μη περιμένουμε έκανα μπάνιο μαζί με μια φίλη μου.... Μεγάλη αμαρτία όπως μας είπε ο παπάς!!!

    Οπως είναι φυσικό δεν ξαναπήγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως με χαρά μου βλέπω ότι οι σχέσεις με άτομα του ιδίου φύλου δεν απαγορεύονται, ούτε και θα αρραβωνιάζονται όσα αγοράκια ή όσα κοριτσάκια συλλαμβάνονται. NO FEAR!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ότι θα γελάγαμε ακόμα 2 χρόνια μετά δεν το περίμενα χαχα. Να είσαι καλά που έβαλες το λίνκ στο μπλόγκ μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.