Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Με τις Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες απόψε (φωτογραφίες, γελοιογραφίες κ.λ.)

Για υπογραφή: Petition

'Αγνοήστε την Απόφαση' είχε διατάξει ο κ. Στουρνάρας που αντί να σεβαστεί την Ελληνική Δικαιοσύνη που δικαίωσε τις Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες επέλεξε να επιβληθεί με το προσφιλές του όπλο, τα ΜΑΤ. Κι οι νεαροί Ματατζήδες με μαύρα δερμάτινα, μπότες και γάντια τύπου σιδερογροθιά χτυπούν και σέρνουν από τα μαλλιά στα πεζοδρόμια άοπλες γυναίκες που δε διαφέρουν από τις μάνες τους. Εικόνα από το ντε Σαντ, πράξη που παραπέμπει στα ψυχολογικά βασανιστήρια των στρατοπέδων εξόντωσης. 
«Ηλίθιο είσαι παιδί μου;» φώναζε μια σε ένα νεαρό όπως θα μάλωνε το παιδί της. Αυτός όμως, ακολουθούσε εντολές, την άρπαξε και την έσυρε σκίζοντας τα ρούχα της.
Εικόνες γιων που υπακούοντας εντολές δέρνουν δημοσίως τη μάνα τους πέρασαν στο ασυνείδητό μας, προστέθηκαν στη εικονογραφία του τραγικού τούτου πολέμου μα αμφιβάλλω αν ξορκίζονται με τις (διασκεδαστικές ομολογουμένως) γελοιογραφίες.
Είναι βαριά αυτά τα τραύματα για μια κοινωνία―δε θα επουλωθούν εύκολα κι αρχίζω να φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε στο χείριστο.
Κι είναι ανάσα κι ελπίδα μας που το τυραννικό καθεστώς που (φρέσκο νέο) έχει ρίξει 6.3 εκατομμύρια Έλληνες στο όρο της φτώχειας, το τυραννικό καθεστώς που κατάφερε να έχουμε σε καιρό ειρήνης περισσότερους νεκρούς από της (άλλης) Κατοχής, το τυραννικό καθεστώς που έπνιξε με δακρυγόνα εν τη γενέσει την αντίστασή μας, σ' αυτές τις γυναίκες βρήκε ένα τείχος αδιαπέραστο.

Το συνηθίσαμε, οι δικαστικές αποφάσεις εφαρμόζονται μόνο όταν είναι να κλειστεί ο πολίτης στη φυλακή για χρέη στο Δημόσιο ή να δημευτεί το σπίτι του. Ο άλλος όμως που φρόντισε μα λαδώματα και ευνοϊκούς διακανονισμούς να μη χρωστά στο κράτος αλλά στους υπαλλήλους του, ο απατεώνας που μας εξαπάτησε όχι μόνο δε θα τιμωρηθεί, όχι μόνο δε θα  ζοριστεί αλλά θα τραγουδάει στα μπουζούκια πως «οι ωραίοι έχουν χρέη» διότι ανήκει στην κάστα που επιβραβεύεται από το διεφθαρμένο καθεστώς των καναλαρχών με δουλειές προνομιούχες και διασημότητα. Κι ανοίγονται οι πόρτες του πρωινάδικου και μπαίνουν στα σπίτια οι λωποδήτες ως ζωντανή απόδειξη ότι μόνο η λαμογιά, η βρωμιά, η απάτη μετρούν σ΄αυτή την κοινωνία στην οποία όλοι λίγο πολύ έχουμε ήδη εμπειρία του σε τι βάραθρα απελπισίας καταδικάζουν η ευσυνειδησία κι η εντιμότητα.
Μέσα από τη σπάνια αυτή ομαδική εξαθλίωση αναδύθηκαν οι 595 Καθαρίστριες και υψώνουν το ηθικό τους ανάστημα (με όλο το κουράγιο που απαιτεί το ενάμισι μέτρο το ύψους τους και τα 50 κιλά τους). Μαζί με τους άλλους ήρωες στις Σκουριές η επιμονή κι η θέλησή τους μας δείχνουν το δρόμο.
Πίσω δεν έχει πια. Είδαμε τη διαφθορά να επιβραβεύεται, είδαμε ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, οι νέοι δέρνουν γυναίκες και ηλικιωμένους, οι αυτοκτονίες είναι καθημερινές και άστεγοι ανθρωποι ζητιανεύουν σε κάθε γωνιά και κάθε παγκάκι.
Πια, σας το είπα, τρέμω ότι έρχεται το χείριστο, το μόνο πιο τρομακτικό απ' το παρόν χάλι μας. Δε θα το ονομάσω, δε μου αρέσει να κινδυνολογώ κι εξ άλλου δεν είμαι πολιτική αναλύτρια για να μετρούν οι προβλέψεις μου.
Εν τω μεταξύ απόψε θα πάω να τις βρω. 'Εξω από το Υπουργείο μας περιμένουν με ένα πάρτυ στο οποίο συμμετέχει κι ο ραδιοφωνικός σταθμός sto kokkino  που εκπέμπει ζωντανά, από εκεί. [105.50fm ή ιντερνετικά sto kokkino]. 
 Αν δε μπορείτε να έρθετε
σας συστήνω να ακούσετε 
κι εν τω μεταξύ σας προσφέρω όσα μάζεψα για σας:



Σεπ 23, 2014

Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες διεκδίκησαν και πέτυχαν την αναβολή της εκδίκασης στον Ά. Πάγο




katharistries-anavoli725

Αναβλήθηκε για τις 24 Φεβρουαρίου 2015 η εκδίκαση στον Άρειο Πάγο της υπόθεσης της πρωτόδικης δικαίωσης του αγώνα των καθαριστριών. Αιτία της αναβολής, το γεγονός ότι δεν είχε επιδοθεί σε όλες το έγγραφο της προηγούμενης απόφασης.

Όπως είναι γνωστό, μετά τη δικαίωση των καθαριστριών από το Πρωτοδικείο (υπ’ αριθμ. 1584/2014 Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών -Τμήμα Εργατικών Διαφορών), που αποφάσισε ότι οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους, η δικομματική  κυβέρνηση του μαύρου μετώπου είχε μεταφέρει την υπόθεση στον Άρειο Πάγο. Οι καθαρίστριες σήμερα (Τρίτη 23/9/2014) διεκδίκησαν και πέτυχαν την αναβολή της εκδίκασης. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση τουΣυντονιστικού των Αγωνιζόμενων Καθαριστριών:
Αθήνα 23.9.2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο μακροχρόνιος αγώνας μας, πέτυχε σήμερα ακόμη μια νίκη. Με την αναβολή της εκδίκασης στον Άρειο Πάγο για τις 24.2.2015, ανοίγουμε την υπόθεσή μας ακόμα περισσότερο στην κοινωνία.
Η Κυβέρνηση επέλεξε να αγνοήσει την υπόθεση της Δικαιοσύνης σε πρώτο βαθμό (Πρωτοδικείο) που μας ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ, να αγνοήσει το Εφετείο και να μεταφέρει την υπόθεση στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.
Εμείς σήμερα διεκδικήσαμε και πετύχαμε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης. Στους επόμενους πέντε μήνες θα έχουμε την δυνατότητα, μαζί με επιστημονικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς κυρίως όμως μαζί με την κοινωνία και τους πολίτες  να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο που θα υπερασπισθεί την αξιοπρέπεια της Δικαιοσύνης και το δικαίωμά μας στην εργασία .
Εμείς πιστεύουμε ότι οι κοινωνικοί αγώνες είναι η απάντηση στην βαρβαρότητά τους. Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου δικαίωσε τους αγώνες αυτούς και πρέπει η Κυβέρνηση  να αναλάβει τις δικές της  ευθύνες.
ΕΜΕΙΣ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ .
ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΡΑ
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
   agwnkatharistries595.wordpress.com
Facebook // ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ









Chris Gramatidis

Ένα κατώτερο δικαστήριο διέταξε το Υπουργείο Οικονομικών να επανατοποθετήσει στις θέσεις τους τις απολυμένες καθαρίστριες. Το Ελληνικό Δημόσιο έκανε αίτηση αναίρεσης και ζήτησε από τον Άρειο Πάγο να ανασταλεί η ισχύς της απόφασης επαναπρόσληψης μέχρι τη συζήτηση της αναίρεσης. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου. Εν τούτοις το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται να εφαρμόσει την εκτελεστή και ισχύουσα δικαστική απόφαση. Μιλάμε για απύθμενη γελοιότητα. Τελούν σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα όσοι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών συμμορφώνονται με τις παράνομες εντολές των πολιτικών προϊστάμενών τους. Οι δε πολιτικοί προϊστάμενοι έχουν και ποινικές ευθύνες. Δεν είναι το χωράφι του παππού σας το κράτος κύριοι για να κάνετε κουμάντο κατά το δοκούν. Το λούμπεν πολιτικό προσωπικό παρατηρεί άφωνο. Ο πρωθυπουργός ευλογεί τους υπουργούς που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Δεν γίνεται να γίνονται αυτά τα πράγματα.





Σοβαρά, εικόνα από προσαγωγή στη ΓΑΔΑ:
Με τις καθαρίστριες στη ΓΑΔΑ 10 Σεπτέμβρη. Η κυρία στη μέση (υψος 1.50 εκ, βάρος ως 50 κιλά) κατηγορείται οτι έδειρε τρείς ματατζήδες. 


Θα τον θυμάστε τον μεσαίο κι από την προηγούμενη ανάρτησή μου. Το γάντι του συζητήθηκε πολύ. Μ' αυτό πλήγωσε μια γυναίκα που μπορούσε να ήταν μάνα του. Σιδηρογροθιά, ενισχυμένο ώστε να τραυματίζει άσχημα; Τα φιλικά προσκείμενα μάς εξήγησαν ότι όχι, είναι απλό γάντι για μοτοσικλετιστές, ενισχυμένο μόνο για να μη χτυπήσουν δάχτυλα αν πέσουν. Πολλοί Ζητάδες, λένε, το αγοράζουν με δικά τους χρήματα. Και ρωτώ: Εδώ γιατί το φοράει; Φοβάται και πεζός μην πέσει και χτυπήσει;


595 αστέρια φωτίζουν τη μόνη ατραπό


Sir Ganian 
Εξω απο το χοτελ της Lady Gaga 2000 ατομα, εξω απο το δικαστηριο με τις καθαριστριες 20 ατομα! Πως να γλυτωσει αυτος ο τοπος ρε σεις?

ψωραλογο
εχουν καταστει αναξιοπιστοι οι λειτουργοι της δικαιοσυνης



Τι είναι μια Ηρωίδα;
(Σχόλιο για τις 595 καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ)



Στο Βυζαντινό Μουσείο

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΆΡΕΙΟ ΠΑΓΟ  http://prezatv.blogspot.gr/2014/09/blog-post_101.html 



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στον Άρειο Πάγο δεν κρίνεται μόνο η δουλειά των 595 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών. Κρίνεται το απαράδεκτο μέτρο της διαθεσιμότητας συνολικά στο δημόσιο τομέα.
Έναν ολόκληρο χρόνο βρισκόμαστε στον δρόμο διεκδικώντας να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.
Έναν ολόκληρο χρόνο γνωρίσαμε την πρωτόγνωρη αλληλεγγύη της κοινωνίας. Αυτός ο αγώνας είχε δίπλα του τους άνεργους, τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Ο καθένας και η καθεμία πρόσφερε πολλά.
Αυτός ο αγώνας κατάφερε πολλά. Παρά τους τόνους λάσπης εναντίον μας. Παρά την άγρια καταστολή, που δεχθήκαμε.
Αυτός ο αγώνας κέρδισε μια πρωτόδικη απόφαση. Αυτή την απόφαση, που μας δικαιώνει και ορίζει την άμεση επιστροφή στη δουλειά μας, η κυβέρνηση ζητά να αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο.
Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε, ότι η Δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα παραμένει ανεξάρτητη και ισχυρή. Και κυρίως υπερασπίζεται τους αδύναμους.
Εμείς σηκώσαμε το γάντι.
Ζητάμε:
  • Την άρση της διαθεσιμότητας
  • Την εφαρμογή της υπ’ αρίθμ. 1584/2014 Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εργατικών Διαφορών), που κρίνει παράνομη τη διαθεσιμότητα και ορίζει την άμεση επιστροφή στις θέσεις εργασίας μας.
Διεκδικούμε δουλειά με αξιοπρέπεια για όλους και για όλες.
Μην καρτεράτε να λυγίσουμε – Ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει
Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου – 9:30 π.μ. θα είμαστε όλοι και όλες στον Άρειο Πάγο.
Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2014
Τηλέφωνα επικοινωνίας:  Δήμητρα Μανώλη 6932417439 – Δέσποινα Κωστοπούλου 6939240715 – Φωτεινή Νικηταρά 6940774449 – Ευαγγελία Αλεξάκη 6981315699 – Γεωργία Οικονόμου 6946805927




_____________________Για υπογραφή: Petition διότι ναι στην ψεύτικη χώρα που ζούμε κάνουμε αίτημα στον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας ζητώντας τι; Να εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση. Ας είναι ομως..

Petitioning κ. Αντώνη Σαμαρά



This petition will be delivered to:
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ. Αντώνη Σαμαρά
Υπουργό Οικονομικών
κ. Γκίκα Χαρδούβελη
Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Πρόεδρο της Δημοκρατίας
κ. Κάρολο Παπούλια
Συμμόρφωση και άμεση εκτέλεση της υπ' αριθ. 1584/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών! Comply to the Greek court's decision - Immediate implementation of No 1584/12.05.2014 judgment!
____________________________________________________
Σήμερα στην οδό Νίκης το Κόκκινο


Πάρτυ για τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες σήμερα Παρασκευή http://www.efsyn.gr/?p=238069 


@The_Broken_Loop  

Όποιος κάνει RT θα πρέπει να πάει εκεί, για συμπαράσταση στις καθαρίστριες, σήμερα το βράδυ.Που ξέρεις;Μπορεί να υπάρχουν ακόμη ζωντανοί.


(βλέπετε και τον αγαπητό  φίλο Κάπταιν, το Γιώργο Παπαζαχαρίου πάντα παρόντα στον αγώνα και των Αγωνισόμενων καθαριστριών και της Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ)








7 σχόλια:

  1. Aυτές οι ανεπανάληπτες γυναίκες τιμούν την έννοια του ελεύθερου αγωνιζόμενου ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκαιος αγώνας εναντίον μιας ακόμη δικτατορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τιμουν την εννοια του ανθρωπου ως οντος που "ανω θρωσκει!"Υποκλινομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι καθαρίστριες, οι Σκουριές, και μη ξεχνάμε και την Κερατέα, όπου μαζί με και με την επίσημη υποστήριξη του Δημάρχου καταφέρανε και διώξανε τα ΜΑΤ, δημιουργόντας έτσι ένα τετελεσμένο, "δεδικασμένο" αν θες, που έδωσε αυτόματα σε όλους μας μιαν ελπίδα ότι δεν είναι όλοι οι αγώνες ενάντια στο σύστημα καταδικασμένοι...
    Αυτό το κοριτσάκι από την Κερατέα, όποτε -μα όποτε- το ακούω, μου 'ρχονται δάκρυα στα μάτια κι ένα χαμόγελο στα χείλη ταυτόχρονα:
    http://www.youtube.com/watch?v=WL3fSPbSt60
    (από δηλώσεις στον Αποστόλη της Ελληνοφρένειας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.