Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Θα ζηλέψουν οι γυναίκες




To '60 ήσουν έξι
Στα 60 είσαι sexy

Έλεγε σήμερα μια κυρία πως το έγραψε ο άνδρας της πριν λίγες μέρες στην κάρτα του δώρου γενεθλίων της. Όσοι ξέρουν να εκτιμούν την Ποίηση θα διακρίνουν την άψογη συμμετρία των συνωνύμων, το μετρημένο λιτό στίχο και ήχο. 
Είναι συγκινητική η αγάπη του γνωστού σκηνοθέτη για τη γυναίκα του κι η λέξη sexy που ξέρω ότι την εννοεί.
Τέτοια σας εύχομαι στο μέλλον σε όλες και όλους και επιφυλάσσομαι να πω πολλά για το σοβαρότατο ζήτημα της πίεσης που υφίστανται οι γυναίκες μεγαλώνοντας, με ολέθριες συνέπειες στην καθημερινή ζωή τους. Ο αμερικάνικος λαϊκός κινηματογράφος και τα λαϊφσταϋλάδκα περιοδικά δείχνουν μόνο κορίτσια (αν και ντυμένα και βαμμένα μεγαλίστικα) παρότι οι γυναίκες είμαστε ο μισός πληθυσμός και παρότι καθώς ο πληθυσμός της Δύσης γερνά οι μεγάλοι είναι περισσότεροι από τους εφήβους. Ο΄Ελληνας τηλεαριστοφάνης με περισσή αχαριστία αναφέρεται απαξιωτικά στις 'γριές' που αποτελούν το κοινό του. Είτε διεθνώς δηλαδή είτε τοπικά τα ΜΜΕ  παρουσιάζουν   μια γυναικεία εικόνα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και δηλητηριάζει την εντύπωση που μας δίνει το πρόσωπο που βλέπουμε στον καθρέφτη μεγαλώνοντας. 
Είναι σκληρό, απάνθρωπο και παράλογο. Κι όμως αν βγούμε στο δρόμο, αν κοιτάξουμε γύρω μας, βλέπουμε ότι φτάνει να στρέψουμε τα μάτια αλλού για να μας αποκαλυφθεί ότι στην αληθινή ζωή ο έρωτας νικά και η αγάπη θριαμβεύει.
_____________________________________________________________
Σ' εμένα, άσχετα με το νόημα, θύμισε εκείνο που είχε γράψει ο Βύρων για τα 33 του (κι έχω μεταφράσει στο Μπλε Βιβλίο μου).


εικόνα
To μέλλον: χέρια αγαπημένων, χέρια αιωνόβια.

Έμπνευση και Food For Thought:
Sexy at Sixty στο Pinterest


Η Ernestine Shepherd που έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες: 74 ετών bodybuilder που ξεκίνησε γυμναστική στα 56 της.
Ιδού και το video


12 σχόλια:

  1. Ωραία σε 10 χρόνια αρχίζω γυμναστήριο!
    Δε θέλω όμως να αποκτήσω ποντίκια, αυτά τα φοβάμαι γενικά...μια ελαφριά γράμμωση θα κάνω μόνο για να κρατιέμαι και στα 70!
    Μέχρι τότε θα αρκεστώ στη γιόγκα!
    Πολύ αληθινό αυτό που έγραψες στο τέλος...και συγκινητικό πολύ αυτό που ήταν γραμμένο στην κάρτα γενεθλίων της κυρίας!
    Καλό ξημέρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκινητικό γιατί είναι αλήθεια Μαρία μου
      (και όχι, ούτε εγώ θέλω ποντίκια).

      Καλό μας σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  2. emeis oi gynaikes den apoktame pontikia osa varh kai na shkwnoume,antitheta to swma grammwnei symmetrika,oi epaggelmaties bodybuilders,gia gynaikes ennow,apoktoun afta ta apaisia,gia mena,swmata me xrhsh anavolikwn steroeidwn.proswpikh ektimhsh,to bodybuilding einai makran h kalyterh ekgymnash.dafnh mou ola kala;epestrepses sto nhsi;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω δει γυναίκες τέρατα. Είναι και μια χρυσαυγίτισα μποντυμπιλντερού που ε φαντάζεσαι..

      Όχι Ελένη μου, ακόμα μπαστουάκι, αργεί η ανάρρωση και επειδή είχα και δουλειές είμαι στην Αθήνα. Λέω πια να γυρίσω όμως, μου λείπουν τα κελεπούρια μας κι ο κύριος Καστέλ.

      Καλό σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  3. καλημέρα έθεσες ένα θέμα ταμπού

    υπάρχει σίγουρα μια τρομερή αντιμετώπιση απαξίας προς της γυναίκες της μεγάλη ηλικίας και μια ενδιαφέρουσα άρρωστη συμπεριφορά προς τους άντρες μεγάλης ηλικίας από αρκετές νεαρές για να βρουν ερωτικό υποκατάστατο του μπαμπά τους που ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ παροξιστικές μορφές εκνευρισμών του στυλ ΚΑΝΩ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ.... επίσης υπάρχουν και πολλά άλλα....

    με έβαλε σε σκέψεις το θέμα αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο ζήτημε φίλε akrat.
      Και όπως λες, ταμπού, παρότι ο πληθυσμός γερνά και το πρόβλημα μας κοιτά στα μάτια.

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσει πάντα να λέω την ηλικία μου .Πώ πώ ντροπή .Ξέρεις πόσο κομπλάρουν όσοι έχουν μάθει πως οι γυναίκες δεν λένε την ηλικία τους .
    Τα τελευταία δύο χρόνια απολαμβάνω τα γκρίζα μου μαλλιά .Τελείωσα με τις άσπρες ρίζες και το χάλι τους κάθε 20 μέρες .Όλοι συμφωνούν πως μου πηγαίνουν .Αρκετές γυναίκες απολογούνται ,χωρίς να τους ρωτάω, γιατί δεν το κάνουν οι ίδιες .Πολλοί δεν με γνωρίζουν αν δεν μιλήσω και έτσι αποφεύγω πολλούς ανεπιθύμητους .Είμαι 52 χρονών και είναι το μόνο δικό μου ,τα χρόνια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφά μιλας Χρυσάνθη μου μα θέλει πολύ κουράγιο αυτό που κάνεις.
      Αγαπώ πολύ την κμψότητα των λευκών μαλλιών μα είμαι γεμάτη ερωτήσεις.
      Έχεις δει διαφορά στην αντιμετώπηση του κόσμου; Των ανδρών;

      Πολύ θέλω βα μάθω.

      Διαγραφή
    2. Αν σου πω για τους άλλους άντρες δεν με νοιάζει πειράζει;Ο καλός μου δεν έχει θέμα ,έχει άλλωστε περισσότερα άσπρα μαλλιά από μένα .Αν εξαιρέσεις μια παλιά συμμαθήτρια , όλοι λενε πως είναι καλίτερα έτσι .Εγώ είμαι ο εαυτός μου και κανένα πρόβλημα

      Διαγραφή
    3. Εάν όταν κοιτάζεις τον καλό σου και τον καθρέφτη λες «Εγώ είμαι ο εαυτός μου και κανένα πρόβλημα»
      τότε όντως δεν έχεις πρόβλημα Χρυσάνθη μου.

      Διαγραφή
  5. Απολαμβάνω κάθε χρόνο ακριβώς όπως έρχεται. Δεν ξέρω αν θα αλλάξω στα 50, στα 56, στα 60, αλλά γιατί πάλι να αλλάξω αφού συνειδητοποίησα ότι εγώ είμαι και με τις ρυτίδες μου και με τις άσπρες τρίχες μου (στα 44 τα βάφω μόλις δυο φορές το χρόνο μόνο) και με τους πόνους μου; Εγώ, όχι άλλη.
    Όλα ξεκινούν από μας.

    Λέω πάντα στα γενέθλια μου "είναι όμορφο να μεγαλώνεις, αν μεγαλώνεις καλά" κι αυτό το καλά δεν το εννοώ φυσικά όπως τα λάιφ στάιλ περιοδικά.
    Κι αν μεγαλώνεις με αγάπη γύρω σου ακόμα καλύτερα.
    Την ιστορία της Ernestine τη γνωρίζω από το '12, την είχα πρότυπο όταν έκανα βάρη. Δεν εγκατέλειψα την ιδέα της άθλησης, αλλά πάω πια με πιο ήπιους ρυθμούς γιατί πλέον όλο και κάτι βγάζω εκτός!
    Την υγειά μας να 'χουμε και πάντα μπορεί να είναι ελκυστική η γυναίκα και με τις ρυτίδες της και με άσπρα μαλλιά. Πολλά τα παραδείγματα ε;
    Φιλιά και με υγεία Δάφνη πάντα!
    (Κάπου εδώ τριγύρω έχεις γενέθλια σου αν θυμάμαι καλά...Ζυγός αν δεν με απατάει η μνήμη μου. που όλο και εξασθενεί...αυτό είναι από τα λίγα- της ηλικίας- που με ενοχλούν )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βάρη έκανες βρε αθεόφοβη;
      Σε όλα μέσα είσαι δραστήρι κορίτσι!
      (Ναι σωστά θυμάσαι. Ζυγός, στις 16. Και θα είμαι καμρια από τον κύριο Kastell και τα κελεπούρια μου.)

      Καλή εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.