Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Βενιζέλος Πρόεδρος Δημοκρατίας; Αυτό κι αν είναι οξύμωρο



«Ας µην ξεχνάµε ότι το Μάρτιο του 2015 θα γίνουν εκλογές µόνο αν η κυβέρνηση δεν µαζέψει 180 βουλευτές για να βγάλει Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας. Οι βουλευτές δηλαδή και όχι ο λαός θα αποφασίσουν αν θα πάµε σε εκλογές ή όχι! Και µάλιστα όχι όλοι οι βουλευτές. Από καµιά εικοσαριά «ξέµπαρκους» βουλευτές θα κριθεί το αν θα βγει ή όχι Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας, άρα αν θα πάµε ή όχι σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Κανένας δεν µπορεί να εγγυηθεί ότι αυτοί οι βουλευτές θα αποδειχθούν «βράχοι ηθικής» και θα αποκρούσουν κάθε απόπειρα δελεασµού, εξαγοράς ή εκβιασµού.» Γιώργος Δελαστίκ 


Αν με διαβάζετε καιρό ίσως να έχετε προσέξει ότι έχω αποφύγει να αναφέρομαι σε πρόσωπα όσο οργισμένη ή παθιασμένη κι αν είμαι με το θέμα που τα αφορά.
Εκτός εκλογών ή αναρτήσεων με σχόλια και σατιρικές εικόνες έχω καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια να μη συσκοτίζω τα θέματα που συζητώ με ασημαντότητες για την προσωπική ζωή, την ηλικία, το ντύσιμο, τα χούγια των πολιτικών αλλά να επικεντρώνομαι στο θέμα που μας αφορά: το νόμο, την πολιτική και τις επιπτώσεις τους στη ζωή μας.
 Η απόφαση είναι συνειδητή. Ακόμα και το πιο μικρό κι ασήμαντο κόμμα έχει στρατηγική κι είναι αφελής ο πολίτης που νομίζει πως με αλλαγή προσώπου αλλάζουν όλα. Οι παρουσιαστές ειδήσεων σκόπιμα δίνουν έμφαση στους χαρακτήρες και τις αψιμαχίες των πολιτικών αποπροσανατολίζοντας με κουτσομπολίστικες τάχα εκ των έσω προσωπικές κι ασήμαντες πληροφορίες που «ποδοσφαιροποιούν» την πρόσληψη των ειδήσεων.
Το αποφεύγω όμως και επειδή δεν πιστεύω στους ηγέτες. Αν με ενοχλεί κάτι βαθύτατα είναι φράσεις σαν το 'δεν έχουμε ένα ηγέτη να μας βγάλει από την κρίση' που ακούγονται στα καφενεία (και συνήθως αν συναινέσουμε ακολουθούνται από ύμνο υπέρ της Χούντας ή του χειρότερου ΠΑΣΟΚ, του διεφθαρμένου).
Η έμφαση που δίνεται στα πρόσωπα στις 'ειδήσεις' κάνοντάς τες να μοιάζουν με τα χειρότερα λαϊφσταυλάδικα περιοδικά, δεν είναι τυχαία. Π.χ. θυμάμαι πριν μπούμε στο ΔΝΤ το Νίκο Χατζηνικολάου να λέει με νόημα «Εμείς όμως έχουμε ένα καλό χαρτί. Έχουμε στο Στρως Καν». Άσχετα με το τι συνέβη στον ερωτύλο Γάλλο πείτε μου, τώρα που κι ο πιο ηλίθιος κατάλαβε τι σημαίνει ΔΝΤ ποιος πιστεύει ότι άξιζε να αναλύεται ο φιλελληνισμός του όποιου μεσολαβητή αντί να εκτεθούν και να ζυγιστούν καθαρά και ξάστερα απόψεις και μαρτυρίες για τα δεινά που βρήκαν όσες χώρες κατέφυγαν σ αυτό τον παγκόσμιο τοκογλύφο.
Δεν είναι τυχαίο αυτό, δεν είναι (όπως θα προφασιστούν οι παρουσιαστές αν το κουβεντιάσετε μαζί τους μεταξύ τυρού και αχαλαδίου) ότι «αυτά θέλει  ο κόσμος» κι ότι μόνο έτσι, με πρόσωπα και χαρακτήρες και φτιαχτές διαμάχες στα παράθυρα, κατακτούν τηλεθέαση και, εν τέλει (θα μας πουν) με το ζόρι πληροφορούν τον κόσμο. Ο λόγος όμως είναι σοβαρός και υπάρχει σκοπιμότητα, ο αποπροσανατολισμός.

Σας τα είπα αυτά επειδή σήμερα θα παραβώ τον κανόνα μου. Διότι διάβασα κάτι που με τρομοκράτησε. Που αν συμβεί δεν ξέρω... θα δυσκολευτώ πάρα πολύ να το αντέξω.  Λέει ο  blogger Πιτσιρίκος ότι προκειμένου να σωθεί από τη φυλακή ο Ευ. Βενιζέλος σκαρφίστηκε να αυτοχριστεί το υψηλότερο αξίωμα: να γίνει Πρόεδρός της Δημοκρατίας μας. 

Ο μόνος τρόπος να διασωθεί πια ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση Σαμαρά θα διατηρηθεί στην εξουσία.
Αν ο Σαμαράς καταφέρει να πείσει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας -και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κάνουν το ίδιο-, θα χρειάζονται μόνο οι ψήφοι μερικών ανεξάρτητων βουλευτών.
Δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού η εξαγορά βουλευτών είναι παράδοση στην Ελλάδα και τους εξαγοράζεις φτηνά.
Όχι τόσο φτηνά όσο στην αποστασία του ’65, αλλά φτηνά….. (συνέχεια Πιτσιρίκος-  που, εξηγώ: τρολάρει μα εγώ ευκαιρία βρήκα διότι όλα τα περιμένουμε πια)

Το πιστεύετε;
Ο άνθρωπος αυτός είναι αδίστακτος, άρρωστα φιλόδοξος και στυγνός.
Ως έξυπνος συνταγματολόγος και σύζυγος μιας πάμπλουτης γυναίκας (ναι.. ξέρω, κι εγώ απορώ) μπορούσε να ζούσε μια έντιμη αξιοπρεπή ζωή, μπορούσε να έκανε σοβαρή ακαδημαϊκή καριέρα, μπορούσε, ακόμα και να προσφέρει και να μείνει στην Ιστορία.
Όχι όμως. Προτίμησε να αφήσει να ανασυρθεί από τον Α νδρέα Παπανδρέου που τον κατέβασε από τη Θεσσαλονίκη όταν χρειάστηκε ένα ακαδημαϊκό λαμόγιο για να του μαγειρέψει το νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών. Και ο κατήφορος δεν είχε σταματημό. Έθεσε την Επιστήμη του στην υπηρεσία της συμμορίας (ώσπου έγινε ένας από τους αρχηγούς της συμμορίας) και είτε με νόμους που δεν κατανοούμε είτε με ακροβασίες (μη γελάτε, μεταφορικώς το εννοώ) με το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ.
Ίσως σήμερα να είναι ο μισητότερος άνθρωπος στην Ελλάδα. Κάτι που μάλλον αγνοεί διότι έχει χρόνια πολλά να βγει σε δρόμο αφύλακτος και τον περιτριγυρίζουν κόλακες και γυναίκες που τον φλερτάρουν ασύστολα. Υποθέτω σήμερα όσο τον μισούμε εμείς να τον μισούν κι οι πολιτικοί συνάδελφοί του, από το ΓΑΠ που εκπαραθύρωσε ως τον Αντώνη Σαμαρά που του κατσικώθηκε ποιος ξέρει με τι εκβιασμό.
Ο Πρωθυπουργός δε μπορεί να μη γνωρίζει πόσο μισητό είναι το αμαρτωλό συνεταιράκι του μα ο Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που όταν γίνεται διαδήλωση στέλνει τα ΜΑΤ αντί να πάρει το μήνυμα, όπως δεν το παίρνει όταν απαιτούνται λαδώματα, απειλές και εκβιασμοί για να ψηφιστούν οι νόμοι του στη Βουλή.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι απλώς δεξιός, είναι φασίστας, κι αυτό που ζούμε μια ξένη καθοδηγούμενη δικτατορία. Ίσως μόνο στην Κατοχή να είχαμε τόσο μισητή κυβέρνηση και τόσο απαξιωμένους πολιτικούς, από τον πρόεδρο ξεκινώντας. Όσο κι αν βαυκαλίζεται και να λιβανίζεται κάπου βαθιά μέσα του πρέπει να γνωρίζει ότι  πουλήθηκε κι οτι ο λαοφιλής πολιτικός δε χρειάζεται να καταφύγει σε βυζαντινά μαγειρέματα για να μείνει στην εξουσία ή να γλιτώσει τη φυλακή.
Ξέρω ποιος είναι και δε ελπίζω γι αυτό δεν το περίμενα ποτέ ότι θα έφτανα στην οικτρή θέση που με έ τον ικετεύω και τον εκλιπαρώ, αυτόν και όλους τους βουλευτές:
Μην το διαπράξετε αυτό το έγκλημα.
Γλιτώστε μας
από το Βενιζέλο!
(Και, μια και είμαι στο θέμα, εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ διαβάσατε την πρώτη ελπίζω. Θα είναι κακή ερχή και μεγάλη έγκλημα αν δε λογοδοτήσουν για το ξεπούλημα).
___________________________________________


12 σχόλια:

  1. Βρε, Δάφνη ... πλάκα κάνει ο Πιτσιρίκος (ελπίζω) ! :-)

    Πάντως στα όσα λες για τον Βενιζέλο, έχεις απόλυτο δίκιο και λίγα λες ! Το πατρικό του ήταν στην γειτονιά μου στην Θεσσαλονίκη κι έχω την "τύχη" να γνωρίζω το ποιόν της οικογενείας του. Η παροιμία "το μήλο κάτω απ' την μηλιά πέφτει" ταιριάζει γάντι στην περίπτωση !

    Καλή σου Μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πεθερός του χοντρου ειναι ο φτωχος Μπακατσελος, ο αδερφός του Μπακατσελου και τα 2 μυρια ΔΕΝ μπορει να τα δικαιολογήσει σα χορηγία πεθερού τον κώλο του να χτυπάει αλλά...

    Είναι ένα εμμονικο παχυδερμο χωρις αντίληψη της ζημιας που κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή μου Δάφνη, το μόνο προσόν που διαθέτει το εν λόγω ον είναι η ιδιότητα του συζύγου μιας πάμπλουτης γυναίκας (κοινώς προικοθήρας - όσο για το γούστο ορισμένων ανθρώπων, ούτε λόγος άρα ούτε και απορία).
    Ναι, ίσως αυτός ο άνθρωπος κατάφερνε να κάνει καριέρα ως ακαδημαϊκός συνταγματολόγος στην Ελλάδα, ίσως και σε κάποια άλλη χώρα του 3ου κόσμου όπου βασιλεύει η διαφθορά, αλλά κανένας σοβαρός ακαδημαϊκός και κανένα σοβαρό ίδρυμα στον κόσμο δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να τον πάρει στα σοβαρά. Εάν ψάξει κανείς πόσοι άξιοι νομικοί (όπως και πόσοι άξιοι επιστήμονες σε κάθε πεδίο) θάφτηκαν για να μπορέσουν να καταλάβουν τις πανεπιστημιακές θέσεις αδίστακτοι και λαμόγια τύπου Βενιζέλου, Λοβέρδου, Κατρούγκαλου κ.λπ.σίγουρα θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Σουαζηλάνδη.
    Αναφορικά με τον (πολύπαθο και πανταχώθεν βιασμένο) θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι οι περισσότεροι από τους υφιστάμενοςυ βουλευτές μας βλέπουν τον εφιάλτη της ανεργίας να ορθώνεται απειλητικός μπροστά τους και προκειμένου να παραμείνουν για λίγο ακόμα καιρό στα έδρανα της βουλής εισπράττοντας την παχυλή τους αποζημείωση και απολαμβάνοντας τα λοιπά προνόμια δε θα διστάσουν να κάνουν οτιδήποτε, ακόμα και το να ψηφίσουν αυτό το ελεεινό και γλοιώδες παχύδερμο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά αυτό θα είναι και η θανατική καταδίκη για τα κυβερνώντα κόμματα της σημερινής πολιτικής σκηνής και θα προκαλέσει τέτοιο κοινωνικό σάλο που θα οδηγήσει μέχρι και σε κατάλυση του πολιτεύματος (και να δούμε τότε ποιός θα δώσει άδικο σε ποιόν)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή τη φορά συμφωνούμε σε όλα Γιάννη μου (lol).

      Κόλις προσθεσα επεξήγηση: τρολ είναι ο Πιτσιρίκος. Μα είναι χαρακτηριστικό του θράσσους της κυβέρνησης και των Τριακοσίων ότι ακόμα κι αυτό το θεωρούμε πιθανό.

      Καλό μας ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  4. Πάντως αν όπως λεει ο πιτσιρίκος ο πρώτος πρόεδρος της δημοκρατίας ήταν ο παπαδόπουλος...
    http://pitsirikos.net/2014/10/%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA/
    θά'χει πλάκα ο βενιζέλος να είναι ο τελευταίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μην ξεχνάμε ότι αρκετοί τον ψηφίζουν για όλα αυτά που εμείς θεωρούμε αισχρά .Αντιπροσωπεύει αυτό που διακαώς επιθυμούν και οι ίδιοι για τον εαυτό τους να γίνουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχα λες να γένει κάτι τέτοιο.... βρε τα μέσα μας θα γίνουν όξω... ένα πατατράκ θα το πάθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρολάρει Πιτσιρίκος αλλά μ αυτούς όλα είναι πιθανά
      και ήθελα εγώ τουλάχιστον να το στείλω το μηνυμα φίλε Akrat.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.