Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Α-Δ Μπουρζούκος: Πολιτική Δήλωση στη δίκη της ληστείας Βελβεντού




Σήμερα (Πέμπτη 31/7) στη δίκη για τη ληστεία στο Βελβεντό ο αναρχικός Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος ήταν ο μόνος από τους κατηγορούμενους που επέλεξε να κάνει πολιτική δήλωση κατά την Απολογία του (κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του δίνεται στη φάση της δίκης που δικονομικά ονομάζεται «απολογίες» μα διευκρινίζοντας ότι δεν αποδέχεται την έννοια της 'απολογίας'). Παρόντες ήταν οι συγκατηγορούμενοί του Δ. Πολίτης, Γ. Μιχαηλίδης, Φ. Χαρίσης και Α. Ντάλιος.

Παραθέτω απόσπασμα με το οποίο συμφωνώ:

 «.........η ελαστικότητα των νόμων σας εξαντλείται στις περιπτώσεις των «νόμιμων» μεγαλοεγκληματιών,  όπως στην πρόσφατη περίπτωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος ενώ καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ, τελικώς, ένα χρόνο μετά, «σπάει» την ισόβια και καταδικάζεται σε 12 χρόνια κάθειρξη. Καθώς, μάλλον, τα 17,9 εκατ. ευρώ που έφαγε ο εν λόγω κύριος από τους πολίτες αυτής της χώρας είναι μικρότερης κλίμακας έγκλημα από τους μετανάστες που για μικροκλοπές καταδικάζονται σε 14 και 15 χρόνια κάθειρξης.  Κι εδώ δεν μπορώ να μην φέρω άλλο ένα παράδειγμα για το πόσο ακραία κατευθυνόμενη και ταξική είναι η δικαιοσύνη σας. Φυσικά μιλάω για την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών που αθώωσε δύο απ’ τους τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση των πυροβολισμών στη Μανωλάδα. Εκεί που 35 μετανάστες πυροβολήθηκαν επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.

Αλήθεια, ποια κοινωνία οραματίζεστε και ποιο κοινό καλό υπερασπίζεστε; Ποιο είναι το κοινωνικό όφελος και οι αξίες που προτάσσετε;

Οραματίζεστε μία κοινωνία στο σκοτάδι, στο σύνολό της φοβισμένη, όπου παθητικά θα δέχεται τη βία του κράτους και του κεφαλαίου, και είσαστε υπόλογοι γι αυτό.

Ποιος καταδικάστηκε για τα εκατομμύρια ευρώ που τόσα χρόνια ληστεύει η πολιτική εξουσία από το δημόσια χρήμα;

Ποιος καταδικάστηκε για τους χιλιάδες που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία από την οικονομική κρίση;

Ποιος καταδικάστηκε για τις δεκάδες δολοφονίες μεταναστών στο Φαρμακονήσι και σε τόσα άλλα μέρη που έχουν γίνει αντίστοιχα περιστατικά με ανθρώπους που απλά περισσεύουν για το καπιταλιστικό σύστημα;

Ποιος καταδικάστηκε για τα αμέτρητα («μεμονωμένα» κατά τα άλλα) περιστατικά βασανισμών στα αστυνομικά τμήματα;

ΚΑΝΕΙΣ!

Φυσικά, δε λέω ότι δεν κάνετε σωστά τη δουλειά σας, κάθε άλλο! Αυτή ακριβώς είναι η δουλειά σας, να καλύπτετε τα καθημερινά εγκλήματα του κράτους. Ακόμα και εδώ, μέσα σε αυτήν την αίθουσα είδαμε κάμποσους αστυνομικούς, οι οποίοι με τρόπο εξόφθαλμο και περίσσιο θράσος κάλυπταν τους συναδέλφους τους από το Τμήμα της Βέροιας για τα βασανιστήρια που έγιναν εκεί μέσα. Το οξύμωρο της υπόθεσης, όμως, παρ’ όλα αυτά , δεν είναι η συγκάλυψη από πλευράς εξουσίας, αλλά ο τρόπος που παρουσιάζεται ο βασανισμός ως φυσικό ακόλουθο της άσκησης αυτής (της εξουσίας). Εξάλλου και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών μας ακριβώς αυτό το σκοπό εξυπηρετούσε: από τη μία την ηθική νομιμοποίηση του βασανισμού και από την άλλη τη διάχυση του φόβου μέσω του παραδειγματισμού προς όλους αυτούς που επιλέγουν να επιτεθούν στο σύστημα και τις δομές του. ....
______________________________________________________

Η πλήρης πολιτική δήλωση στο: eksegersi.gr
Η Ληστεία ως μια των Καλών Τεχνών: pdf Για τη δίκη της διπλής ληστείας στο Βελβεντό

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

'Σάββατο να 'ναι Μάστορα..'




'Σάββατο να 'ναι Μάστορα
κι ας είναι χίλιες ώρες' 
λένε οι οικοδόμοι γιατί η δουλειά δεν κουράζει όταν  έρχεται η αμοιβή, το σαββατόβραδο και η κυριακάτικη αργία.
Το σκέφτομαι τα Σάββατα που οι δικοί μας εργάτες στο Συνεταιρισμό Ανακύκλωσης Μοίκονος δουλεύουν ως τις 10.00 το βράδυ και φεύγουν ιδρωμένοι και κατάκοποι. Δε έχει γι αυτούς μπαράκια, ποτά και τη Μύκονο των περιοδικών, μόνο ένα μπάνιο και ύπνο όπως μου λένε. Και Κυριακή, ενώ επίσημα δε δουλεύουν άλλοτε πήγαιναν να τσεκάρουν το γατάκι μας μη μένει μόνο κι άλλοτε περνάνε για δουλειά με κλειστές πόρτες για να μη μαζεύονται όσα 'οι πελάτες' (όπως τους λέμε) αφήνουν έξω από την πόρτα μας.
Πήγα λοιπόν απόψε να βοηθήσω λίγο μήπως τους ξεκουράσω και φωτογραφήθηκα με το απόκτημά μας που πολύ χρειαζόμασταν, το Φορτηγό Μας, που αγοράσαμε από τα κέρδη μας.

Αν είστε στη Μύκονο ελάτε κοντά μας φέρνοντάς μας ανακυκλώσιμα αλλά και, αν μπορείτε, προσφέροντάς μας λίγο από το χρόνο σας. Χρειαζόμαστε εθελοντές που όπως εγώ θα βάζουν γάντια και θα διαχωρίζουν. 
Ελάτε, ο κόπος σας θα πιάσει τόπο..

____________________________________________________
Ακολουθεί Ανοιχτή Επιστολή μας
και εικόνες του νέου κάδου 'ανακύκλωσης' που εμφανίστηκε στη Μύκονο. Μαζεύονται 'σύμμικτα' τα υλικά (όπως βλέπετε). Δεν είναι του Μοίκονος- μη μπερδευτείτε. 
Φωτογραφίες και λεζάντα της Katy Fouski:

Ο νιοφερτος κάδος ανακύκλωσης γυαλιού στον Κόρφο ...και, φυσικά, μαζι με γυαλί, καταλήγουν απο την πρώτη μέρα, οικιακά απορριματα- σύμικτα λοιπόν!

Μα πότε θα το συνηδητοποιήσουμε;;; Μόνο με ανακύκλωση ΣΤΗΝ ΠΗΓΉ γίνεται δουλειά! Ο ΜΟΙΚΟΝΟΣ έχει δείξει το δρόμο, ένα χρόνο τώρα , αλλά κάποιοι δεν καταλαβαίνουν (ή κανουν ότι δεν καταλαβαίνουν) δυστυχώς...



Από το blog μας του ΜοίκοΝΟΣ: moikonos.wordpress.com, αναδημοσιευμένο και στο


Aνοιχτή επιστολή του αστικού συνεταιρισμού ΜοίκοΝΟΣ, σχετική με τα έργα και τις ημέρες της περίφημης ΕΕΑΑ και του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) που την καλύπτει. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τις αθλιότητες του περασμένου καλοκαιριού, όταν δήμος και ΕΕΑΑ βάφτιζαν τα σύμμεικτα απορρίμματα ανακυκλώσιμα και τα μετέφεραν στην Αττική, η ανακύκλωση στη Μύκονο σταμάτησε. Ότι γίνεται (και γίνονται πολλά) οφείλεται, αποκλειστικά στην πρωτοβουλία των πολιτών και του συνεταιρισμού ΜοίκοΝΟΣ.

Ενόψει καλοκαιριού, ΕΕΑΑ και δήμος ξαναθυμήθηκαν την ανακύκλωση … Ενώ στα λόγια αναγνωρίζουν την τεράστια συμβολή του συνεταιρισμού, μαζί και ο ΕΟΑΝ, αρνήθηκαν την προσφορά του συνεταιρισμού να στηθεί δημοτικό σύστημα ανακύκλωσης, που θα αξιοποιεί την αποκτημένη τεχνογνωσία του και τις υποδομές του και θα διαχειρίζεται τα όποια οφέλη, με διαφάνεια, για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών. Προτιμούν να αναθέσουν το έργο της ανακύκλωσης σε τοπικό εργολάβο, σε μια εγκατάσταση που προσομοιάζει με χαβούζα. Περισσότερα, όμως στην επιστολή.

Από μέρους της ΠΡΩΣΥΝΑΤ, να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη περιμένουμε το πόρισμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος και τις ενέργειες της εισαγγελέως περιβάλλοντος, στις καταγγελίες μας για τα αίσχη του περασμένου καλοκαιριού. Για τις αντίστοιχες εξηγήσεις του κ. Σγουρού δε γίνεται λόγος. Αυτός έφυγε νωρίς …   


Αγαπητοί συμπολίτες,

με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε μόλις προσφάτως ότι οι ιθύνοντες του Δήμου Μυκονίων, σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης  (ΕΕΑΑ), προωθούν το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων  στη Μύκονο από την πίσω πόρτα.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά οι προεκλογικές δεσμεύσεις για συνεργασία με τον Συνεταιρισμό ΜοίκοΝΟΣ ώστε να τεθούν οι βάσεις για ένα δημοτικό σύστημα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή (με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία) αποδεικνύονται κούφια λόγια.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΕΑΑ με έγγραφά της αποδέχεται τη δυνατότητα τού ΜοίκοΝΟΣ να χρηματοδοτηθεί από το σύστημα για τον όγκο των προϊόντων που έχει στείλει προς ανακύκλωση μέσω της έκδοσης παραστατικού πιστοποίησης από το Δήμο Μυκονίων. Μέχρι εδώ, όλα καλά.

Όμως, με πρόσφατο έγγραφό της η ΕΕΑΑ προτείνει αυτό να γίνει μέσω της τροποποίησης της υπάρχουσας σύμβασης με το Δήμο μας, μία τροποποίηση η οποία καθορίζει τα εξής:

Επανέρχεται το σύστημα του μπλε κάδου, στο οποίο θα τοποθετούνται όλα τα ανακυκλώσιμα χωρίς καμία διαλογή εκ των προτέρων. Επανερχόμαστε δηλαδή στο παλιό και ήδη αποτυχημένο μοντέλο του ενός κάδου (μαζί με όλα τα σκουπίδια, ασφαλώς), αγνοώντας προκλητικά τη διαλογή στην πηγή για την οποία μάχεται ο ΜοίκοΝΟΣ και η οποία θεωρείται τοις πάσι ως η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων.

Εν συνεχεία, οι μπλε κάδοι θα μεταφέρονται σε ιδιωτικό ΚΔΑΥ (κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών) με εξοπλισμό και έξοδα του δήμου, όπου θα γίνεται η διαλογή και το υπόλειμμα θα θάβεται στον ήδη κατεστραμμένο ΧΥΤΑ.

Με άλλα λόγια, όλα σε έναν κάδο (άρα τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα ανακτώνται θα είναι κατά πολύ λιγότερα, αφού θα είναι ανακατεμένα με βρώμικα σκουπίδια), διαλογή τους από ιδιώτη επιχειρηματία (άρα ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης της ανακύκλωσης, προσπορισμός των κερδών από τον ιδιώτη που βάζει τον Δήμο και τους εργαζόμενους να δουλεύουν προς όφελός του και εμάς να πληρώνουμε δημοτικά τέλη και φόρους), σημαντική οικονομική επιβάρυνση του δήμου για την αποκομιδή και μεταφορά τους (η χαρά του εργολάβου)  και καταστροφική επιβάρυνση μίας ολόκληρης περιοχής που έχει υποστεί ανεπανόρθωτη μόλυνση λόγω της ανικανότητας των διοικούντων το Δήμο Μυκονίων.

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ο Συνεταιρισμός ΜοίκοΝΟΣ θα εναντιωθεί με όποια μέσα διαθέτει (και δεν διαθέτει ακόμα) σε όποιες προσπάθειες από οποιονδήποτε να εκμεταλλευτεί την ανακύκλωση και τα απορρίμματα, που αποτελούν ανεκτίμητη δημόσια περιουσία, προς ίδιο όφελος.

Χρειάζεται όμως να επισημάνουμε την ολιγωρία, την υποκρισία, την αδιαφάνεια, τον εμπαιγμό, την έλλειψη οράματος καθώς και την απουσία, εκ μέρους των διοικούντων, κάθε αίσθησης δημοσίου συμφέροντος, κάτι το οποίο εκ του νόμου, πολιτικά και ηθικά καλούνται λόγω θέσης να υπερασπιστούν.    

Ο Συνεταιρισμός ΜοίκοΝΟΣ είναι και θα είναι παρών στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να κρατήσουμε την Μύκονο καθαρή, αξιοπρεπής και πολιτισμένη, κόντρα στις σπασμωδικές προσπάθειες των ιθυνόντων να αποδείξουν για άλλη μία φορά ότι αποτελούν την ουρά της κοινωνίας.

Δεν θα τους περάσει!

ΥΓ:

Προς επίρρωση των ως άνω θέλουμε να θυμίσουμε ότι το έτος 2015 (του χρόνου δηλαδή) γιορτάζουμε τα 400 χρόνια ίδρυσης του Κοινού των Μυκονίων (8 Οκτωβρίου 1615), του πρώτου Κοινού στο Αιγαίο και το οποίο φιγουράρει στην κορυφή της προμετωπίδας εντός του Δημαρχιακού μεγάρου.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως αυτοί οι ημι-αμόρφωτοι πρόγονοί μας με τα κολλυβογράμματά τους ήταν από τους πρώτους που, εν μέσω τουρκοκρατίας, αντιλαμβάνονταν την σπουδαιότητα του κοινού συμφέροντος και προχωρούσαν στην ίδρυση του Κοινού, ενώ οι σημερινοί παρα-μορφωμένοι προύχοντες είναι τόσο πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους πετώντας κάθε έννοια δημόσιου συμφέροντος στον ξέχειλο κάδο των σκουπιδιών.


Τους παραδίδουμε στη χλεύη της ιστορίας και των επόμενων γενεών.     
______________________________________________________
Εικόνα:
 Μπροστά στην αποθήκη μας εγώ με γάντια, πλαστικά στα χέρια και το καμάρι μας: το Φορτηγό μας.
Η μπλούζα μου by (και δώρο του παλιού φίλου) George Vanakos (Remember The Future)

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κορίτσια προσοχή: όχι 'τιραντάκια' στην κατασκήνωση





Το ανωτέρω υποψιάστηκα ότι είναι τρολιά. Γι αυτό και ερεύνησα στην ιστοσελίδα της ερὰς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας από όπου 'κατέβασα' τη λίστα με τα 'Εφόδια Κατασκηνωτή' στην οποία όντως επαλήθευσα ότι απαγορεύονται οι βαφές νυχιών για όλους, τα παντελόνια και τα 'τιραντάκια' μόνο για κορίτσια ενώ στα αγόρια σορτς και 'τιραντάκια' επιτρέπονται.
Ιδού (τονισμένο από εμένα) για να ξέρετε τι να πάρετε μαζί σας.
Καλές διακοπές!

Για περαιτέρω έρευνα: 



Φάρμακα για τη Γάζα



Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε είναι να συμμετέχουμε στον έρανο απαραίτητου ιατρικού/φαρμακευτικού υλικού που οργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός sto kokkino και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό΄Ιατρείο Ελληνικού.
Γάντια, γάζες, παυσίπονα, αντιβιοτικά είναι τα πρώτα που χρειάζονται.



Οι πολίτες μπορούν να φέρουν φάρμακα με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες, αντιβιώσεις, ράμματα, γάζες, ορούς, παυσίπονα και άλλα φαρμακευτικά υλικά στα παρακάτω σημεία:
 Στα  γραφεία του Κόκκινου:  
Αθήνα - Σαρρή 19, Ψυρρή
 Θεσσαλονίκη - Καρόλου Ντήλ 20 
Στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:  
Δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Ελληνικού) Ελληνικό – Αττική Στα γραφεία της οργάνωσης Fair Planet: Θεμιστοκλή Σοφούλη 6, Νέα Σμύρνη


Παράλληλα θα στηθεί περίπτερο συλλογής φαρμάκων στη συναυλία αλληλεγγύης στις καθαρίστριες που διοργανώνεται στη πλατεία Συντάγματος στις 28 Ιουλίου.

Λίστα φαρμάκων σε μορφή xlsx: 




https://www.facebook.com/download/322177251285233/GAZA_MEDICINE.LIST.xlsx -

http://stokokkino.gr/article/10361/Sullogi-farmakon-gia-ti-Gaza-apo-to-Kokkino-kai-to-Mitropolitiko-Koinoniko-Iatreio-Ellinikou#sthash.TpTDGGH3.dpuf

Παρακαλούμε να δοθεί μεγάλη προσοχή στην ημερομηνία λήξης των φαρμάκων 
(Επιθυμητό είναι τα φάρμακα να έχουν περιθώρια λήξης από 6 μήνες και άνω). 

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο Χαρούν ελ Ρασίντ, ο Νορβηγός γιατρός, η Παλαιστίνη (και άλλα πολλά)




'Ενας από τους μύθους που αγαπώ, και επαναλαμβάνεται συχνά στις Xίλιες Και Μια Νύχτες είναι η ιστορία του μεγάλου Χαλίφη Χαρούν ελ Ρασίντ που έβγαινε στα παζάρια μεταμφιεσμένος για να μάθει πώς ζούσε ο λαός και τι έλεγε πραγματικά ο κόσμος για τους νόμους και τις αποφάσεις του.
Εκείνον μου θύμισε η επιστολή ενός σύγχρονου ήρωα, του Νορβηγού γιατρού Dr. Mads Gilbert MD PhD ο οποίος στην έκκλησή του από τη Γάζα, μεταξύ άλλων, λέει:

''...Κύριε Ομπάμα – έχετε καρδιά;
Σας προσκαλώ – περάστε μια νύχτα – μια μόνο νύχτα – μαζί μας στη Σίφα.
Ίσως μεταμφιεσμένος σαν καθαριστής. Είμαι 100% σίγουρος, ότι θα άλλαζε
η Ιστορία.

Κανένας άνθρωπος με καρδιά ΚΑΙ ισχύ δεν θα μπορούσε ποτέ να περάσει
μια νύχτα στη Σίφα χωρίς να φύγει αποφασισμένος να τερματίσει τη σφαγή
του Παλαιστινιακού λαού...'' από enallaktikos:Η επιστολή του ήρωα Νορβηγού γιατρού που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη στη Γάζα.
____________________________________________________
 Στην εικόνα πάνω το χέρι μου, πρησμένο από τη ζέστη μα στρατευμένο στο δίκαιο αγώνα. Συμμετέχω κι αν θέλετε να δείτε τις φωτογραφίες ή να στείλετε κι εσείς δική σας, στο https://www.facebook.com/JIL.LOVE.REVOLUTION:
Νέα μορφή αλληλεγγύης με την κατεχόμενη Παλαιστίνη και τη αποκλεισμένη και αντιστεκόμενη Γάζα εξαπλώνεται ραγδαία σε όλον τον κόσμο.. Πολίτες διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκειών και ιδεολογιών φωτογραφίζονται με το διαβατήριο στο χέρι γράφοντας συνθήματα υπέρ της Γάζας, κατά σου σιωνισμού και του κράτους του και υπέρ της ηρωικής του αντίσταση...Δείτε διαβατήρια από ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη,..Μέση Ανατολή ακόμα και από Εβραίους που έχουν ισραηλινά διαβατήρια .........(από Nasim Alatras B)









Διαδήλωση κατά των βομβαρδισμών της Παλαιστίνης,
 Σικάγο

ΜΗΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ στο σιωνιστικό κράτος για κανένα λόγο ..μποϊκοτάζ σε όλα τα επίπεδα ..τουριστικά "καλλιτεχνικά" και εμπορικά ...κλπ 
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας ( AESA) συνέστησε στο σύνολο των ευρωπαϊκών εταιρειών να σταματήσουν να εξυπηρετούν, το αργότερο από σήμερα και μέχρι νεωτέρας, το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.....:http://www.left.gr/news/ateleioti-aimatohysia-sti-gaza-xepernoyn-toys-600-oi-nekroi-100000-oi-ektopismenoi#sthash.RWGUtaKq.lhjdaBfR.dpuf



Ξεδιάντροπη προειδοποίηση του Ισραήλ προς δημοσιογράφους που εργάζονται στη Γάζα πως δε θα δεχθεί την ευθύνη για ζημιά ή τραυματισμούς τους

Η Σουηδία αρνήθηκε να δώσει άδεια εσόδου στο αεροπλάνο του Προέδρου του Ισραήλ στον εναέριο χώρο της.....middle east monitor


Ερτογάν

 Εχθροί του Ισραήλ (από Niko Ago)

Πιέστε τον Αθηναίοι: Ντροπή και αίσχος που ο Δήμαρχος Καμίνης φαίνεται δεν 'καταδικάζει τη βια από όπου κι αν προέρχεται:
Με μια προκλητική τοποθέτηση ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε ψηφίσματα για το παραμικρό, ο δήμαρχος Αθηναίων αρνήθηκε την καταδίκη από το δημοτικό συμβούλιο της δολοφονικής επίθεσης των Ισραηλινών στη Γάζα.... kouti pandoras





'Εχω ξαναπεί: Δε δεχθώ αντισημιτικά ρατσιστικά σχόλια. Απόδειξη ότι όλοι οι Εβραίοι (εντός και εκτός Ισραήλ) δεν εγκρίνουν τη σφαγή είναι και η «'Οχι Στο Όνομά μου» στη φεϊσμπουκική Σελίδα: Jewish Voice for PeaceΑξίζει.

__________________________________________
ις Χίλιες και Μία Νύχτες στα ελληνικά έχουμε τη μεγάλη και σπάνια τύχη να τις έχουμε στη σπουδαία μετάφραση (από τα πρωτότυπα αραβικά από το σπουδαίο Κώστα Τρικογλίδη που Αιγυπτιώτης και γνώστης των παραδόσεων όχι μόνο μετέφρασε σε εξαιρετικά ελληνικά μα δίνει σπουδαίες εξηγήσεις (μέχρι συνταγών μαγειρικής) στις σημειώσεις του. 
Το πολύτομο έργο το εξέδωσαν οι Εκδόσεις Ηριδανός κι αν μάθω ότι είναι εξαντλημένο...  ντροπή και όνειδος για τους εκδότες μας.

Από wikipedia:
Ο Χαρούν αλ-Ρασίντ ή αλλιώς Χαρούν αρ-Ρασίντ, Ααρών ο Δίκαιος (763809), ήταν ο 5ος και πιο γνωστός αββασίδης Χαλίφης. Γεννήθηκε στην πόλη Ρέυ, κοντά στην Τεχεράνη, και μεγάλωσε στη Βαγδάτη, ενώ κατά τη διάρκεια της βασιλείας του έζησε στην πόλη Ράκα στο μέσο ρου του ποταμού ΕυφράτηΚυβέρνησε το Χαλιφάτο από το 786 έως το 809. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του υπήρξε άνθιση των επιστημών και γενικώς πολιτιστική και θρησκευτική ακμή. Οι Τέχνες επίσης έφτασαν στη μέγιστη ακμή τους εκείνη την εποχή. Έχτισε επίσης την περίφημη βιβλιοθήκη Μπαγίτ αλ-Χίκμα......



Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

21/7 Ημέρα Μνήμης― θυμάμαι νεκρούς φίλους


Σήμερα είναι ημέρα πένθους για μας.
21η Ιουλίου πενθούμε και θυμόμαστε τους νεκρούς μας.

 Ανθρώπους που σκότωσε ο 'Πόλεμος Κατά των Ναρκωτικών'.
Ανθρώπους κάθε ηλικίας, τάξης, 
κάθε φύλου ή χρώματος 
που βρέθηκαν νεκροί
επειδή κατανάλωσαν ουσία ύποπτη,

που πέθαναν
επειδή η παρέα τους φοβήθηκε να καλέσει ασθενοφόρο,
επειδή το ασθενοφόρο ή το αστυνομικό αυτοκίνητο δεν ήταν 
(και στην Ελλάδα ακόμα δεν είναι) 
εφοδιασμένο με αντίδοτο,

που βρέθηκαν νεκροί στο δρόμο 
διότι νιώθοντας παράνομοι φοβήθηκαν να ζητήσουν βοήθεια.

Ανθρώπους που πέθαναν από τις συνέπειες της χρήσης.
Από Κίρρωση
 και άλλες συνέπειες της Ηπατίτιδας C, 
από AIDS
ή γάγγραινα και μολύνσεις
που κολλήσαμε επειδή τα φαρμακεία δε μας έδιναν σίριγγες 
και αναγκαζόμασταν να μοιραζόμαστε τις χρησιμοποιημένες.

Ανθρώπους που πέθαναν
μετά από χρόνια ταλαιπωρία στις φυλακές,
από ξύλο στα αστυνομικά τμήματα,
από στερητικό σύνδρομο στα κρατητήρια
ενώ μόνο έγκλημά τους ήταν η επιλογή
 (βλαβερή κι αν είναι)
να διαθέτουν το σώμα τους όπως θέλουν.

Ανθρώπους που έσβησαν από φτώχεια
στην οποία τους οδήγησε η αναγκαστκή παρανομία.

Ανθρώπους που αυτοκτόνησαν
γιατί δεν άντεξαν
το περιθώριο,
την ανεργία,
την κοινωνική απομόνωση.

Σήμερα θρηνώ τους φίλους μου.

Σήμερα θυμάμαι
τις αμέτρητες φορές
που κάποιος είπε
'αν πεθάνω πετάξτε με στο δρόμο― μη μπλέξετε',
θυμάμαι τα o.d.,
θυμάμαι την περιφρόνηση των γιατρών μόλις πληροφορηθούν,
θυμάμαι τα πρησμένα χέρια,
τα μολυσμένα 'σέα',
τις βρώμικες σκόνες,
τη φτώχεια και τη μιζέρια στην οποία οδηγηθήκαμε.

Σήμερα θυμάμαι
το σπασμένο σαγόνι φίλου χρήστη στα κρατητήρια
για να 'ομολογήσει'.

Θυμάμαι τους εξευτελισμούς
του στερητικού συνδρόμου δίχως φάρμακο,
θυμάμαι τις αυτοκτονίες.

Σήμερα θυμάμαι τους νεκρούς.
Τους φίλους μου.

Θυμάμαι εκείνους που είναι εκεί που από τύχη δεν είμαι,
θυμάμαι εκείνους που χάθηκαν άδικα και άδοξα
λόγω της παραβατικότητας
στην οποία μας έσπρωξε η Ποινικοποίηση.

Σήμερα
δε θέλω μελοδραματισμούς και ψευτοδάκρυα.
Γιατί θυμάμαι.

Θυμάμαι ότι η Απαγόρευση σκοτώνει.

Θυμάμαι ότι όλες αυτές οι ζωές
που χαραμίστηκαν ή χάθηκαν είναι θύματα πολέμου.
Του Πολέμου Κατά Των 'Ναρκωτικών'.

Και σαν  τέτοιους τους θυμάμαι.
________________________________________




H 21η Ιουλίου έχει θεσπιστεί από το Διεθνές Δίκτυο Ανθρώπων που χρησιμοποιούν Ναρκωτικά (INPUD) ως Ημέρα Μνήμης των νεκρών από κατάχρηση ουσιών.


Ως μέλος του Δικτύου Ομοτίμων Χρηστών, μέλος της INPUD και πρώην χρήστρια, σήμερα πενθώ και μνημονεύω  τους φίλους που έχασα, τις ζωές που χάθηκαν και χάνονται, τα θύματα  αυτού του παράλογου Πολέμου κατά των Χρηστών.