Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η γάτα του Μωάμεθ και ο ξενύχτης μου


Ξυπνάω αργά, είναι γνωστό, μα ως πολύ αργότερα δε γίνεται να στρώσω το κρεβάτι μου διότι ο Sue ως mille feuille, τυλίγεται στο πάπλωμά μου για να κοιμηθεί.
Τις νύχτες τριγυρνά, επιστρέφει ξημερώματα πάντα στεγνός και πεινασμένος.

Ο Μωάμεθ κάποτε έκοψε το χιτώνα του για να μη σηκώσει τη γάτα που είχε ξαπλώσει πάνω του και από τότε η γάτα και η ξάπλα της είναι ιερές στην Ανατολή.
Ξέρω, δεν είναι μέρες να αναφέρω το Μωάμεθ ως φιλήσυχο, σκοντάφτω σε προκαταλήψεις, μα επ' ευκαιρία σας θυμίζω ότι καμιά θρησκεία δεν είναι ειρηνική (επειδή ο άνθρωπος δεν είναι) και ότι δεν είναι πάντα σίγουρο πως φταίμε εμείς για όσα έχει καταλάβει ένας τρελός πως είπαμε.


Τα επιχειρήματα γνωστά: Σταυροφορίες, Ιερά Εξέταση, Μεσαίωνας, καταστροφή αγαλμάτων και ναών, αποικιοκρατία, ιεραποστολές, βομβαρδισμοί και προπαγάνδα. Όμως δε θα κατηγορήσω το Χριστιανισμό ως την αιματηρότερη θρησκεία. Ο άνθρωπος είναι αιμοβόρος κι όποια θρησκεία θέλει να εδραιωθεί σχετίζεται με κράτη και πολιτική άρα αυτομάτως θα επιστρατευθεί σε ιερούς πολέμους. Αυτά ισχύουν για όλες μα ακόμα πιο πολύ για τις αβρααμικές που, πιο ευάλωτες λόγω του δόγματος του μονοθεϊσμού, γεννούν φανατισμό σε κάθε πιστό τους.
__________________________________________________________

Δεν έχει υποτίτλους δυστυχώς μα είναι πολύ ενδιαφέρον το debate  της Οξφόρδης πάνω στο θέμα 'Αν είναι Αιμοβόρο το Ισλάμ'. Με γνώση, κοφτερό μυαλό και χιούμορ απαντά ο Mehdi Hasan (Βρετανός πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας). Δε συμφωνω μαζί του, μόλις σας είπα ότι πιστεύω το αντίθετο: το Ισλάμ είναι αιμοβόρο όπως κάθε θρησκεία, ιδίως οι αβρααμικές. Ωστόσο αξίζει πάντα να μαθαίνουμε την άλλη άποψη και γι αυτό σας το προσφέρω.

10 σχόλια:

  1. Σκοταδισμός και μεταφυσικές ερμηνείες = αδέρφια δίδυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι θρησκείες αυτές καθ εαυτές δεν διδάσκουν απαραίτητα το μίσος. Ο φανατισμός και ο σκοταδισμός, ο οποίος δημιουργείται για τον έλεγχο των μαζων την κάνει τη δουλειά - δυστυχώς. Αισθάνομαι τυχερός που δεν έπεσα θύμα τέτοιας διαπαιδαγώγησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε τυχεροί όσοι δεν υποστήκαμε πλύση εγκεφάλου ή λόγω σπουδών καταφέραμε να τα δούμε αλλιώς.

      Καλό ξημέρωμα Tremens.

      Διαγραφή
  3. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να στρώνεις το κρεβάτι σου :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι...τα φοβερά επιχειρηματα δικαιολογησης που ακουσαμε αυτες τις μερες μου ανακατώνουν ακόμα στο στομάχι. Οι τρομακτικοί συμψηφισμοί...
    Πόλεμος ταχα στους αποικιοκρατες και τους ιμπεριαλιστες από τρίτης γενεάς μετανάστες...
    Και ανέτως εξαφανιζουμε αποπροσώπου γης το επιτελείο ενος σατιρικου περιοδικού με στελέχη που σύμφωνα με τον Λεπέν κινούνται μεταξύ Αναρχισμού Τροτσκισμού Διεθνισμού. Για να χτυπησουμε λοιπόν την ιμπεριαλιστικη χωρα Γαλλία εξοντώνουμε ...τους αντιεξουσιααστες της!!!
    Εκει που σκονταφτει ακόμα πιο πολυ η λογικη -αν μπορέι η λογική να τα βγάλει ποτε πέρα με την ηλίθια αλλα πανισχυρη βία- είναι γιατι συμβαίνει το ίδιο στις περιοχες όπου έχει κρατος και εξουσία το Χαλιφατο .
    Όπου κατά κανόνα προτιμουνται οι γυμνοί τραχηλοι από στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έπεσα από τα σύννεφα με το γεγονός ότι στρώνεις το κρεβάτι σου !!! Κάτι τέτοιοι ψυχαναγκασμοί είναι χειρότεροι από τις θρησκείες, να το ξέρεις :-p.

    Την κουβέντα αυτή την είχα στο FB με πρώην συνάδελφο και φίλο, όταν - την ημέρα του κακού και θέλοντας ν' αποφύγω τα ... ... ... JeSuisCharlie - έγραψα: Religions are not violent - people are. Religions do not kill - people do.

    Τα αίτια βρίσκονται στην φύση και το μυαλό ανθρώπων πορωμένων με την επιβολή ελέγχου και με την συσσώρευση χρήματος. Οι θρησκείες (ή οι εθνικότητες ... ή το χρώμα του δέρματος ... ή ... ή ... ή ...) δίνουν απλά τις αφορμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι νόμιζες;
      Επειδή δε μαγειρεύω και δεν έχω αγοράσει ποτέ κουζινικά/καθαριστικά κ.λ. νόμιζες ότι δεν πάσχω από άγριους ψυχαναγκασμούς; Ωιμέ κι αλίμονο σε όποιον μεταφέρει σε άλλη θέση μαξιλάρι ή τασάκι, σε όποιον κουνίσει πολυθρόνα.. Άρρωστα πράγματα το ξέρω μα..

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.