Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ρωτάτε για το ΣΥΡΙΖΑ; Ρωτάτε γιατί θα ψηφίσω; Απαντώ.



«Γιατί δε μας κάνετε κι ένα αντίστοιχο αφιέρωμα για τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;»
ήρθε η ερώτηση που ομολογώ την περίμενα μολονότι θεωρώ ότι την έχω απαντήσει με πάμπολλους τρόπους.
Ευχαρίστως όμως να εξηγηθώ:

Πρώτον:
δεν είμαι δημοσιογράφος, δεν είμαι ενημερωτικό ΜΜΕ, δεν είμαι κρατικό κανάλι. Είμαι συγγραφεύς που γράφω για ό,τι και όποτε θέλω. Όποιος με διαβάζει έρχεται σ' εμένα για το σχολιασμό κι όχι για να ενημερωθεί. Πληροφορίες που λαβαίνω τις μοιράζομαι και όποτε είναι δυνατόν δίνω πηγές και στοιχεία αλλά το κάνω μόνο επειδή και όταν θέλω και μπορώ.
Δεν πληρώνομαι (έμμεσα ή άμεσα) για όσα κάνω σε blogs και κοινωνικά δίκτυα, δηλαδή δεν έχω αναλάβει καμιά υποχρέωση αντικειμενικότητας.
Ίσα- ίσα μάλιστα, θεωρώ ότι το οφείλω να είμαι υποκειμενική, εξ ου και συχνά και σκόπιμα δίνω βιογραφικές πληροφορίες: Διαβάζοντάς με διαβάζετε μια συγγραφέα που (αναλόγως τι σας ταιριάζει να συγκρατήσετε) θυμάστε ότι υπήρξε πρεζού, πίνει τεκίλες, διαβάζει Προυστ, έζησε εκεί και όχι αλλού, βλέπει τον τάδε μα όχι τον δείνα κ.ο.κ κατά το χαρακτήρα και τα γούστα σας. Τη γνώμη αυτής της περσόνας βρίσκει όποιος με επισκέπτεται και γι αυτήν έρχεται εδώ είτε διαφωνεί είτε συμφωνεί.

Επίσης όμως (όποιος με διαβάζει καιρό το γνωρίζει) πέραν αυτών που σας είπα έχω τοποθετηθεί και πολιτικά, δηλαδή έχω δηλώσει με πολλούς τρόπους ότι θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια μάς κυβερνά μια επικίνδυνη αδίστακτη αχόρταγη συμμορία που δε δίστασε να επενδύσει σε μαχαιροβγάλτες προστάτες της νύχτας όπως δε διστάζει με δικό μας χρήμα να ανοίγει 58 Ποτάμια και να καλλιεργεί Ελιές.
Αφού λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
1ον) δεν ανήκουν σ΄αυτούς τους εντεταλμένους 
και 2ον) έχουν εκφραστεί με τρόπο που εκφράζει τις απόψεις μου στα θεμελιώδη για μένα ζητήματα των μεταναστών και προσφύγων, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της κοινωνικής Πρόνοιας, της ΕΡΤ κ.λ κ.λ. γι αυτό και, σ΄ αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή (εγώ που ποτέ δεν ανήκα σε κόμματα και πολύ σπανίως ψήφιζα) υποστηρίζω το ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας η αυτοδυναμία να διώξει τους δυνάστες ώστε να σταματήσουν οι αυτοκτονίες και οι δολοφονίες, να αδειάσουν τα στρατόπεδα, να ανοίξει η ΕΡΤ, να ξεκινήσει η κάθαρση (που έπρεπε να είχε αρχίσει από τον περασμένο αιώνα) και γενικά να εκπολιτιστεί αυτό το κρατίδιο που μπροστά στα μάτια μου βυθίζεται στην αμάθεια και τη θρησκοληψία με ιλιγγιώδη ταχύτητα. 

Μια άλλη παρατήρηση, επίσης αναμενόμενη, έρχεται συχνά από νέους αναρχικούς που δε θα ψηφίσουν όπως δεν ψήφιζα κι εγώ. Επειδή με ρωτούν συχνά ιδού, μεταφέρω εδώ την απάντησή μου:
Daphne Chronopoulou
Ναι.. τέτοια πίστευα
και τους άφηνα να τα μαγειρεύουν με τους δούλους τους.
Πια να σου πω τι λέω:
Αν δεν είσαι στην παρανομία, αν δεν είσαι κυνηγημένος ή φυλακισμένος δεν έχεις δικαιολογία στην παρούσα κατάσταση. Βοηθάς τη συμμορία.

Αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνώ μαζί τους σε όλα, ότι δε βλέπω κινδύνους (ή ότι δεν εντοπίζω στα ψηφοδέλτια το παλιό ΠΑΣΟΚ διανθισμένο με αφθονία τηλετέτοιων και αθλητών). Ωστόσο γνωρίζω πού ζω, γι αυτό και αποφάσισα ότι, σε τόπο όπου ακόμα ακούγονται φωνές που ζητούν «έναν ηγέτη», δεν είμαι εγώ που θα σαμποτάρω τη μοναδική ελπίδα να ζήσουμε όλοι πιο ανθρώπινα. 
Γνωρίζω ότι θα ήταν πιο έξυπνο να μην εκφραστώ. Η ψήφος είναι μυστική και πάντα δημιουργούνται έχθρες, τα κόμματα ρίχνουν σκιές. Εντελώς συνειδητά και δίχως κανένα συμφέρον σας μιλάω ανοιχτά επειδή ακριβώς η ψήφος μου δε με χρωματίζει. Κονκάρδες, σημαιάκια, κορναρίσματα δεν είναι για μένα.

Ξέρω ακριβώς τι θέλω από μια νέα κυβέρνηση και ξέρω ακριβώς πότε θα ανακοινώσω τη λίστα μου. Σας βεβαιώνω ότι για όσα με καίνε θα είμαι αυστηρή όσο ήμουν, μπορεί και περισσότερο.  

Σκοπεύω όμως να δώσω μικρή περίοδο χάριτος- τη δίνω ήδηαν και αυτό είναι πολύ προσωπικό μου ζήτημα αφού, μια και δεν είμαι πολιτική αναλύτρια, είτε πω είτε δεν πω τη γνώμη μου, είτε υποστηρίξω είτε κατακρίνω, πιστεύω ειλικρινά ότι η παροιμιώδης φοράδα στο αλώνι της ίδια κι απαράλλαχτα θα συμπεριφερθεί.
Εικόνες
Ο λόγος που θα πάω να ψηφίσω



Οι δεξιοί έχουν ένα παραδοσιακό ατού, τον πατριωτισμό, την Εθνική Υπερηφάνεια που δε διστάζουν να καπηλευτούν. Εδώ όμως το παραξεφτίλησαν με στρατόπεδα εντός κι εκτός.. δείτε μόνοι σας τι ποντικάκια έγιναν στα νύχια των μεγάλων γάτων.

Τον Προδότη ξέρετε κανείς δεν τον εκτιμά 
κι ούτε ο κύριος Γιούνκερ ούτε η κυρία Μέρκελ υποκρίνονται.






Θυμάστε το Καλοκαίρι της Αγανάκτησης; Έτσι αρχίσαμε, πνιγήκαμε στα χημικά κι ύστερα μας κατηγόρησαν ότι είμαστε πολύ νωθροί για να αντιδράσουμε.

Την Αμυγδαλέζα την ξεχάσαμε; 
Τα εκατομμύρια που εισπράξαμε γι αυτούς τους ανθρώπους ποιος τα έχει;



Τις Σκουριές; Την καταστροφή της πατρίδας του Αριστοτέλη (από τον πιο αρχαιοκάπηλο Πολιτικό που έχιε γνωρίσει η χώρα); Τα ΜΑΤ στο χωριό, τα χημικά σε σχολείο, την προσαγωγή παιδιών;


Πρόσφυγες καταπίνει το Αιγαίο 
και πτώματα παιδιών ξεβράζονται στις παραλίες μας.


Οι εγκληματίες που λήστεψαν και βασάνισαν αυτό τον άνθρωπο κυκλοφορούν ελεύθεροι και τον απειλούν να μην εμφανιστεί στη δίκη που συνεχώς αναβάλλεται.




Ελπίζω αυτά να είναι τα τελευταία.
Αλλιώς,
θα επανέλθω.

______________________________________

18 σχόλια:

  1. Με αυτές τις εικόνες στο μυαλό θα ψηφίσω κι εγώ αύριο !
    Ευχαριστούμε Δάφνη!
    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν κατηγορώ και όσους το κάνουν φυσικά (ξέρω και πολλούς που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο μην τύχει και ξαναβγεί η ΝΔ). Το σκεφτόμουν κι εγώ αν υπήρχε μικρή διαφορά να το έριχνα στο ΣΥΡΙΖΑ και ας μην συμφωνώ σε κάμποσα που λέει, μόνο και μόνο για να μη βγει η ΝΔ. Και αν πτωχεύσουμε με το Σύριζα ξέρουμε ότι έτσι κι αλλιώς πτωχεύουμε σιγά σιγά με τη ΝΔ. Θα ψηφίσω ένα μικρό εκτός βουλής γιατί θεωρώ ότι χρειάζεται να μπει να ακουστούν οι απόψεις του.
    Απο κει και πέρα αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ο κομματισμός. Δηλαδή αν κάποιος είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ ή οτιδήποτε μέχρι το κόκκαλο όσο σκατά και να τα κάνει το κόμμα του δύσκολα θα ξεφύγει απ αυτό. Πες ότι ψηφίζω σύριζα, βγαίνει και συνεχίζει τις ίδιες μαλακίες της ΝΔ, γιατί να συνεχίσω να τον υποστηρίζω; Αυτό ελπίζω να καταλάβουν πολλοί ψηφοφόροι, το κάθε κόμμα δεν είναι ομάδα ποδοσφαίρου να την υποστηρίζεις σε κάθε αγώνα, είναι κάτι που επηρεάζει εσένα, τους γύρω σου και το μέλλον σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομίζω ότι μίλησα λίγο σοβαρά......... πάω να ανοίξω καμιά μπύρα...

      Διαγραφή
    2. Μια μπύρα στην υγειά σου Πρόεδρε
      και συμφωνούμε απόλυτα.
      Εγώ καθόλου δεν ψήφιζα, καθόλου δε θα ψήφιζα. Ήδη πτωχεύσαμε (δις). ήδη έχουμε πιο πολλούς νεκρούς απ' ό,τι το χειμώνα της πείνας στην Κατοχή. Τι να φοβηθώ; (Κι ένας Θεός μονάχα ξέρει πως- όπως μου λένε συχνά- εμένα οικονομικά δε με συμφέρει η αλλαγή. Μα το 'συμφέρον' είναι υποκειμενική υπόθεση).
      Τον οπαδισμό τον χρησιμοποιούν τέλεια τα κόμματα για να χρησιμοποιούν τους Χρήσιμους Ηλίθιους. Φτάνει να ακούσω 'ανήκω στη Χ', ή το άλλο 'εμείς στην οικογένεια είμαστε Ν.Δ.' που το λέμε με το ίδιο καμάρι που έχουν για την Ομάδα τους και το ό,τι της είναι πιστοί κι ας χάνει.....φράνει να ακούσω τρέτοια και γνωρίζω ότι φίλο μ΄αυτό το άτομο δύσκολα θα γίνουμε διότι έχει σκαλώματα και νοοτροπία που δεν κατανοώ.

      Πρόεδρε.. πολλά σοβαρά είπαμε νομίζω.
      Χαίρομαι που συμφωνούμε, ελπίζω το μικρό σου να μπει στη Βουλή
      κι εύχομαι Καλό Βόλι και cheers!

      Διαγραφή
  3. Ο στόχος της ερώτησής μου δεν ήταν να μας εξηγήσετε ότι θα ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ (αυτό ήταν εμφανές) ούτε γιατί θα ψηφίσετε το συγκεκριμένο κόμμα (είμαστε όλοι ενήλικοι και δε χρειάζεται να απολογούμαστε σε κανέναν για τις επιλογές μας). Ο στόχος μου ήταν, όπως καυτηριάζετε τους διάφορους Άδωνι, Βορίδη, Βούλτεψη, να διαχωρίσετε τη θέση σας από τα αντίστοιχα σούργελα και επικίνδυνους του ΣΥΡΙΖΑ (το πρώην ΠΑΣΟΚ και τους τηλε-αθλητο-αστέρες, όπως λέτε κι εσείς). Γιατί αν όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ εκφράζονται από τον Άδωνι και τον Βορίδη, τότε γιατί να μην αντιστρέψουμε αυτή την ίδια γενίκευση και να πούμε ότι όλοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται από τη Ραχήλ Μακρή και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
    Χωρίς καμία διάθεση να υπερασπιστώ τη ΝΔ, θέλησα απλά να τονίσω το εξής: ότι σε έναν πολιτικό χώρο που καλώς ή κακώς έχει καταλήξει να εκφράζει το 30-40% του εκλογικού σώματος δεν μπορεί να είναι όλοι άμεμπτοι. Θα υπάρχουν και φαύλοι. Κάποιος λοιπόν που θέλει συνειδητοποιημένα να ψηφίσει κάτι που θεωρεί ότι θα αλλάξει τον τόπο προς το καλύτερο, κι όχι να ψηφίσει στα τυφλά με γνώμονα το "α, ου, αντιμνημόνιο", θα πρέπει να κρίνει ποιοι είναι οι φαύλοι και να αποστασιοποιηθεί από αυτούς. Κι εφόσον μάλιστα διαθέτει κι ένα δημόσιο βήμα λόγου, να δείξει στο κοινό που τον ακούει ότι είναι φαύλοι για τον α, β, γ λόγο, ώστε αντί για τους φαύλους να αναδειχθούν οι σωστοί ανάμεσα σε αυτόν τον χώρο.
    Αυτό το πράγμα εγώ δεν το είδα. Μόνο ειρωνείες και κατηγορίες για τους υποψήφιους όλων των άλλων κομμάτων, οι οποίοι μάλιστα είναι εξ ολοκλήρου φαύλοι (κι οι όροι δυαδικού συστήματος δεν έχουν καμία θέση σε απόψεις ανθρώπων που θέλουν να λέγονται προοδευτικοί).
    Άρα ουσιαστικά απάντηση δεν έλαβα στο ερώτημα που έθεσα. Βλέπω όμως το τελικό σας σχόλιο: "να μην ξαναβγεί η συμμορία". Άρα ίσως τζάμπα θέτω ερωτήματα. Αν όχι, περιμένω τη Δευτέρα 26/1/15, να βγείτε και να πείτε ότι αυτός, αυτός κι αυτός ο βουλευτής που εκλέχτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ δε με αντιπροσωπεύουν και τους θεωρώ κακούς για αυτόν, αυτόν κι αυτόν τον λόγο.
    Αλλά δεν κρατάω και την ανάσα μου γι'αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, και αυτό που είπε ο Θωμάς, σκατά υπάρχουν παντού και όσο γίνεται πρέπει να τα διώχνουμε. Επειδή όπως φαίνεται θα βγει ο σύριζας πρέπει τα άθλια μέλη του να καυτηριάζονται όπως ο Άδωνις. Θωμά κι εσύ σοβαρά μίλησες, πιάσε μια μπύρα

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Θωμά
      όπως θα δείτε από την ώρα ανάρτησης είχα δημοσιεύσει πριν διαβάσω την αναμενόμενη και δίκαιη ερώτησή σας.
      Και βέβαια δε χρειάζεται να απολογηθεί κανείς μας μα θεώρησα ότι το χρωστάω στους αναγνώστες μου επειδή ακριβώς δεν είμαι αντικειμενική στις επιλογές μου.
      Αυτό που σας ενόχλησε το αποφάσισα επειδή: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβέρνησε, τα πρόσωπα και ακόμα δεν έχουμε στοιχεία να κριθούν και έχουν υποστεί μεγάλο διωγμό, συστηματική φίμωση από τα ΜΜΕ (δεν το λέω από τη φαντασία μου, ελπίζω να με εμπιστευθείτε όταν δηλώνω ότι γνωρίζω πως ήταν σκόπιμο να ερωτώνται πριν τις διαφημίσεις, να προσκαλούνται πάντα με Γεωργιάδη/Βούλτεψη που είχαν στόχο να αποσυντονιστεί η συζήτηση και να εμποδιστεί ο άλλος καλεσμένος να εκφραστεί.). Το αποφάσισα επίσης επειδή με μεγάλη θλίψη μου διαπίστωσα ότι ακόμα κάποιοι ψάχνουν για ηγέτες, ακόμα φιλάνε χέρια πολιτικών και εκατομμυριούχων στα χωριά, οπότε δεν ήθελα να υπονομευθεί η ελπίδα να δωθεί ένα μήνυμα όχι μόνο εντός ελληνικής Βουλής μα και σε Τρόικα και Ε.Ε. ότι δε θέλουμε άλλο αυτή την πολιτική, δε την πιστεύουμε, δεν την αντέχουμε.
      Απεχθάνομαι την Προστακτική, δε μου αρέσουν οι σταλινικές/φασιστικές εντολές μα, με τον τρόπο μου, νόμιζα ότι πρότεινα ποιους να αποφύγουμε, πως προτιμώ να φτιάξουμε μια Βουλή δίχως αθλητές/τηλεκάποιους- και παλαιοΠασόκους.

      Στενοχωριέμαι που δε σας πείθω. Σπάνια μου έχετε γράψει τόσο μακριά σχόλια, με ύφος τόσο σίγουρο (μου θύμισε λίγο τον αγαπημένο Φίδη όποτε γράψω για τα θέματα που τον αφορούν). Η κατακλείδα σας «Αλλά δεν κρατάω και την ανάσα μου γι'αυτό» εκφράζει μια δυσπιστία που με λυπεί αφού νόμιζα ότι διαφωνούμε μεν αλλά δε με βαραίνει κάποια υποψία σκοτεινή για προκατάληψη (μια και δεν ανήκω πουθενά κι ούτε έχω συμφέροντα που σκοπίμως θα θόλωναν το τοπίο).
      Ελπίζω κι εύχομαι στο μέλλον- και μετά την περίοδο χάριτος- να μη σας απογοητεύσω.

      ____P.S. Να το πω κι αυτό:
      Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου διαφωνώ. Τη θεωρώ άξια, σοβαρή, εργατικότατη. Κι ακόμα, λόγω του φύλου της και του ότι δεν αρεσει ως γυναίκα έχει υποστεί καζούρα (bullying) την οποία προς τιμήν της αγνοεί δίχως ξεκατινιάσματα τύπου Αλ Σάλεχ. Μακάρι να είχαμε περισσότερες γυναίκες σαν την Κωνσταντοπούλου.

      Διαγραφή
    3. Θα περιμένω λοιπόν κι εγώ να παρέλθει η περίοδος χάριτος, κι ο καθένας θα δείξει τη συνέπειά του.
      Υ.Γ. Η δυσπιστία δεν είναι βεβαίως προσωπική εναντίον σας (γιατί να είναι, άλλωστε;), αλλά πηγάζει από το ότι οι καιροί είναι περίεργοι και δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί με σιγουριά ούτε τον πατέρα του και τη μάνα του. Ελπίζω αυτό να είναι κατανοητό.

      Διαγραφή
    4. Απολύτως κατανοητό Θωμά μου.

      Ας δούμε τώρα πώς θα κινηθούν στα ωραία και τα μεγάλα
      κι εγώ θα αντδράσω αναλόγως.

      Διαγραφή
  4. δαφνη μου καταρχας σου εχω βραβειακι γιατι μαρεσεις
    λες για το συριζα
    μενα δε με πειθει αλλα ειναι η μονη λυση τελικα για να φυγει η νουδου
    εχω ψηφισει παλιοτερα οταν δεν ηταν τοσο μοδα, οταν το μισο πασοκ δεν ηταν συριζα
    δε με πειθει γιατι κι ο συριζα εχει σουργελα και τους βλεπουμε στη τιβι
    εχω ζησει σκηνη στο κεντρο της αθηνας νεαρη οπαδος του συριζα να βριζει γιαγια που τη ρωτουσε γιατι τοσο μεταναστολατρεια , να τη λεει φασιστρια και αλλα ασχημα αντι να καθησει να την κανει να νιωσει ασφαλεια και να της εξηγησει με ανθρωπια για την ανθρωπια! η γιαγια αυτη ψηφισε χρυση αυγη και το ξερω γιατι μενει ενα οροφο πιο πανω! αν η κοπελια του συριζα δεν ηταν τοσο επαναστατρια και καλα ισως ηη γιαγια να ειχε καταλαβει τον αμοιρο τον μεταναστη,
    Ασχετο αυτο με την αυριανη μερα αλλα θελω να σου πω οτι ο συριζα του 3 και το 5 % δενε χει καμια σχεση με αυτον αυριο, δεν ξερω καν αν ειναι ετοιμοι να κυβερνησουν
    αυτο που πιστευω οτι δε θ αλλαξει και τιποτα σοβαρα τωρα απλα να γινει ισως η ζωη μας πιο ανθρωπινη
    προσωπικα θα ψηφισω κατι αλλο αντιδεξιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ άσωτε
      έχω πει πολλές φορές ότιδ εν έχω αυταπάτες. Ξέρω σε ποια χώρα ζω. Ένα κόμμα που θα με εξέφραζε δε θα εξέφραζε το συντηριτισμό και τον νεοφιλελευθερισμό της πλειοψηφίας.
      Ζητώ πολλά, δε θα τα πάρω. Όμως δε θα απογοητευθώ διότι ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει.
      Όμως είχαμε μια κυβέρνηση που κυβερνούσε με εντολές που δεχόταν μέσω email. Έστω κι αν πάρουν το μήνυμά μας εκείνοι που δίνουν τις εντολές, κάτι είναι για μένα.
      ..«απλα να γινει ισως η ζωη μας πιο ανθρωπινη» όπως λες.

      ____________*βραβειακι???

      Διαγραφή
  5. Ο Πρόεδρος Α.Π.Ι. ανοίγει μπίρες από χτες!
    Πειράζει που εγώ ανοίγω κρασιά;
    Και που από το πρωί ακούω κουβανέζικα κομμάτια κι έχω μια χαρά -μη σου πω και δυο- σαν γιορτή;
    Πέρασα να αφήσω τον ενθουσιασμό μου ( γιατί έτσι είπαμε είμαι εγώ όταν πίνω! Κάνω γερά μεθύσια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψήφισα ήδη. Και χάρηκα που έμαθα ότι και γηραιότεροι άνθρωποι, που τους είχα για "ταγμένους" να υποστηρίζουν τα ... γνωστά (και παρά το ότι ενημερώνονταν μόνο από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης), γύρισαν την πλάτη τους στα γελοία προεκλογικά μηνύματα περί καταστροφής. Και που άλλοι, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ενεργοποιήθηκαν από την αθλιότητα και θα πάνε να ψηφίσουν.
    Γιατί ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί ελπίζω ότι η αριστερά δε θα προδώσει την ηθική-ταξική της καταγωγή. Γιατί είναι βαρύνουσα απάντηση προς τα έξω (ας αρχίσουμε να δείχνουμε την αγανάκτησή μας, εμείς από τους οποίους ξεκίνησαν τα πειράματα). Καλή η οικονομική πρόοδος, όταν όμως μπαίνει πάνω από τον άνθρωπο, σίγουρα έχουμε πάρει λάθος δρόμο!
    Γιατί αυτούς που κυβέρνησαν τους είδα. Θέλω να έχουν μια ευκαιρία και όσοι δεν έχω ακόμη δοκιμάσει. Που μπορεί, παρά τους γραφικούς που υπάρχουν σε όλους τους χώρους, να μάθουν καλύτερα και γρηγορότερα από τα όποια λάθη κάνουν. Γιατί είμαι περίεργη να ζήσω την αλλαγή "πρώτη φορά αριστερά" και αρκετά νέα ώστε να μην τη φοβάμαι. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με καλύπτεις απόλυτα και μου δίνεις μεγάλη χαρά.
      Χαίρομαι ιδίως που παρατήρησες τι άδικος ο άθλιος ρατσισμός του «κλειδώστε τους γέρους» που διατυμπάνισε χιουμοριστικά ο Καμμένος και το ούρλιαξε ο Χίος.
      Ξεχνάνε πάντα ότι ΧΑ ψηφίζουν οι νέοι βλέπεις..

      Καλή μας μέρα,
      τώρα που σου γράφω ακούω τον Κραουνάκη στο κόκκινο
      ο οποίο μόλις διέκοψε για να κάνει την ανακοίνωση: Habemus Κυβέρνηση!!

      Αντε με το καλό
      και από τα αριστερά..

      Διαγραφή
  7. Περιττό να πω πόσο την είχα χαρεί την ανάρτηση!!
    Θα μείνω σε αυτό που απάντησες από πάνω..."με το καλό και από τα αριστερά"...δε θα πω "κι έχει ο θεός"...χαχα!!!
    Έχεις κι ένα βραβείο από μένα!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.