Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

#MAZI και ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ διαδηλώνουν οι λαοί κι εμείς οι bloggers (με εικόνες-σχόλια)

#EUROGROUP
#vouli #Σύνταγμα

Με ειδοποίησε η maria για την απόφασή μας να συμμετέχουμε στην κίνηση υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης  δημοσιεύοντας στα blogs μας* το ίδιο κείμενο (το άλλαξα λιγάκι μα η ουσία είναι ίδια και είμαστε όλες και όλοι απολύτως σύμφωνοι) κατά της Λιτότητας. Μαζί πολλοί δίνουν και πληροφορίες για τις διαδηλώσεις ανά πόλη.
Πολύ χρήσιμο και λυπήθηκα που (λόγω προσωπικών που, το ξέρω, όταν θα έρθει η ώρα να σας τα πω θα με καταλάβετε και θα συμπονέσετε τα σκόρπια μυαλά μου αυτών των ημερών). Ευτυχώς η επιτυχία δεν εξαρτιόταν από εμένα.
Κι απλώς συγκεντρώνω εικόνες εντός και εκτός που μας γέμισαν αισιοδοξία και ελπίδα πως κλείνει ο κύκλος που αλώνιζαν οι Banksters και τα τσιράκια τους τσαλαπατώντας τις ζωές και τα όνειρά μας κι αρχίζει να αναδεύεται καθώς ξυπνά ο δράκος των λαών που μόριά του είμαστε εμείς ένας-ένας που όλοι μαζί  όταν βρυχηθούμε τραντάζονται ήπειροι και καταποντίζονται μαζί με τους τζουτζέδες τους οι δεσπότες που μας δυναστεύσανε.
Για σάς τα μάζεψα,
χαρείτε τα:


Πάνω, σε χάρτη Google, η συμμετοχή στη αντίσταση του ελληνικού λαού κατά της λιτότητας και των εκβιασμών. (Πιο κάτω τον έχω πάλι το χάρτη με εξηγήσεις και με σύνδεσμο.
Το δικό μας κείμενo:
ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ BLOGGERS ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
Για την πείνα
Για τους άστεγους στους δρόμων
Για τις αυτοκτονίες
Για τις παραγωγικές ή μη ηλικίες που ρίχτηκαν στα αζήτητα
Για τους ανθρώπους που ξενιτεύονται μετανάστες
Για τις ευπαθείς ομάδες που δεν έχουν φάρμακα
Για τους ηλικιωμένους που έχασαν οικονομίες μιας ζωής
Για τα δυσβάσταχτα χρέη που μας φόρτωσαν σκόπιμα και οργανωμένα
 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ
ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ BLOGGERS ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ  ΚΑΘΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟ

Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος και Λευκού πύργου, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί. Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες στην "πολιτισμένη" Ευρώπη.
ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
11 και 15 Φεβρουαρίου 2015
ΤΕΤΑΡΤΗ 11/2 (έκτακτο eurogroup)
KYΡΙΑΚΗ 15/2 Πανελλαδικό - Πανευρωπαϊκό - Παγκόσμιο συλλαλητήριο 
Παγκόσμια εκδήλωση

Συλλαλητήρια σε άλλες Ελληνικές πόλεις
Θεσσαλονίκη
Ιωάννινα
Πύργος
Λάρισσα
Βόλος
Καστοριά
Κάλυμνος
Ρέθυμνο
Ηράκλειο
Χανιά
Πάτρα
Λαμία

ΣΥΝΤΑΓΜΑ με συγκίνηση






Aris Psaltis
Το ΚΚΕ πού ήτανε ρε παιδιά...με τα μονοπώλια ή με το λαό;;;



#EUROGROUP
@Gath___ 
Δεν έγινε αποδεκτή από την Ελλάδα η παράταση του μνημονίου, θα συνεχιστούν οι διαβουλευσεις
πολύφημος 
Αν είχαμε στείλει τον Βενιζέλο, τώρα ο Ντάισελμπλουμ θα είχε πέσει για ύπνο.

Christodoulou Thanos 
Κάνατε παράπονα για Σαμαρά & Στουρνάρα,π πηγαιναν 1-2 ωρες,λέγαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ,πάπαλα&πηγαίναμε σπίτι μας νωρίς!Τώρα θα μας φάνε τα ξενύχτια! :P

Niko Ago
Πάνε εκείνες οι ωραίες εποχές. Που με ένα τσίμπημα στο μάγουλο ή ένα κτύπημα στο κεφάλι με τους φακέλους, και "διαπραγμάτευση" γινόταν και κοινό ανακοινωθέν είχαμε αμέσως.

@Reuters.
Λαγκάρντ, μετά τη συνάντηση με τον Γ. Βαρουφάκη:
«Είναι ικανοί, ευφυείς και έχουν σκεφθεί για τα θέματα που τους αφορούν. Πρέπει να τους ακούσουμε, αρχίζουμε να δουλεύουμε και είναι μια διαδικασία που τώρα αρχίζει».

Το ελληνάκι 
Τελικά, μάλλον δεν συγκινήθηκε το #Eurogroup με το κάψιμο της σημαίας της ΕΕ.

«100% στ' αριστερά» 
μεγάλη διαδήλωση συμπαράστασης υπέρ της Ελλάδας
(για να βλέπει ο κ. Ντάισελμπλουμ).
Πολλές φωτογραφίες στο: http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_268.html


Ολλανδία, στην αποψινή διαδήλωση ευρηματικό το πανώ:
De-bt-ocracy ή
De-m -ocracy.
(Χρεο-κρατία ή Δημο-κρατία


Niko Ago
Σε πάρα πολλά κράτη του κόσμου, υπάρχουν απόψε συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα, αλλά καμία τέτοια στα Βαλκάνια.  
Είμαστε αυτό που δείχνουμε.


Στο Κουφονήσι, πρώτη φορά διαδήλωση

Η φωτογραφία, μοιάζει με τόσες άλλες που κατακλύζουν τούτες τις μέρες το διαδίκτυο καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης,  αψηφούν το κρύο και τα «παγωμένα» μηνύματα της γερμανο-κρατούμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους στην ζωή. Για να πουν «φτάνει πια» στην λιτότητα, τον οικονομικό στραγγαλισμό και τους εκβιασμούς των λογιστών από τις Βρυξέλλες και το Δ.Ν.Τ. Μόνο που αυτές εδώ, έχουν κάτι το μοναδικό. 
Δείχνουν την πρώτη εκδήλωση, τέτοιου είδους. που έχει γίνει ποτέ στο Κουφονήσι…   Με τους 250 περίπου κατοίκους του (με μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων) να βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα που ζει κάθε Έλληνας. Το απόγευμα της Τετάρτης, ένωσαν την φωνή τους με όλους όσους διεκδικούν. Θύμισαν προς κάθε κατεύθυνση πώς ενημερώνονται, προβληματίζονται και ξέρουν να αγωνίζονται.


«Αλληλεγγύη – Aνάσα – Αξιοπρέπεια. Χωρίς Αγκυλώσεις και Κομματισμούς. Η μετεωρολογική βόμβα με το έντονο κρύο και τις χιονοπτώσεις δεν επηρέασαν τόσο όσο η ωρολογιακή βόμβα του έκτακτου Eurogroup για τα οικονομικά μέτρα έναντι της Ελλάδας. Κάτοικοι στα Κουφονήσια ενώνονται στο μήνυμα αλληλεγγύης με τις άλλες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις...». Αυτό μας γράφουν κι εδώ στο TPP το δημοσιεύουμε.



Δυστυχώς δεν τα γλιτώσαμε τα ξεφτιλίκια. Ήρωες όσοι δεν έδειραν αυτό το γελοίο

Victoria Irkam
 Οι εταίροι μας σήμερα, λένε ότι αναγνωρίζουν ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα είναι ένα όνειδος για το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, στο οποίο θα επιθυμούσαν να βοηθήσουν, αλλά να συνεχίσουμε τις πολιτικές λιτότητας των μνημονίων και των πρωτογενών πλεονασμάτων για την εξυπηρέτηση ενός χρέους που είναι αδύνατο να πληρωθεί. Αυτό το δίπολο είναι παράλογο και αντιφατικό, διότι οι Έλληνες δεν ζητάνε συσσίτια, ζητάνε δουλειά. Ζητάνε την αξιοπρέπεια της εργασίας και όχι τις ενοχές της ελεημοσύνης», ανέφερε η Θ. Φωτίου.

Νικος Νικου
Σχεδόν όλοι οι ψηφοφόροι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Μπομπολοπόταμου έχουν βάλει κόβερ φώτο στα προφίλ τους σημαίες της ευρωπαϊκής ένωσης, ιλουστρασιόν αφισάκια του ευρώ και τέτοια. Κουράγιο συνευρωπαίοι, κουράγιο! Θα την ξεσκίσει η Ευρωπάρα την βρωμελλάδα. 2 γκολάκια χαλαρά τους έχουμε τους μπολσεβίκους!!!!!έναέναένα!!!!!!!!

Αισχρό παιχνίδι καναλαρχών και siteαρχών μαζί με πανηγυρίζοντες Νεοδημοκράτες #Eurogroup
 AnemosNaftilos 

Κάποιοι "έλληνες" πολιτικοί και δημοσιογράφοι μαχαίρωναν πισώπλατα (και) απόψε την Ελλάδα την ώρα της μάχης. Αθλιοι! #Eurogroup






Eδώ και χρόνια βλέπαμε(και τα γράφαμε) από την πλευρά των καθεστωτικών διανοουμένων,επιστημόνων και 'φιλοσόφων',την ολοφάνερη τάση και πρόθεση να ποινικοποιήσουν συναισθήματα,να τα διαχωρίσουν σε 'καλά' και 'κακά',να ποινικοποιήσουν τον θυμό,την αγανάκτηση ,την οργή ,χαρακτηρίζοντάς τα επικίνδυνα
Είναι ο κλασσικός ιδεολογικός μηχανισμός που ενισχύει την συλλογική ενοχή,που στοχεύει στην μεθοδευμένη αναστολή της έκφρασης ,η οποία ενισχύει την κατάθλιψη και την ψυχική ακινησία..
Ως γνωστόν η κατάθλιψη(που δεν είναι συναίσθημα),υπό μιά έννοια, θα μπορούσε να ορισθεί ως η συνισταμένη μη εκπεφρασμένων συναισθημάτων,που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στην απόσυρση και στην κοινωνική απομόνωση.
Αυτός είναι και ο λόγος,που οι καθεστωτικοί ,ομαδικά επιτίθενται στην συγκίνηση ,και κατηγορούν το θυμικό,αντιπαραβάλλοντας δήθεν την ΄λογική'.Αναφέρονται βέβαια ,στην λογική της υποταγής,αυτοί οι 'προνομιούχοι και ειδήμονες' των επιστημών και της φιλοσοφίας...
Καταφεύγουν βέβαια αυτοί οι δήθεν 'αντιλαϊκιστές'στις πλέον χυδαίες και απλουστευτικές χρήσεις δήθεν 'ψυχαναλυτικών ' όρων ,επιθυμώντας να προσδώσουν κύρος στις αντιδραστικές θεωρίες τους..και διαρκώς χρησιμοποιούν την ατομική 'ψυχολογία' εντελώς λανθασμένα,για να ερμηνεύσουν πολιτικοκοινωνικά φαινόμενα..
Η μάχη λοιπόν δίνεται καθημερινά σε πάμπολλα επίπεδα,πολιτικά,κοινωνικά,πολιτιστικά ,αλλά και στην αποδόμηση διαφόρων ΄γκουρού της υποταγής'..
Από την άλλη πλευρά καλό είναι να σημειώνεται,ότι επί τόσο καιρό ,ειδικά στους ανέργους και στους υποαπασχολούμενους υπήρξε και υπάρχει ,σημαντικός αριθμός απελπισμένων και αποσυρμένων 'πληβείων',που αποκόπηκαν από το κοινωνικό σύνολο αγωνιζόμενοι γιά την επιβίωσή τους..
Αυτή η σημαντικότατη πληθυσμιακή ομάδα και δυνητικός σύμμαχος της Αριστεράς,είναι αναγκαίο να προσεγγιστεί με μεγάλη προσοχή και να πεισθεί ότι διαμορφώνονται νέες πολιτικές συνθήκες ,που δεν έχουν ως μοναδικό σκοπό την αναγκαία οικονομική ανακούφιση,αλλά και τον σεβασμό ως ανθρώπινες υποστάσεις που μπορούν να συμβάλουν με τον ενεργητικότερο τρόπο στην αποκατάσταση της δημοκρατίας,της ελευθερίας και της ισότητας..
Η αποκατάσταση της 'τρωθείσης αξιοπρέπειας' των υποτελών τάξεων και η εμπιστοσύνη που θα δείξουν στην Αριστερά,μαζί με την Αριστερά.,είναι ένα από τα μεγαλύτερα 'στοιχήματα' του καιρού μας.


Victoria Irkam
Ακούμε Μανώλη Γλέζο,έχει απίστευτη πολιτική όσφρηση, αν και με τα διπλά και παραπάνω χρόνια του Αλέξη !

Αυτοί (οι Ευρωπαίοι)θα τηρήσουν όλη τη δυνατότητα που έχουν, θα παρουσιάσουν μερικούς με χαμόγελα, μερικούς με μια λύση συμβιβαστική, μερικούς με σκληρή γραμμή. Είναι κατανεμημένοι οι ρόλοι που έχουν παίξει ως τώρα και που θα συνεχίζουν να παίζουν. Εμείς, σε όσους έρθουν με χαμόγελα, θα θυμηθούμε την ελληνική παροιμία "φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας'', ανέφερε για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Μάχη Αναλάτου 
Τσικνοπέμπτη vs διαπραγματεύσεων με : ολέθρια - πλαστά αστικά διλήμματα. Ναι, αλλά το πρώτο σκέλος απογειώνει και τις 5 αισθήσεις!


Γκαθ
Ας τα ξαναγράψω, σήμερα θα φανεί ότι τρώμε ξύλο, την Δευτέρα θα ανακοινωθεί η συμφωνία για την "γέφυρα"

Tουΐτάρει ο Πρωθυπουργός σχόλιο για τη διαδήλωση.







Του Βραζιλιάνου Carlos Lattuff.
Δεν το είχα δει μα διαβάζω ότι είναι το πιο δημοφιλές σκίτσο από τα σχετικά του Eurogroup. H Eλλάς εξαθλιωμένη στηρίζεται στο νέο της Πρωθυπουργό ο οποίος μαρκάρει με ένα κόκκινο x τα σχέδια Λιτότητας της Ε.Ε.

Ειδοποίηση
Μην ξεχάσετε την επόμενη μεγάλη ημέρα, τη 15η Φεβρουαρίου. Αν έχετε πληροφορία για γεγονός που δε φαίνεται στο χάρτη σείλετε email στο

7 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Κι ούτε μια φορά, ούτε από ένα σας, άκουσα λέξη για το κρύο.
      Εντυπωσιακό Tremens!!

      Διαγραφή
  2. Ωχ, μίλησα για κρύο,μια και χτες αργά που γύρισα από τη συγκέντρωση, ανέβασα φωτογραφία στο fb γράφοντας: Ξεπαγιάσαμε, μα ήμασταν εκεί!
    Μακάρι όμως να πάρουν τα μηνύματα που τους στέλνουμε!
    Σε ευχαριστώ!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ αρρώστησα τελικά από το κρύο, αλλά δεν το μετάνιωσα στιγμή!
    Ήμουν κι εγώ εκεί!
    Στεναχωρήθηκα όμως γιατί δεν συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος στην πόλη μου :(
    Ελπίζω να είμαι καλά την Κυριακή! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.