Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Πρέζα και προκατάληψη: Άλλη μια άσχετη επίθεση


Σχολίασα πριν μήνες για τη χρήση διερμηνέων στην Ε.Ε., ένα θέμα που θα έλεγα ότι δε γεννά πάθη παρά σ' εμάς που είναι δουλειά μας οι γλώσσες και τα γράμματα. Ποια ή έκπληξή μου λοιπόν όταν 7 μήνες μετά λαβαίνω ειδοποίηση ότι μου απάντησαν. Με μένος, οργή και μανία.
Σας ξαφνιάζει που ο άγνωστος που με μισεί ξόδεψε το χρόνο του να ψάξει άλλα μου σχόλια, να ανακαλύψει ότι μήνες πριν είχα σχολιάσει κάπου αλλού εκ μέρους του Συλλόγου Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, να  φτιάξει νέο 'προφίλ' σχολιαστή στο disqus με το ωραίο όνομα Psofa για να μου στείλει διαδικτυακές κατάρες; Εμένα όχι, τη συναντώ συχνά την προκατάληψη.
Κατά κανόνα δεν απαντώ σε όσους διαφωνούν με επιχειρήματα ad hominem (τύπου: Τι λες εσύ που είσαι αυτό κι εκείνο) κι όχι ad res, δηλαδή επί του θέματος (τύπου: Τι λές για αυτό κι εκείνο), όμως αυτή τη χαρακτηριστική περίπτωση που δεν είναι καθόλου σπάνια θέλησα, ως παράδειγμα προς αποφυγήν, να τη μοιραστώ μαζί σας. Διότι ο Psofa ζει ανάμεσά μας και τον έχω συναντήσει όχι μόνο σε ψευδώνυμους σχολιαστές μα και σε γιατρούς ή συνεργάτες που χρειαζόμουν.
Με ρωτούν συχνά γιατί αποφάσισα να δημοσιοποιήσω το παρελθόν μου, γιατί (αφού έχω την τύχη να μη «μου φαίνεται», να μην έχω κάνει φυλακή και να μην έχω καταστραφεί και καταστρέψει την οικογένειά μου), γιατί αποφάσισα να εκτεθώ σε τέτοιες επιθέσεις. Κάποια φορά θα σας το εξηγήσω πιο αναλυτικά μα ο Psofa και, περισσότερο, κάθε Psofa σε θέση εξουσίας, είναι η αιτία.
________________________________________

14 σχόλια:

  1. Αν ο psofa το εννοεί και δεν νομίζει πως κάνει πλάκα (όχι πως είναι, αλλά λέμε), είναι πραγματικά άρρωστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kι εμένα. Για αυτό και πιστεύω πως είναι κάποιο χαζό που τρολάρει νομίζοντας πως κάνει πλάκα. Βέβαια ένας psofa χρυσαυγίτης κάνει εδώ και καιρό καριέρα σε πολλά site και μπλόγκ. Παίζει απλά να είναι αυτός.

      Διαγραφή
    2. Το συγκεκριμένο προφίλ φτιάχτηκε μόνο γι αυτό, άλλα σχόλια δεν έχει κάνει, μα σου ομολογώ ότι κάπως καλύτερα αισθάνομαι στην ιδέα ότι δεν είμαι ο μόνος στόχος.

      Φίλη ψυχολόγος μελετώντας το μου λέει ότι πιστεύει πως το άτομο είναι γυναίκα και γνωστή μου. Με όλο το φεμινισμό μου το πιστεύεις ότι δεν το είχα φανταστεί πως μπορεί να ήταν γυναίκα. Αν και... αφού μου το είπε θυμήθηκα μια βαριά διαταραγμένη σχολιάστρια που συνήθιζε να επιτίθεται σε bloggers από ψεύτικα προφίλ και η οποία έβριζε κάπως έτσι....

      Διαγραφή
  2. Οι πολιτικές - θρησκευτικές τοποθετήσεις ενός ατόμου με δημοσιότητα πάντως, ίσως αρκετές για να να κινητοποιήσουν κάποιο εμμονικό άτομο από το λήθαργό της στρεβλωμένης πραγματικότητας του και να το στρέψουν ενάντια σε οτιδήποτε αντίθετο.
    Προς τα εκεί το κόβω τόσο άσβεστο μένος...

    Καλημέρα και μη δίνεις σημασία στα psofo-τρόλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε δίνω σημασία― εννοώ δε μου αλλάζει η διάθεση― μα σίγουρα με τρομάζει να ζούμε ανάμεσα σε ανθρώπους με τ΄τοιο μένος και τόσο άδειες ζωές.

      Ευχαριστώ για το σχόλιο Isocratis!

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι ζουν ανάμεσά μας.... συναναστρεφόμαστε μαζί τους κι ας μην γνωρίζουμε το psofo-name τους, ψηφίζουν, πυροβολούν εκ του ασφαλούς πίσω από την μάσκα της ανωνυμίας με όπλο τους ένα πληκτρολόγιο και μια οθόνη. Είναι τα λιγδερά κατάλοιπα μιας κοινωνίας για την οποία δεν έχουν κανένα συναίσθημα . Και πως να έχουν ; Μόνο μίσος υπάρχει σε όλο αυτό και κατά την προσωπική μου άποψη κάποιος που μισεί τους πάντες και τα πάντα μισεί πρωτίστως τον ίδιο του τον εαυτό.
    Δεν νομίζω πως αυτό έχει να κάνει με την δημοσιότητα όπως γράφει ο Isocratis, τα τρολ τρολάρουν παντού και πάντα ....

    Ξύδι λοιπόν....

    Καλό μήνα Δάφνη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μα δεν είναι τρολ, είναι απλώς άτομο διαταραγμένο.
      Τρολ δεν είναι όποιος έχει ψευδώνυμο, το τρολάρισμα είναι διασκεδαστικό, έχει χιούμορ και στόχο να επανεξετάσουμε τιςπροκαταλήψεις μας. Ενώ εδώ έχουμε μια εμφάνιση με κατάρες, ύφους 'ποια άπωσε τα ρούχα στην ταράτσα'.

      Καλό μας μήνα, να έρθει πια η Άνοιξη!

      Διαγραφή
  4. Το "τράζικ" ταιριάζει γάντι σ' αυτά τα άτομα!... απίστευτο! :(
    Για φαντάσου το "άτομο" τι αρρώστια κουβαλάει για να κάτσει όπως λες, να διαβάσει όοοολες σου τις αναρτήσεις για να βρει πάτημα και να εξαπολύσει το δηλητήριο που δεν τον αφήνει ν' ανασάνει.. Μόνο να ήξερε τη διάγνωση που κάνει η ψυχιατρική γι αυτά τ' άτομα, θα έτρεχε και δεν θα έφτανε!!!
    "Το μίσος που εξαπολύουμε, τον ίδιο τον εαυτό μας, δηλητηριάζει"... δεν θυμάμαι σε ποια σελίδα ψυχιατρικού δοκιμίου είναι γραμμένο! ;-)
    Καλό μήνα να έχουμε!

    ΑΦιλάκια ηλιόλουστα και φωτεινά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες- είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Και τι σπατάλη! Πόσα προβλήματά του/της θα έλυνε αν κοιτούσε εντός αντί να καθρεφτίζει το εσωτερικό μίσος προς τους άλλους...

      Την αγάπη μου και στους δυό σας!

      Διαγραφή
  5. Αγαπημενη Δαφνη, καθε τουλαχιστον .....λιγουλακι νοημων ανθρωπος θα σου πει τα αυτονοητα -δυστυχως - που σου γραφουν οι ανωθεν μου φιλοι. Η βλακεια το ξερεις καλα πως δεν παλευεται. Μην ασχολεισαι καν Εχεις τοσο ΄΄πλουσια'' ζωη, εισαι τοσο γεματη απο συναισθηματα, και το ξερεις καλα πως η ζωη ειναι αλλου.Μακρια απο σενα οι χηδαιοτητες. Αγκαλιες και φιλια σου στελνω, και μεταξυ μας ποσο ζηλευω τους φιλους σου!!!!!!!!!!!! Νασαι παντα καλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σ΄ευχαριστώ.
      Είσαι κι εσύ μέσα στους διαδικτυακούς μου φίλους, όχι;

      Καλό μας μήνα!

      Διαγραφή
  6. Και βεβαια ειμαι! Οπως σου εχω πει, σε διαβαζω χρονια μα φετος τολμησα να σου γραψω. Και στο ΦΒ το ιδιο. Μονο που εκει ειναι ολοκληρο το ονοματεπωνυμο. Σε ακολουθω παντα! Αγκαλιες και φιλια σου στελνω Δαφνη μου και μη ξεχνας, παντα να χαμογελας.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Τολμησα» λες και χαίρομαι που επιτέλους το κάνεις. Αν με διαβάζεις καιρό θα ξέρεις πόσο σημαντική θεωρώ τη διαδραστικότητα που μας προσφέρει το διδίκτυο.
      Το πρώτο μου βιβλίο το έβγαλα 19 ετών σε μεγάλο εκδότη γι αυτό και μπορώ να εκτμήσω τι σπουδαίο για όλους μας-και κυρίως για το γράφοντα- είναι να βρίσκεται αμέσως μπροστά σε εντυπώσεις, παρατηρήσεις, διορθώσεις..
      Να μου λες τις σκέψεις, τις αντιρρήσεις σου. Νοιάζομαι, ειλικρινά.

      Καλή μας μέρα
      (ακόμα δεν ξέρω ποια είσαι στο Fb- . Είμαστε φίλες εκεί;)

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.