Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Στο νοσοκομείο ο καταδικασμένος δραστήριος Μαύρος Πάνθηρας Μούμια Αμπού Τζαμάλ


Ο Μούμια Αμπού Τζαμάλ, κατά τους New York Times, o πιο διάσημος κατάδικος στη γη που πέρασε 30 χρόνια καταδικασμένος σε θάνατο προχθές, την 1η Απριλίου, μεταφέρθηκε από τη φυλακή στο νοσοκομείο λίγο πριν πέσει σε διαβητικό κώμα. Ο διαβήτης του δεν είχε διαγνωστεί παρά τις πρόσφατες  εξετάσεις αίματος που του είχαν κάνει στο αναρρωτήριο της φυλακής. 
Ο Αμπού Τζαμάλ, φυλακισμένος από το 1981, παραμένει δραστήριος και αφοσιωμένος στη διεκδίκηση της ισότητας και, όπως λέει, στην Επανάσταση. Βραβευμένος δημοσιογράφος δηλώνει πάντα διαθέσιμος να γράψει για όποιον του ζητήσει. Τα άρθρα του, οι ραδιοφωνικές εκπομπές του και το βιβλίο του Live from Death Row κρατούν ανοιχτή τη συζήτηση για την Θανατική Καταδίκη, το σωφρονιστικό σύστημα αλλά και τις αδικίες που ακόμα υφίστανται οι μαύροι στην Αμερική.

Ο Μούμια Αμπού Τζαμάλ γεννήθηκε το 1954 και από πολύ νέος εντάχθηκε στο κίνημα των Μαύρων Πανθήρων. Το 1981 σε μια αμφιλεγόμενη δίκη καταδικάστηκε σε θάνατο για το φόνο αστυνομικού τον οποίο ποτέ δεν ομολόγησε. Το 2008 μετά από πολύχρονους αγώνες έγινε δεκτή έφεσή του και η ποινή του άλλαξε σε ισόβια. Η υπόθεση χαρακτηρίζεται δικαστική αδικία από τη Διεθνή Αμνηστία.
___________
  Ακολουθούν videos που θεωρώ πολύ ενδιαφέροντα. Τελευταίο το μεγάλο ντοκιμαντέρ Υπόθεση Μουμία Αμπού Τζαμάλ του Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα. Κι ακόμα, δυστυχώς δίχως υποτίτλους, σας μεταφέρω τον ίδιο τον Αμπού Τζαμάλ αλλά και τον Τσόμσκι που μιλά γι αυτόν, τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε από το σύστημα αλλά και το αφρικανοαμερικάνικο ζήτημα. 















Για το Μαύρο Πάνθηρα,
Παρασκευή, 10 Απριλίου στις 4:00 μ.μ. - 5:30 μ.μ. PDT (2.00 τη νύχτα Σαββάτου για μάς)
Downtown Los Angeles Federal Building
Το Λος Άντζελες συμμετέχει στις διαμαρτυρίες των Pam Africa, International Concerned Family & Friends, MOVE
και άλλων υποστηρικτών του που απαιτούν άμεση και αποτελεσματική ιατρική φροντίδα για την παρούσα κρίσιμη κατάσταση της υγείας του.

Los Angeles joins national protests called by Pam Africa, International Concerned Family & Friends, MOVE and other supporters of Mumia Abu-Jamal this Friday April 10th to demand immediate and effective medical attention for Mumia whose health crisis is now critical.
Initiating organizations include: BAYAN-USA, Unión del Barrio, Anti-Racist Action, Puerto Rican Alliance, Union of Progressive Iranians, International Action Center, Los Angeles Workers Assembly
‪#‎MumiaMustLive‬, National Day of Action to Stop the Execution of Mumia by Medical Neglect!

Όμως κινδυνεύει να πεθάνει, καταδικασμένος από τις ελλείψεις των παροχών υγείας για φυλακισμένους στις ΗΠΑ.


__________________________________
Περισσότερα
Το Βιβλίο του Mumia Abu Jamal: Live from Death Row

tvxs.gr / Υπόθεση Μουμία Αμπού Τζαμάλ από tvxorissinora
SUPPORT the CAMPAIGN to get @MumiaAbuJamal medical treatment NOW! Join here: http://bit.ly/rise4mumia  #MumiaMustLive #BlackLivesMatter

4 σχόλια:

  1. ας πω και εγώ .... είναι άδικη η φυλάκισή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άδικη πανάδικη φίλε akrat.

      Μα, δεν ήξερα ότι έχει γίνει ολόκληρο ντοκιμαντέρ γι αυτόν στο Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα. Καλά να πάθω που 1) δε βλέπω τηλεόραση και 2) αμέλησα να γκουγκλάρω ελληνικά χθες που έγραφα. Μέγα λάθς το δεύερο και δε μ΄αρέσιε καθόλου που πιάστηκα .. αδιάβαστη. Προσθέτω σήμερα και το ντοκιμαντέρ λοιπόν.

      Καλό μας σαβατοκύριακο!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Αληθινός πράγματι.
      Ακούραστος, δραστήριος, πιστός στις ιδέες του κι ασταμάτητος...

      Πώς θα ήταν ο κόσμος να είχαμε κι άλλους τέτοιους!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.