Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ο Νεποτισμός, Μητσοτακισμός (με σχόλια και εικόνες)




(Αυτό το γραφικό του Jo Di φτιάχτηκε μετά από παραγγελία του @ZeroCoolGR στο Twitter. Μου ζήτησε να πω στον Jo Di να κάνει το γενεαλογικό δέντρο των Μητσοτάκηδων. Αφορμή για να μου το ζητήσει ήταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση για οικογενειοκρατία. Πολύ έξυπνος.)
Αν με επισκέπτεσθε καιρό ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι δε συνηθίζω τις προσωπικές επιθέσεις. Γράφω τι με ενοχλεί και φέρνω τα λόγια όσων κατηγορώ για να μιλήσουν μόνα τους. Εξαίρεση μόνιμη ο ΓΑΠ που θεωρώ ότι υπήρξε σύμπτωμα χρόνιου θανατηφόρου νεποτισμού που στην παπανδρεϊκή εκδοχή στάθηκε τιμωρία άγρια και σκληρή για τη χώρα.
Κι όχι ότι δεν υπάρχουν κι άλλες οικογένειες που έχουν μάθει να θεωρούν τη Βουλή χωραφάκι τους και τα υπουργεία κληρονομιά τους. Μα σαν τους Παπανδρέου (τα πονήματα του αδελφού Νίκου, λ.χ. αποκαλύπτουν την εμετικού θράσους στάση της οικογένειας), τελευταία και οι Μητσοτάκηδες έχουν ξεπεράσει κάθε θράσος είτε χαριεντιζόμενοι με φασίστες δολοφόνους είτε κατηγορώντας άλλους για τα δικά τους εγκλήματα.
Την οικογένεια Μητσοτάκη έχω αποφύγει να τη σχολιάσω διότι θεωρώ κακόγουστα και ρατσιστικά (ageist) όλα τα περί ομορφιάς (γελούσα πολύ παλιότερα διότι ξεκίνησαν από του Παπανδρεϊκούς που μιλούσαν σαν ο δικός τους ο Ανδρέας να ήταν όμορφος ή  σα να είναι καλλιστεία οι εκλογές) και πια μου φαίνονται απολύτως χυδαία επειδή δύσκολα αποφεύγουν να αναφερθούν σε ηλικίες, κάτι που στα μάτια μου είναι άσχετο και ανεπίτρεπτο. Θα ήταν κρίμα όμως λόγω αυτών να μείνει στο απυρόβλητο η θρασύτατη κι επικίνδυνη αυτή οικογένεια.

Το γραφικό του Jo Di  μιλάει μόνο του. Προσθέτω κι ένα παλιότερο κείμενό μου για το Νεποτισμό, [τότε είχε διαβαστεί πολύ διότι κατά σύμπτωση λίγο μετά ο όρος 'έπεσε' στην ύλη εξετάσεων και οι εφημερίδες  ανακάλυψαν με φρίκη περισσή ότι η ελληνική νεολαία αγνοούσε τη λέξη].

Μετά το αρχικό του Κ. Μητσοτάκη σας έχω το Νεποτισμό  και ακολουθούν τα σχόλια.
Χαρείτε τα!

Alexandros Charoulis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδοκιμάζει τη... συγγένεια! Κυλάει η προδοσία και η αποστασία μέσα στο αίμα αυτής της οικογένειας, τελικά...

Athanassios Mavridis"Είπε ο βόθρος στο κοτέτσι καλέ πως μυρίζεις έτσι"‬
Το έλεγε μια θεία μου!!! Παλιά λαϊκή ρήση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στο τουίτερ ένα γράφημα για την οικογενειοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης. Για την οικογενειοκρατία.

λορδος μητσαρας
Ο Κυριακος "αι γενεαι πασαι" Μητσοτακης κατηγορει Τσιπρα και κατι αλλους για οικογενειοκρατια.

Moraitopoulos Apost.
Και μόνο που το ανεχόμαστε
είμαστε άξιοι της τύχης μας:
 "Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε την οικογενειοκρατία"!

Kama Tsouxtra
Τη μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλει την οικογενειοκρατία (κι όμως, ΝΑΙ!) κάτι τερματίζει, απλά δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς.

Stefanos

Πέντε γενιές τρώνε από το κράτος και μιλάει για ευνοιο- οικογενειοκρατία.... pic.twitter.com/AE49dy2UnY
άΧρηστος Φαταούλ-ας 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για νεποτισμό. Λογικά όπου να 'ναι θα πει και τον Τσίπρα γουρλομάτη.

Αν ο Κούλης δεν λεγόταν Μητσοτάκης δεν θα έκανε καριέρα ούτε σαν τσολιάς στα Βλάχικα της Βάρης, αλλά δεν βαριέσαι.

Nikos Alepis 
Καταγγέλλει νεποτισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί έγινε διευθύνων σύμβουλος θυγατρικής της Εθνικής στα 32 του με το σπαθί του.

thaldimo
ο νεποτισμός σε μεγκαλίσιους έκδοση....σκάει‬
____________________________________________________
της Δάφνης Χρονοπούλου
NEΠOTIΣMOΣ

(ή παλιά: Nεπωτισμός)
Nεποτισμός: H τάση να καταλαμβάνονται ανώτερες θέσεις και αξιώματα από συγγενείς υψηλών προσώπων.
H λέξη μας ήρθε από την Iταλία καί βγαίνει από το nepote (ανιψιός), εκ του λατινικού nepos-nepot.

Το λεξιλόγιό μας ορίζει τα σύνορα της σκέψης μας. Όσο δυνατά κι αν αισθανόμαστε κάτι, η πραγματική ουσία του θα μας διαφεύγει μέχρι να το ονομάσουμε. Μαθαίνοντας τη λέξη κατανοούμε την έννοια και, πιθανώς, εκτός από εξυπνότεροι γινόμαστε ηθικότεροι και πιο έντιμοι.


Aυτά σκεπτόμουν τον τελευταίο καιρό παρατηρώντας πως πολλοί στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών και πεποιθήσεων, αισθανθήκαμε μια αμηχανία μπροστά στη διαμάχη ενός Κωνσταντίνου Καραμανλή και ενός Γεωργίου Παπανδρέου. ΄Oμως, αν ήταν γνωστότερη η λέξη νεποτισμός, ίσως, τα πράγματα να ήταν αλλιώτικα ή έστω να τα βλέπαμε από άλλο πρίσμα. 



Γι αυτό, στην ενότητα των Λεξιλάγνων σας προσφέρω αυτή τη λέξη πού αγαπώ πολύ και που πιστεύω πως όποιος τη θυμάται έχει την ελπίδα να ξέρει πως η υποχρέωση προς το παιδί μας να το βοηθήσουμε σταματά εκεί που αρχίζει η ευνοιοκρατία.

________Αυτό το κείμενο αναρτήθηκε (παλιότερα) στη σειρά των “Λεξιλάγνων” στην οποία ο  Χάρης Τζαννής (που διηύθυνε την 'Άσπρη Λέξη') ζητούσε από συγγραφείς ή καλλιτέχνες να γράψουν για όποια λέξη αγαπούν ή μισούν ή γενικά τους παθιάζει. Ήταν εκείνες οι εκλογές Παπανδρέου-Καραμανλή οπότε ποια λέξη να διάλεγα; 
Τώρα το έχω στο  kastellakia.blogspot.com  ______________________

 _____________________________________


Για την Κυβέρνηση ο βαθμός συγγένειας μάλλον μετράει περισσότερο από την αξιολόγηση. #proti_fora_aristera pic.twitter.com/OHjNKY6Vev


Και, 
μόλις μια εβδομάδα πριν τι λέγαμε περί του ανδρός;
(Δεν ξέρω εσείς μα εγώ το κρατησα το σχόλιο προς τη Μακρή.)

 -Μητσοτάκης προς Ραχηλ: "αντι να μιλάς πήγαινε κάνε καμιά φωτογράφιση"








 Κυνήγι με φώτα απαγορεύεται και μαθαίνω ότι οι θηροφύλακες δεν αστειεύονται


Και... γελάμε αλλά
μην ξεχνιόμαστε:

Μάλλον Ακίνδυνος   
Λεει ο Κούλης σε απολυμένους ότι είχε "προσωπικό κόστος μεγάλο" (πολιτικό).
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά γιαούρτια.



2 σχόλια:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.