Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Συνελήφθη ο φίλος μου― που «θα γέμιζε τη χώρα ναρκωτικά»




Με ξύπνησαν χαράματα, συνελήφθη ένας παλιός μας φίλος που τηλεφώνησε από τη ΓΑΔΑ και ζητούσε αν μπορώ να του βρω δικηγόρο. Τον είχαν χτυπήσει― «φτηνά τη γλίτωσε επειδή είναι μεγάλος, 60 ετών, αλλιώς θα τον σακάτευαν» έμαθα.
Παλιός φίλος, παντρεμένος στην Ολλανδία, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, ερχόταν στην Ελλάδα να περάσει το καλοκαίρι του.  Παλιός  χρήστης, έρχεται πάντα εφοδιασμένος με τα φάρμακα του και χαρτί του γιατρού του ώστε να μην έχει πρόβλημα στο αεροδρόμιο.
Μιλήσαμε όταν ήμουν στην Αθήνα, μου έλεγε ότι δεν ξέρει πότε θα έρθει διότι, δεν κατάλαβα ακριβώς μα άλλαξε ο νόμος και δεν ήταν εύκολο όπως παλιότερα να έχει μαζί του έγγραφο που να αποδεικνύει ότι όντως χρειάζεται τόσο μεγάλη ποσότητα φαρμάκων.
Κινδυνεύει να κατηγορηθεί για εμπορία επειδή τα φάρμακα όντως είναι πολλά αφού σκόπευε να περάσει εδώ το καλοκαίρι του και ―τι ειρωνεία― δεν  έχει πια επαφές ώστε να μπορούσε να αγοράσει στη Μαύρη Αγορά αν ξέμενε.
Κινδυνεύει να κατηγορηθεί για εμπορία ― άλλη ειρωνεία― λόγω των τραπεζικών βιβλιαρίων που είχε μαζί του. Διότι όταν οι πάντες λόγω Κρίσης και κινδυνολογίας έβγαζαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, εκείνος (βλακωδώς όπως αποδεικνύεται) εισήγαγε σε ελληνικές τράπεζες τις οικονομίες του που ως τότε είχε στην Ολλανδία όπου ζει επειδή επέμενε ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουμε την πατρίδα μας. Τα ποσά (ό,τι είχε) δεν είναι αστρονομικά μα είναι αρκετά για να κατηγορηθεί για εμπορία (―Φάε τώρα τις σφαλιάρες σου πατριώτη).

Μια ακόμα τραγική ιστορία; Άλλος ένας άνθρωπος με λευκό ποινικό μητρώο που στα 60 του τον χτυπούν, το διασύρουν, τον διαπομπεύουν, του κατάσχουν τις οικονομίες του και τον κλείνουν στη φυλακή για ποιος ξέρει πόσο;
Όλη την ημέρα ασχολούμαι με την υπόθεση. Από την ανακρίτρια θα περάσει την Πέμπτη, ως τότε θα ζει στην απόγνωση, κι από Πέμπτη κινδυνεύει να προφυλακιστεί για τι; Επειδή δεν έριξε μαύρη πέτρα πίσω του και ήθελε να περάσει το καλοκαίρι με τους φίλους και την οικογένειά του.
Με τι χρήματα θα πληρώσει την εγγύηση; Τι θεραπευτική αγωγή παίρνει αυτή τη στιγμή για να μην κινδυνεύει η υγεία του; Γιατί οι αστυνομικοί που έφτιαξαν τη δικογραφία αμέλησαν να προσθέσουν στο φάκελο τα ιατρικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι χρειαζόταν τα φάρμακα που είχε μαζί του; Από πότε θεωρείται φυσικό κι επόμενο να τον έχουν χτυπήσει οι αστυνομικοί (έγκλημα διπλά απεχθές αν σκεφτούμε ότι οι τραμπούκοι θα μπορούσαν να ήταν εγγόνια του);
Αναρωτιόμουν αν θα σας ενδιέφερε να τα γράψω όλα αυτά. Ως πριν λίγο που εντελώς τυχαία έπεσα πάνω στη δημοσίευση της είδησης  που είναι γραμμένη όπως θα την ήθελε η Δίωξη. 
Δείτε λοιπόν πώς κατασκευάζονται οι ‘έμποροι’.
«60χρονος θα γέμιζε τη χώρα ναρκωτικά» λέει ο κόκκινος τίτλος που παρουσιάζει ως πονηρό και ύποπτο γεγονός το ότι δεν ήρθε στην Αθήνα απ' ευθείας μα πέρασε από τις Βρυξέλλες, κι ύστερα αναφέρεται παραπλανητικά  στα χάπια μεθαδόνης ―τα οποία δεν είχε κρυμμένα μα στα κουτιά τους στη βαλίτσα του― ως «ναρκωτικά» και καταλήγει ότι «ο εξηντάχρονος αποτελεί μέρος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών δισκίων από χώρες της Δυτικής Ευρώπης προς τη χώρα μας».
Αλήθεια; Ποιος το λέει αυτό; 
Η μεθαδόνη όμως δεν είναι ναρκωτικό― είναι φάρμακο.
Ο φίλος μου (που δεν ξαναείχε ΠΟΤΕ πρόβλημα με την αστυνομία κι έχει πεντακάθαρο ποινικό μητρώο)  δεν είναι μέλος κυκλώματος- είναι ένας Έλληνας του εξωτερικού, ένας αφελής πατριώτης που όπως τόσοι ήθελε να περάσει το καλοκαίρι στην πατρίδα του.

Ελπίζω η ανακρίτρια να μην επηρεαστεί από τη απατηλή φρασεολογία της Δίωξης, 
ελπίζω να θελήσει να πληροφορηθεί τι ακριβώς είναι τα χάπια μεθαδόνης. 
Ελπίζω να λάβει υπ’ όψιν την ηλικία του και την κατάσταση της υγείας του. 
Ελπίζω να του επιστραφούν οι οικονομίες μια ζωής.
Κι ύστερα, αν η υπόθεση πάει καλά
ελπίζω επιτέλους ο φίλος μου να ξυπνήσει και να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του.
________________________________

8 σχόλια:

  1. Αυτο που δεν καταλαβαινω,γιατι κι εγω 2 φορες το χρονο πηγαινω στη Γερμανια με τα μπουκαλακια απο εδω,μια φορα ομως ο υπαλληλος στο αεροδρομια κρατησε τα μπουκαλακια,με αποτελεσμα να ψαξω γιατρο να μου συνταγογραφησει μεθαδονη,οποτε γιατι δεν του δικαιολογησαν το εγγραφο το οποιο θα πρεπει να εχει,πιστευω παντως αν εχει χαρτι μεσω πρεσβειας να λυθει το θεμα,ευχομαι να ξεμπερδευει γρηγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Εχει χαρτιά στα Ολλανδικά. Και συνταγές και βεβαίωση ότι επιτρέπεται να τα έχει μαζί του σε χώρες τις ΕΕ.
      Όμως τα έγγραφα τα αγνόησαν στη δικογραφία που έφτιαξαν (και έδωσαν στον Τύπο), τον χτύπησαν και χρειάστηκε να πάει ο δικηγόρος σήμερα να τα πάρει από την τσάντα του την οποία κράτησαν.
      Επειδή οι συνταγές εκεί στέλνονται με mail τις έχει κι αυτές.
      Θα μεταφραστούν επίσημα οπότε δεν προλαβαίνει να περάσιε από την ανακρίτρια την Πέμπτη. Κι εν τω μεταξύ υποφέρει, άρρωστος στη ΓΑΔΑ -δίχως φάρμακα, άνθρωπος 60 ετών που ζει μ' αυτά εδώ και χρόνια.

      Λάθος του που δεν τα δήλωσε μπαίνοντας, μου λένε. Αμέλεια. Μα για μια αμέλεια είναι δυνατόν να περνάς τέτοια βάσανα και τέτοια ρεζιλίκια;
      Ας ελπίσουμε ότι δε θα του κρατήσουν και τα χρήματά του...
      (Σκέφτομαι ότι μόνος του τα έφερε σε ελληνική τράπεζα και τρελαίνομαι...)
      Άστα...

      Διαγραφή
  2. Να!! Ειναι απο αυτα τα θεματα που στο τελος σε εξαγριωνουν,και θελεις να την κανεις ,και να φυγεις αμεσως απο την χωρα αυτη!! Και γιατι να τον χτυπησουν κατα αρχας,και γιατι...και γιατι...και γιατι.....και πεει λεγοντας! Το καθε χαζονταμαρο,που γινεται"καποιος" με το να βασανιζει τον κοσμο! Μιλαμε,δεν μας εχουν αφησει σταλα,υπομονης ,η κατανοησης. Μιλαμε,οτι καταφερνουν καθε φορα ,να μας ξυπνουν,ολα τα αρνητικα συναισθηματα,και μονο καλυτεροι δεν γινομαστε σε αυτη την χωρα! Ευχομαι,να βρεθει μια ακρη,και να δωθει λυση στην περιπετια του ανθρωπου!! Εμ,δεν ειναι εμπορας,και ονομα μεγαλο,για να την βγαλει καθαρη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς.
      Έχεις εκείνους που διακινούν κιλά ελεύθερους και καταστρέφεις τον άρρωστο..

      Μας πνίγει συτή η χώρα..

      Διαγραφή
  3. απανθρωποι ξεφτιλισμενοι μπατσοι ...διαβασα την ειδηση οπως ηταν διατυπωμενη απο την αστυνομια και δεν εδωσα σημασια ...τωρα που ακουω την αληθεια πραγματικα φρικαρω,ποσο μαλακας κομπλεξικος μπορει να εισαι ρε μπατσακο να σηκωσεις χερι και να χτυπησεις ενα αρρωστο μεσηλικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.