Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές; #ekloges2015_round2 (εικόνες -σχόλια)


Κατά την παράδοση αυτού του blog εν όψει εκλογών σας παρουσιάζω τη συλλογή μου με αξιομνημόνευτες  στιγμές των υποψηφίων και σχόλια γι αυτούς.
Λαβαίνω πολλά μηνύματα να υποστηρίξω κόμματα και διαφόρους ― μέχρι και την εξυπνάδα να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι ανίκανος και δεν έχει την υποδομή να εφαρμόσει τα Μνημόνια που υπογράφει―  γι αυτό εκ των προτέρων σας το δηλώνω ευθαρσώς ότι σ΄αυτές της εκλογές είμαι υπέρ της Συνειδητής Αποχής. Όπως θα δείτε και σε σχόλιό μου πιστεύω ότι θα σκεφθώ να ξαναψηφίσω όταν η ΄Ανκελα Μέρκελ μπει στο ψηφοδέλτιο διότι βαρέθηκα να ζητάω ρέστα από τον κλητήρα.
Είτε συμφωνείτε μαζί μου είτε όχι,
εύχομαι κι αν δε σας φωτίσουν, να σας διασκεδάσουν.
Χαρείτε τα!
AntiDraseisΕρώτηση στο #Debate
Ποιος έχει διαβάσει το μνημόνιο?
.......................αμήχανη σιωπή!

 AntiDraseis Μετά τις εκλογές τα μπιλιετάκια του ΕΝΦΙΑ!
Ψηφίστε πρώτα και μετά Ψοφήστε!


M@rios 
Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας. Όχι η Θάνου. Η Μέρκελ

Αγγελικη Γκιλουδα
Γιατι δεν κανουμε ένα δημοψήφισμα για το αν θελουμε εκλογες? να βγει ΝΑΙ με 62% και να μην παμε



Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ την απόλυτη ακυβερνησία τόσων μηνών 'Διαπραγμάτευσης' δεν την ξέχασα.
- Γιώργο,το παιδί είναι βαριά,πεθαίνει νομίζω,να κάνουμε κάτι.

-Ένα λεπτό,Τασία,διαπραγματεύομαι με το σπιτονοικοκύρη τη μείωση του ενοικίου που δίνουμε,είναι σοβαρό το θέμα.
Λέει λοιπόν ο κύριος Κουρουμπλής ότι όποιος δε συμμορφωθεί να εξετάζεται για Πρόληψη θα τιμωρείται. Ποινή του να μην τον καλύπτουν τα ταμεία όταν αρρωστήσει.
Και απαντώ πως θέλω διευκρινίσεις: Μετρά για πρόληψη η πίστη στα ματιάσματα ή πρέπει να τρέχω να προσκυνάω λείψανα;

Θυμάστε το #OXI;

δείτε ποιος, όχι ΠΟΙΟΣ το καπηλεύεται σε προεκλογκή ομιλία στη ΔΕΘ:


AntiDraseis ‏
Το δεν σου ανήκει και θα είναι η αιτία που θα πατώσεις. Μην το αναφέρεις καν γιατί ρίχνεις αλάτι σε πληγή ακόμα ανοιχτή.


katerina 
Μόνο για να ζήσουμε ιστορική στιγμή ανάτασης μας κάλεσες να ψηφίσουμε ΟΧΙ?Μας κόστισε λίγο παραπάνω αλλά το ευχαριστηθήκαμε


angelo ‏ 
Είναι ειρωνικό να παινεύεις το όχι μας που το έκανες ναι , διώξε τον επικοινωνιολόγο που έχεις
Dimosthenis Gallis ‏
Αλέξη σταματα το τρολαρισμα.






Κανείς δέν μπορεί νά πεί
γιά όσους προβληματίζονται τί νά ψηφίσουν
πως είναι προβληματικοί
Μά,απλά θυμίσου τήν ρήση τήν σοφή:
" τούτη η στάνη αυτό τό τυρί βγάνει ".... emoticon angel emoticon tongue



Μανολης Σταυρουλακης ‏

Εμενα παντως αλεξη δεν με επεισες οτι δεν ημουν μαλακας που ημουν μερος του τεραστιου ΟΧΙ που ειχες στα χερια σου!


Δαφνη Χρονοπουλου
 ‏@MrsKastell 
 

Και παραδίδει σε Μπομπολιστάν μετρώντας αριστεροσύνες. Ντροπή και αίσχος του.


DrAluca ‏Αν αναρωτιοσουν γιατι δεν "καθισαν στο σκαμνι" οι υπαιτιοι για τα δυο πρωτα μνημονια, το μνημονιο 3 (η επιστροφη) σου λυνει τις αποριες.

Και τον ένα που καταλαβαίνει το μνημόνιο
δεν τον καταλαβαίνει κανείς:
Εν τω μεταξύ δράμα η κατάσταση.
Ήρθε έτοιμο το Μνημόνιο στα Αγγλικά και μόνο ο Τσακαλώτος καταλαβαίνει τί γράφει αλλά με τα ελληνικά που το εξηγεί στους υπόλοιπους δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα.
Υπογράφτε ρε που θέλετε και να το καταλάβετε.

Αντί-Νοικοκύρης
κλείσιμο της Βουλής αποφάσισε ο ‪@atsipras
θερινά τμήματα με «προεδρικούς» βουλευτές.
Mέχρι το τέλος Σεπτέμβρη θα περάσουν το μνημόνιο#3.


Άνεργο ΤίτσερΔιώχνουμε την κακιά Δεξιά που υπέργαψε το Μνημόνιο 2, για να υπογράψουμε εμείς το Μνημόνιο 3.

Αχ τί ωραία.
Κλείνουν τη Βουλή για να περάσουν απ τα θερινά τμήματα όλα τα νέα προαπαιτούμενα.
Τέτοια αλητεία ούτε επί Σαμαρά που βρίζαμε.
Με αγάπη,πσόφο.

Χριστίνα Κατρή
"Η άλλη βάζει υποψήφια με τον Τζήμερο με το σύνθημα: Εμείς έχουμε βιογραφικά. Μπαίνω να δω και διαβάζω:
"Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1965. Είμαι παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης. Εργάστηκα από το 1983 και για 31 χρόνια στον τραπεζικό κλάδο, όπου εξελίχθηκα σε ανώτερο στέλεχος (διευθύντρια μεγάλων καταστημάτων των Αθηνών). Αποχώρησα με εθελουσία έξοδο τον Νοέμβριο του 2014 από την Alpha Bank και πλέον ασχολούμαι με την αγροκαλλιέργεια (καλλιέργεια, τυποποίηση-συσκευασία, διανομή, εξαγωγή βρώσιμης ελιάς."
Ελεύθερη μετάφραση: Διορίστηκα στα 18 μου,τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, με μέσο στην Αγροτική Τράπεζα επειδή δεν πέρασα σε καμιά σχολή. Έγινα διευθύντρια χωρίς να έχω πτυχίο και την κοπάνησα με πρόωρη σύνταξη ως μητέρα ανήλικου τέκνου πριν τα 50 μου. Τώρα ρίχνω μια ματιά στα κτήματα του πατέρα μου που ήταν κομματάρχης και άρπαζε τις επιδοτήσεις της ΕΕ για τις ελιές, αλλά επειδή έχω πολύ χρόνο διάβασα τα άπαντα του Μίλτον Φρίντμαν και προσχώρησα στον Νεοφιλελευθερισμό. Στηρίζω τον Τζήμερο ώστε να εισπράξει ξανά την κρατική επιχορήγηση και μετά να ξαναδιαλύσει το κόμμα εις τα εξ ων συνετέθη όπως έκανε και την προηγούμενη φορά.
Άσε μας μαντάμ."

ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΡΕ «ΣΥΝΤΡΟΦΕ»!

Αυγούστου 29th, 2015 | Author: 
kartesios290815
Υπάρχουν γιατροί που μπαίνουν για 3ήμερη εφημερία σε νοσοκομείο και δεν κλείνουν μάτι. Υπάρχουν εργάτες που χτυπάνε συνεχόμενα δωδεκάωρα στα καμίνια και τρέμει το φυλλοκάρδι τους μη γίνει η στραβή και δεν ξαναγυρίσουν σπίτι τους. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σκυμμένοι δουλεύοντας χαμαλίκι από το ξημέρωμα ως τη νύχτα. Οπότε χέσε μας ρε Τσίπρα με το ηρωικό σου 17ωρο διαπραγματεύσεων. Μια φορά το έκανες και θα μας το χτυπάς για ολόκληρη ζωή. Γελάνε οι αλιεργάτες στα καΐκια με την κούραση που έριξες και τους λακέδες να πηγαινοφέρνουν φουα γκρα, νεράκι Άλπεων και κρεμ μπριλέ για να μην πέσει το σάκχαρο.
Υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι σακατεμένοι από την κατάθλιψη, καταστηματάρχες που συλλέγουν μύγες, έμποροι που πεταλώνουν ψύλλους, απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι, δανειολήπτες έτοιμοι για την κρεμάλα που έχουν να κλείσουν μάτι από την αγωνία και το άγχος 1.865 νύχτες, 865 νύχτες, 65 νύχτες ή μόνο 2 νύχτες γιατί είναι φρέσκοι στην απόγνωση του τίποτα που φέρνουν τα μνημόνια. Οπότε χέσε μας ρε Τσίπρα με το ηρωικό σου 17ωρο διαπραγματεύσεων που έκανες μαζί με τον Τσακαλώτο. Γελάει η κούραση μαζί σου.
Τι έχεις να πεις σε όλους αυτούς ρε «σύντροφε»; Ότι κουράστηκες 17 ώρες και το καλύτερο που μπόρεσες να κάνεις είναι να φέρεις ένα ακόμη μνημόνιο; Κι ότι είσαι υπερήφανος γι’ αυτή τη συμφωνία; Αν κάτι ξεχώριζε τον Τσίπρα από τους υπόλοιπους ήταν ότι δεν διέθετε τον κυνισμό και την αλαζονεία των προηγούμενων. Να όμως που πρόλαβε κι αυτός ν’ αλλάξει στα γρήγορα. «Όποιος θέλει να πενθήσει έχει το δικαίωμα να πενθήσει. Εμείς προχωράμε μπροστά» είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι είστε εσείς που προχωράτε μπροστά ρε Τσίπρα; Και ποιοι είναι αυτοί που τους επιτρέπεις να πενθήσουν; Λίγη ντροπή ρε!
Λες κατάμουτρα σ’ έναν λαό που σε στήριξε, τον ξεγέλασες, του υποσχέθηκες λαγούς με πετραχήλια και τον φόρτωσες μ’ ένα ακόμη μνημόνιο ότι άμα θέλει να πενθήσει ας πενθήσει κι εσύ στ’ αρχίδια σου; Πώς την έχεις δει μωρέ; Πού είναι μια γαμημένη συγγνώμη σε όλο αυτό που έκανες; Λες δίχως ίχνος ντροπής «εάν ο ελληνικός λαός μάς αποδοκιμάσει, ας κυβερνήσουν όσοι κατέστρεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια». Ποιος λαός, ρε απίστευτε; Εσύ δεν κυβέρνησες με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Εσύ δεν πέρασες το Μνημόνιό σου με τις ψήφους εκείνων που κατέστρεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια; Αυτό σου είπε ο λαός να κάνεις; Είσαι ελάχιστος ρε γαμώτο.
Και πήρε ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Κουμουνδούρου το άλλοθι του Ηγέτη «κανείς δεν μπορεί να χρεώσει σε μένα και στη μάχη των επτά μηνών όλα τα στραβά των προηγούμενων 40 χρονών» και το μοίρασε στους «συντρόφους» των social media ώστε να το διακινήσουν ως ύψιστο επιχείρημα: «Φταίει μια κυβέρνηση 7 μηνών και όχι αυτοί που κυβέρνησαν 40 χρόνια;».
Ηλίθιο επιχείρημα που διαλύεται πιο γρήγορα κι από πυροτέχνημα. Πρώτον, τι έκανε στους 7 μήνες ο Τσίπρας για να δείξει, έστω, ότι έχει την πρόθεση να ελέγξει τις ευθύνες των δραστών της κατάντιας μας τα τελευταία 40 χρόνια; Τίποτα! Όχι μόνο συνεργάστηκε μαζί τους, χαριεντίστηκε, κάθισε στο ίδιο τραπέζι, δέχτηκε τη στήριξή τους αλλά, κυρίως, τους απενεχοποίησε μπαίνοντας και ο ίδιος στο κάδρο των αρχηγών που ακολούθησαν τραγικές πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης.
Δεύτερον, μήπως εννοούν οι «σύντροφοι» ότι έχουμε την υποχρέωση να περιμένουμε 40 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσουμε δικαίωμα να τον κρίνουμε; Αν ναι, είναι τρελοί. Θα τον κρίνουμε όποτε θέλουμε και όπως γουστάρουμε. Αυτός υποσχέθηκε να μας υπηρετήσει, δεν είμαστε εμείς οι υπηρέτες του. Βάζουμε όρους, δεν βάζει όρους. Μας πούλησε ένα πολιτικό προϊόν. Ήταν χαλασμένο, ψεύτικο, άχρηστο, το επιστρέφουμε. Αν μας βλέπει ως πελάτες εκείνος, θα τον δούμε ως γυρολόγο εμείς. Δεν κατάλαβα από πού μπορεί να αντλεί δικαίωμα ασυλίας στην κριτική του ο κάθε Τσίπρας έστω και για μία ημέρα. Χαζέψαμε εντελώς;
Τρίτον και θλιβερότερο, αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική σχέσης χρόνου διακυβέρνησης και αναλογίας ευθυνών τότε δεν θα πρέπει να λέμε κουβέντα για το «ΠΟΤΑΜΙ» και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Να το βουλώσουμε. Καμία κριτική. Το 2014 ιδρύθηκε και δεν κυβέρνησε ούτε μια μέρα. Δεν έχει ευθύνες για τίποτα, σωστά; Να περιμένουμε να κυβερνήσει κι αυτός για άλλα 40 χρόνια κι ύστερα να τολμήσουμε να μιλήσουμε για εκπροσώπηση διαπλοκής, υπεράσπιση συμφερόντων των δανειστών και τα υπόλοιπα. Ή, ας πούμε, να μη μιλάμε για τη Χούντα. Πόσο είχαμε Χούντα; 7 χρόνια μόνο, χαχα, τι ωραία! Τι είναι 7 χρόνια μπροστά σε 40; Αν είχαμε Χούντα επί 40 χρόνια, βεβαίως και να την κρίναμε, αλλά μόνο με 7 δεν είναι σωστά πράγματα αυτά! Είστε εντελώς ηλίθιοι γι’ αυτό και δεν ρωτάω αν το έχετε καταλάβει ότι είστε εντελώς ηλίθιοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμη σε φάση προθέσεων ή υποσχέσεων. Κυβέρνησε! Δεν έδωσε απλώς δείγματα πολιτικής. Δεν μας έφερε ένα ντέμο αριστερού μνημονίου για να το δοκιμάσουμε κι αν μας αρέσει να το κρατήσουμε. Πήγε και υπέγραψε ολόκληρο το Μνημόνιο που ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ! Αυτό κρίνουμε επικοινωνιακοί καραγκιόζηδες της πλάκας. Την προηγούμενη καταστροφή μας την κρίναμε. Την απορρίψαμε. Τους εκπροσώπους της τούς σιχαθήκαμε, τους κυνηγήσαμε, μαζευτήκαμε στο Σύνταγμα και τους κράξαμε, τους φτύσαμε σε χωριά και σε πλατείες, τους καταψηφίσαμε και δώσαμε το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να βρει τις ποινικές ευθύνες και να τιμωρήσει τους ενόχους. Ρε γαμώτο, ούτε σε παιδί νηπιαγωγείου δε μπορώ να τα πω πιο απλά.
«Εμείς θα τηρήσουμε την συμφωνία επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε» είπε ο Ηγέτης στη συνέντευξή του στον ALPHA. Τριετές είναι το νέο μνημόνιο. Χαραγμένη πολιτική. Υφεσιακή. Λιτότητας. Με απολύσεις. Με λουκέτα. Με την πρώτη μείωση συντάξεων να έχει ήδη έρθει. Με ένα κάρο προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν ώστε να πανηγυρίσουμε την υπερήφανη επιτυχία της «Συμφωνίας» και τον ντουβρουτζά ακόμη δεν τον ξέρουμε γιατί τα κρυφά μέτρα θα έρθουν από Οκτώβριο.
Καταλάβατε τώρα τι είναι αυτό που κρίνουμε ρε slogan machines της Κουμουνδούρου; Την εξασφαλισμένη καταστροφή του μέλλοντός μας. Και όχι, δεν θα τη συμψηφίσουμε με το κατεστραμμένο παρελθόν μας για να αθωώσουμε τον Τσίπρα. Τις μαλακίες τύπου «ήταν πολύ καλό παιδί, έπεσε όλη η γειτονιά από τα σύννεφα» τις εξαντλήσαμε στον Λάκη τον Φονιά, γιατί φοβόμασταν μη βγει από τη φυλακή και μας θάψει. Τον Τσίπρα θα τον κρίνουμε ως πολιτικό που έφερε το Τρίτο Μνημόνιο και δηλώνει ότι θα το εφαρμόσει πιστά. Είτε σας αρέσει είτε όχι, δεν θα γαμήσουμε την πραγματικότητα για να βολέψουμε τις μαλακίες σας.



 Θυμάστε που ανέβαζα τα χαστουκάκια σε Βενιζέλο κ.λ. κι έλεγα δε θέλω τέτοιο Πρωθυπουργό;

Θυμάστε που λέγαμε για φαντάσου να πάει να κάνει τέτοια στον Πούτιν ή το Σαρκοζί;
Να τα και με το λεβέντη. Του το έστειλα και μήνυμα:
Προεκλογικά πόσταρα χαστουκάκια προς Σαμαρά/Βενιζέλο κι έλεγα δε θέλω τέτοιο Πρωθυπουργό


Ξαναγράφω για χιλιοστή φορά.
Όποιος δεν είχε εναλλακτική πλην των Μνημονίων να ψήφιζε το Δήμα για ΠτΔ.
Δεν πάσχουμε από αλτσχάιμερ.



Με την ανταπόκριση στο ‪#askstavros [εσείς ρωτάτε, ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά] γέλασα τόσο που υποπτεύομαι ότι το σκαρφίστηκαν μήπως η ήπια γελοιοποίηση φέρει κόσμο απ' το Λεβέντη. Για γέλια ακολουθήστε το tag, εδώ φέρνω μόνο το σοβαρό σχόλιο:
Με ποια λογική μοίρασες σωσίβια σε παιδάκια που μόλις είχαν γλιτώσει από τον κίνδυνο πνιγμού; Πόσο αναίσθητος είσαι τελικά;



Όταν λαμβάνατε 23.490 μικτά για μία εκπομπή ωριαία στη ΝΕΤ, πόσα σακίδια παίρνατε το μήνα;
Vlasis Kassavetis
Η Μυριβήλη που κατεβαίνει με το Γερμανικό Κόμμα (βλέπε Ποτάμι) είναι η εγγονή της Μυριβίλη. Η δεύτερη για τους νεότερους είναι αυτή που διαχειριζόταν τα κονδύλια του Ιδρύματος Φορντ στην Ελλάδα μέσα στην Χούντα με έδρα το Κολωνάκι. Σόι πάει το βασίλειο
-Για περισσότερα, υπάρχει πάντα η ακρίβή πραγματεία του Λεωνίδα Χρηστάκη με τίτλο "Η Δυστυχία του Να είσαι Μαλάκας"

medoussa ‏
Ποσο βλακας μπορει να εισαι που μοιραζεις σωσιβια στους προσφυγες και ποσο τερμα βλακες αυτοι που σε ψηφιζουν???

Kona ‏Μετά τα σωσίβια σε όσους κατάφεραν να μην πνιγούν σκέφτεστε να δώσετε και θηλιές σε όσους δεν τους πέτυχε η αυτοκτονία?

Μα έχει κι άλλα ο μπαξές:

Daphne Chronopoulou
Αναρωτιέμαι αν το έστησε ή αν είναι τυχαίο.
Μια από τις διασκεδαστικές απάτες/αυταπάτες που συναντώ είναι τα ταξικά σχόλια για τον Καμμένο.
Άλλοι λένε για τη γραβάτα του πως μοιάζει σα να του την έδωσαν έξω απ' το καζίνο, άλλοι του λενε να γυρίσει στο χωριό του.
Ο Καμμένος βρε; Ο Πάνος;
Ο ευπατρίδης του Κολλεγίου Αθηνών;


Λαφαζάνης υποκλίνεται μπροστά σε Ρώσο. Άνθρωπος που αγνοεί πως οι Ρώσοι είναι υπερκαπιταλιστές είναι παγιδευμένος σε επικίνδυνη αγκύλωση και πλήρη άγνοια.









Petros Terzis
Η ΟΝΝΕΔ φώναζε «Βαγγέλη σέξυ σκίσε τον Αλέξη». Καμία ελπίδα για τη νεολαία της παράταξης.
  
Costas Rizakis
Μεϊμαράκη δώσε βάση, eurogroup σε ταβέρνα, καπάκι μπουζούκια και τέλος παίζεις το χρέος στα ζάρια, ας τους κερδίσουμε με τον πολιτισμό μας

Spiros Dapergolas
Οι ανόητοι της ΝΔ νομίζουν ότι με  ρατσισμό και ισλαμοφοβία θα πάρουν ψήφους απο ΧΑ. Οι γατόνιοι του Σύριζα ξέρουν ότι θα συμβεί το ανάποδο.

Γκαθ
Στα ψηφοδέλτια των ναζι εκτός από τα αναμενόμενα (στρατιωτικούς, αστυνομικούς κλπ) βλέπω και πολλούς οικονομολόγους WTF

Βυζαντινολόγος
Ο Κεφαλογιαννης, η Κεφαλογιαννη, ο Βαρβιτσιώτης, ο Μητσοτάκης είναι υπέρ της αριστείας, αφού μέσα από αυτή αναδείχτηκαν.


 



Σύζυγος Φώφης

Την ώρα που η κ. Γεννηματά απειλεί με αγωγές για την χθεσινή αποκάλυψη της Δημοκρατίας, η εφημεριδα επανέρχεται με… έγγραφο μέσα από το Ερρίκος Ντυνάν, για το οποίο πλέον η κυρία Γεννηματά οφείλει να απαντήσει με επιχειρήματα. Όχι κραυγές και απειλές..

Σ’ αυτή την διαδικασία διαπιστώθηκε ότι ο σύζυγος της Φ. Γεννηματά ενώ είχε υπογράψει σύμβαση με το νοσοκομείο ότι «θα απασχολείται 36 ώρες εβδομαδιαίως σύμφωνα με τις διατάξεις των ισχυουσών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», αμειβόμενος με 2.500 ευρώ μηνιαίως, από τα επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι για ένα ολόκληρο χρόνο δεν παρουσιαζόταν καθόλου στην εργασία του και αμειβόταν κανονικά ενώ στα υπόλοιπα χρόνια πήγαινε τα απογεύματα Τρίτης και Πέμπτης.
———————-
-..και η ιδια προσωπικα …μια απο τα ιδια και τουλαχιστον και λιαν επιεικως ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.Πλήρωνε μαλ@κα για να τρώει η Φώφη Γεννηματά τρώει σούσι στην ταράτσα του Χίλτον και να διασκεδάζει τη νύχτα.Το εισόδημα της (εξωκοινοβουλευτι- κής) αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας για το 2008 ήταν 79.495 ευρώ και για το 2009 42.000 ευρώ, ενώ του συζύγου της, οδοντιάτρου κ. Α. Τσούνη, ήταν 26.899 ευρώ και 29.570 ευρώ αντιστοίχως. Το ζεύγος διαθέτει 29 ακίνητα, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στη Σκύρο, και πέρασαν στην ιδιοκτησία του συζύγου της το 2009 με δωρεά, όπως αναφέρεται στη δήλωση.
-«…οι φωνές που κατηγορούσαν την 51χρονη πολιτικό για διπλοθεσία. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονταν ότι από τον μισθό της στην Εθνική Τράπεζα και από αυτόν της υπερνομάρχη έβαζε μηνιαίως στον λογαριασμό της περί τα 7.600 ευρώ…»
-«… οι πολίτες φρόντισαν στις εκλογές του 2012 να της γυρίσουν την πλάτη, μη επιτρέποντάς της την είσοδο στη Βουλή, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να την τοποθετεί αρχικά εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ομως, επειδή προφανώς ο τέως πλέον πρόεδρος του κόμματος της χρωστούσε (την είχε τοποθετήσει το 2012 πίσω από τον Πύρρο Δήμα στο Επικρατείας και το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε μόνο έναν), τη διόρισε τον Ιούνιο το 2013 στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Αμυνας. Η προσφορά της εκεί, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, ήταν ελάχιστη έως μηδαμινή.»
-«Κρίθηκε ανίκανη σε ηλικία 45 ετών για εργασία, πήρε όμως σύνταξη και θέλει να γίνει πρωθυπουργός!όταν οι ταλαίπωροι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΟΓΑ θα πρέπει να φτάσουν 67 χρονών για να πάρουν μια πενιχρή σύνταξη που δεν καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.










Φιλική συμβουλή - όλοι εσείς που υποστηρίζετε την Αριστερή Πλατφόρμα, καλά θα κάνετε να σταματήσετε αμέσως τώρα επειδή μεθαύριο θα ντρέπεστε να κυκλοφορήσετε. Πρόκειται απλά περί εσωκομματικά σχεδιασμένης απάτης του Σιχτίριζα με στόχο την κατασκευή εύκολα διαχειρίσιμης αντιπολίτευσης και αποπροσανατολισμό εκείνων που προσπαθούν να οργανωθούν εναντίον της Χούντας. Τσεκαρισμένο.



Βουλευτής, μέλος του συν-κυβερνητικού συνασπισμού, στο τηλέφωνο, τώρα: "Μα βρε Παναγιώτη μου, τι περιμένεις κι εσύ, αφού οι περισσότεροι από δαύτους είναι κάτι άχρηστα ζώα που δεν είχαν φανταστεί ποτέ στην ζωή τους ότι θα βγαίναν βουλευτές, στα τυφλά θα υπογράψουν ό,τι τους δώσουν μόνο και μόνο για την βουλευτική αποζημίωση, ούτε καν μίζες δεν τολμάνε να ζητήσουν μην τυχόν και τους διαγράψουν"

250 δισ. ευρώ η κρατική βοήθεια προς τις τράπεζες στα χρόνια της κρίσης 


Stefanos Livos
Ο Παπαγεωργόπουλος "έφαγε" €18 εκ. από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, καταδικάστηκε σε ισόβια και αποφυλακίστηκε μετά από 2,5 χρόνια.
Ο Αναστασιάδης, που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει €3,5 εκ, απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.
Ο "στρατηγός" του Σημίτη Τσουκάτος και ο Μαντέλης παραδέχτηκαν ότι πήραν μίζες από τη Siemens και κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Ο Μπέος καταδικάστηκε για τα στημένα, εξαγόρασε την ποινή και έγινε δήμαρχος.
Ο Μαρινάκης δεν παραπέμπεται σε δίκη για τα στημένα γιατί παραγράφησαν.
Ο Κόκκαλης είχε κατηγορηθεί για πέντε κακουργήματα - μπήκαν στο αρχείο.
Ο Κοντομηνάς με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα έκανε περιοδεία στις ΗΠΑ.
Ο Τράγκας "ξέχασε" να δηλώσει €10 εκ., αλλά συνεχίζει ανενόχλητος τις πολιτικές εκπομπές.
Ο Μηλιώνης ζημίωσε το δημόσιο κατά €275 εκ. αλλά πάρταρε ελεύθερος και ωραίος στη Μύκονο. Τώρα ζητάει να επιστρέψει τα μισά για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.
Συνδικαλιστές και πρόεδροι της ΔΕΗ κατηγορούνται για ζημίες άνω του €1 εκ., αλλά μάλλον θα απαλλαχθούν κι αυτοί.
Το MEGA έκλεβε ρεύμα.
Το ΣΚΑΪ δεν πλήρωνε το χαράτσι της ΔΕΗ.
Κι εσύ θα πάρεις σύνταξη στα 72 γιατί, όταν έπρεπε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για όλα τα παραπάνω, προτιμούσες να βλέπεις τηλεόραση. Ποιος σου φταίει τώρα;

___________




12 σχόλια:

  1. A, καλώς μας ξαναήρθατε Δάφνη στους κύκλους της Συνειδητής Αποχής!
    Στις προηγούμενες εκλογές δεν είχα αφήσει σχόλιο για το ότι μας είχατε εγκαταλείψει, καθότι ήταν ήδη τεταμένο το κλίμα στα σχόλια και δεν ήθελα να φέρω κι άλλη αντιπαράθεση. Παρόλα αυτά χαίρομαι που σας ξαναέχουμε κοντά μας, μια νεανική τρέλα ήταν και πέρασε.
    Μην παρεξηγηθώ, φαίνεται να τρολάρω, εν τούτοις απλώς μιλώ ευθύμως σοβαρά.

    Συνειδητή Αποχή, και πολεμάμε από αλλού και αλλιώς για τα πιστεύω μας (κυρίως με τη στάση ζωής μας). Συμμετοχή σε εκλογές, όταν και αν με το καλό εδραιωθεί η Αμεσοδημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι επέστρεψα, πλήρως απογοητευμένη.
      Μα όχι μετανιωμένη. Κατά συνείδησιν έκανα πιστεύω (ακόμα) το σωστό τη δεδομένη στιγμή.
      Κι ακόμα βέπω ότι η μαζική συμμετοχή σ' εκείνες ανθρώπων σαν εμένα απέδειξε καθαρά γιατί απέχουμε.
      Τώρα επέστρεψα και μου φαίνεται πωψς θα μείνω...

      Διαγραφή
  2. Νομίζω πως η αποχή είναι λάθος τώρα.
    Οφείλουμε τουλάχιστον μια απάντηση στο Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την οφείλουμε και αγαπητέ Λύσιππε πολύ θα το ήθελα να τη δίναμε. Αλλά με ποιο κόμμα;
      Δεν είμαι εγώ για Λαφαζάνη, δε μου πάει σε τίποτε.
      Ανταρσύα;

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ πιστεύω πως η αποχή ή το λευκό είναι λάθος (και ίσως κι επικίνδυνη - τα Black T-Shirt Boyzz καραδοκούν) επιλογή.

      Καλή φώτιση την ώρα της κάλπης !

      Διαγραφή
    3. Ή μήπως είναι εκεί για να αναγκαστώ να δώσω ψήφο στους άλλους;

      Αλήθεια δεν ξέρω..

      Διαγραφή
    4. Τη μοναδική φορά που το έχω ρίξει σε κόμμα, ήταν στην ΑντΑρΣυα.

      Από κει και πέρα η λογική "ψηφίζω τον Α για να μη βγει ο Β" μας έφερε 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)

      Απάντηση στον Τσίπρα είναι και να μαζευτούμε 5 εκατομμύρια κόσμος στο Σύνταγμα

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ και θα απέχω αλλά φοβάμαι ότι είναι πολύ στημένος δικομματισμός.

      Λες να κατεβούμε 5 εκατομμύρια στο Σύνταγμα.
      Η πείρα μου λέει: Κατεβάζουν το ΠΑΜΕ με κοντάρια, κατεβάζουν και παρακρατικούς μπάτσους που παίζουν τοςυ Αναρχικούς, κι έτσι βρίσκουν δικαιολογία να ξοδέψουν τα χημκά που αγόρασαν και να ξαναγοράσουν (με μίζες). Προσαγάγουν αθώους για παραδειγματισμό, σπάνε και κανένα χέρι...
      Βάζουν και τον 'Φιλήσυχο Οικογενειάρχη' να πεί πως καταστρέφουν οι αναρχικοί την Αθήνα και... μας διέλυσαν.

      Διαγραφή
  3. Παντα ελεγα,δεν μπορει να μην ξερεις τι θα ψηφισεις και γιατι..να τωρα που ειμαι
    στους αναποφασιστους...να παω η να μην παω...σαν κακογουστο αστειο
    μου φαινομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψήφησα δύο φορές το 15 μετά από πολλά χρόνια .Η απογοήτευση μου απέραντη με το τι έγινε και πως χρησιμοποιήθηκε η ψήφος μου .Όταν θα ξανακρίνω πως κάτι μπορώ να κάνω συμμετέχοντας τότε ναι .Ή όταν για όσους δεν μας καλύπτουν τα υπάρχοντα κόμματα και ρίχνοντας λευκό μένουν κενές οι θέσεις στη βουλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.