Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Είμαστε όλες συγγενείς των Πυρήνων Της Φωτιάς ― #EviStatiri

[27 Σεπτ.15
και 28 Σεπτ. 15:
 Κάτω προσθέτω εξελίξεις]

Η Εύη Στατήρη ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου απεργία πείνας. Λόγος η καταχρηστική προφυλάκισή της, δίχως στοιχεία, μόνο επειδή είναι η γυναίκα του Γεράσιμου Τσάκαλου, φυλακισμένου για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. 

Να υπενθυμίσω τον ΟΗΕ; Να υπενθυμίσω τον Κύρο* που όταν μπήκε στη Βαβυλώνα ανακοίνωσε ότι ποτέ σε τόπο που διοικούσε δε θα επέτρεπε να τιμωρείται κανείς εξ αιτίας των συγγενών του; Καθόλου δεν προοδεύσαμε σε 2.500 χρόνια;
Όσο η Εύη Στατήρη κρατείται δίχως στοιχεία είμαστε όλες συγγενείς των πυρήνων της Φωτιάς.
______________________
από το indymedia:
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠEΊΝΑΣ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ

Στις 2 Μαρτίου η Εύη Στατήρη μαζί με την Αθηνά Τσάκαλου προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της συμμετοχής σε «τρομοκρατική» οργάνωση. Την ίδια μέρα τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ και η Αγγελική Σπυροπούλου, ξεκινούν απεργία πείνας με αίτημα την αποφυλάκιση των δύο προαναφερθέντων. Μετά από 31 μέρες απεργίας πείνας και με κάποιους απεργούς στα όρια του θανάτου, η νέα αριστερή διαχείριση φάνηκε να υποχωρεί ικανοποιώντας τα αιτήματά τους με σχετική τροπολογία. Με την προσθήκη στην ίδια τροπολογία της μαγικής λέξης «δύναται», φρόντισε να την θέσει πρακτικά ανενεργή, λύνοντας έτσι τα χέρια της αντιτρομοκρατικής και της δικαστικής εξουσίας να πράττουν κατά το δοκούν.  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας χρόνια «θητεύσει» πάνω στα δημοκρατικά δικαιώματα και επαγγελματικά «ευαίσθητος» σε κάθε μορφή αδικίας, όπως ο ίδιος διακήρυσσε, ως αντιπολίτευση στήριξε και το αίτημα του Ν. Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες, ενώ ως κυβέρνηση του αρνήθηκε αυτό το δικαίωμα. Εν τέλει, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πιο επικίνδυνος και ύπουλος από  τους προκατόχους του.
Η Εύη Στατήρη παραμένει προφυλακισμένη μετά από πέντε αιτήσεις που προσκρούουν στην άρνηση του ειδικού εφέτη ανακριτή Νικόπουλου καθώς και στα δικαστικά συμβούλια των Πόγκα και Μπαζάκη. Η δικαστική εξουσία αποτελεί την αιχμή του δόρατος της επίθεσης του κράτους στις ένοπλες οργανώσεις και ειδικά  στα μέλη τους, αιχμαλώτους αυτού του πολέμου. Η ομηρία της Αθηνάς Τσάκαλου αλλά και της Εύης Στατήρη στόχο έχει να υποχρεωθούν τα μέλη της ΣΠΦ να σκύψουν το κεφάλι, να μην επιχειρήσουν να βαδίσουν στους δρόμους της ελευθερίας, να συμβιβαστούν στον εγκλεισμό, να γίνουν «πειθαρχημένοι» κρατούμενοι, παράδειγμα τι μπορεί να συμβεί σε όποιον εκουσίως υπερβεί τα όρια της αστικής νομιμότητας, σε όποιον παραμείνει ασυμβίβαστος. Συγχρόνως, είναι σαφές μήνυμα στους αλληλέγγυους, ειδικά σε όσους επιλέγουν την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους και διωκόμενους αγωνιστές, ότι η πόρτα της φυλακής εύκολα μπορεί να ανοίξει και για αυτούς.
Καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε η απόφαση του συμβουλίου εφετών με την συμπλήρωση των έξι μηνών από τη σύλληψη της Εύης Στατήρη που παράτεινε την προφυλάκιση της. Η Εύη, μετά από αυτή τη μεθόδευση, ξεκίνησε τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη απεργία πείνας ενάντια στο φόβο και στο άδικο.
Η ίδια αναφέρει στο κείμενο της για την έναρξη της απεργίας πείνας:
«είναι μια απόφαση που το βάρος της μπορεί να με συνθλίψει, αλλά δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια… Αρνούμαι να δεχτώ το πραξικόπημα του ψέματος  και της υποκρισίας μιας δικαιοσύνης  που εκτελεί συμβόλαια εξόντωσης της ελευθερίας για λογαριασμό της εξουσίας.
 Η απεργία πείνας εκτός από αγώνας για  την απελευθέρωση μου είναι κι ένας φόρος τιμής για όλους όσους αγωνίστηκαν πριν από μένα ενάντια στην ασχήμια της εξουσίας, αλλά και ένα ανάχωμα αντίστασης για όσους επιδιώξει να αιχμαλωτίσει το σύστημα μετά από μένα επειδή θα σταθούν πλάι στους πολιτικούς κρατούμενους, επειδή θα φωνάξουν για το δίκιο τους και θα τολμήσουν να ζήσουν ελεύθεροι και όχι σαν δούλοι.»
Αυτή η απεργία πείνας ξεπερνάει κατά πολύ το πρόσωπο της Εύης και ουσιαστικά φιλοδοξεί να αποτελέσει ανάχωμα στις πρακτικές του κράτους περί «εκβιασμού και υπόταξης» των πολιτικών κρατουμένων, πρακτικές που αποδέχονται το κόστος «των παράπλευρων απωλειών». Όπου παράπλευρες απώλειες  μπορεί να είναι συγγενικά και φιλικά πρόσωπα καθώς και αλληλέγγυοι. Αντίστοιχες θα πρέπει να είναι και οι στοχεύσεις του κινήματος αλληλεγγύης .  Πρέπει να γίνουμε ασπίδα προστασίας γύρω από του πολιτικούς κρατούμενους και τους διωκόμενους αγωνιστές.
_________________________________________

 "O Kύλινδρος Tου Kύρου"βάζοντας το στέμμα στο κεφάλι του ανακοινώνει πως θα σεβαστεί τις παραδόσεις, τις συνήθειες και τις θρησκείες των λαών τής αυτοκρατορίας του και όσο ζει δε θα επιτρέψει σε δικό του κυβερνήτη να προσβάλει ή να περιφρονήσει τους λαούς αυτούς. "Δε θα επιτρέψω σε κανένα να καταπιέσει άλλους κι όποιος το κάνει την εξουσία θα τη χάσει". Kι όχι μόνο αυτά, αλλά απαγορεύει τη δουλεία και τα καταναγκαστικά έργα, την τιμωρία κάποιου για έργα συγγενή του και, φυσικά, απαγορεύει το πλιάτσικο. Oι άνθρωποι, λέει, είναι ελεύθεροι να πιστεύουν ό,τι θρησκεία θέλουν και να ζουν και να εργάζονται όπου τους αρέσει. 
             Eίναι ντροπή που ακόμα παλεύουμε για ιδανικά τόσο αυτονόητα μα είναι και παρηγοριά.
                    Cyrus Cylinder (British Museum) 



________________27 Σεπτ.15: Κάτω προσθέτω εξελίξεις:
από hitandrun
 Η Εύη Στατήρη, η προφυλακισμένη εδώ και έξι μήνες σύντροφος του Γ. Τσάκαλου, κάνει απεργία πείνας από τις 14 Σεπτεμβρίου, ζητόντας την άμεση απελευθέρωσή της, κάτι που προβλέπεται και από νομοθετική ρύθμιση του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τις φυλακές.
Μετά από 2 βδομάδες απεργία πείνας, η κρατούμενη μεταξύ άλλων, «εμφάνισε 2 σοβαρά επεισόδια υπογλυκαιμίας , το τελευταίο των οποίων τη νύχτα της 26ης προς 27ης /9, χαρακτηρίστηκε αρκούντως σοβαρό , ώστε απαιτήθηκε η επείγουσα διακομιδή της στο Νοσοκομείο κρατουμένων για αντιμετώπιση. Επιπλέον σε ΗΚΓ που εγένετο την 26/9/15, διαγνώσθηκαν διαταραχές επαναπόλωσης , χωρίς συνοδό ενζυματική διαταρραχή. «
Οι γιατροί που την εξέτασαν, εξέδωσαν την ακόλουθη  επίσημη ιατρική γνωμάτευση.
Την δημοσιεύουμε αυτούσια.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ
Οι υπογράφοντες γιατροί, εξετάσαμε σήμερα 27/9/2015 και περί ώρα 10 π.μ. την κρατούμενη απεργό πείνας Ευαγγελία Στατήρη 26 ετών.
Από την αντικειμενική εξέταση διαπιστώσαμε έντονη ωχρότητα , ορθοστατική υπόταση , ταχυκαρδία στην κόπωση και συστολικό φύσημα στην εστία ακροάσεως μιτροειδούς 3/6 περίπου.
Η ίδια αναφέρει έντονη καταβολή, εύκολη κόπωση και αίσθημα παλμών στην παραμικρή προσπάθεια και κατά την έγερση , δυσανεξία στο ψύχος και συχνά φρίκια.
Το τελευταίο τριήμερο εμφάνισε 2 σοβαρά επεισόδια υπογλυκαιμίας , το τελευταίο των οποίων τη νύχτα της 26ης προς 27ης /9, χαρακτηρίστηκε αρκούντως σοβαρό , ώστε απαιτήθηκε η επείγουσα διακομιδή της στο Νοσοκομείο κρατουμένων για αντιμετώπιση. Επιπλέον σε ΗΚΓ που εγένετο την 26/9/15, διαγνώσθηκαν διαταραχές επαναπόλωσης , χωρίς συνοδό ενζυματική διαταρραχή. 
Η κ. Στατήρη Ευαγγελία , διάγει την 14η ημέρα απεργίας πείνας και έχει απωλέσει το 11% του αρχικού σωματικού της βάρους. Από εδώ και στο εξής , η παράταση της απεργίας πείνας , εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική της ακεραιότητα. Ως εκ τούτου και κρίνοντας από τη συνολική κλινικοεργαστηριακή της εκτίμηση, κρίνουμε σκόπιμη την άμεση διακομιδή της σε Δημόσιο Νοσοκομείο για την περαιτέρω παρακολούθηση και νοσηλεία της.
ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ 
Όλγα Κοσμοπούλου – Σπυρίδων Σακκάς (Ιατροί Ε.Σ.Υ)
Κορυδαλλός 27/9/015 
_____________.
Κείμενο της Εύης Στατήρη, απεργού πείνας από τις 14/9, στο H&R
Εκδικητικά, αν όχι και πραξικοπηματικά, προφυλακισμένη επί σχεδόν 7 μήνες, με μόνο «στοιχείο» τη συζυγική της σχέση με το έγκλειστο μέλος τος οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμο Τσάκαλο, η Εύη Στατήρη βρίσκεται σε απεργία πείναςαπό τις 14 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωσή της. Μια απελευθέρωση, την οποία η δικαστική εξουσία της στερείπαρά την πρόσφατη, επί της προηγούμενης υπουργίας του Ν. Παρασκευόπουλου, θέσπιση νομικής διάταξης, βάσει της οποίας προβλέπεται ότι μπορεί να επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός «όταν ο κατηγορούμενος στην πράξη του ωθήθηκε από αίτια που συνδέονται με την ιδιότητά του ως οικείου ή συμβίου άλλου συγκατηγορουμένου».
Λίγο πριν τη συμπλήρωση 2 εβδομάδων από την έναρξη της απεργίας πείνας, την οποία πραγματοποιεί, η Εύη Στατήρη έστειλε στο Hit&Run το ακόλουθο κείμενο, το οποίο δημοσιεύεται αυτούσιο:
«Στις 2/3 με συνέλαβαν στη Σαλαμίνα, μετά από εισβολή της αντιτρομοκρατκής υπηρεσίας, στο σπίτι της Αθηνάς Τσάκαλου, όπου βρέθηκε η, καταζητούμενη τότε, Αγγελική Σπυροπούλου. Την ίδια μέρα έγινε και η σύλληψη της Αθηνάς Τσάκαλου.
Η αρχική κατηγορία που μου προσήφθη ήταν αυτή της υπόθαλψης εγκληματία. Κατά την διάρκεια της κράτησής μου στην αντιτρομοκρατική, όμως, επιβαρύνθηκα και με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, με μοναδικό «στοιχείο» το γεγονός ότι είμαι σύζυγος του πολιτικού κρατούμενου μέλους της Σ.Π.Φ. Γεράσιμου Τσάκαλου.
Λίγους μήνες πριν είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του σχεδίου απόδρασης της Σ.Π.Φ.
Η προφυλάκιση η δικιά μου όσο και της Αθηνάς Τσάκαλου ήταν η εκδικητική απάντηση του αστυνομικοδικαστικού συστήματος προς την Σ.Π.Φ. για την δράση της και την ακατάπαυστη επιθυμία να περπατήσει ξανά τα μονοπάτια της ελεύθερης ζωής. Η συνεχιζόμενη προφυλάκισή μου εξίμιση μήνες τώρα επιβεβαιώνει την πρωταρχική αίσθηση ότι έχει ξεπεραστεί κάθε όριο ηθικής, με την έννοια του ανέγγιχτου και του απαραβίαστου της συναισθηματικής ένωσης και συγγένειας μεταξύ ανθρώπων.
Τα προσχήματα έχουν καταρρεύσει και πάνω από τα κεφάλια μας δεσπόζουν φασιστικές πρακτικές με προφυλακίσεις συγγενικών προσώπων απλά και μόνο επειδή συνδέονται συναισθηματικά με πολιτικούς κρατούμενους, στέκονται στο πλάι τους και τους στηρίζουν.
Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε στο πολύ μακρινό παρελθόν και θα δούμε ότι η στοχοποίηση συντρόφων και συζύγων ανταρτών πόλης και αγωνιστών δεν είναι ένα πρωτοεμφανιζόμενο φαινόμενο.
Αυτό το ξεδιάντροπο χτύπημα στο συναίσθημα δεν μπορεί παρά να προκαλεί την οργή και να δυναμώνει ακόμα περισσότερο το πείσμα για αποκατάσταση αυτού του ανήθικου εκβιασμού.
Είναι σαφές ότι, εκτός από τη φυσική απομόνωση που επιβάλλουν λόγω της συνθήκης εγκλεισμού σε όσους επιλέγουν το δρόμο της παράνομης ελευθερίας και της μετωπικής σύγκρουσης με όσα πρεσβεύουν κράτος και κοινωνία, επιθυμούν και επιδιώκουν και την στέρηση κάθε συναισθηματικής σχέσης και επαφής με σκοπό την προσωπική τους εξόντωση.
Εάν αυτό είναι ο νομικός τους πολιτισμός, εγώ δεν έχω κανέναν λόγο να τον σεβαστώ υπακούοντας αυτό που έμμεσα θέλουν να μου πουν: Να υπογράψω συμβόλαιο νομιμοφροσύνης εντασσόμενη σε κοινωνικές νόρμες και να αποποιηθώ συναισθήματα και αξίες.
Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι ένας συναισθηματικός εκβιασμός, μία εισβολή σε ψυχές με απώτατο σκοπό την καταστροφή ανθρώπινων ζωών, αλλά και την αυτοεπιβεβαίωσή τους για υπεροχή.
Η θέλησή μου να ανατραπεί αυτή η κατάσταση που με έχουν αναγκάσει να βρίσκομαι είναι τόσο δυνατή που κάθε μέρα εναντιώνομαι σ’ αυτήν.
Ως έσχατο εργαλείο που μπορώ να χρησιμοποιήσω ως αιχμάλωτη του κράτους είναι το ίδιο μου το σώμα.
Με μία απεργία πείνας ενάντια στο άδικο, της ποινικοποίησης συναισθημάτων και ανθρωπίνων σχέσεων, μιας ουσιαστικά σύγχρονης μορφής λοβοτομής στις ανθρώπινες ψυχές, το αίτημά μου είναι ένα και μοναδικό. Η άμεση απελευθέρωσή μου.
Όλη αυτή τη διαδικασία της απεργίας πείνας τη βιώνω σαν ένα δύσκολο ταξίδι προς την απελευθέρωση αλλά και σαν τοποθέτηση ισχυρών αναχωμάτων, ως παρακαταθήκη για το μέλλον, με συνοδοιπόρους τους αναρχικούς συντρόφους και συνολικότερα όλον τον κόσμο του αγώνα εκτός των τειχών.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντρόφους ανά τον κόσμο που με κινήσεις αλληλεγγύης κάνανε τη φωνή μου ν’ ακούγεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Η δράση σας μου δίνει δύναμη…
Εύη Στατήρη»__________________________________________
Προσθέτω 28 Σεπτεμβρίου 2015
ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ ΑΠΟ TO ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Ξημερώματα Κυριακής στις 2 π.μ. μεταφέρθηκα από την εξωτερική φρουρά της φυλακής στο νοσοκομείο Άγ. Παύλος λόγω υπογλυκαιμικού σοκ. Οι γιατροί εκεί διέγνωσαν την αναγκαιότητα της μεταφοράς μου σε εξωτερικό νοσοκομείο.
Επέστρεψα στη φυλακή και το πρωί της Κυριακής μετά την επίσκεψη των γιατρών Σ. Σακκά και Ο. Κοσμοπούλου, οι γιατροί της φυλακής συνέταξαν επειγόντως παραπεμπτικό νοσηλείας μου.
Το μεσημέρι μεταφέρθηκα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.
Κατά την εισαγωγή μου αρνήθηκα να μου χορηγήσουν οποιονδήποτε άλλον ορό εκτός από ορό με νερό και αλάτι εξ’ αιτίας της έντονης υπότασης που παρουσίασα και ανησύχησε τους γιατρούς. Σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου αφαίρεσα και αυτόν τον ορό νερού και αλατιού.
Την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν το δρόμο για τη δουλειά τους, χιλιάδες βιώνουν τα αδιέξοδα της οικονομικής τυραννίας, χιλιάδες μαθητές, φοιτητές πηγαίνουν στις σχολές και τα σχολεία τους και η ζωή κυλάει όπως πάντα, συνεχίζω την απεργία πείνας ενάντια στον βελούδινο φασισμό της δημοκρατίας που φυλακίζει ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή είναι συγγενείς πολιτικών κρατουμένων, μόνο και μόνο επειδή αντιστέκονται στο φόβο, στην καταπίεση και στην εκμετάλλευση.
Η αίτηση αποφυλάκισής μου έχει ήδη κατατεθεί εδώ και είκοσι μέρες στο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει πόσο κοστολογεί την αξία της ανθρώπινης ζωής απέναντι σε πλαστές κατηγορίες που εξυπηρετούν τα σχέδια και τα συμφέροντα της εξουσίας.
Η κλεψύδρα του χρόνου έχει ήδη αρχίσει να τρέχει…
Ένα σύστημα που αναγκάζει ανθρώπους να βάζουν τη ζωή τους μέσω της απεργίας πείνας, ως ενέχυρο για την ελευθερία τους είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει…
Ο αγώνας συνεχίζεται…
Εύη Στατήρη 15η μέρα απεργίας πείνας
Γενικό Κρατικό Νικαίας Θάλαμος κρατουμένων
Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

Τη λένε Εύη, Εύη Στατήρη – από τη Μαρία Παρέντη
Τη λένε Εύη Στατήρη και είναι 26 ετών. Προφυλακίστηκε στις 2 του Μάρτη, με την κατασκευασμένη κατηγορία της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση (τρομονόμος 187Α) και υπόθαλψης ”εγκληματία”.

Διώκεις έναν άνθρωπο, γιατί στηρίζει το σύντροφό του, το γιο του. Μαζί με την Εύη συλλαμβάνεται τότε και η μητέρα του Γεράσιμου Τσάκαλου, μέλους της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Αθηνά. Οι δύο γυναίκες επιδεικνύουν τεράστια δύναμη ψυχής κι αξιοπρέπειας μπροστά στην κράτηση, η Αθηνά αρνείται να αποφυλακιστεί χωρίς την Εύη και τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς μαζί τους και η Αγγελική Σπυροπούλου, ξεκινούν απεργία πείνας για την αποφυλάκισή τους.Με ειδική τροπολογία που κατατίθεται και ψηφίζεται περί μη δίωξης των συγγενών των υπόδικων, κρατουμένων ή καταζητούμενων (γεγονός που αποτελεί τεράστια νίκη που αφορά όλους από τότε και στο εξής) αποφυλακίζεται η Αθηνά Τσάκαλου.

Από τότε η Εύη Στατήρη (θα λέω το όνομά της συνεχώς μην το ξεχάσετε)έχει καταθέσει ,μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, πέντε αιτήσεις αποφυλάκισης που προσκρούουν στην άρνηση του ειδικού εφέτη ανακριτή Νικόπουλου καθώς και στα δικαστικά συμβούλια των Πόγκα και Μπαζάκη.Το νέο νομοσχέδιο για τις φυλακές έχει ήδη ψηφιστεί, η ελευθερία της Εύης προβλέπεται από νομοθετική του ρύθμιση. Γιατί λοιπόν οι αιτήσεις της απορρίπτονται η μία μετά την άλλη; Την απάντηση την ξέρετε. Τα νομοσχέδια εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Δικαιοσύνη α λα καρτ. Πρέπει να ζουν υπό καθεστώς φόβου όλοι όσοι συμπαρίστανται στους ανθρώπους αυτούς. Ανά πάσα ώρα και στιγμή η φυλακή είναι εκεί και σε περιμένει.

Στις 14 του Σεπτέμβρη η Εύη Στατήρη ξεκίνησε απεργία πείνας  διαμαρτυρόμενη για την παράταση της προφυλάκισής της πλέον του εξαμήνου και χωρίς κανένα άλλο επιβαρυντικό στοιχείο πέραν της σχέσης της με τον Γεράσιμο Τσάκαλο. Η απεργία πείνας δεν είναι πράξη εκβιασμού ή ένδειξη δειλίας ως πολλοί σπεύδουν να πουν , από  την ήσυχη γωνιά του σπιτιού τους.Για εκείνους που θεωρούν τους απεργούς πείνας δειλούς εκβιαστές δεν έχω καμία απάντηση, διάλογο μαζί τους δε θα ανοίξουμε για τα προφανή. Η απεργία πείνας είναι αγώνας, για αυτό και δεν προβαίνει ο καθένας σε αυτή. Κι όπως κάθε αγώνας δίκαιος και τίμιος ενέχει τον κίνδυνο της ζωής του αγωνιστή.

Μια μέρα στις φυλακές θα σας πείσει. Δεν υπάρχει χειρότερη ανακάλυψη από πλευράς ανθρώπου από τη στέρηση της ελευθερίας. Πόσο μάλλον όταν κρατείσαι αδίκως και υπό ειδικές συνθήκες κράτησης. Κατηγορείσαι ως ”τρομοκράτης” και τρομοκρατείσαι εσύ ο ίδιος καθημερινώς. Όχι, δε λύγισε η Εύη, από το κελί της έγραφε. Γράφεις για να μη σαλτάρεις.

Λιποβαρής με σιδηροπενική ανεμία πέρασε στις 2 του Μάρτη την πόρτα των φυλακών. Σήμερα 1 Οκτώβρη του 2015 βρίσκεται στο Β΄ Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Κρατικού Νικαίας σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας απωλέσει συνολικά το 12.2 % του αρχικού σωματικού της βάρους. Από χτες κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές της χώρας συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση των φυλακών (φυλακές Τρικάλων, Δομοκού, Γρεβενών, Γυναικείων – Αντρικών Κορυδαλλού) για την άμεση ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ  της Εύης Στατήρη συντρόφου του πολιτικού κρατούμενου – μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμου Τσάκαλου. 

Οι κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, στο πλευρό της Στατήρη από την πρώτη στιγμή γράφουν στην ανακοίνωσή τους:

«Η συγκρατούμενή μας Εύη Στατήρη έχει αρχίσει απεργία πείνας από τις 14/9/2015 βάζοντας ενέχυρο το σώμα της. Παλεύει 14 μέρες τώρα για την ελευθερία της. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε τον αγώνα της, στεκόμαστε δίπλα της γιατί είναι ένας αγώνας ενάντια στο άδικο, ενάντια στη δικαστική αυθαιρεσία, ενάντια στις εκδικητικές μεθόδους του κράτους, ενάντια στον φόβο.
Χωρίς κανέναν ενοχοποιητικό στοιχείο παραμένει στη φυλακή εδώ και 6 μήνες, παρά την τροπολογία Παρασκευόπουλου, η οποία θα έβαζε φρένο στις προφυλακίσεις συγγενικών προσώπων κρατουμένων. Όμως όπως απεδείχθη ούτε οι νομοθετικές ρυθμίσεις δεν είναι ικανές να σταματήσουν ανακριτές και συμβούλια από το να αποφασίζουν καθισμένοι στις καρέκλες της αλαζονείας τους και ψυχρής υπεροψίας τους, για την ελευθερία ενός ανθρώπου.
Σήμερα 27/9/2015 η Εύη μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας ύστερα από την επιδείνωση της υγείας της. Για ό,τι της συμβεί θεωρούμε υπεύθυνο τον υπουργό Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλο. Ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας εμείς θα παραμείνουμε έξω από τα κελιά μας για μία ώρα μετά από το βραδινό κλείσιμο συνεισφέροντας έτσι στις κινητοποιήσεις που γίνονται τόσο μέσα στις φυλακές όσο και έξω στους δρόμους.
Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού»...

2 σχόλια:

  1. Αγαπητη Δαφνη,
    Βλεπουμε οτι η δικαιοσυνη δεν τυφλη, οπως μας λενε, απλα κανει τα στραβα
    ματια.!
    Γνωριζω οτι η επικαιροτητα τρεχει με δικο της ρυθμο, αλλα αν το αρθρο αυτο
    ειχε προηγηθει του αρθρου σου της 18/9 για τα βασανιστηρια των παιδιων στα
    Εξαρχεια, θα βλεπαμε ολοι πως και γιατι συνδεονται τα γεγονοτα μεταξυ τους..!
    Φοβαμαι αυτα που θα δουμε σε λιγο καιρο με τις ευλογιες μιας "αριστερης"
    κυβερνησης.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ό μυαλό μας είναι πλάι-πλάι αυτά, όπως κι ο Παύλος Φύσσας και τόσα άλλα όπως το 40% των κρατουμένων που είναι χρήστες, οι καλλιεργητές Κάνναβης που ταλαιπωρούνται ενώ βγήκε από τη φυλακή ο διακινητής 5 τόνων Κοκαϊνης.. και τόσα.. τόσα...

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.