Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

La pietà 2015 και ο πατέρας του νεκρού Αϊλάν (με σχόλια-εικόνες)




Έλαβα ουκ ολίγα κατά του πατέρα του νεκρού παιδιού που συγκίνησε την υφήλιο.
Ήταν λέει διακινητής και ήταν δουλέμπορος ή εκείνος τους έπνιξε ή δεν ήταν καν δικό του το παιδί. Μου θυμίζουν εκείνα τα πειραγμένα πριν-μετά των ρατσιστικών σελίδων που θέλουν να μας πείσουν ότι οι πρόσφυγες είναι φουσκωτοί εισβολείς. 
Ομολογώ ότι τα περίμενα. Αμέσως μόλις είδα τη συγγενή από τον Καναδά να διηγείται σα παραμύθι ό,τι κατέβαινε στο φτωχό μυαλό της, π.χ. ότι λέει της είπε πως γύρισε να δει κι η γυναίκα του ήταν φουσκωμένη σα μπαλόνι (πράγμα που δε γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά).
Μα δεν τον έκαψε η ευφάνταστη συγγενής, οι επιθέσεις ήταν αναμενόμενες και επειδή κάποιοι κατηγορούν Τουρκία και Καναδά αλλά και επειδή σίγουρα πολλούς τους ενοχλεί η συγκίνηση που προκάλεσε η δραματική εικόνα αφού συγκινώντας σπάει το τείχος του ρατσισμού. 

Ταυτόχρονα και όχι άσχετα μαθαίνω ότι η επίτιμη πρόξενος της Τουρκίας στη Γαλλία κερδίζει πολλά από το δράμα πουλώντας βάρκες σε διακινητές. Δεν είναι λίγοι 'επενδυτές' που θέλουν να μπουν σ΄αυτό το λαθρεμπόριο με εμπόρευμα που φροντίζει το ίδιο μη χαθεί και με τζίρο που υπολογιζόταν τον περασμένο Ιούνιο σε $7 δις το χρόνο. Λέτε να το αφήσουν στον μυστηριώδη Αιθίοπα που σήμερα θεωρείται ο πλουσιότερος δουλέμπερος και δρα στην Αφρική;
Και μην ξεχνάμε: Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς της Συρίας από τις ΗΠΑ και υπολογίζεται ότι ξόδεψαν $882 εκατομμύρια, όμως έχουν δεχθεί μόνο Σύρους 250 πρόσφυγες.

Και με εντυπωσιάζει που πρέπει να το πούμε αλλά αλήθεια έχει σημασία αν ο πατέρας ήταν διακινητής ή όχι; Το ζήτημα είναι ότι πνίγονται αθώοι άνθρωποι προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φρίκη. Το ζήτημα είναι ότι συνηθίσαμε να βλέπουμε πνιγμένα παιδιά στις ακτές μας και μάλιστα έχουμε την ψυχραιμία να παίζουμε το ντετέκτιβ ψάχνοντας τον ένοχο, όταν ο ένοχος είναι αλλού, από την πλευρά των νικητών και των εξασφαλισμένων.


ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Καναδάς και, από τον Κόλπο Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Κατάρ, και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι οι οκτώ χώρες που εξοπλίζουν αυτό τον πόλεμο αλλά δέχθηκαν μόνο το 2% των προσφύγων.  Δεν ξέρω εσείς μα εγώ όταν ψάχνω για ενόχους εκεί κοιτάζω κι όχι στους πρόσφυγες.
____________________
Εικόνα πάνω La Pieta 2015

Οι 15 χώρες με τα μεγαλύτερα προσφυγικά βάρη, κατά την World Bank.
 Δεν είμαστε μέσα όπως βλέπετε


Πώς οι ΗΠΑ βοήθησαν στην άνοδο του ΙSIS στη Συρία και το Ιράκ ‪http://ift.tt/1M8r8ac 

Τι δεν παραδεχόμαστε για τους πρόσφυγες: είναι εδώ επειδή είμαστε εκεί
What can't be admitted about refugees: they are here because we were there
http://stopwar.org.uk


adiasistos  Βέβαια όσοι λέτε γιατί δεν έμειναν να πολεμήσουν φαίνεστε γενικά ότι έχετε πάρει μέρος σε αρκετούς πολέμους τα ξέρετε αυτά ρε παιδί μου.

Ή Σχολή κοινωνικών επιστημών στη Μυτιλήνη έχει για ακόμα μια φορά ηχηρή απουσία από τα κοινωνικά γεγονότα που συμβαίνουν στην πόλη!

Βρε σάπιο μογγολοπουτανόσπερμα που αποκαλείς τους Σύριους κίνδυνο για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, γνωρίζεις μωρή σκατίβλαχα ότι η Δαμασκός είναι η αρχαιότερη μεγαλούπολη του πλανήτη? Γνωρίζεις ότι αν δεν υπήρχαν οι Άραβες να διαφυλάξουν την αρχαιοελληνική γραμματεία σήμερα δεν θα είχαμε ούτε ένα απόσπασμα του Πλάτωνα να μελετάμε?.

Jean D'oh
Δηλαδή οι 17.000 μετανάστες στην Λέσβο αν ήταν Γερμανοί τουρίστες με άσπρη κάλτσα adipas,μέσα στο πέδιλο,δεν θα τους ''σήκωνε'' το νησί;
‪Daphne Chronopoulou‪ Και πιο λίγα χρήματα θα αφήνανε‬

‪(Κάτι ξέρω, σε τουριστικό νησί ζω).‬

Niko Ago"Ναι αλλά, γιατί ερχόμενοι στην Ευρώπη, οι πρόσφυγες δεν αλλάζουν τις ενδυματολογικές τους συνήθεις;" ρωτάει ο άλλος.
Κι άντε τώρα εσύ, βρες απάντηση για αυτό τον τύπο. Και άντε μετά, περίμενε να κατανοήσει αυτός,ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα των προσφύγων, πώς και γιατί φεύγουν από τα σπίτια τους, ποιες οι αγωνίες και προτεραιότητές τους.


Απάντηση σε όλους, από τους ναζί στους αδιάφορους παραθεριστές, τους ημιθανεις εμπορακους και τους ισχυρούς του κόσμου! Μην εκμεταλλεύεστε τους πρόσφυγες!

adiasistos 
Η διαδρομή: Συρία-Τουρκία-;Ελλάδα-Σκόπια-Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία-Γερμανία.
Στο μυαλό του ρατσιστή: Απόβαση να κατακτήσουν την Ελλάδα.



Γυναίκα βασανίστηκε από την ΕΛ,.ΑΣ και έχασε το παιδί της.
Ήταν τριών μηνών έγκυος.
Πρώτη φορά γαμώ το Χριστό σας ξεφτίλες ανθυποκουράδες.



70.505 προβολές
Ο χρήστης Al Jazeera English ανέβασε ένα νέο βίντεο: Syrian refugee recounts police brutality in Greece.
"When my husband and I got to Greece the policemen there beat my husband and I with a metal stick," Syrian refugee Sabah says. 
"I was three months pregnant. I lost my baby."
In the Hungarian border town of Roszke, Al Jazeera's Mohammed Jamjoom hears the stories of refugees who say their journeys have been fraught with danger.
Follow our coverage:


Πλατεία Βικτωρίας.
Η γυναίκα που πήγε βοήθεια,κλαίει μπροστά το μέγεθος της φρίκης.
φωτό Piereta Petani

Souidos ‏ 
Το θέμα δεν είναι αν το ευρ σύστημα πρόνοιας αντέχει άλλους πρόσφυγες, αλλά τι στο διαολο είναι το σύστ πρόνοιας σας αν δε δέχεται πρόσφυγες

Δε θέλω. Δε θέλω να το παραδεχθώ για αλήθεια. Η Γερμανία στέγασε τους πρόσφυγες στο ναζιστικό στρατόπεδο Buchenwald . Τι κι αν μου λένε πως έχουν τηλεόραση και κατοικούν στο στρατώνα; Ο συμβολισμός είναι αδύνατον να τους ξέφυγε.


Ή γερμανική νέοαυτοκρατορία δε μπορεί να διαχειριστεί τις 24500 πρόσφυγες σε δύο μέρες και μπορεί ή Λέσβος τόσα χρόνια....



'Στη Μυτιλήνη αυτή τη στιγμή συμβαίνουν συγκλονιστικά πράγματα. Πρόσφυγες έχουν κλείσει κεντρικό δρόμο με τα χέρια σε στάση παράδοσης και φωνάζουν στους οδηγούς «συμπεριφερθείτε μας σαν άνθρωποι».
Είναι περικυκλωμένοι από ΜΑΤ συνεπικουρούμενα και από καμιά δεκαριά φασίστες που φωνάζουν «Χρυσή Αυγή να ξεβρομίσει ο τόπος»
Είναι να αναρωτιέται κανείς που είναι τα σωματεία εργαζομένων και άλλες πολιτικές οργανώσεις της Μυτιλήνης να στηρίξουν και να προστατεύσουν αυτούς τους ανθρώπους.''
( via @kinimatini )
από Risinggalaxy




Αν δε θέλετε πρόσφυγες στη χώρα σας,
μην ψηφίζετε πολιτικούς που βομβαρδίζουν τη δική τους

Και κάτι άλλο: έχει γεμίσει το διαδίκτυο με κάτι εικόνες πριν-μετά που θέλουν να αποδείξουν ότι οι πρόσφυγες είναι φουσκωτοί που εκμεταλλεύονται την κρίση για να εισβάλουν στην Ευρώπη.  Ιδού (από το BBC) ποιος τα έφτιαξε και από πού είναι και με πολλά παραδείγματα που έχετε ίσως συναντήσει: Τα Αντιπροσφυγικά Μemes που Πλημμύρισαν το Διαδίκτυο Είναι Ψεύτικα
Άννα Τιρικανίδου
Αν οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα είναι παράνομοι, τότε γιατί παίρνουμε τα κονδύλια της  ΕΕ  για τους πρόσφυγες;

Reuters
Βρυξέλλες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη Δευτέρα βοήθεια ύψους 2,4 δισ. ευρώ σε βάθος εξαετίας για χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν ένα σημαντικά αυξημένο όγκο μεταναστών.

Η Ιταλία θα λάβει τη μεγαλύτερη βοήθεια, σχεδόν 560 εκατ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα θα λάβει 473 εκατ. ευρώ.

Μέρος της βοήθειας που μόλις εγκρίθηκε θα δοθεί και στις γαλλικές και βρετανικές αρχές που βρίσκονται αντιμέτωπες με την κρίση στο Καλαί.

Η Κομισιόν σχεδιάζει να εγκρίνει εντός του έτους ακόμα 13 προγράμματα που θα τεθούν σε εφαρμογή από τις χώρες-μέλη.

_________
Τέλος, σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο δράσης, το οποίο η Κομισιόν ενέκρινε την 30ή Ιουλίου, τα πρώτα 30 εκατ. ευρώ θα διατεθούν αρχικά στην Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου, την Αστυνομία, καθώς και για τη χρηματοδότηση της κατασκευής νέων κέντρων πρώτης υποδοχής.




ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



 «Δεν μας έχουν σκίσει ούτε μισή καρέκλα, δεν έχουν πάρει ούτε για δείγμα ένα ποτήρι ή ένα μαχαίρι» λέει ο κ. Μπούνιας. «Σε ένα ταξίδι με προορισμό την Ιταλία και 140 οδηγούς φορτηγών χάνω περίπου 50 μπουρνούζια από την Πάτρα μέχρι την Ανκόνα. Σε αυτά τα δρομολόγια με τους 2.500 επιβάτες δεν χάνω τίποτα».



_______________
Από έρευνα του ΒΒC
Το συστήνω, αξίζει:






4 σχόλια:

  1. τα σχόλια( όσα ειναι ρατσιστικά εναντιον των μεταναστών) δεν τα διάβασα ,γιατι ειμαι μεγάλη ,εχω να μεγαλωσω παιδιά και μου ανεβαινει η πίεση!
    Συμφωνώ απολύτως με τις δικές σου σκέψεις Δάφνη και νομίζω θα συνηθίσουμε να βλέπουμε και να ανεχόμαστε και χειρότερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά έκανες,
      εγώ απλώς καταγράφω για να μη χάνονται...

      Καλή αρχή στα δύσκολα Νάσια μου!

      Διαγραφή
  2. Ενος λεπτου σιγη, λεει, για τα θυματα στη Γαλλια..
    Αναρωτηθηκε κανεις ποσα χρονια σιγης πρεπει να
    κανουμε για τις χιλιαδες αθωων που βομβαρδιζονται,
    γι αυτους που πνιγονται καθημερινα..?
    Οχι.!
    Χρονια σιγης στο εγκλημα που συντελειται..
    Αν αυτο δεν ειναι υποκρισια, τοτε τι?
    Ισως θα επρεπε τα θανασιμα αμαρτηματα να γινουν
    οκτω, να μπει κι αυτο της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.