Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΜΟΙΚΟΝΟΣ: τα νέα μας -και ένα δικό μας video (+ένα για τα παιδιά μας)



O Μοίκονος, με όλες τις δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει, είναι στην καρδιά όλων μας που ασχολούμαστε.

Καμάρι μας που η Ανακύκλωση στην Πηγή έτσι που την εφαρμόσαμε στη Μύκονο, μπήκε  στο Πανεπιστήμιο. Στην Κύπρο στο Μεταπτυχιακό Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές. Με όλες τις χαρές του είναι μεγάλος κόπος και ευθύνη να κυβερνάς τούτο το καράβι όταν πέφτει σε άγρια αφιλόξενα νερά. Γιατί μπορεί εμείς να ξεκινήσαμε ως βοήθεια και συμπλήρωμα του Δήμου μας όμως οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια συχνά μας τοποθετούν, παρά την αντίστασή μας, σε θέση αντιπάλου. Λες και δεν είναι ένα το συμφέρον όλων μας, λες και το παν δεν είναι να κρατήσουμε τον τόπο καθαρό, τα κτήματα δίχως σκουπιδαριό και τα πηγάδια αμόλυντα.


Το video το έφτιαξε ο Δημήτρης Καλφάκης (συνοδοιπόρος μου και στα Εθελοντικά Μαθήματα) κι είναι χαρά μου που ξεκινά με ένα δικό μου κείμενο από τα Μικρά μου Μανιφέστα ('Τόπος μου είναι..') διαβασμένο από την Αγγέλα Καλαφάτη.
Ελπίζω να τα χαρείτε όπως εμείς
και αν ζείτε στη Μύκονο να συμμετέχετε φέρνοντας τα ανακυκλώσιμά σας και δίνοντας (όπως εγώ και άλλοι πολλοί) λίγο από το χρόνο σας εθελοντικά είτε για βοήθεια στην Αποθήκη μας, είτε για ενημέρωση κι επιμόρφωση,


ή αν είστε μακριά να μας μιμηθείτε.




πριν 4 μέρες ο πρόεδρος μου είπε - θέλω να ετοιμάσεις ένα βίντεο για να το πάρω στην συνάντηση της Σαντορίνης το σκτου είπα - δεν προλαβαίνωμου είπε - δεν με νοιάζει θέλω να το φτιάξειςέτσι και εγώ σεβόμενος την θέση του και το γεγονός ότι οι μέρες της προεδρίας του είναι μετρημένες , το έφτιαξατο παρέδωσα χθες 9:38 το πρωίστις 23:14 , με πήρε τηλέφωνο:- πέρνα το πρωί να κάνουμε κάποιες αλλαγέςπράγματι , σήμερα 9:14 ήμουν στο γραφείο τουμου παρέδωσε ένα χαρτί με τις οδηγίες και τις αλλαγές που ήθελε εκείνος και ο γραμματέας...καταγγέλλοντας λοιπόν την λογοκρισία της ηγεσίας που θυμίζει άλλα ήθη και άλλες εποχές παρουσιάζω το βίντεουγ: το βίντεο που παρουσιάζεται είναι το "λογοκριμένο", κρατάω μια πισινή μήπως και ξαναβγούν και πέσω σε δυσμένειαΔημήτρης Καλφάκης - δελφίνος
Posted by Mοίκονος on Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015
















_________________________________



Ο George Xydakis κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Mοίκονος.
Και πάνω που λυγίζεις από την κόπωση και την εσωστρέφεια, γίνεται ένα κλικ και άλλο ένα και ανοίγει η πόρτα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της συγκίνησης βλέποντας τα πρόσωπα των συνεταίρων, των συντρόφων, των ανθρώπων που συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.
Ανακύκλωση στην πηγή. Στη Μύκονο. Από μη κερδοσκοπικό συνεταιρισμό.
Ακούγεται οξύμωρο.
Κι όμως πολίτες του νησιού, αναζητώντας διέξοδο από την ελλιπή και προβληματική διαχείριση των απορριμμάτων, στήσαμε αυτή τη συλλογική προσπάθεια με μέλη, φίλους και αρωγούς κάνοντας τα λόγια και το όραμα πράξη.
Κρατώ τις δυσκολίες και τις πίκρες για μένα. Μοιράζομαι τη χαρά και τη συγκίνηση με όλους όσους πίστεψαν και έβαλαν πλάτη από την αρχή μέχρι σήμερα σ' αυτό το υπέροχο ταξίδι συλλογικότητας και ακτιβισμού.
Πάντα μπροστά, πάντα αισιόδοξα, πάντα μαζί.
______________________


Συγκάτοικε άκου τα παιδιά σου...(αμοντάριστα πλάνα απο το χθεσινό γύρισμα στον συνεταιρισμό)
Posted by Mοίκονος on Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

____________________________________
Μοίκονος: @Mοίκονος
FACEBOOK:
https://www.facebook.com/moikonos/photos/a.174934806020446.1073741830.174907516023175/469556663224924/?type=3&fref=nf 
BLOG: https://moikonos.wordpress.com/ 

Στο video


το  Τόπος μου είναι μόνο η γλώσσα (από τα Μικρά Μου Μανιφέστα), διαβασμένο από την Αγγέλα Καλαφάτη σε Παρουσίαση βιβλίου μου στη Μύκονο.
________________________ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.