Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Το Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15― Αλληλεγγύη και υπογραφές


Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω για το Στέκι Μεταναστών, την Κατάληψη της Τσαμαδού. Τώρα όμως δεν είναι για να βοηθήσουμε πρόσφυγες και μετανάστες μα το ίδιο το Στέκι.
Άλλη μια περιττή άδικη δίκη, άλλη μια υπόθεση που δίχως αιτία γεμίζει δικαστήρια και καθυστερεί τις άλλες τις σοβαρές.
Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 δικάζονται οι Λ. Βουρεκάς, Ν. Γιαννόπουλος και Γ. Μανιάτης, μέλη του Στεκιού Μεταναστών και του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα  για την κατάληψη του κτιρίου της οδού Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια που έγινε τον Νοέμβριο του 2009.
Η κατάληψη της Τσαμαδού 15 είναι ένα Κοινωνικό Κέντρο που ανήκει σήμερα στη γειτονιά και στην αλληλεγγύη. Είναι ένας χώρος συνάντησης και συνεργασίας διαφορετικών ανθρώπων και ομάδων, ένας χώρος αυτοοργάνωσης και ελεύθερης επικοινωνίας. Ένας χώρος στο οποίον έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και στεγάζει μόνιμα τη συλλογική κουζίνα el-chef και το Παιδικό Στέκι, καθώς και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, όπως την ομάδα δασκάλων «τα Πίσω Θρανία». 
Ένας χώρος φιλόξενος, που χρησιμοποιείται από δεκάδες συλλογικότητες και ομάδες και ο οποίος έχει στεγάσει κινήσεις έμπρακτης αλληλεγγύης, με πιο πρόσφατη την χρησιμοποίησή του το καλοκαίρι για τις ανάγκες του κινήματος αλληλεγγύης στους άστεγους πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως. Επί δύο μήνες το κτίριο λειτούργησε ως κέντρο συλλογής και διαχείρισης των ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων που προσέφεραν χιλιάδες αλληλέγγυοι-ες, ως χώρος παρασκευής των γευμάτων και ως χώρος συντονισμού της συνολικής δράσης της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες.

Κάτω τα χέρια από το Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους

Το Δ.Σ. του Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο», παρότι δεν είχε επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για το κτίριο και επί χρόνια το είχε αφήσει να ρημάζει, επέδειξε πρωτοφανή αδιαλλαξία και εκδικητικότητα απέναντι σε μια πρωτοβουλία που το έβγαλε από την εγκατάλειψη, το επισκεύασε και του απέδωσε κοινωνικό χαρακτήρα και αξία. Γι ‘αυτό η δίωξή των τριών συντρόφων μας στοχεύει εξίσου όλους και όλες μας, τις εκατοντάδες των ανθρώπων και τις δεκάδες συλλογικότητες που εμπλεκόμαστε στη λειτουργία του Κοινωνικού Κέντρου της Τσαμαδού 15. 
Την εκλαμβάνουμε ως μια ξεκάθαρη απόπειρα τρομοκράτησης κάθε κοινωνικού και συνεργατικού εγχειρήματος, κάθε αυτοοργανωμένης πρωτοβουλίας που αντιτάσσει στη λογική του κέρδους την αλληλεγγύη και τη συνεργασία, στην απαξίωση και ιδιωτικοποίησή του δημόσιου χώρου την επεναδιεκδίκηση των χώρων ελευθερίας και των κοινών αγαθών, στον κοινωνικό δαρβινισμό των μνημονίων και του ρατσισμού την αυτοοργάνωση και τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών. Θα μας βρουν μπροστά τους! Απαιτούμε να απαλλαγούν οι τρεις σύντροφοί μας και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του Κοινωνικού Κέντρου της Τσαμαδού 15. - 

____________
Παρακαλώ βοηθήστε να συμπαρασταθούμε, με κοινοποιήσεις και την υπογραφή σας.


Προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου (Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών): Κάτω τα χέρια από το Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15 και τους αγωνιστές

Γιατί είναι σημαντικό;

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΣΑΜΑΔΟΥ 15

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους

Όσοι και όσες υπογράφουμε αυτό το κείμενο συμμετέχουμε στο Κοινωνικό Κέντρο – Κατάληψη της Τσαμαδού 15 παίρνοντας ενεργά μέρος στις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται σε αυτό.

Οι πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, η συλλογική κουζίνα, ο παιδότοπος είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που το κτήριο φιλοξενεί και που αποδεικνύουν ότι το Κοινωνικό Κέντρο είναι ένας χώρος ανοιχτός και ενεργός, ένας χώρος κοινωνικά χρήσιμος. Ιδιαίτερα σε εποχές σαν τη σημερινή, όπου η κρίση, ανθρωπιστική και οικονομική βυθίζει στην απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, το Κοινωνικό μας Κέντρο φιλοδοξεί να αποτελεί έναν πολιτικό-κοινωνικό χώρο αλληλεγγύης, αντίστασης και αρμονικής συνύπαρξης όλων όσων πλήττονται από αυτήν. Έναν τόπο όπου η αλληλοβοήθεια, η συνεργασία και η δημιουργική έκφραση συναντιούνται καθημερινά δημιουργώντας ότι πιο όμορφο και ελπιδοφόρο.

Η Τσαμαδού 15 αποτελεί για εμάς «κοινό αγαθό», έναν χώρο ανοικτό και ζωντανό γα όλες και όλους. Έναν χώρο που με την κατάληψη του επέστρεψε σ αυτούς που δικαιωματικά ανήκει, στη κοινωνία.
Αυτόν τον χώρο θα τον υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Αντιστεκόμαστε σε κάθε απόπειρα έξωσης και τρομοκράτησης. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές που διώκονται δικαστικά ως υπεύθυνοι για την κατάληψη θεωρώντας πως υπεύθυνοι για την ύπαρξη της είμαστε όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην καθημερινή ζωή της.

Κάτω τα χέρια από το Κοινωνικό Κέντρο της Τσαμαδού 15

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις
https://secure.avaaz.org/el/petition/Pros_ton_proedro_toy_dikastirioy_A_Monomeles_Plimmeleiodikeio_Athinon_Kato_ta_heria_apo_to_Koinoniko_Kentro_tis_Tsamadoy/?cKyjzfb

_____ Κι ακόμα:
Παρακαλώ διαδώστε.
Στέκι Μεταναστών Κοινωνικό Κέντρο Migrants Social Center,Tsamadou 13a
4 ώρες
Φίλες και φίλοι,
Χρειαζόμαστε βοήθεια καθημερινά στην ταξινόμηση ρούχων η οποία γίνεται μέσα στον Σταθμό Επιβατών Περικλέους της Ε1 όπου έχουμε εγκαταστήσει τη βάση υποδοχής προσφύγων.Αν μπορείτε να διαθέσετε 1-2 ώρες ελάτε στην αποθήκη μας στον Σταθμό καθημερινά 10:00 -16:00 (ανεξάρτητα από τις αφίξεις πλοίων) μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την κα. Νέχια Μιλιάν 6944358460.
Χρειαζόμαστε επίσης επειγόντως:
1.Παπούτσια Νο 36-45 κατά προτίμηση μπότες ή άρβυλα
2.Κάλτσες χοντρές για εφήβους και ενήλικες
3.Γάντια για παιδιά και μεγάλους
4.Σκούφους για παιδιά και μεγάλους
5.Πουλόβερ χοντρά για παιδιά και μεγάλους
6.Μπουφάν για παιδιά και μεγάλους
Ευχαριστούμε,
Παμπειραϊκη Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου