Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πάλι περί τραπεζών (με σχόλια-εικόνες) #banksters


Να ξαναγράψω για τους #banksters , για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των  τραπεζών και τις συνέπειές της; Να γράψω για τον Πρωθυπουργό, τα ψέματα και τις φρούδες ελπίδες; 
Όποιος μιλήσει για οργανωμένο σχέδιο θα καταχωρηθεί ως ΠΣΕΚΑΖΜΕΝΟΣ οπότε προχωρούμε προσεκτικά. Όμως κάποια πράγματα δεν κρύβονται και δεν καταπίνονται.

Ιδού τι συνέλεξα για σας (και όπως πάντα με σχόλια και εικόνες από το διαδίκτυο): 



από lysippos
Τα όσα έγιναν με Σαμαροβενιζέλους και λοιπούς τα προηγούμενα χρόνια ήταν μόνο τα ορεκτικά.
Το χορταστικό κύριο πιάτο και τα επιδόρπια ήταν αποφασισμένο να τα δώσει ο μοιραίος άνθρωπος.
Τα θέλουν όλα,τους τα προσφέρει όλα.

Λίγοι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει με τις τράπεζες αυτές τις μέρες.Ότι η λεηλασία γίνεται στους ίδιους.Tι coCos και reverse split, και προνομιούχοι και ΤΧΣ και....και... ότι όλα ήταν σχεδιασμένα λεπτομερώς και νωρίς.Αυτά όμως δεν μπορούσαν οι Σαμαροβενιζέλοι,έπρεπε να έρθει ο νέος τους σερβιτόρος.Τα αιματοστάλαχτα δεκάδες δις που μας φόρτωσαν ως χρέος για τις τράπεζες έγιναν αέρας και μετακόμισαν στις τσέπες των funds που γίνονται ιδιοκτήτες τους.Το χρέος όμως μένει και αυξάνει και ο Βούτσης καταργεί την επιτροπή που έκανε έλεγχο του.
Ο μοιραίος πριν βγάλει τη μάσκα μιλούσε για κακουργηματικές πράξεις στο θέμα των τραπεζών



Τώρα αφού έβαλε τα capital control,αφού απαγόρεψαν στους Έλληνες οποιαδήποτε συμμετοχή στο φαγοπότι τους, αγοράζουν τη μετοχή π.χ.της Eurobank 1λεπτό, ναι 1 λεπτό.
Δε τους φτάνει όμως.Αφού οι τράπεζες θα είναι δικές τους τζάμπα,θέλουν κατασχέσεις.Κατά προτίμηση ακινήτων.Σπίτια και χωράφια.
Δε θέλουν ρυθμίσεις,θέλουν κατασχέσεις.Εδώ και τώρα.
Δε θέλουν αγρότες,θέλουν κολίγους.Πρέπει να τους κάνουν να μη μπορούν να ζήσουν.
Και οι μοιραίοι τρέχουν να τους υπηρετήσουν.Και νομοθετούν προαπαιτούμενα κατ' εντολή.

Ξέρουν ότι Ο ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΣ δεν επαναστατεί.Αλλά και να γινόταν, έχουν όλα τα μέσα να τον συντρίψουν και κυρίως τους λακέδες τους που παριστάνουν τους κυβερνήτες του προτεκτοράτου.






Από bankingnews:

Εξευτελιστικό ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών στα διεθνή funds – Το μεγαλύτερο δωρεάν deal στην ιστορία, χαρίστηκαν 58 δισ

Πίσω από αυτή την επιτυχία των τραπεζών – που υπό μια έννοια είναι επιτυχία – κρύβεται το εξευτελιστικό ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών.
Η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών τραπεζών αποτελούσε ανέκαθεν τον θεμέλιο λίθο της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ανακεφαλαιοποίηση του 2015 δεν είναι μόνο απαράδεκτος αλλά και εξευτελιστικός. 
Οι ξένοι επενδυτές που απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο των ελληνικών τραπεζών έκλεισαν ίσως το ευνοϊκότερο deal στην ιστορία της ελεύθερης οικονομίας. 
Επένδυσαν 9 δισεκ. χωρίς το ΤΧΣ και για την επένδυση αυτή χαρίστηκαν τα 18 δισεκ. κεφάλαια που διαθέτουν οι τράπεζες προ της ανακεφαλαιοποίησης. 
Ταυτόχρονα χαρίστηκαν και τα 40 δισεκ. που επένδυσε το 2013 στις ελληνικές τράπεζες το ΤΧΣ 25 δισεκ. σε κεφάλαιο και 15 δισεκ. σε funding gap δηλαδή συνολικά ΤΧΣ και κεφάλαια τραπεζών 58 δισεκ. 
Το bankingnews.gr στα θέματα αγοράς, φιλελεύθερης προσέγγισης και ιδιωτικοποιήσεων δεν επέλεξε τον δρόμο του λαϊκισμού αλλά δεν μπορούμε να μην καταγράψουμε την αλήθεια. 
Πίσω από αυτή την επιτυχία των τραπεζών – που υπό μια έννοια είναι επιτυχία – κρύβεται το εξευτελιστικό ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών. 
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο συνέβησαν τα εξής απίστευτα πράγματα με στοιχεία και όχι εικασίες ή υποθέσεις. 

1)Μηδενίστηκαν οι αξίες των ελληνικών τραπεζών. 
Να αναλογιστείτε ότι στο χρηματιστήριο οι τράπεζες αξίζουν 2,8 δισεκ. ευρώ και η προσφορές που υπέβαλλαν οι ξένοι στα βιβλία προσφορών αποτίμησαν τις ελληνικές τράπεζες στα 750-800 εκατ. 
Δηλαδή αποτίμησαν οι ξένοι επενδυτές  345 δισεκ. ενεργητικό ή 215 δισεκ. σταθμισμένο ενεργητικό με… 750 εκατ ευρώ. 
Υπάρχουν και χειρότερα. 

2)Οι τράπεζες διαθέτουν ήδη 18 δισεκ. κεφάλαια και θα αποκτήσουν με το πέρας της ανακεφαλαιοποίησης άλλα 14 δισεκ. συνολικά 32-33 δισεκ. ευρώ κεφάλαια. 
Οι ξένοι με τις προσφορές που υπέβαλλαν στα βιβλία προσφορών ουσιαστικά τους χαρίστηκαν τα 18 δισεκ. κεφάλαια των τραπεζών.
Υπάρχουν και χειρότερα. 

3)Ως παράδειγμα αναφέρεται ότι η Πειραιώς με 86 δισεκ. ενεργητικό αποτιμήθηκε με όρους προσφορών στο book building στην τιμή των 18 εκατ απίστευτο αλλά αληθινό ή η Eurobank 183 εκατ. 
Υπάρχουν και χειρότερα. 

4)Οι έλληνες επενδυτές καταστράφηκαν στην κυριολεξία τα έχασαν όλα, οι έλληνες μέτοχοι μηδενίστηκαν, οι παλαιοί παραδοσιακοί μέτοχοι μηδενίστηκαν. 
Οι ελληνικές τράπεζες άλλαξαν στην κυριολεξία χέρια και ξεπουλήθηκαν σε διεθνείς επενδυτές. 
Αυτός είναι διασυρμός. 
Υπάρχουν και χειρότερα. 

5)Οι ξένοι επενδυτές δεν πήραν μόνο 18 δισεκ. δωρεάν κεφάλαια απαίτησαν μέσω των εξευτελιστικών τιμών στα βιβλία προσφορών να κερδίσουν όλο το discount μεταξύ της τιμής στο βιβλίο προσφορών και στην τιμή στο χρηματιστήριο. 
Ας δώσουμε ένα παράδειγμα. 
Η τιμή της Eurobank στο βιβλίο προσφορών είναι περίπου 0,0125 ευρώ και η τιμή στο ταμπλό του χρηματιστηρίου 0,024 ευρώ. 
Αυτό ξέρετε τι σημαίνει ότι οι ξένοι κερδίζουν και την διαφορά τιμής στο βιβλίο με τιμής στο χρηματιστήριο. 
Υπάρχουν και χειρότερα 

6)Ο καπιταλισμός δεν είναι για τους μικρούς και η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι στηρίζει τα διεθνή funds – δήθεν δίνει αγώνα για την πρώτη κατοικία – αλλά ισοπεδώνει και περιθωριοποιεί τον μικρομέτοχο. 
Με εξαίρεση την Εθνική που θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών και για μικρομετόχους ουσιαστικά το σύστημα απέκλεισε το διαχρονικό στήριγμα του ελληνικού banking. 
Το 2006-2007 στις ελληνικές τράπεζες που είχαν κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο 68-72 δισεκ. ευρώ οι ιδιώτες κατείχαν το 44% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών. 
Υπάρχουν και χειρότερα 

7)Όλοι κόπτονται για τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη. 
Ανοησίες τον έχουν για το καλάθι των αχρήστων. 
Οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες δανείστηκαν 40 δισεκ. το 2013 για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες ποια είναι η σημερινή αξία αυτών των 40 δισεκ. του ΤΧΣ;
Η πραγματική αξία είναι περίπου 1,5 δισεκ. ευρώ στο καλύτερο σενάριο. 
Άρα ούτε ο στόχος του ΔΝΤ ότι θα ανακτηθούν 15-16 δισεκ. της ανακεφαλαιοποίησης επιτεύχθηκε και το ακόμη χειρότερο τα κεφάλαια αυτά χάθηκαν στην κυριολεξία. 
Συνολικά 40 δισεκ. του 2013 χάθηκαν.... χάθηκαν στην κυριολεξία.  

Δεν υποτιμούμε σε καμία περίπτωση την υπερπροσπάθεια των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών αλλά η ανακεφαλαιοποίηση ήταν μείζον εθνικό θέμα. 
Ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτή η ανακεφαλαιοποίηση είναι ότι πιο προσβλητικό και εξευτελιστικό έχει συμβεί. 
Οι πάντες έχασαν ή για να είμαστε ακριβείς έχασαν οι πάντες πλην των διεθνών funds. 
Βέβαια θα πείτε και ορθά υπέστησαν τεράστιες πραγματικές και λογιστικές υποαξίες καθώς είχαν τοποθετήσει 8,3 δισεκ. το 2014 και αυτά σχεδόν έχουν μηδενίσει, άρα και οι ξένοι έχασαν.  
Ναι αλλά η κυβέρνηση μερίμνησε ώστε να δοθεί μια τεράστια ευκαιρία στον επενδυτή των 8,3 δισεκ. του 2014 να ανακτήσει ότι έχασε και αναφερόμαστε στα διεθνή funds. 
Τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη του φορτώσαμε πρόβλημα 40 δισεκ. που αξίζει μηδέν και κατά τα άλλα η αριστερή διακυβέρνηση δίνει αγώνα για τον φορολογούμενο πολίτη. 
Πραγματική και αξιοθρήνητη τραγωδία.

2 σχόλια:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.