Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Σημαία του Μάλι κανείς; ‪#Mali ‪#MaliAttack ‪#ParisAttacks ‪#ISIS

#Mali ‪#MaliAttack ‪#ParisAttacks ‪#ISIS   


Η επίθεση στο Μάλι ήρθε αμέσως μετά τις παρισινές. Αν είναι στις ειδήσεις βεβαίως είναι επειδή τα θύματα είναι δυτικοί και όχι μουσουλμάνοι.
Διότι όταν το Isis (εξοπλισμένο από τη Δύση) χτυπά μουσουλμάνους επειδή δεν είναι εξτρεμιστές εμάς δε μας νοιάζει- 'σκοτώνονται μεταξύ τους' όπως μου 'πε ένας Ρωμιός λες και συνομωτούσαμε στο παλάτι του Σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Δεν είναι νέο το ότι στη δύση έχουμε υιοθετήσει το ναζιστικό τρόπο εκτίμησης της ανθρώπινης αξίας σαν τότε που θάνατο ενός Γερμανού ξέπλεναν δεκάδες νεκροί κατώτερης φυλής. Δε λέω κάτι καινούργιο όταν παλεύω να υπενθυμίσω ότι γίνεται να τύχει να γεννηθείς σε χώρα ισλαμική μα να είσαι άθεος ή γεννημένος Χριστιανός και πως ο μεγάλος κίνδυνος του Isis είναι για τους γεννημένους Μουσουλμάνους και όσους ζουν εκεί που δρα.

Μετρά- και το ξέρουμε πια- αλλιώς  ο δυτικός νεκρός αλλά παίζουν ρόλο κι οι τόποι. Γι αυτό λοιπόν έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι θα θρηνήσουν για το Μάλι σήμερα και πόσοι θα βάλουν τη σημαία του Μάλι στα φεϊσμπουκικά αβατάρ.

Ως τώρα στην ανόητη αυτή διαμάχη δε συμμετείχα. Κάποιοι επέλεξαν να αναρτήσουν τη γαλλική σημαία στο προφίλ τους (είδα και μια ρουμάνικη από λάθος)  κι άλλοι κορόιδεψαν το θρήνο, πράγμα που θύμωσε πολύ τους πρώτους και πολύ επιθετικά βγήκαν να δηλώσουν πως στον  τοίχο τους δε θέλουν δερβέναγα κι ό,τι γουστάρουν θα κάνουν και σ΄όποιον αρέσει και ζμπούτσαμ η γνώμη σας.
Κι εκεί είναι που έχασαν κάθε δίκιο. Διότι ο εν λόγω τοίχος δεν είναι στο δωμάτιό τους αλλά δημόσιος κι ό,τι αναρτάς δημοσίως οφείλεις να δεχθείς ότι σε κάποιους δε θα αρέσει κι η μόνη απάντησή σου πρέπει να είναι ο σεβασμός σε όποιον διαφωνεί όπως κι εκείνος που διαφωνεί δικαιούται να κρίνει μα σεβόμενος το δικαίωμά σου. Ευαίσθητες ψυχούλες που πληγώνονται από την κριτική (ας δουν ένα ψυχίατρο) ας απέχουν.


Φέρνω δείγμα οργής + σχόλια ενδιαφέροντα που συνέλεξα και δείγμα όσων είπα περί σημαίας:

Όπα, λίγο ήρεμα, παίδες. Όποιος θέλει βάζει γαλλική σημαία, όποιος δεν θέλει δεν βάζει. Αλλά αυτό το κουνημένο δάχτυλο μες τη μούρη μας, πάρτε το από μπροστά μας γιατί δεν βλέπει και το παιδάκι.
Εγώ πιχι δεν έβαλα. Και;;;; Θα την πω στον άλλον, που ένιωσε αυτή την ανάγκη; Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός - άρα διαφορετικά εκφράζει θυμό, οργή, θλίψη, απόγνωση. Θα του το υποδείξουμε εμείς; Το manual στο συναίσθημα πότε κυκλοφόρησε;
Άντε μπράβο με το νταβατζιλίκι στους ξένους τοίχους, εδώ ο κόσμος καίγεται...


Evi Andrianou
15 Νοεμβρίου στις 9:41 π.μ.Η ολοκληρωτική απειλή κατά του πολιτισμού της ελευθερίας είναι ο Λόγος, αγαπητοί φίλοι που δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί βάλαμε τη μία σημαία κι όχι την άλλη στα προφιλ μας.

Θα το βλέπαμε στις ειδήσεις αν τα θύματα στο Μάλι δεν ήταν δυτικοί αλλά ντόπιοι;

Οι μουσουλμάνοι τρίτης γενιάς δεν αφομοιώνονται στην Ευρώπη λένε αυτοί που κουβαλάνε επιταφίους και σφάζουν αρνιά στις Αγγλίες και στις ΗΠΑ.

Διαβάζω πως αφήνουν ελεύθερο στο Μαλι όποιον ξέρει να απαγγελει αποσπάσματα απ'το Κοράνι,αλλά όχι, δεν έχουν να κάνουν με την θρησκεία αυτά.
Οι περισσότεροι όμηροι στο Μάλι είναι Γάλλοι πολίτες, εργαζόμενοι που διέμεναν στο ξενοδοχείο. Κι άλλη επίθεση στους Γάλλους. Χμ...

Οι τζιχαντιστές στο Μάλι απελευθέρωσαν όσους ήξεραν στίχους από το Κοράνι. Να που δε θέλετε θρησκειολογία στα σχολεία...


Το τουίτερ gr περιμένει να μάθει τις εθνικότητες των θυμάτων της επίθεσης στο Μάλι, για να τοποθετηθεί αναλόγως. Αηδία.

Ο Ζουκεμπεργκ δεν πρέπει να έχει σημαία Μαλι
Γάλλοι κι οι νεκροί στο Μάλι.
Αντε Twitter μη φοβάσαι να τοποθετηθείς- σημαιούλα δεν βρίσκεις;




Επιθέσεις στη Συρία: ΣΙΩΠΗ
Επιθέσεις στη Νιγηρία: ΣΙΩΠΗ
Επιθέσεις στην Υεμένη: ΣΙΩΠΗ
Επιθέσεις στο Λίβανο: ΣΙΩΠΗ
Επιθέσεις στη Σομαλία: ΣΙΩΠΗ
Επιθέσεις στη Λιβύη: ΣΙΩΠΗ
Επιθέσεις στο Νότιο Σουδάν: ΣΙΩΠΗ
Επιθέσεις στο Ιράκ: ΣΙΩΠΗ
Επιθέσεις στην Παλαιστίνη: ΣΙΩΠΗ
Επιθέσεις στη Γαλλία: Ω Θεέ μου!! Μουσουλμάνοι θα είναι- Θάνατος στους Άραβες!!


Με το ανωτέρω της διαφώνησα. Η κριτική δημόσιας πράξης δεν είναι "νταβατζιλίκι'. Μα δε διαφωνώ σε όλα με την Έλενα Ακρίτα γι αυτό και επέλεξα από το δικό της τοίχο αυτό που βάλαμε πολλοί: Μουσουλμάνος δε σημαίνει Τζιχαντιστής όπως Χριστιανός δε σημαίνει Κου Κλουξ Κλαν. Οι Μουσουλμάνοι λένε  #ΌχιΣτοΟνομάΜου 

__________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.