Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Οι Φούρνοι της σωματεμπορίας και στη Μύκονο― (είδηση-σχόλια)




Το 2013 είχε αφιέρωμα το Πρώτο Θέμα για την επιχείρηση που εν μέσω Κρίσης άνοιγε παντού υποκαταστήματα.
Δεν έψαξε, δεν ήξερε ότι επρόκειτο για ξέπλυμα εσόδων από μαστροπεία και απαγωγές γυναικών;
 Οι Αφοι Γιαννακόπουλοι, υπόδικοι ιδιοκτήτες των καταστημάτων Αττικοί Φούρνοι και Χωριάτικο, εκτός από σωματέμποροι φαίνεται πως είναι και χρηματοδότες/εργοδότες της Χρυσαυγιτών.

Τρία καταστήματα της εν λόγω συμμορίας μαστροπείας έχουμε και στη Μύκονο, "Το Χωριάτικο" στον Ορνό, "Αττικοί Φούρνοι" στη Φάμπρικα και στο Καμνάκι.


Αν δεν τα ξέρετε ιδού η είδηση και σχόλια:


ElenaTzouanacou
Βιτρίνα σωματέμπορων γνωστή αλυσίδα φούρνων «Το χωριάτικο» & «Αττικοί φούρνοι«,  (αφοί Γιαννακόπουλοι) ‪http://www.thepressproject.gr/article/75156 

Solidarity Clause  
έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες. Τώρα εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση του 2008 !!!!‬
Solidarity Clause
Η εισαγγελέας Ελ.Ράικου έδωσε εντολή ναδημοσιοποιηθούν ταονόματα των κατηγορουμένων,για την προστασία του κοινωνικού συνόλου‬
Solidarity Clause
Άγγελος και Αντώνιος Γιαννακόπουλος του Χαραλάμπους -ιδιοκτήτες φούρνοι «Το Χωριάτικο» ξέπλεναν χρήματα από trafficking και 2 στριπτιζάδικα!
DrAluca
Μην σας το χαλασω, αλλα με την κινηση που εχουν Χωριατικο και Αττικο, σαμποταζ θελει, και οχι μπουκοταζ....
Ορεσίβιος 
Γιαννακόπουλος και Χωριάτικο. Γνωστά αυτά αλλά εξακολουθεί και βγάζει εκατομμύρια.‬
Ρεαλιστής
Δεν πρέπει να φυλακιστούν μόνο οι Αφοι Γιαννακόπουλοι, φυλάκιση θέλουν και όσοι πλήρωναν για να βιάσουν κοπέλες της επιχείρησης.


efsyn Μάνος ΤσαλδάρηςΑντα Ψαρρά
Σε ποια χώρα εξαρθρώνεται από την αστυνομία ένα μεγάλο εγκληματικό δίκτυο, που συστηματικά εμπορεύεται, κακοποιεί και εκμεταλλεύεται γυναίκες-θύματα τράφικινγκ, έχει στην ιδιοκτησία του μεγάλα «μαγαζιά», βλέπε στριπτιζάδικα, με ημερήσιες εισπράξεις πάνω από 20.000 ευρώ, προμηθεύει με αλλοδαπές ολόκληρη την Ελλάδα, διαθέτει offshore στην Κύπρο, ξεπλένει μαύρο χρήμα, ενώ τα μέλη του διατηρούν ταυτόχρονα δύο μεγάλες αλυσίδες φούρνων με υποκαταστήματα παντού;
Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ο δικός της επίτροπος και τοποτηρητής της Ε.Ε., Δημήτρης Αβραμόπουλος, ακριβώς στα θέματα αυτά αγνοεί ότι η μεγαλύτερη διεθνής συμμορία τράφικινγκ με Ελληνες εγκεφάλους, που εξαρθρώθηκε με τη συνδρομή και της Eλληνικής Aστυνομίας, εξακολουθεί ανενόχλητη να έχει πλούσια επιχειρηματική δράση, πριν ακόμα δικαστεί, και ενώ το παραπεμπτικό βούλευμα περιλαμβάνει τον μισό Ποινικό Κώδικα; Η απάντηση είναι σαφής: Στην Ελλάδα! Το επιχειρηματικό... δαιμόνιο του Ελληνα έχει τελικά μεγάλη αποδοχή από τους θεσμούς του κράτους, ακόμη κι αν συνδέεται με τις πλέον άθλιες, απάνθρωπες και παράνομες δραστηριότητες.
Δικογραφίες
Ενα από τα μεγαλύτερα διεθνή κυκλώματα σωματεμπορίας, που αποκαλύφθηκε χάρη και στις κινήσεις της αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας, δικάζεται εφτά ολόκληρα χρόνια μετά την εξάρθρωσή του μέσα στη σιωπή, ενώ οι βασικοί κατηγορούμενοι συνεχίζουν κανονικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Οι κατηγορούμενοι, που εμφάνιζαν πλούσια εγκληματική δράση από το 2006, παρέμεναν ασύλληπτοι και καταζητούμενοι, για να τεθούν τελικά υπό κράτηση το 2008.
Εν τω μεταξύ, έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες. Τώρα εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση του 2008 (ενώ η δεύτερη υπόθεση έχει προσδιοριστεί για τις 18/9/2015 έπειτα από συνεχείς αναβολές από το 2012). Η δίκη ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και συνεχίζεται την Τρίτη 31/3/2015. Αφορά το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με αριθμό 3540/2011, που αποδίδει βαριές κακουργηματικές πράξεις στο σύνολο σχεδόν των 20 κατηγορουμένων.
«Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε κατά τη διενεργηθείσα κύρια ανάκριση και την προηγηθείσα αυτής αστυνομική προανάκριση, και συγκεκριμένα από τις καταθέσεις μαρτύρων, τα έγγραφα και τις απολογίες των κατηγορουμένων, προέκυψαν τα εξής πραγματικά περιστατικά: Από έρευνες των αστυνομικών της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι από το 2006 ώς τον Νοέμβριο του 2008 οι κάτωθι κατηγορούμενοι από κοινού ενεργώντας συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αδιαμφισβήτητο αρχηγό τον ... και δεύτερο τη τάξει τον αδελφό του ... και τον ... με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων: οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση (σωματεμπορία) αλλοδαπών γυναικών (ανηλίκων και ενηλίκων, σύμφωνα με το βούλευμα), αρπαγή από κοινού, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, ηθική αυτουργία, αγορά και διάθεση ναρκωτικών ουσιών, πλαστογραφίες μετά χρήσεως [...] και νομιμοποίηση εσόδων από αυτήν τη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση» (απόσπασμα από το παραπεμπτικό βούλευμα).
Αστυνομικές επιχείρησεις
Εδώ διευκρινίζεται ότι οι βασικοί κατηγορούμενοι διέφευγαν επιτυχώς τη σύλληψη, ενώ υπήρχαν οι καταγγελίες για την εγκληματική τους δραστηριότητα ήδη από το 2007. Μετά από σήμα της Ιντερπόλ, με αίτημα των ουκρανικών αρχών οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση υπό τον κωδικό «Vitrine» από την αρμόδια Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Για την πραγματοποίησή της είχαν ενημερωθεί ο τότε αντεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος.
Οι αστυνομικές έρευνες είχαν ξεκινήσει από το 2007, έπειτα από καταγγελίες για «αγορά» δύο νεαρών γυναικών από την Ουκρανία από συγκεκριμένο άτομο, μεταφορά τους στην Ελλάδα και εξαναγκασμό σε πορνεία. «Κάθε γυναίκα χρεωνόταν από το κύκλωμα 30.000 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχούσε δήθεν στα έξοδα μεταφοράς και εγκατάστασης στην Ελλάδα.
Για την αποπληρωμή του ποσού, το κύκλωμα ανάγκαζε τις γυναίκες να εκδίδονται αντί 100 έως 120 ευρώ τη φορά, από τα οποία οι ίδιες εισέπρατταν 30-40 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα κρατούνταν από τους οδηγούς του κυκλώματος και παραδίδονταν στον αρχηγό. Προκειμένου να κρατούν δέσμιες ορισμένες κοπέλες, όταν το ποσό αποπληρωνόταν, έβαζαν ... να τους κλέψουν τα έγγραφα, οπότε έβγαζαν καινούργια και η γυναίκα παρέμενε χρεωμένη» («ESPRESSO», 9/7/2007).
Η επόμενη αστυνομική επιχείρηση με τον κωδικό «Λευκός Αρτος» έγινε τον Νοέμβριο του 2008: «Ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να συλληφθεί εντός των ορίων του Αυτοφώρου ένας υπεράνω υποψίας επιχειρηματίας, ο 39χρονος, ως εγκέφαλος συμμορίας του μεγαλύτερου διεθνούς κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, έχουν εξαπολύσει από χθες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Ηδη συνελήφθησαν εκτός από τον αδελφό του, άλλα 30 μέλη του κυκλώματος. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 60 αστυνομικοί, υπάλληλοι της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) και επτά εισαγγελείς», («ESPRESSO», 10/11/2008).
Τελικά ο καταζητούμενος συνελήφθη και προφυλακίστηκε, όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, ενώ έπειτα από μήνες αποφυλακίστηκαν, συνεχίζοντας τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Για τις γυναίκες κινήθηκε τότε διαδικασία για τον χαρακτηρισμό τους ως θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και επρόκειτο να τεθούν υπό την προστασία μη κυβερνητικών οργανώσεων για την περίθαλψη και υποστήριξή τους.
Φούρνοι... χρυσωρυχεία!
Οπως μας πληροφορούν οι επιχειρηματίες από την ιστοσελίδα τους: «Η εταιρεία έχει σαν αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο της αρτοποιίας». Μάλιστα εκτίθενται στην ιστοσελίδα η φιλοσοφία, οι βασικοί στόχοι αλλά και το επιχειρηματικό... όραμα.
Το ενδιαφέρον είναι ότι από μερίδα του Τύπου οι υπόδικοι προβάλλονται ως πετυχημένοι: «Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τις περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μια αλυσίδα φούρνων ανοίγει το ένα κατάστημα μετά το άλλο, επενδύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά και προσφέροντας ψωμί σε πολλούς εργαζομένους.
Ο άνθρωπος που ουσιαστικά κινεί όλα τα νήματα είναι ο 45χρονος ..., ένα πρόσωπο με κινηματογραφικό παρελθόν, που έχει συνδέσει το όνομά του με απίστευτες ιστορίες. Μέχρι και καταζητούμενος από την Ιντερπόλ υπήρξε για ένα διάστημα, καθώς κατηγορήθηκε ως “εγκέφαλος του μεγαλύτερου ροζ κυκλώματος” που έδρασε ποτέ στη χώρα.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για τον επιχειρηματία υπήρξαν καταγγελίες στον εισαγγελέα, καθώς φέρεται να χρησιμοποιούσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κακοποιημένων γυναικών, για να νομιμοποιεί τις στριπτιζέζ του» («Πρώτο Θέμα», 17/10/2013).
Βέβαια η εφημερίδα δεν παραλείπει να υποσημειώσει τη «δικαστική εκκρεμότητα» σε βάρος των ιδιοκτητών των δύο αλυσίδων: «Οσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν δαιμόνιο τύπο που μπορεί να στήνει και να οργανώνει ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις χωρίς να φαίνεται πουθενά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Αστυνομία και το ΣΔΟΕ τον κυνηγούσαν πολλά χρόνια για να καταφέρουν να τον δέσουν και να αποδείξουν ότι αυτός είναι το μεγάλο αφεντικό ροζ κυκλώματος των Αθηνών».
Το δημοσίευμα όμως του «Πρώτου Θέματος» προχωράει και στο να κάνει γνωστές συναλλαγές του υπόδικου επιχειρηματία με την ΕΛ.ΑΣ.: «Είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον Σεπτέμβριο του 2009 κατηγόρησε διοικητή αστυνομικού τμήματος ότι του έκανε τη ζωή κόλαση από την ώρα που αποφάσισε να σταματήσει τις εκπτώσεις στους αστυνομικούς! Μάλιστα έστειλε και εξώδικο στον αρμόδιο υπουργό και στον αρχηγό της Αστυνομίας». Η μία υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώνει το μεγαλύτερο δίκτυο σωματεμπορίας και μαύρου χρήματος, ενώ η άλλη διεκδικεί εκπτώσεις στα προϊόντα του βασικού κατηγορούμενου. Παράξενα ελληνικά φαινόμενα!
Σιγή ιχθύος
Η δίκη συνεχίζεται χωρίς τα θύματα, που είναι άγνωστο το πώς και το πού έχουν καταλήξει, φυσικά χωρίς πολιτική αγωγή, χωρίς δημοσιότητα και με τους κατηγορούμενους να εμφανίζονται δημόσια σχετικά εφησυχασμένοι.
Ανώτατος αστυνομικός που συμμετείχε στην αστυνομική επιχείρηση εξάρθρωσης, δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ότι η υπόθεση αυτή ήταν τόσο «δεμένη» που θα του προξενούσε μεγάλη έκπληξη μια διαφορετική από την αναμενόμενη απόφαση της Δικαιοσύνης.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να ολοκληρώσει τη δικαστική διαδικασία και να αποδώσει δικαιοσύνη για μια υπόθεση που είχε πολλά ανθρώπινα θύματα, μαύρο χρήμα και για άλλη μία φορά εξέθεσε και εκθέτει τη χώρα, όχι μόνο για την καθυστέρηση αλλά και για τις έκνομες δραστηριότητες επιφανών επιχειρηματιών που κατορθώνουν να ξεγλιστρούν, αφήνοντας άφωνους ακόμα και τους αστυνομικούς πρωταγωνιστές στην εξάρθρωση ενός μεγάλου εγκληματικού κυκλώματος μαστροπών που -τελικά- τους βγάζει τη... γλώσσα!

Βασανιστήρια και κέρδη-μαμούθ 

«Μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας παραπλανούσαν τα θύματα, τα έφερναν στην Ελλάδα και εκεί άρχιζε το δικό τους μαρτύριο και τα κέρδη της συμμορίας -διαπιστώνει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Συνοπτικά: Τα «μαγαζιά» ήταν το ... (Μεταμόρφωση) και το ... (Συγγρού), η αλυσίδα φούρνων ... και κυπριακή offshore που τους διασφάλιζε φορολογική ασυλία. Οι αστυνομικοί που έκαναν τις εφόδους ως πελάτες βρέθηκαν μπροστά σε δεκάδες γυναίκες θύματα, τα ποσά που καταγράφηκαν στη δικογραφία ήταν τερατώδη, ενώ κοπέλες που το έσκασαν από τους συνεργούς της συμμορίας είχαν καταγγείλει σειρά κακοποιήσεων και βασανιστηρίων».
Βασικός συνεργός φέρεται να είναι -σύμφωνα με το βούλευμα- ο συνταξιούχος αστυνομικός ... (στέλεχος των επιχειρήσεων και των αρτοποιείων) και συνολικά 20 Ελληνες και αλλοδαποί πολίτες με διάφορες κατηγορίες.
Οι περιγραφές αστυνομικών και οι καταγγελίες θυμάτων που περιέχονται στο παραπεμπτικό είναι ανατριχιαστικές για τις δεκάδες κοπέλες που δούλευαν κάτω από τις απειλές σωματικής βίας στα μαγαζιά ή μεταφέρονταν με τις μηχανές των μπράβων στα σπίτια και στα ξενοδοχεία. Οι αστυνομικοί είχαν βρει και «μαύρη λίστα» πελατών που, είτε ήταν ιδιαίτερα βάναυσοι και χτυπούσαν άγρια τις κοπέλες, με συνέπεια να υπάρχουν ζημιές στο «εμπόρευμα», είτε ήταν κακοπληρωτές.
Ανακάλυψαν ακόμα έγγραφα, από τα οποία προέκυπτε ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν στείλει τους τελευταίους δύο μήνες σε εμβάσματα στους συνεργάτες τους στις ανατολικές χώρες χρηματικά ποσά ύψους 200.000 ευρώ. Κάτι που έδειχνε ότι τα κέρδη του κυκλώματος ανέρχονταν σε εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και τα λογιστήρια των νυχτερινών μαγαζιών και της αλυσίδας των φούρνων ήταν -σύμφωνα με τους αστυνομικούς- κοινά.
Από τα αναλυτικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι ημερήσιες εισπράξεις κατά μέσον όρο έφταναν τα 25.000 ευρώ. Σημειώνεται εδώ ότι τα μαγαζιά αυτά, όπως και κάποια άλλα που φέρονται να κατέχουν οι κατηγορούμενοι, συνεχίζουν να λειτουργούν, χωρίς όμως να εμφανίζονται οι ίδιοι ιδιοκτήτες, που πλέον εμφανίζονται μόνο στις αλυσίδες των αρτοποιείων. Ισως και να τα πούλησαν, ποιος ξέρει...

indymedia "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ" ΚΑΙ ΟΙ "ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ" ΒΡΩΜΑΝΕ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ TRAFFICKING
Το Σάββατο 15/3 πραγματοποιήσαμε δράσεις σε 3 καταστήματα των αλυσίδων "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ" στην Ομόνοια & "ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ" στον Ευαγγελισμό και στο Μοναστηράκι. Αφού προσεγγίσαμε τα καταστήματα, πετάξαμε στο εσωτερικό τους αμπούλες βρώμας με σκοπό να σαμποτάρουμε την παραγωγή, ενώ παράλληλα πετάχτηκαν τρικάκια τα οποία ενημέρωναν πελάτες και περαστικούς για το ποιόν των αφεντικών των συγκεκριμένων αλυσίδων και για το τι κρύβεται πίσω από τις επιχειρήσεις αυτές.
Ακολουθεί το κείμενο που αναγραφόταν στα τρικάκια:
 Οι φούρνοι "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ",των αδελφών ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΩΝ, είναι βιτρίνα για να ξεπλένονται χρήματα από την εξαναγκαστική πορνεία γυναικών, από τα στριπτιτζάδικα και από τα "ραντεβού για μασαζ"
ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ" ΚΑΙ ΟΙ "ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ" ΒΡΩΜΑΝΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ
Ο Άγγελος και Αντώνης Γιαννακόπουλος, τα δύο αδέρφια/επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες 20 και πλέον φούρνων"το Χωριάτικο" και των "Αττικών Φούρνων" έχουν συλληφθεί ή διαφύγει της σύλληψης τους 2 φορές στο παρελθόν, με την κατηγορία ότι διευθύνουν κύκλωμα εξαναγκαστικής πορνείας, εμπορίας γυναικών και trafficking, που ελέγχει το 80% των εκδιδόμενων γυναικών στην Ελλάδα. Το 2008 και το 2010 σε επιχείρηση της αστυνομίας (λευκός άρτος) και του ΣΔΟΕ στα κεντρικά γραφεία του "ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ" (τότε ήταν στην Μιχαήλ Βόδα και Ιουλιανού, τώρα βρίσκονται στην Αγίου Μελετίου και Αχαρνών) και σε άλλους χώρους των Γιαννακόπουλων, μεταξύ των άλλων βρέθηκαν και τα εξής: έγγραφα και σφραγίδες από offshore εταιρεία - "Desena limited"- με έδρα την Κύπρο, που διαχειριζόταν 5 στριπτιτζάδικα στην Αθήνα, ανάμεσά τους το "Αλκατράζ" στην Λ.Συγγρού και το "star" στη Λ.Ηρακλείου. Οι επιχειρηματίες/νταβατζήδες διέθεταν και μία πολυκατοικία στη Λ.Ηρακλείου 29 όπου κρατούσαν φυλακισμένες τις γυναίκες που δίαφοροι πελάτες βίαζαν επί πληρωμή.
Το ελληνικό παράρτημα εμπορίας σαρκός συνεργαζόταν με αντίστοιχα μαφιόζικα κυκλώματα της Ρωσίας. Μέσω ταξιδιωτικού γραφείου και εταιρείας ευρέσεως εργασίας, έρχονταν σε επαφή με γυναίκες από Ρωσία,Λιθουανία,Πολωνία, και με υποσχέσεις για δουλειά στην Ευρώμη τις έφερναν στην Ελλάδα. Έκτοτε ξεκίναγε ο εφιάλτης γι'αυτές τις γυναίκες: έμεναν φυλακισμένες και εξαναγκάζονταν να εκδίδονται ή να δουλεύουν σε στριπτιτζάδικα. Οι νταβατζήδες Γιαννακόπουλοι με τους συνεργάτες τους τις εκβίαζαν μέσω των χαρτιών τους, των οικογενειών τους ή ακόμα και με την απειλή των ζωών τους.
Στη μαφιόζικη επιχείρηση, πέρα από τους φύλακες των γυναικών, τους <<μεταφορείς>>, τους λογιστές που εργάζονταν για λογαριασμό τους, υπήρχε και ενας απόστρατος μπάτσος, ο Κωνσταντίνος Κύρος, ο οποίος είχε αποταχθεί λόγω κατάχρησης 70 εκατομμυρίων δραχμών από το ταμείο του Τμήματος Αλλοδαπών. Ο συγκεκριμένος μπάτσος είχε σημαντικό ρόλο μέσα στην οργάνωση των νταβατζήδων μιας και λόγω των επαφών του μπορούσε να εξασφαλίζει χαρτιά για τις φυλακισμένες γυναίκες. Τώρα ο Κύρος είναι υπεύθυνος προσωπικού στους φούρνους "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ"...
Παρά τις 31 συλλήψεις (μεταξύ αυτών και ο Αντώνης Γιαννακόπουλος που κάθησε ένα χρόνο προφυλακισμένος), τις εφόδους, τις προφυλακίσεις και τις διώξεις που ασκήθηκαν στην πρώτη επιχείρηση της αστυνομίας το 2008 (λευκός άρτος), τα μέλη του κυκλώματος αποφυλακίστηκαν και άμεσα συνέχισαν το εμπόριο και την εκπόρνευση των γυναικών. Μια γυναίκα που ξέφυγε από το κύκλωμα των νταβατζήδων, μια ανώνυμη επιστολή και ένα τηλεφώνημα στην πολωνική πρεσβεία, από μια φυλακισμένη γυναίκα, ήταν οι αφορμές ώστε η αστυνομία να διεξάγει την επιχείρηση Λευκός Άρτος Νο2, το 2010, και να προβεί πάλι σε 17 συλλήψεις. Καμία υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει και οι νταβατζήδες /έμποροι σάρκας συνεχίζουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια με τις ευλογίες του κράτους και των δικαστών.._________________

Ύμνος στη λαμογιά στο Πρώτο Θέμα:

Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τις περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μια αλυσίδα φούρνων ανοίγει το ένα κατάστημα μετά το άλλο, επενδύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά και προσφέροντας ψωμί σε πολλούς εργαζομένους. Πρόκειται για την εταιρεία Το Χωριάτικο και τη θυγατρική της Αττικοί Φούρνοι, που ανήκουν στην οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Ο άνθρωπος που ουσιαστικά κινεί όλα τα νήματα είναι ο 45χρονος Αγγελος Γιαννακόπουλος, ένα πρόσωπο με κινηματογραφικό παρελθόν, που έχει συνδέσει το όνομά του με απίστευτες ιστορίες. Μέχρι και καταζητούμενος από την Ιντερπόλ υπήρξε για ένα διάστημα, καθώς κατηγορήθηκε ως «εγκέφαλος του μεγαλύτερου ροζ κυκλώματος» που έδρασε ποτέ στη χώρα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για τον κ. Γιαννακόπουλο υπήρξαν καταγγελίες στον εισαγγελέα, καθώς φέρεται να χρησιμοποιούσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κακοποιημένων γυναικών για να νομιμοποιεί τις στριπτιζέζ του, ενώ ένα διάστημα κυκλοφορούσε έχοντας στο πλευρό του ως σύντροφο την πορνοστάρ Μαριάννα Ντούβλη....________________________


Giannis Mpolkoranos έχει ανοίξει στην λαρισα 

Michalis Kalesiopoulos Συνεταιρος τους ο λουλης ο βασιλιας της αλευροβιομηχανιας πανευρωπαικος και με μεγαλη θεση παγκοσμιος χρονια προεδρος του αγιου ορους .....ουτε αυτα τα ξερουν...

Yiannis Tsikalas Φυσικά έχουν και πολλούς δικούς τους φούρνους 

Marie Alexandropoulos Από τα νέον και την μουσική κλαμπ, πρωΐ-πρωΐ στον Φούρνο, έπρεπε να καταλάβουμε τ'αφεντικά...
Τώρα πού το σκέφτομαι και το καφέ Chez Michel στο Κολωνάκι δικό τους δεν είναι;

Zois Louvaris Οι Αττικοί Φούρνοι έγιναν Αττικά Αρτοποιεία στο μεταξύ. Εδώ και καιρό επεκτείνονται σε σουβλατζίδικα και έχουν τρία, αν δεν κάνω λάθος Βρώμικα, όπως αυτό στην Ιερά Οδό. Επιπλέον διαθέτουν δυο κωλόμπαρα, το ένα είναι το Αλκατράζ, Συγγρού, που μας το έδειξαν και με το παραπάνω στην πρόσφατη ταινία "Τετάρτη 4:45" (!), ούτε ο σκηνοθέτης ήξερε, κανείς δεν ξέρει ποτέ τίποτα εδώ πέρα. 

____ Προσθέτω 30 Απριλίου 15

Basiliki Metatroulou
«Σε ποια χώρα εξαρθρώνεται από την αστυνομία ένα μεγάλο εγκληματικό δίκτυο, που συστηματικά εμπορεύεται, κακοποιεί και εκμεταλλεύεται γυναίκες-θύματα τράφικιγκ, έχει στην ιδιοκτησία του μεγάλα «μαγαζιά» στριπτιζάδικα, με ημερήσιες εισπράξεις πάνω από 20.000 ευρώ, προμηθεύει με αλλοδαπές γυναίκες ολόκληρη την Ελλάδα, διαθέτει offshore στην Κύπρο, ξεπλένει μαύρο χρήμα, ενώ τα μέλη του διατηρούν ταυτόχρονα δύο μεγάλες αλυσίδες φούρνων με υποκαταστήματα παντού;»
Αυτό ήταν το εισαγωγικό ερώτημα στο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» (29 /3/2015) με τίτλο: «Εμπόριο λευκής σαρκός και... λευκός άρτος». Η απάντηση ήταν: στην Ελλάδα, και το ρητορικό ερώτημα μαζί με την απάντησή του αποδείχτηκε ότι είχαν... προφητικές διαστάσεις.
Τελικά οι εύποροι κατηγορούμενοι για σωρεία κακουργημάτων καταδικάστηκαν μεν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους με το ελαφρυντικό «του πρότερου έντιμου βίου». Τώρα θα συνεχίσουν ελεύθεροι να ψήνουν ψωμί στα αρτοποιεία τους, ενώ τα θύματά τους θα συνεχίσουν να κρύβονται στα σκοτάδια της δυστυχίας και της ντροπής.
Ο απόστρατος αστυνομικός και στενός συνεργάτης τους, ελεύθερος κι αυτός, παρόλο που είχε προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις, διότι έχει... ζάχαρο.
Το παραπεμπτικό βούλευμα και η ανάκριση τα έλεγαν όλα, οι επικεφαλής αστυνομικοί μιλούσαν για μια απόλυτα δεμένη υπόθεση, ο εισαγγελέας ζήτησε αυστηρή καταδίκη, αλλά το Εφετείο έδειξε μεγάλη επιείκεια.
Μια επιείκεια που σπάνια επιδεικνύεται σε εγκληματικές οργανώσεις (πλην εκείνων που αφορούν αποκλειστικά οικονομικά εγκλήματα), μια επιείκεια που δεν θα προκαλέσει φυσικά ούτε τα ΜΜΕ ούτε τη... διεθνή κατακραυγή.
Προκαλεί όμως έναν μεγάλο κόμπο στο στομάχι του κάθε πολίτη.
___________________

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο― ξημερώματα Κυριακής




Ήταν Κυριακή 30 Μαρτίου 1952 ξημέρωμα όταν σκότωσαν το Μπελογιάννη, κρυφά και δόλια διότι Κυριακές δε γίνονταν εκτελέσεις. Οι διανοούμενοι της γης υπέγραφαν κι αγωνίζονταν να σώσουν τον Άνθρωπο με το Γαρύφαλλο, όπως ονομάστηκε όταν ο Πικάσο τον σχεδίασε από φωτογραφία που είδε στην εφημερίδα, έναν άνδρα χαμογελαστό κι αξύριστο που χάιδευε απαλά το μάγουλό του με το γαρύφαλλο που κάποιος του είχε προσφέρει.
Φεύγοντας για την εκτέλεση σταμάτησε μια στιγμή μπροστά στην πόρτα του κελιού της Έλλης Παππά που σώθηκε επειδή ήταν μητέρα του 7 μηνών παιδιού τους. «Μην κλάψεις», της είπε, «μη σε δουν να κλαις». Ήταν τα χρόνια που, όπως έλεγε κι ο Τσε, ο αγώνας ήταν να πλαστεί ένα νέο είδος ανθρώπου.
Το ηθικό αυτών των αγωνιστών έσπασε εκ των έσω, οι δικοί τους τους πλήγωσαν πιο σκληρά από τον εχθρό κι είναι σπαρακτικές οι αφηγήσεις επιζώντων όπως της Έλλης Παππά για όσα ακολούθησαν. Αξίζει να διαβαστούν, πρέπει να θυμόμαστε και σήμερα, κάθε σα σήμερα, να υποκλινόμαστε νοερά στο ήθος των γενναίων που ονειρεύτηκαν σε μια κακή και δύσκολη στιγμή της Ιστορίας.
_________________________________________________

Κι ένα υστερόγραφο:
 Ίσως πια ήρθε η ώρα να θυμηθούμε και το τραγικότερο πρόσωπο της υπόθεσης. Το Δημήτρη Μπάτση που ως «δικό τους» οι αρχές τον τιμώρησαν διπλά. Όχι μόνο με ένα τίμιο θάνατο στο εκτελεστικό απόσπασμα αλλά και με εξευτελισμό της αξιοπρέπειάς του και λάσπωμα του ονόματός του για πάντα. Παραδειγματισμός.



Φέρνω:
Φωτογραφίες τους από τις δίκες και την εκτέλεση, περιγραφή,  
το σχέδιο του Πικάσο, 
ντοκιμαντέρ με (μαρτυρίες όσων δε εκτελέστηκαν 
+ την ταινία Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ (του Νίκου Τζίμα 1980)
+τίτλους  σχετικών βιβλίων (που διάβασα και βρήκα ενδιαφέροντα).


Έλλη Παππά: «Μαρτυρίες μιας διαδρομής»
Έκδοση: 2010
ISBN: 978-960-476-075-6
Εκδόσεις: Μουσείο Μπενάκη
Συγγραφέας: Τάσος Σακελλαρόπουλος (επιμέλεια)


Λίλιαν Μπάτση: Ο Δημήτρης, η Λυδία λίθος μου


Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα
Πλήρη πρακτικά και ιστορικό των δικών Μπελογιάννη-Τα σήματα Βαβούδη
ISBN: 978-960-499-197-6









H Εκτέλεση: Καλούμενος, Μπάτσης, Αργυριάδης, Μπελογιάννης. 

«Εξετελέσθη» γράφει με κόκκινο ο υπάλληλος


Στις 30 Μαρτίου 1952 ,μετά από έναν μόλις μήνα που είχαν καταδικαστεί, ημέρα Κυριακή και ώρα 4.10΄ τη νύχτα, οι τέσσερις μελλοθάνατοι, Νίκος Μπελογιάννης, Νίκος Καλούμενος, Δημήτης Μπάτσης και Ηλίας Αργυριάδης μεταφέρθηκαν από τις φυλακές της Καλλιθέας στο στρατόπεδο του Γουδή και εκτελέστηκαν δια τυφεκισμού.
Κυβέρνηση ήταν ο κεντρώος,"προοδευτικός" συνασπισμός με επικεφαλής τον Πλαστήρα.Μέσα σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας από την δικαστική καταδίκη, η κυβέρνηση Πλαστήρα λαμβάνει περίπου 250.000 τηλεγραφήματα από όλο τον κόσμο, με τα οποία πολλοί διάσημοι και μη ζητούν τη σωτηρία του Μπελογιάννη. Ανάμεσά τους ο Σαρλ ντε Γκολ και σχεδόν όλες οι προσωπικότητες της γαλλικής πολιτικής ζωής, καθώς και 159 βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Πωλ Ελυάρ, ο Ζαν Κοκτώ, ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ, ο Ναζίμ Χικμέτ, ο Πάμπλο Πικάσσο, ο Τσάρλι Τσάπλιν είναι μερικά μόνο από τα ονόματα διανοούμενων και καλλιτεχνών που προσπαθούν να σώσουν τον Μπελογιάννη.

Παρέμβαση υπέρ του Μπελογιάννη έκανε και ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Σπυρίδων λέγοντας: «Έχω συγκλονιστεί από το ηθικό μεγαλείο του Μπελογιάννη. Το θεωρώ ανώτερο και από των πρώτων χριστιανών, γιατί ο Μπελογιάννης δεν πιστεύει ότι υπάρχει μέλλουσα ζωή».

Η "προοδευτική κεντρώα" κυβέρνηση δεν εισάκουσε τις αιτήσεις χάριτος και τους εκτέλεσε.



_________________________






Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ (του Νίκου Τζίμα 1980)
https://www.youtube.com/watch?v=LrYlWY23DDI

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ιατρική Πτέρυγα Κορυδαλλού: Πάλι και Επείγον το #kolastirio


Πριν λίγους μήνες πέθανε από φυματίωση ο κρατούμενος που έφτιαξε το 'Κολαστήριο' το video στο οποίο πρωτοείδαμε τα αίσχη της ιατρικής πτέρυγας του Κορυδαλλού. Τι έγινε τότε; Σάλλος, υπογραφές, άρνηση συσσιτίου κι ύστερα υποσχέσεις και σιωπή.
Τίποτε δεν άλλαξε.
Οι εικόνες που δημοσιεύω (σημερινές) είναι ντροπή για όλους μας. Ούτε σε εμπόλεμη ζώνη, ούτε μετά από σεισμούς και βομβαρδισμούς δεν έχουμε δει τέτοια εξαθλίωση, τέτοια φρίκη.

Αηδία μου προκαλεί που πρέπει να υπενθυμίσω ότι, ό,τι κι αν έκαναν οι άνθρωποι αυτοί καταδικάστηκαν από τους νόμους μας σε εγκλεισμό. Καταδίκη σε αργό, μολυσματικό και βασανιστικό  θάνατο δεν προβλέπουν οι νόμοι μας. Όχι;

Γι αυτό παρακαλώ να δημοσιεύουμε, να κοινοποιούμε. Ας σπρώξουμε αυτή την είδηση ψηλά στις μηχανές αναζήτησης, ας κάνουμε γνωστό αυτό το κρατικό έγκλημα ώστε ακόμα κι οι πιο αδιάφοροι να νοιαστούν για το ρεζιλίκι της χώρας και να γίνει κάτι. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν περιμένουν, γι αυτούς τους ανθρώπους τα λεπτά μετρούν σα χρόνια.



ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/3 ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ



ΕΤΟΙΜΟΙΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ & ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΧΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ & ΦΑΡΜΑΚΩΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ #kolastirio


Τα αιτήματα μας,σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο,είναι εν συντομία τα κάτωθι:
1)Για το 110Α Π.Κ.:
α)Κατάργηση,για τις περιπτώσεις που υπάγονται στη ρύθμιση του άρθρου 110Α,της προσθήκης ορίων έκτισης ποινής,επιβολής περιοριστικού όρου και δυνατότητας ανάκλησης.Επαναφορά της εφ'άπαξ χορήγησης.
Προκειται για μια διάταξη ανθρωπιστικού χαρακτήρα που χορηγεί απόλυση υπό όρο,σε βαριά πάσχοντες,χωρίς περιορισμούς και χορηγείται μόνο μια φορά.Η απολύση υπό όρο κατ' άρθρο 110Α' χορηγείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ υπό τον όρο ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ(άρθρο 108).Τι λέει όμως αυτό το άρθρο;Το άρθρο 108 λέει ότι όποιος απολύεται,κατά την περίοδο δοκιμασίας(δηλαδή για όσο χρόνο υπολοιπόταν ως την οριστική λήξη της ποινής του),αν ξανακάνει αδίκημα έρχεται πίσω στη φυλακή και εκτίει και την παλία ποινή αλλά και την νέα ***αθροιστικά***.Δηλαδή σε τιμωρεί και εκτίεις πρώτα την παλιά ποινή και μετά την νέα ***ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ*** σου το δικαίωμα της συγχώνευσης.Στο επίμαχο άρθρο ο νομοθέτης έχει κάνει αυτή την πρόβλεψη να μην συντρέχουν δηλαδή οι άλλες προυποθέσεις των άρθρων 105(όρια ποινής) και 106(επιβολή περιοριστικών όρων)για να δώσει μια και μοναδική ευκαιρία στον κατάδικο(γι αυτό έλεγε ότι χορηγείται άπαξ και σημειώνεται στο Ποινικό μητρώο του),ο οποίος ΝΟΣΕΙ από σοβαρές ασθένειες,να αντιμετωπίσει την ασθένεια του εκτός φυλακής ή να μην πεθάνει σε μέσα αυτήν.Με το νέο όμως νόμο αν υποτεθεί ότι κάποιος νοσεί απο μια ασθένεια όπως η νεφρική ανεπάρκεια θα πρέπει να εκτίσει το ένα πέμπτο(σε περίπτωση 15 ετών ποινής δηλαδή 3 ολόκληρα χρόνια).Το ερώτημα είναι θα προλάβει να ΖΗΣΕΙ για να εκτίσει;;;;
Θα βγει και θα ξαναμπεί αν έρθει μια νέα ποινή με προγενέστερη τέλεση αδικήματος λόγω καθυστέρησης απονομής της δικαιοσύνης;;;;;;Θα ξαναμπει για να εκτίσει και το ένα πέμπτο ή της νέας ποινής ή της όποιας προκύψει μετά την συγχώνευση.ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΜΟΙΡΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΗΣ ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΕΙ ΤΟ ΡΗΜΑΔΟΕΝΑ ΠΕΜΠΤΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.ΣΩΣΤΑ;;;;;ΣΩΣΤΑ
Θα μπορούσαμε να σας γράψουμε πολλά παραδείγματα για όλα τα ανεξήγητα φαινόμενα που θα ανακύψουν,αλλά δεν έχει νόημα γιατί τα ίδια λέει και το ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε για το νέο νομοσχέδιο του Υπ.Δικαιοσύνης όσον αφορά τους βαριά ασθενείς.
β)Επειδή έχει παρατηρηθεί ακόμη και τώρα παρόλο που ισχύει ρητά ότι δεν εφαρμόζεται η εξαίρεση του άρθρου 106(περι επιβολής όρων) ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ για λόγους αποκατάστασης της νομιμότητας και της αδικίας να μπει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ στο νέο νομοσχέδιο μια παράγραφος ή ένα μεταβατικό άρθρο που να λέει ότι:Σε αυτούς που κατά το παρελθόν απολύθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 110Α και η απόλυση έχει ανάκληθεί κατ'αρθρον 107 Π.Κ.,οι ανακλήσεις αυτές ακυρώνονται και θεωρούνται ως μην γενόμενες.
γ)Αντικατάσταση της παραγράφου 2 του 110Α' ως εξής:
Για την χορήγηση της απόλυσης υπό όρο αποφαίνεται το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής μετά από την αίτηση του καταδίκου.Ο Εισαγγελέας υποχρεούται αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης να διατάξει ειδική πραγματογνωμοσύνη για την διακρίβωση της συνδρομής των προϋποθέσεων της παραγράφου 1 του παρόντος και την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας αν αυτό δεν έχει βεβαιωθεί από το Κ.Ε.Π.Α.Την κατά τα άνω ειδική πραγματογνωμοσύνη ή την βεβαίωση από το Κ.Ε.Π.Α. υποβάλλει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μαζί με την πρόταση του.Η υπ'αριθμόν 164484/18-12-2009 κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας,Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εφαρμόζεται αναλόγως.
Αυτό γιατί απο την απλή ανάγνωση στο σχέδιο νόμου προκύπτει ότι ειδική πραγματογνωμοσύνη αφορά μόνον αυτούς που χρειάζονται την πιστοποίηση ποσοστού αναπηρίας καί κανενός άλλου.Επίσης θα χρειαστεί εκ νέου έκδοση κοινής Υπουργικής Απόφασης έτσι όπως είναι τώρα διαμορφωμένο.Η προηγούμενη έκανε ένα χρόνο να εκδοθεί.Πάλι τα ίδια;;;;

2)Να προστεθούν στην παρ.7 του άρθρου 105 Π.Κ. τα εξής:
α)Να αντικατασταθεί στην αρχή της παραγράφου ο όρος "....κάθε ημέρα παραμονής σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης...." με τον όρο "Κάθε ημέρα ΚΡΑΤΗΣΗΣ..... Ετσι δεν αδικούνται και όσοι κρατούνται μακροχρόνια σε Αστυνομικά τμήματα,Τμήματα Μεταγωγών κ.λ.π.
β)Να προστεθεί περίπτωση στ' ως εξής:για κρατούμενους που παραμένουν και νοσηλεύονται σε Θεραπευτικά καταστήματα ή Νοσοκομεία για όσο διαρκεί η νοσηλεία τους,εφόσον αυτό το ευεργέτημα δεν τους χορηγείται για άλλον λόγο.
Αυτό διασφαλίζει π.χ. κάποιον ο οποίος νοσηλεύεται μακροχρόνια στο Νοσοκομείο για οποιαδήποτε αιτία.Αυτούς δηλ.που έχουν ποσοστά αναπηρίας από 67% και κάτω ή και 50% και κάτω εφόσον ΔΕΝ είναι επαχθής η κράτηση τους αλλά επιβάλλεται νοσηλεία για έναν χρόνο ας πούμε.Οπως ένας κινητικά ανάπηρος που απαιτείται να διαβιεί σε συνθήκες για ΑΜΕΑ που εντός φυλακής υπάρχουν μόνο στα θεραπευτικά καταστήματα ή Νοσοκομεία.
γ)Να προστεθεί εδάφιο ως εξής:....Ο ευεργετικός υπολογισμός των ημερών κράτησης ισχύει και χορηγείται ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από την οποτεδήποτε έναρξη και ύπαρξη τον λόγων και προϋποθέσεων που ορίζονται εδώ.
Αναδρομική εφαρμογή για όλους όσους υπάγονται στις περιπτώσεις του ευργετικού υπολογισμού για να συμπεριληφθούν αυτοί που νοσηλεύονται για ασθένειες που αναφέραμε στην προηγούμενη αυτοί με κινητικά ΑΜΕΑ και αυτοί που θα έχουν τώρα για πρώτη φορά το δικαίωμα ευργετικού υπολογισμού για πρώτη φορά αλλά πληρούσαν τις προυποθέσεις από παλιότερα.

3)Αυτοί που δεν υπάγονται στο άρθρο 110Α αλλά υπάγονται στο άρθρο 105 παρ.7 να εκτίουν την ποινή τους με δυο πέμπτα καθ'οιονδήποτε τρόπο
Ετσι εξασφαλίζεται μια δίκαιη αντιμετώπιση ανάλογη με τους υγιείς κρατούμενους,που προωθείται με το παρόν νομοσχέδιο,με διαβαθμίσεις δύο επιπέδων,τους βαριά πάσχοντες του 110Α,αλλα,και αυτούς που είναι ασθενείς και δεν υπάγονται σε αυτό,και πρέπει να τους δωθεί η ευκαιρία να εκτίσουν την ποινή τους λίγο γρηγορότερα από τους υπολοίπους υγιείς.Θυμίζουμε την διαβάθμιση του νέου νομοσχεδίου για τους κρατούμενους γενικά.Ετσι θα πρέπει και θα είναι δικαιο να υπάρξει και μια διαβάθμιση για τους ασθενείς κρατούμενους που όπως ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ γύρω στα 200 άτομα. http://www.twitlonger.com/show/n_1slbi96